Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Βόλεϊ Γυναικών: Οι Πράσινες Αμαζόνες Ξεπαρθένιασαν τις Δικέφαλες Κότες της ΑΕΚ!

 Οι κορίτσαροι του Παναθηναϊκού έσπασαν το... αήττητο της ΑΕΚ (3-1) στην κατάμεστη Κυψέλη και έδειξαν οτι η επιστροφή στους τίτλους, δεν αργεί.
Έναν αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα με έναν σαφώς πιο ποιοτικό και πιο έμπειρο αντίπαλο, τα κορίτσια του Παναθηναϊκού κατάφεραν να τον μετατρέψουν σε φιέστα. Στον τελευταίο της αγώνα για εφέτος και με την παραμονή εξασφαλισμένη, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του «τριφυλλιού», στην κατάμεστη Κυψέλη, επικράτησε 3-1 της ΑΕΚ, χαρίζοντάς της απλόχερα την πρώτη ήττα για εφέτος και στερώντας της το αήττητο Πρωτάθλημα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι στην μεγαλύτερη διάρκειά του. Οι φιλοξενούμενες εκμεταλλευόμενες την εμπειρία τους και χωρίς να επηρεαστούν από την καυτή ατμόσφαιρα πήραν ένα προβάδισμα 2 πόντων (0-2, 2-4), το οποίο διατήρησαν μέχρι το 4-5. Σε εκείνο το σημείο οι «πράσινες» πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (6-5) και μέχρι το 17-18 οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Τότε, τα κορίτσια του Γιώργου Ρούση έπαθαν μπλακ άουτ, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κάνει ένα σερί 6-0, πριν πάρει τελικά το σετ με 18-25.
Με την Νούσια να πιάνει εξαιρετική απόδοση, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος στο δεύτερο σετ, παίρνοντας αμέσως ένα προβάδισμα δύο πόντων, το οποίο σιγά σιγά το μεγάλωνε, φτάνοντας το 8-3 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενες έκαναν κάποιες προσπάθειες να μειώσουν με σερί 2-3 πόντων, ωστόσο η απάντηση ερχόταν αμέσως από τις «πράσινες», με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώνει, χάρη και στους δύο συνεχόμενους άσους της Κουντουρά (18-9). Εκεί όμως άρχισε την αντεπίθεση της η ΑΕΚ και με ένα σερί 5 πόντων, μείωσε από τους 9 πόντους στους 4 (18-14), ενώ συνεχίζοντας την προσπάθειά της, έφτασε ακόμη και στο 23-22. Ωστόσο εκεί οι παίκτριες του Γιώργου Ρούση είχαν καθαρό μυαλό και ισοφάρισαν σε 1-1 τα σετ (25-23).
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στους ίδιους ρυθμούς και το δεύτερο σετ, παίρνοντας ένα προβάδισμα 2-3 πόντων, το οποίο όχι απλά το διατήρησε, αλλά με σταθερά βήματα το ανέβασε στους 4 (15-11, 16-12, 18-14). Ακόμη και όταν οι φιλοξενούμενες μείωσαν 20-18 οι παίκτριες του «τριφυλλιού» δεν έχασαν την συγκέντρωσή τους και κατάφεραν να πάρουν το σετ με 25-21.
Οι «πράσινες» μπήκαν το ίδιο δυναμικά και στο 4ο σετ (3-0), αλλά η ΑΕΚ συνήλθε γρηγορότερα από τα δύο προηγούμενα, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει 6-6 και με την Μέντεζ να περνάει μπροστά για πρώτη φορά μετά το 1ο σετ! Οι γηπεδούχες ανέκτησαν το προβάδισμα (10-8), αλλά κάποια ατομικά λάθη δεν τις επέτρεψαν να το διατηρήσουν για πολύ, καθώς το 14-14, έγινε 15-19. Ωστόσο σε εκείνο με ένα πόντο της Πέρεζ και 4 της Βασιλαντωνάκη, εκ των οποίων οι τρεις ήταν άσοι, ο Παναθηναϊκός έκανε το 20-19. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 20-20, ωστόσο ακολούθησε ένα νέο σερί 3-0, που ουσιαστικά έδωσε το σετ και τη νίκη στις «πράσινες» με 25-23.

