Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Μετά την ρεάλ η Ζωή συνεχίζεται με....άρη!

Με απόντες τον Γιόνας Ματσιούλις και τον Μάρκους Μπανκς πραγματοποιήθηκε η Σαββατιάτικη (26/01) προπόνηση του Παναθηναϊκού, ενόψει της αναμέτρησης με τον Αρη στο ΟΑΚΑ (28/01).
Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλάμβανε βάρη και σουτ και ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει να αποφορτίσει τους παίκτες του μετά την ήττα από την Ρεάλ στο ΟΑΚΑ και να στρέψει την προσοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Γιόνας Ματσιούλις έμεινε εκτός προπόνησης καθώς δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση και θα απουσιάσει από το ματς κόντρα στον Αρη, ενώ ο Μάρκους Μπανκς είχε πυρετό και προτιμήθηκε να ξεκουραστεί.



πηγή:superbasket.gr

Δείξτε οτι έχετε Ακόμα Ατρόμητη Παναθηναϊκή Ψυχή!

 
Την έδρας μιας από τις σημαντικότερες αθηναϊκές ομάδες της... δεύτερης ταχύτητας επισκέπτεται το βράδυ της Κυριακής ο Παναθηναϊκός...  
 Σε έντεκα επισκέψεις του στο γήπεδο του Περιστερίου, ο Παναθηναϊκός έχει φύγει 7 φορές με το διπλό, 3 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα και ο Ατρόμητος έχει πετύχει μόλις 1 νίκη. Από την καταβολή της Α' Εθνικής τη σεζόν 1959 -1960, έχει αγωνιστεί 11 φορές στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και η προϊστορία του είναι εξαιρετική. Μετράει 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα. Οι μεγαλύτερες νίκες του επιτεύχθηκαν με 0-4 τις σεζόν 1972-73 και 2006-2007, ενώ έχει και ένα 0-3 τη σεζόν 2009-2010.

 Η μοναδική νίκη του Ατρόμητου σημειώθηκε τη σεζόν 2005-2006, με 1-0.
Πέρυσι, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, με τους Μήτρογλου και Λέτο να σκοράρουν τα γκολ. Ο μόνος εν ενεργεία πράσινος ο οποίος σκοράρει στο Περιστέρι είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, αλλά δεν υπολογίζεται για παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός επισκέφθηκε το Περιστέρι και στον πρώτο γύρο των πλέι οφ τη σεζόν 2011-2012 και πήρε τη νίκη με ένα τέρμα του Σωτήρη Νίνη.
Στη χθεσινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα, ταχύτητες, δίτερμα με έμφαση στην τακτική και εξάσκηση στις στατικές φάσεις.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Πίντο. Θεραπεία έκανε ο Χουχούμης και απών ήταν ο Φορναρόλι.

Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε η αποστολή για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο (27.01.2013 - 19:30 NOVA) που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου στο πλαίσιο της 19ης Αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Superleague 2012/2013.
Εκτός της 22μελούς αποστολής έμειναν οι Χουχούμης, Πίντο, Φορναρόλι, Χριστοδουλόπουλος, Κουσίδης, Δώνης, Μαρινάκης.

H συνέντευξη του Φάμπρι στη Novasports σχετικά με το σημερινό σημαντικό παιχνίδι:

Τι αντίδραση περιμένετε από τους παίκτες σας στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα;

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει καλά σε αυτά τα παιχνίδια. Το μόνο που θα ήθελα είναι να μπορέσουμε να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτή την παρτιτούρα την οποία θα πρέπει να εκτελέσουμε. Η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε και αποφασιστικά μια νίκη, για να μπορέσει να ανέβει η ψυχολογία και πιστεύω ότι αυτή τη νίκη θα μπορέσουμε να την εξασφαλίσουμε την Κυριακή, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα και σε μια δύσκολη έδρα.

