Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Πετρογκόλ και Βυ(ν)τριόλι έλιωσαν τον Πάνθηρα!

 Ο Παναθηναικός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Πανιωνίου σε ένα παθιασμένο και ωραίο ματς με φάσεις και απο τις δύο ομάδες.
Με το δυνατό διαγώνιο σουτ του Πετρόπουλου στο 24' και με την φωτοβολίδα κτύπημα φάουλ του Λουκά στο 28' ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα όμορφφο βράδυ στην Νέα Σμυρνη.

Έσβησε στο Ζηρίνειο....

 Ο Παναθηναϊκός άξιζε σίγουρα κάτι παραπάνω στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην Κηφισιά αφού το τελικό 3-1 αδικεί την προσπάθεια των παικτών του Στέλιου Καζάζη.

Στα δυο πρώτα σετ, ο Παναθηναϊκός άργησε να μπει στο παιχνίδι με την Κηφισιά να εκμεταλλεύεται κάθε λάθος των φιλοξενουμένων και να έχει όπλο της το σερβίς, το οποίο στο εξαιρετικά χαμηλό γήπεδό της ήταν στην κυριολεξία επικίνδυνο. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική με τον Στέλιο Καζάζη να ανακατεύει την τράπουλα να έχει περάσει στην πάσα τον Λιόντα, ο οποίος έκανε εξαιρετικό μοίρασμα στο τρίτο σετ. Ο Ραγκουζόνι είχε πάρει φωτιά, οι οδηγίες του Καζάζη εκτελούνταν κατά γράμμα και το 2-1 έβαλε και πάλι τους πράσινους στο ματς.

Όμως, το τέταρτο σετ δεν ξεκίνησε ιδανικά αφού η Κηφισιά με τον Καριπίδη εκφραστή των περισσοτέρων ενεργειών μέσα στο γήπεδο κατάφερε δυο φορές να χτίσει διαφορά (17-12 και 21-18). Οι "πράσινοι" και τις δυο φορές βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσουν, έχοντας καλή τακτική, μπλοκ αλλά και επιθετικές λύσεις με Ραγκουζόνι-Γουόκερ-Στίγγας-Βόγκελ ενώ ταυτόχρονα είχαν περάσει το άγχος στο... απέναντι τερέν, αυτό των γηπεδούχων.  Στο 25-25 ο Λιβαθηνός που έχει περάσει στο παιχνίδι μαζί με τον "Βίνι" μπλόκαραν τον Καρυπίδη αλλά στην αμέσως επόμενη φάση το επιθετικό σερβίς του Γουόκερ χάθηκε (26-25) ενώ αμέσως μετά ο Πρωτοψάλτης δέχεται "στοπ" από το καλά στημένο μπλοκ των γηπεδούχων για να λήξει το σετ 27-25. 

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Στέλιος Καζάζης φανερά στεναχωρημένος σχολίασε για την αναμέτρηση: "Στα δυο πρώτα σετ ήταν τόσο πιεστικό το σερβίς της Κηφισιάς που δεν μας άφησε πολλά περιθώρια να έχουμε επίθεση πάνω στο φιλέ. Ισορροπήσαμε τα πράγματα στο τρίτο σετ αλλά στο τέταρτο κάναμε ένα πολύ κακό ξεκίνημα. Η Κηφισιά έχτισε διαφορά δυο φορές αλλά εμείς καταφέραμε και μπήκαμε στο σετ, καλύπτοντας τις διαφορές και εκεί ακριβώς έγιναν δυο λάθη τα οποία μας στοίχισαν τον αγώνα". 

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει για τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο Ζηρίνειο και στήριξαν την ομάδα του Στέλιου Καζάζη σε μια άκρως παναθηναϊκή μέρα αφού όλα τα ομαδικά σπορ του Ερασιτέχνη είχαν αγωνιστική δράση. 

Τα σετ: 25-19, 25-19, 22-25, 27-25

ΑΟ Κηφισιάς (Αρσενιάδης): Νικολάκης 7 (1/2 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Καλαϊτζίδης 8 (3/5 επ., 5 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 11 (9/23 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 40% υπ. – 40% άριστες), Παπαγγελόπουλος 11 (9/11 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κούνας 9 (6/15 επ., 2 μπλοκ, 46% υπ. – 31% άριστες), Καριπίδης 20 (17/34 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ. 56% υπ. – 44% άριστες), Ταμπουρατζής –λ (55% υπ. – 50% άριστες) / Παπαδόπουλος, Μπούρας
Παναθηναϊκός (Καζάζης Σ.): Λιβαθηνός, Ραγκουζόνι 17 (14/31 επ., 3 μπλοκ), Ιωάννου 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ, 30% υπ. – 30% άριστες), Πρωτοψάλτης 7 (3/16 επ., 4 μπλοκ, 40% υπ. – 27% άριστες), Στίγγας 9 (4/7 επ., 5 μπλοκ), Βόγκελ 8 (5/11 επ., 3 μπλοκ). Ζήσης –λ (50% υπ. – 35% άριστες) / Μανιόπουλος, Βολουδάκης 1, Λιόντας, Γουόλκερ 11 (10/22 επ., 1 άσο, 40% υπ. – 30% άριστες), Μαδούρας

Βρήκαν Στόχο οι μικροί τοξοβόλοι του Παναθηναϊκού!