ΤΑ ΣΕΤ: 18-25, 25-23, 25-21, 25-23
 

πηγή:leoforos.gr 

Στο παρακάτω link δείτε ολόκληρη την αναμέτρηση με την αεκ:
http://www.sportshero.gr/index.php/sports/volley/item/4549-a1-volley-ginaikon-panathinaikos-aek-3-1

Κατάθεση Ψυχής κόντρα σε όλα τα προγνωστικά! 0-3 μέσα στη Μίκρα τα Σκουλίκια του Άρη!

Φιλί ζωής για τον Παναθηναϊκό στάθηκε η νίκη του με 3-0 (25-17, 25-23, 25-21) απέναντι στον Άρη, στον αγώνα που έγινε στο κλειστό της Μίκρας για την 21η αγωνιστική της Βόλεϊ Λιγκ. Έτσι μπήκε «φωτιά» στη μάχη για την παραμονή με τους πράσινους να υπολείπονται 4 βαθμους από τον Ηρακλή και 5 από τη Νίκη Αιγινίου που όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερα, μια και αγωνίζεται την Καθαρά Δευτέρα απέναντι στην Κηφισιά.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός και με πρωταγωνιστή τον πολύ καλό απόψε, Θανάση Πρωτοψάλτη, έδειξε από την αρχή αποφασισμένος για τη νίκη. Στο 1ο σετ ο Άρης ξέφυγε 10-6, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με τον Πρωτοψάλτη και πέρασε μπροστά με 13-12, ενώ έκανε και άλλο ένα 4-0 για το 17-13. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν γιατρειά στο σερβις του τριφυλλιού, με συνέπεια να έρθει το 0-1.

Στο 2ο σετ ο Άρης είχε τον έλεγχο μέχρι το 15-13 αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 15-15 με τους Στίγγα, Βόγγελ να ελέγχουν τον φιλέ. Το 17-17 έγινε 17-19 μετά από λάθος από τον Κυριακίδη και πόντο από τον Πρωτοψάλτη, αλλά ο Άρης ισοφάρισε 22-22. Ωστόσο οι πράσινοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με δύο καλές άμυνες που έφεραν κόντρα επιθέσεις, πήραν το σετ.

 Με το «αέρα» του 2-0 ο Παναθηναϊκός δυνατά στο τρίτο σετ. Ο Βόγγελ κέρδισε όλες τις μονομαχίες, ο Λιβαθηνός μοίρασε εξαιρετικά το παιχνίδι και το σερβίς του Άρη αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά.  Η τελευταία αντίδραση από τον από τους κιτρινους ήρθε με την ισοφάριση στο 14-14 και αργότερα στο 19-19. Ωστόσο Πρωτοψάλτης και Γουόλκερ έβάλαν και πάλι μπροστά την ομάδα του για του 22-19, και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.
Έτσι, η παράδοση που θέλει τους νέους προπονητές να χάνουν, όπως έγινε με τον Γιάννη Μέλκα στη Νίκη Αιγινίου, τον Στέλιο Καζάζη στον ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Μπακοδήμο στον Παναθηναϊκό,  τηρήθηκε για άλλη μια φορά με.. θύμα τον Βαγγέλη Κουτσονίκα.
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Σιμίδης.

Τα σετ: 0-3 (17-25, 23-25, 21-25)

*Οι πόντοι του Άρη προήλθαν: 2 άσσοι, 31 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν: 5 άσσοι, 46 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 19 λάθη αντιπάλων.
ΑΡΗΣ (Κουτσονίκας): Κυριακίδης 2 (1/5, 1 μπλοκ, 33% υπ.), Γκιρτζίκης 10 (7/11, 3 μπλόκ), Χαριτωνίδης 2 (1/1, 1 άσσος), Κιόσης 4 (1/3, 3 μπλοκ), Τζελάτης 14 (14/32), Ριζόπουλος 6 (5/11, 1 άσσος, 50% υπ.) / Μπαμπαλιούτας (λ.-100% υπ. - 73% άριστες), Ντίνας, Ωρολογάς 3 (2/10, 71% υπ.)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπακοδήμος): Γουόκερ 15 (12/23, 1 άσσος, 2 μπλόκ, 20% υπ.), Ιωάννου 10 (8/20, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Πρωτοψάλτης 14 (10/16, 3 άσσοι, 1 μπλόκ, 47% υπ.), Βόγκελ 13 (10/13, 3 μπλόκ), Στίγγας 8 (6/12, 2 μπλοκ), Λιβαθηνός / Ζήσης (λ.- 70%υπ. - 40% άριστες)


πηγή:volleynews.gr

Α ΕΣΚΑ Έφηβοι: Χολαργός-Παναθηναϊκός 47-90!!!