Δεν σας ζητώ να μου αποκαλύψετε τα πλάνα σας για τον αγώνα με τον Ατρόμητο... Ωστόσο σκέφτεστε να κάνετε αλλαγές στο βασικό σχήμα, καθώς είδαμε την ίδια σχεδόν ενδεκάδα σε δύο σερί αγώνες που έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες;

Πάνω σε αυτό το θέμα, απλά θα ήθελα να πω ότι προσπαθούμε να δώσουμε στην ομάδα ένα πνεύμα, μια ψυχή, μια προσωπικότητα και οι παίκτες δεν είναι ...πράγματα. Άρα πρέπει να βασιστούμε σε μια βασική ενδεκάδα, πάνω στην οποία θα μπορέσουν να ενσωματωθούν και άλλοι παίκτες. Μακάρι να βρισκόμασταν στην περίοδο της προετοιμασίας και οι αγώνες να μην είχαν βαθμολογική σημασία. Αλλά τι να κάνουμε; Αυτή είναι η πραγματικότητα τώρα. 

Αισθάνεστε πίεση μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα;

Όχι, διότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνω και νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουμε τις καλύτερες εμφανίσεις και όσο περνάει ο καιρός να βελτιωθούμε. Αναμφισβήτητα δεν είμαι ένας μάγος και δεν μπορώ να τα αλλάξω όλα από τη μια ημέρα στην άλλη, αν δεν υπάρχει μια σταθερή βάση. Γι' αυτό και λέω ότι χρειαζόμαστε χρόνο, για να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε. Θεωρώ ότι πηγαίνουμε προς τον σωστό δρόμο.

Ένα Μόνο σου Ζητώ................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Στο κλειστό της Γλυφάδας, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το απόγευμα της Κυριακής (27/1) στις 5μ.μ τον "Απόγονο της Τρούμπας" στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ Ανδρών.

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά αναγνωρίζουν ότι δεν παύει η αναμέτρηση αυτή να είναι ντέρμπι. Τα λόγια μάλιστα του κεντρικού του Τριφυλλιού, Κάσσανδρου Στίγγα είναι χαρακτηριστικά για το πώς θα αντιμετωπίσουν την αυριανή αναμέτρηση: 

«Μια φράση λέει  ότι μαγκιά δεν είναι λόγια, είναι πράξεις-θάρρος και αντοχές. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσουμε αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν μέσα στην εβδομάδα και να δείξουμε με μαγκιά, τι σημαίνει Παναθηναικός! 
 
Κάποτε έβλεπα στην τηλεόραση αυτό το ντέρμπι αιωνίων και ήταν το όνειρό μου να παίξω κι εγώ κάποτε εκεί όπως και κάθε νέος παίκτης φυσικά. Μας δίνετε αυτή η ευκαιρία και πιστεύω ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου το ντέρμπι να βαφτεί πράσινο».

Ο μπλοκέρ του Παναθηναϊκού έκανε κάλεσμα και προς τους φίλους του Συλλόγου να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας, λέγοντας: «Θέλω να κάνω ένα κάλεσμα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού γιατί είναι οι μοναδικοί πλέον που έχουν μείνει δίπλα μας και τους ευχαριστώ για αυτό. Γνωρίζω την δυσκολία της μετακίνησης στην Γλυφάδα αλλά θέλω να τους πω ‘είστε πλέον η δύναμη μας, είστε ο 7ος παίκτης μέσα στο γήπεδο’. Πιστέψτε με πως με την βοήθειά σας και με την προσπάθεια μας που είναι πραγματικά δύσκολη. θα φτάσουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που ήταν, πιστέψτε με. Εσείς και εμείς».
 
Βόγκελ: «Ενθουσιασμένος που αγωνίζομαι για τον Παναθηναϊκό»

Ο έτερος κεντρικός του ΠΑΟ, Νικ Βόγκελ, θα αγωνιστεί πρώτη φορά κόντρα στον Ολυμπιακό και ανέφερε σχετικά: «Είμαι ενθουσιασμός που θα αγωνιστώ κόντρα στον Ολυμπιακό και θα ζήσω από κοντά αυτή την «μάχη» εν δράσει. Δυστυχώς στον πρώτο γύρο δεν ήμουν στην ομάδα αλλά τώρα μαζί με τους συμπαίκτες μου έχουμε προετοιμαστεί καλά, όσοι είχαν μικροπροβλήματα έχουν επανέλθει και θα είμαστε έτοιμοι στο αυριανό ντέρμπι. Παρά τις όποιες πολυπλοκότητες που υπάρχουν, είμαι ενθουσιασμένος που είμαι στον Παναθηναϊκό και θα αγωνιστώ για το Τριφύλλι αύριο».

