Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝΩΦΕΙΟΥ!

Τελικά η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώθηκε με νικητή τον Παναθηναϊκό.
Το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή τους στον τελικό έκαναν οι κάτοχοι του θεσμού με την ρεβάνς στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α να είναι τυπική διαδικασία.
Ο αγώνας διεκόπη στο 25' και ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ με 57-40, λόγω της συνεχόμενης ρίψης αντικειμένων από τους οπαδούς του Ηρακλή και παρά τις συστάσεις από τους διαιτητές.Οι τρεις διαιτητές Αναστόπουλος, Καρακατσούνης και Σταματόπουλος αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια και ζήτησαν εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στα αποδυτήρια και η ομάδα του Παναθηναϊκού, με τα αντικείμενα να πέφτουν βροχή. Μετά από 30' το παιχνίδι ξανάρχισε...Τουλάχιστον δέκα διακοπές στο παιχνίδι από τα αντικείμενα που πετούσαν οι οπαδοί του Ηρακλή.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Α' περίοδος

Επιτέλους μετά από 23' το παιχνίδι ξεκινάει... Σπανούλης, Νίκολας, Περπέρογλου, Τσαρτσαρής και Μπατίστ οι πέντε για τον Παναθηναϊκό, Κέκελης, Καραποστόλου, Μπούτσι, Πέτροβιτς και Δέσπος η πεντάδα για τον Ηρακλή.
Ο Ηρακλής κοντράρει τον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε άστοχος στην επίθεση και με κακές θέσεις στην άμυνα. Ο κόσμος του Γηραιού βοηθάει τόσο με τις... φωνές όσο και με τα χαρτάκια που πετάει και σταματάει τις επιθέσεις των πρασίνων .


Β' περίοδος

Το επιμέρους 26-8 στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο τα λέει όλα για τον Παναθηναϊκό... Οι πράσινοι πέρασαν την μπάλα κοντά στο καλάθι, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό, πίεσαν στην άμυνα είτε με μαν του μαν ή με ζώνη και πήραν μία διαφορά 18 πόντων.

Γ' περίοδος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με τους πράσινους να αρχίζουν με τους Διαμαντίδης, Τέπιτς, Γιασικεβίτσιους, Τσαρτσαρή και Μπατίστ. Καστλ, Καραποστόλου, Μπούτσι, Λαμπρόπουλος και Δέσπος οι πέντε του Ηρακλή.
Διακοπή του αγώνα λόγω της συνεχόμενης ρίξης αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο. Οι διαιτητές αποσύρονται για τα αποδυτήρια και ζητούν εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί το παιχνίδι... Στα αποδυτήρια και ο Παναθηναϊκός...
Ο αγώνας ξαναρχίσει με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει το γ' δεκάλεπτο, μπροστά στο σκορ με 45-62

Δ' περίοδος

Τυπική διαδικασία το δ' δεκάλεπτο και μπροστά σε άδειες εξέδρες, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί ένα προβάδισμα ασφαλείας και να προηγείται με 55-68 στο 35'.
Κρύοι οι παίκτες και των δύο ομάδων, με τους πράσινους να είναι άστοχοι.
Ο Ηρακλής μειώνει στους έντεκα, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει τις λύσεις και διατηρεί διψήφια διαφορά πόντων για να φτάσει στο τελικό 64-80.
Οι πόντοι του Παναθηναϊκού: Σπανούλης 10, Διαμαντίδης 8, Μπατίστ 19, Τέπιτς 5, Περπέρογλου 7, Φώτσης 9, Νίκολας 9, Τσαρτσαρής 4, Πέκοβιτς 7, Σερμαντίνι 2, Καλάθης 2.