 Με μία εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ οι έφηβοι του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι βρέθηκαν στον Χολαργό, όπου επικράτησαν της τοπικής ομάδας με 90-47, διατηρώντας έτσι την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο Χολαργός βρίσκεται στην 8η θέση. 
Δείτε στο παρακάτω link εκτεταμένα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:
http://sportshero.gr/index.php/sports/basket/item/4540-a-eska-efivoi-holargos-panathinaikos-47-90

Μπάσκετ Γυναικών: Σεισμός Σεισμός Παναθηναϊκός Γαμιέται η ΕΡΤ και ο Ολυμπιακός!

 
Πρώτες και καλύτερες οι «πράσινες» υπέταξαν το αξιόμαχο Ελληνικό στο μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου με 71-68, έχοντας μία συγκλονιστική Μαγκλάρα να τις οδηγεί. Εξαιρετικές και οι Δίελα και Ντέλβα...

Ο Παναθηναϊκός στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής υποδέχθηκε το Ελληνικό σε έναν ασφυκτικά γεμάτο Τάφο του Ινδού και επιβλήθηκε με 71-68.

Με εκπληκτικές τις Ιωάννα Δίελα και Αριστέα Μαγκλάρα το Τριφύλλι ήταν πολύ καλό στη δημιουργία από το πρώτο ημίχρονο, ενώ η Νταϊάνα Ντέλβα έδωσε ομηρικές μάχες κάτω από το καλάθι, πετυχαίνοντας και σπουδαία καλάθια. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν σαρωτικό για τις «πράσινες» που πάτησαν γκάζι, έτρεξαν στο γήπεδο, βελιτώνοντας ταυτόχρονα την αμυντική τους λειτουργία.

 
Ωστοσο το Ελληνικό επέστρεψε δυναμικά στο τέταρτο μέρος, εκμεταλλευόμενο λάθη του Τριφυλλιού, τον τραυματισμό της Δίελα, αλλά και το γεγονός ότι βασικές παίχτριες του Παναθηναϊκού είχαν φορτωθεί με 4 φάουλ. Το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι, με την αξία του νικημένου να δίνει δόξα στον νικητή Παναθηναϊκό που απλά αρνήθηκε να ηττηθεί.

 Το Τριφύλλι τίμησε πριν από την έναρξη του αγώνα την πλέον παίκτρια του Ελληνικού Κατερίνα Σπαθάρη, που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν και ήταν και αρχηγός του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» οπαδοί έδωσαν άλλο ένα ρεσιτάλ στην κερκίδα, ενώ η ΕΤ1 φρόντισε να εκνευρίσει το φίλαθλο κοινό, διακόπτωντας τη μετάδοση σε διάφορα σημεία για να κάνει μετάδοση του αγαπημένου της κρατικής τηλεόρασης ολυμπιακού, ο οποίος αγωνιζόταν με τον Πανιώνιο σε αγώνα πόλο...

Η εικόνα του αγώνα:

Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε με τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Βλάνη, Δίελα και Ντέλβα το παιχνίδι, το οποίο είχε από την αρχή του γρήγορο ρυθμό.