Κυριακή 27/1/2013 
Γυμναστήριο Γλυφάδας 17.00: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (Novasports-3) 
Διαιτητές: Ονόπας-Βουδούρης Παρατηρητής:Γεωργόπουλος
 

Μπάσκετ Γυναικων:Οι Κορίτσαροι τα έσπασαν στα Εξάρχεια!

  Οι κορίτσαροι της Γιασεμής Σαμαντούρα πέρασαν νικηφόρα και αντυπωσιακά και από το κλειστό του Στρέφη, επικρατώντας με 75-48 του Αστέρα Εξαρχείων την 14η αγωνιστική

Ακάθεκτες οι "πράσινες" έφτασαν σε μια άνετη νίκη, παίζοντας συγκεντρωμένα σε άμυνα και επίθεση. Το Τριφύλλι συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή αλλά να κρατά πάντα χαμηλό προφίλ ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ντέλβα, Καλέντζου και Δίελα έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων και βοήθησαν σε ακόμα νίκη των "πρασίνων". 

Αστέρας Εξαρχείων - Παναθηναϊκός 48-75

Διαιτητές: Μαραμής, Αναστασίου.

Δεκάλεπτα: 7-13, 19-34, 36-48, 48-75.

Αστέρας Εξαρχείων (Λημναίος): Μαρίνου 12 (1), Χαρίτου, Δελή 14 (1), Καλαμπάκου 6, Τσακιρίδου, Tσέρου 2, Παντελή 14, Μπαζίμα, Βούλγατη, Βλάχου.
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 15 (1), Βλάνη 12 (3), Μαγκλάρα 4, Χριστινάκη, Δίελα 12 (2), Χρονοπούλου, Ντέλβα 18, Σλούκα1, Μοσχοπούλου, Θεολόγου 3, Κονιαλή

Ας θυμηθούμε την εξέλιξη του αγώνα: 
Οι αρχικές πεντάδες:
Αστέρας Εξαρχείων: Παντέλη, Καλαμπάκου, Τσακιρίδου, Δελή, Τσέρου
ΠΑΟ: Μαγκλάρα, Δίελα, Ντέλβα, Καλέντζου, Κωτούλα

1ο δεκάλεπτο:
Χωρίς σκορ ακόμα στο πρώτο 1,5 λεπτό
Πρώτο καλάθι με ατομική προσπάθεια της Καλέντζου 0-2
Μακρινό σουτ από την Παντέλη 2-2
Καλάθι και φάουλ κερδίζει η Δελή 5-2
5-4 μειώνει η Ντέλβα
Βγαίνει η Κωτούλα  και μπαίνει η Μοσχοπούλου
7-4 με βολές της Δελή
1ο τάιμ άουτ από τη Γιασεμή Σιαμαντούρα
7-6 από κοντά η Ντέλβα
Μπαζίμα και Μαρίνου περνάνε στη θέση Τσέρου και Τσακιρίδου
Τρίποντο από την Καλέντζου ο ΠΑΟ περνάει μπροστά 7-9
Εκτός η Μοσχοπούλου, μπαίνει η Βλάνη
Ακόμη ένα καλάθι για τον ΠΑΟ 7-11
Ωραία προσπάθεια από τη Δίελα 7-13
Τέλος 1ου δεκαλέπτου