 
Δύο αργυρά μετάλλια στο αγώνισμα του ολυμπιακού τόξου και καλά πλασαρίσματα για την ομάδα του Παναθηναϊκού στην πρώτη ημέρα των αγώνων που διεξάγονται στο ΟΑΚΑ.

Με πολλές «πράσινες» συμμετοχές διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο (1-2/2012) στην αίθουσα « Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ » - Sports Hall του Ο.Α.Κ.Α, οι αγώνες Α΄ αγωνιστικής κατηγορίας κλειστού χώρου καθώς και Β΄ αγωνιστικής κατηγορίας κλειστού χώρου Α-Γ/ΝΑ-ΝΓ/Ε-Ν.

Στους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής κατηγορίας αγωνίστηκαν οι: Γρηγόρης Χρονόπουλος, Φώτης Μπλάνης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Ανδρέας Κουκουζέλης, Σπυρίδων Δούκας.

Στους αγώνες δεύτερης αγωνιστικής κατηγορίας θα συμμετείχαν οι: Στυλιανός Περιστέρης, Ηλίας Σταμάτης, Αλέξιος Σιάμμας.

Στην ανωτέρω ημερομηνία διεξήχθηκε και αγώνας κλειστού χώρου 2Χ18μ. Παίδων – Κορασίδων / Παμπαίδων – Πανκορασίδων και 2Χ15μ. Παμπαίδων Β΄- Πανκορασίδων Β΄ ολυμπιακού και σύνθετου τόξου με δυο «πράσινες» συμμετοχές των Κων/νο Σκούρογλου και της Χριστίνας Ρόνου.
 

Λιώστε τα γατάκια της Πλατείας!

Στη Νέα Σμύρνη ο εξαιρετικός εφέτος Πανιώνιος του Δημήτρη Ελευθερόπουλου υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μπαίνει στην πλέον επιβαρημένη εβδομάδα της σεζόν, καθώς την Πέμπτη αντιμετωπίζει την Τότεναμ στο Λονδίνο και την Κυριακή φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. 
Τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα (σε σχέση με το ματς κόντρα στον Πλατανιά) ετοιμάζει ο Χουάν Ρότσα στην αποψινή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη (7.30, Novasports 1)
Ενα ματς που ο προπονητής των «πράσινων» χαρακτήρισε την Παρασκευή «τελικό», ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να πλησιάσει (με νίκη) την πρώτη πεντάδα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.
Ο 58χρονος τεχνικός έχει αποφασίσει να ξεκινήσει στην ενδεκάδα τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο (που τα πήγε πολύ καλά στο παιχνίδι του Κυπέλλου) αντί του Σέμα Βελάσκες, τον Βιτόλο που εξέτισε και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (που επανήλθε την Πέμπτη με γκολ) αντί -πιθανότατα- του Μπρούνο Φορναρόλι. Και λέμε πιθανότατα, επειδή ο Ουρουγουανός είχε καλή παρουσία και δύο τέρματα κόντρα στην Προοδευτική και ο Ρότσα προβληματίζεται για το εάν θα τον αφήσει εκτός ή θα του δώσει εκ νέου φανέλα βασικού αντί του Μαυρία.
Από εκεί και πέρα, η συνταγή θα είναι η ίδια, με τον Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ, τους Σισοκό, Ζέκα (επανέρχεται αφού εξέτισε την ποινή του) στον άξονα, τον Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης, τους Σεϊταρίδη και Σπυρόπουλο στα άκρα της άμυνας και τον Βύντρα στόπερ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:
Γιαννακόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας, Κούρος, Σπυρόπουλος, Ρόβας, Ντουνής, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Οκόγε.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ: Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βιτόλο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ.

Το ξεπουπούλιασε το Περιστέρι!

 Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στο τρίτο δεκάλεπτο (4-26) και με κορυφαίους τον Μάικ Μπράμο και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, επικράτησε εύκολα του Περιστερίου με 41-76 για την 8η αγωνιστική της Α1.
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και στο 2' προηγήθηκε με 2-7. Το Περιστέρι όμως ανέβασε την απόδοσή του και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ σχεδόν ως το τέλος του δεκαλέπτου με τον Μάικ Μπράμο να κάνει με τρίποντο το 12-18.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μείωσαν γρήγορα την διαφορά και με καλάθι του Θορν έκαναν το 18-20 στο 13'. Ο Παναθηναϊκός απάντησε αμέσως με τρίποντο του Μπράμος, ο οποίος πέρασε στην θέση του οδηγού και οι "πράσινοι" κατάφεραν στο τέλος του ημιχρόνου να ανεβάσουν την διαφορά στο +12 (25-37).
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και στο 25' είχε φτάσει την διαφορά στο +20 (27-47). Παίζοντας πολύ καλή άμυνα και με μπροστάρηδες τους Μπράμο, Διαμαντίδη και Ματσιούλις, οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 4-26 ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο +34 (29-63). Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έφτασε εύκολα στο τελικό 41-76.
*Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, οι άνθρωποι του Περιστερίου, βράβευσαν τον Αργύρη Πεδουλάκη και τον συνεργάτη του, Γιώργο Βόβορα για την προσφορά τους στην ομάδα, αλλά και τους πρώην παίκτες του Περιστερίου, Μάικ Μπράμος και Χάρη Γιαννόπουλο.

Δεκάλεπτα: 12-18, 25-37, 29-63, 41-76