Mετά από ωραία ασίστ της Καλέντζου η Δίελα απάντησε στα δύο καλάθια της Σταμάτη για το 2-4. Η γκαρντ του Ελληνικού σκόραρε ξανά με ωραία διείσδυση, αλλά η Βλάνη από τη γωνία έβαλε μεγάλο τρίποντο μειώνοντας στον πόντο. Η Ντέλβα με ατομική προσπάθεια, μετά από ασίστ της Μαγκλάρα ισοφάρισε σε 8-8. Η τελευταία, μπαίνοντας προς το καλάθι έδωσε προβάδισμα στις «πράσινες» με 12-10. Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να συμβαδίζουν στο σκορ, ενώ η Χριστινάκη που πήρε τη θέση της Βλάνη έκλεψε τη μπάλα και κέρδισε το φάουλ που την έστειλε στις βολές. Η Σταμάτη ήταν διαρκής κίνδυνος για τις φιλοξενούμενες, πετυχαίνοντας δύσκολο τρίποντο με ταμπλό. Ωστόσο η Μαγκλάρα με σουτ από μακρινή απόσταση σημείωσε το 16-15. Η Χριστινάκη επανέφερε έξυπνα στη Δίελα κάτω από το καλάθι, η οποία ισοφάρισε σε 18-18. Η Ντέλβα, κερδίζοντας το επιθετικό ριμπάουντ, πέτυχε με ατομική προσπάθεια το 20-18. Η εξαιρετική Μαγκλάρα, με νέο σουτ από τα 6 μέτρα σημείωσε το 24-18, μέσα σε αποθέωση. Στην εκπνοή του δεκαλέπτου, η Σταμάτη από τη γωνία μείωσε σε 24-21. 

 
Στην αρχή του β΄δεκαλέπτου η Σλούκα πέρασε στη θέση της Δίελα, αλλά η τελευταία επέστρεψε άμεσα, απελευθερώθηκε και με σουτ τριών πόντων έκανε το 27-23. Η Σταμάτη με νέο μακρινό σουτ κρατούσε το Ελληνικό κοντά στο σκορ. Η Ντέλβα με ωραία κίνηση στο λόου ποστ εναντίον όλων έγραψε το 30-26 και η Καλέντζου με το πρώτο της τρίποντο στο ματς έκανε το 33-26. Το Ελληνικό μείωσε με δύο καλάθια από τις Μπροκ και Μουρντ, με τη Σαμαντούρα να παίρνει τάιμ άουτ. Το τρίτο φάουλ της Ντέλβα δημιούργησε πονοκέφαλο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, με τη Χρονοπούλου να περνά στον αγώνα. Η Ντέλβα μπήκε ξανά στο παρκέ για την επίθεση. Η Δίελα με ωραία προσποίηση ξεκόλλησε τις «πράσινες» για το 35-32. Με εξαιρετική ασίστ από την Μαγκλάρα πίσω από την πλάτη, η Δίελα ξανά με σουτ τριών πόντων σημείωσε το 38-32, σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

Με την έναρξη του γ΄δεκαλέπτου, η Δίελα υπέπεσε στο τρίτο της φάουλ. Η Χαλιβέρα μετά από ασίστ της Σταμάτη σκόραρε για τις φιλοξενούμενες. Με δυναμική προσπάθεια η Ντέλβα και με ένα ακόμα τρίποντο από τη Δίελα, ο Παναθηναϊκός άνοιξε τη διαφορά στο 43-35. Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε το σόου για τις «πράσινες». Με σουτ εκτός ισορροπίας, η Μαγκλάρα στην εκπνοή της επίθεσης σημείωσε το 45-36. Μετά από ομαδική προσπάθεια των παικτιρών του Παναθηναϊκού, η Ντέλβα έγινε η τελική αποδέκτης της μπάλας, σκοράροντας για το 49-38. Η Χαλιβέρα με σουτ μείωσε προσωρινά, αλλά η τρομερή Δίελα κέρδισε καλάθι και φάουλ (αστόχησε στη βολή). Η πάουερ φόργουορντ των «πράσινων» πήρε επιθετικό ριμπάουντ, ευστοχώντας στην προσπάθειά της, ενώ η Καλέντζου, έκλεψε στην άμυνα, έτρεξε το γήπεδο και πέτυχε καλάθι για το 55-41, με την Καπογιάννη να καλεί ευσπευσμένα σε τάιμ άουτ. Το πλήγμα για το Τριφύλλι ήταν το τέταρτο φάουλ της Δίελα, ενώ το δεκάλεπτο έληξε με 58-42, μετά από τζαμπ σουτ της Σλούκα.