2ο δεκάλεπτο:
Η Παντέλη με προσποίηση κάνει το 9-13
Η Ντέλβα απαντάει 9-15
Κι άλλο καλάθι από τη Ντέλβα 9-17
Και η Κόνιαλη στο παιχνίδι
Τεχνική ποινή στη Δελή για διαμαρτυρία και η Καλέντζου στις βολές
Εύστοχη η Καλέντζου 9-19 στους 10 πόντους ο ΠΑΟ
11-19 η Δελή αφήνει τη μπάλα στο καλάθι
Τρίποντο από τη Μαρίνου 14-19
Σούτ από την Κωτούλα 14-21
Βολές της Μαγκλάρα 14-23
Η Παντέλη μειώνει 16-23
Η Ντέλβα δεν δυσκολεύεται για το 16-25
Όμορφη ασίστ της Καλέντζου στην Κωτούλα 16-27, τάιμ άουτ ζητά ο Λημναίος
Και η Σλούκα στο παιχνίδι, εκτός η Μαγκλάρα
16-29 η Ντέλβα δίνει στον ΠΑΟ διαφορά 13 πόντων
Και η Χαρίτου περνάει στο παρκέ για τα Εξάρχεια
Έχουν μειώσει τα Εξάρχεια 19-29
Ασταμάτητη η Ντέλβα 19-31
Τρίποντο η Δϊελα 19-34
Tέλος 2ου δεκαλέπτου

Πρώτη σκόρερ για τα Εξάρχεια η Δελή με 7 πόντους, ακολουθεί η Μαρίνου με 6 ενώ για τον Παναθηναϊκό 14 έχει η Ντέλβα και 9 η Καλέντζου η οποία έχει και 5 ασίστ
Ριμπάουντ 13-26, Ασίστ 2-11, Λάθη 6-8

3o δεκάλεπτο:
Πρώτο καλάθι του 2ου ημιχρόνου παό την Καλέντζου 19-36
Απαντάει η Δελή 21-36
Η Ντέλβα μαζεύει το επιθετικό από άστοχο σουτ της Κωτούλα και κάνει το 21-38
Μακρινό σουτ από τη Βλάνη 21-40
Μειώνει η 23-40
Καλάθι από την Κωτούλα 23-42
Εύστοχη σε βολές η Μαρίνου 25-42
Η Ντέλβα κάνει το 25-44
Με μία βολή της Σλούκα το σκορ γίνεται 25-45
Η Δελή με κοντινό σουτ το 27-45
Εϋστοχει σε δύο βολές η Μαρίνου 29-45
Μία βολή από τη Θεολόγου 29-46
Καλάθι και φάουλ της Παντέλη 32-46
Ευστοχεί σε βολές η Καλαμπάκου 34-46
36-46 με δύο βολές της Μαρίνου
36-48 με βολές και ο Παναθηναϊκός και λήξη του 3ου δεκαλέπτου

4ο δεκάλεπτο:
36-50 η Δίελα πετυχαίνει το καλάθι
Πατώντας η Κωτούλα 36-52
Τρίποντο από τη Βλάνη 36-55
Και η Ανδριάνα Βλάχου στο παιχνίδι
Μειώνει η Παντέλη 38-55
Ζεστή η Βλάνη πετυχαίνει κι άλλο τρίποντο 38-58
Με σουτ της Καλέντζου από μέση απόσταση το σκορ γίνεται 38-60
Η Δελή κάνει το 41-60
Μία βολή από την Παντέλη 42-60
Τρίποντο από τη Δίελα 42-63
44-63 πατώντας η Παντέλη
Κι άλλο τρίποντο από τη Βλάνη 44-66
Δύο βολές από τη Δίελα 44-68
Η Τσέρου ευστοχεί σε σουτ 46-68
Σουτ και από την Κόνιαλη 46-70
Η Μαγκλάρα από μάκρια κάνει το 46-72
Και η Χριστινάκη εντός αγωνιστικού χώρου
48-72 με προσπάθεια της Καλαμπάκου
Μία βολή από τη Βλάνη 48-73
Δύο βολές από τη Θεολόγου 48-75
Το παιχνίδι τελειώνει 48-75

 Δείτε εδώ->http://sportshero.gr/index.php/sports/women-basket/item/4340-peripatos-kai-sta-exarxeia  εκτεταμένα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση. 



 πηγή:womensports.gr,panathinaikos1908.gr