Με τις Μπόνη και Μπροκ να σκοράρουν κάτω από το καλάθι, το Ελληνικό μείωσε στην αρχή του δ΄δεκαλέπτου, ενώ κάποια λάθη του Τριφυλλιού επέτρεψαν στις φιλοξενούμενες να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και με τη Σταμάτη να ρίξουν τη διαφορά στους 8 (58-50). Η Σαμαντούρα πήρε αμέσως τάιμ άουτ. Με την έναρξη η Μαγκλάρα ευστόχησε στην εκπνοή της επίθεσης. Η πολύ καλή Σταμάτη σκόραρε ξανά για την ομάδα της, αλλά πάλι η Μαγκλάρα με μακρινό σουτ σημείωσε το 62-52. Η πίεση του Ελληνικού είχε αποτέλεσμα, αφού η Μπαλτά με τρίποντο έριξε τη διαφορά στο 62-57. Με νέο μακρινό σουτ η Μαγκλάρα έδινε ανάσες στο Τριφύλλι, την ώρα που η Δίελα δεχόταν τις πρώτες βοήθειες εκτός παρκέ τραυματισμένη. Η Χαλιβέρα για τις φιλοξενούμενες και η Σταμάτη, μετά από κλέψιμό της έφεραν τη διαφορά στο καλάθι (64-62) και η Σαμαντούρα πήρε νέο τάιμ άουτ 3:50 πριν τη λήξη. Η συγκλονιστική Μαγκλάρα με νέο δικό της σουτ στη λήξη της επίθεσης διατήρησε το προβάδισμα για τις «πράσινες». Η Καλέντζου πήρε το αμυντικό ριμπάουντ, έτρεξε το γήπεδο και σκόραρε μέσα σε αποθέωση για το 68-64. Παρά τις καλές άμυνες από τις παίχτριες του Παναθηναϊκού, η Μπόνη σημείωσε ένα δύσκολο τρίποντο για το 68-67. 24'' πριν τη λήξη του αγώνα, η Ντέλβα ευστόχησε σε δύο βολές. Η Μπροκ στα 4'' έβαλε μία στις δύο δικές της βολές και ο Παναθηναϊκός μετά το τάιμ άουτ επανέφερε με τη Μαγκλάρα να δίνει στην Καλέντζου, η οποία πήρε το φάουλ αμέσως. Η αρχηγός του Παναθηναϊκού ευστόχησε σε μία στις δυο βολές, η Αξιοπούλου αστόχησε στην προσπάθεια για τρίποντο και το Τριφύλλι πήρε το ντέρμπι με 71-68.

Μετά τη λήξη του ματς, οι παίχτριες πλησίασαν την κερκίδα των οργανωμένων και όλοι μαζί τραγούδησαν τον ύμνο του Παναθηναϊκού.

 Υ.Γ
Διακοπηκε Το 1ο ημίχρονο του ΠΑΟ-Ελληνικό στην ΕΤ1 για να δειξουν αγωνα πολο του πουστογαυρου!Ελεος Μαλακες!Πιο Γαμημενο Γαυροκαναλο Πεθαινεις!

πηγή: greenzone.gr

δείτε στο παρακάτω link ολόκληρη την αναμέτρηση:
http://www.sportshero.gr/index.php/sports/women-basket/item/4547-a1-basket-gynaikon-21-agonistiki-apotelesmata-videos

 


 


Έκανε Σμπαράλια την Άλμπα και πάει στην Μαδρίτη να βουλώσει στόματα!

 Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου. Επιβλήθηκε απόψε στο ΟΑΚΑ 82-58 και πήρε μια σημαντική νίκη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Top16 της Euroleague.

Ο νόμος του Παναθηναϊκού επιβλήθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκε αδύνατο να ακολουθήσουν το ρυθμό των «πράσινων», αλλά και να ανταποκριθούν στη δυνατή άμυνα. Το ατού της Άλμπα Βερολίνου, η δυνατή άμυνα, το δυνατό παιχνίδι, έγινε ατού για το «τριφύλλι» που έδειχνε να έχει απαντήσεις και παίκτες απόλυτα προσηλωμένους στο πλάνο και στην κάθε φάση. Και η διαφορά δημιουργήθηκε και θεωρητικά και πρακτικά από τα πρώτα λεπτά. 

Το 12-2 (4’07’’) είναι ενδεικτικό της εικόνα των δύο ομάδων στο παρκέ τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο +13 στην πρώτη περίοδο (19-6 στο 6’40’’, 21-8 στο 9’15’’). Το δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο. Κλεψίματα, πίεση στην μπάλα, άριστες συνεργασίες βοήθησαν το «τριφύλλι» να φτάσει ως το +20 (48-28, 19’30’’) και λίγο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και ως το +22 (50-28).

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε μάλλον λίγο «μουδιασμένα» για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός όμως βρήκε το ρυθμό του, ανέβασε στροφές, βρήκε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό μέσα από την καλή άμυνα και τα ριμπάουντ. Το αποτέλεσμα; Ανέβασε το δείκτη της διαφοράς στο +30 (67-37). Το ενδιαφέρον για το νικητή είχε παύσει, πολύ πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν και πολλά πράγματα. Το μόνο που κατάφερε η Άλμπα είναι να μειώσει, η διαφορά να κυμανθεί γύρω στους 20 πόντους, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να μπορέσει και να απειλήσει. Ο Αργύρης Πεδουλάκης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του με το τελικό 82-58 να σφραγίζει την αναμέτρηση και μία ακόμη νίκη για τον Παναθηναϊκό. 


Δεκάλεπτα: 21-11, 50-28, 67-37, 82-58

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Ματσιούλις 16 (4/4 τρ, 6ρ, 3κλ), Ούκιτς 8 (6 α), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 8 (9 α), Γκιστ 6 (5ρ), Μπανκς 8, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης 2, Σχορτσανίτης 10 (5ρ)

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Σούλτζε, Σαφάρτζικ 6, Τόμπσον 5, Μπάιαρς 4, Ντζέντοβιτς 8, Μιράγιες 4, Γουντ 9, Τραορέ 6, Φόστερ 5, Ιντμπίχι 6, Μόρλεϊ 5
*Ο Γιόνας Ματσιούλις παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που έχει θέση στην αρχική πεντάδα σε όλους τους αγώνες της Ευρωλίγκας φέτος.
*Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς απέχει πλέον μόλις 5 πόντους από τους 1000 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα και τρία τρίποντα για τα 100.
*Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης παρά την κάκωση στον αντίχειρα του δεξιού χεριού, όχι μόνο έδωσε το «παρών», αλλά ήταν και στην αρχική πεντάδα.
 Απολαύστε στο παρακάτω video το τρομερό κάρφωμα του Stefan Lasme απο την τρομερή πάσα του 3D!:


πηγή:paobc.gr

Αφιέρωμα στην ντροπιαστικότερη σελίδα της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ που γράφτηκε φυσικα με Eρυθρολευκα γράμματα!!!

Ένα ΣΕΦ κατάμεστο πανηγυρίζει τη νίκη και την πρόκριση στο final 4! Πέντε εναντίων τριών… Μισή ομάδα φέρεται πως δηλητηριάστηκε από ψυχοφάρμακο και όμως τα πανηγύρια καλά κρατούν. Σαν σήμερα, 16 Μαρτίου 1995 ο ολυμπιακός κέρδιζε την ΤΣΣΚΑ, την ώρα που γραφόταν η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

«Ολοι μας συμφωνήσαμε ότι κάποιοι είχαν δηλητηριάσει τους παίκτες, όμως, προφανώς για πατριωτικούς λόγους, επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να αγωνισθούμε», είπε χρόνια μετά το παιχνίδι ο διευθυντής της ΤΣΣΚΑ κ. Γιουρκόφ μιλώντας στην ρωσική αθλητική εφημερίδα «Σπορτ Εξπρές».

Το παιχνίδι ήταν το τρίτο ανάμεσα στις δύο ομάδες και αυτό που θα έκρινε ποια θα προκρινόταν στο final 4. Από την προηγούμενη του αγώνα οι μισοί παίχτες του «Κόκκινου Στρατού» ένιωσαν ενοχλήσεις και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, από όπου και παρακολούθησαν το ματς – παρωδία.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο αυτοαποκαλούμενος και «καθηγητής της αλητείας», ο προπονητής που ανάγκασε μέχρι και τον Ολυμπιακό να μιλήσει για «Ιωαννίδεια μαφεία» (διαβάστε εδώ περισσότερα), ο νυν υφυπουργός αθλητισμού, όχι μόνο δεν τήρησε το fair play δηλαδή να αγωνιστεί απέναντι με ίδιο αριθμό παιχτών, αλλά κατσάδιασε τους δικούς του καλαθοσφαιριστές, επειδή -αισθανόμενοι άσχημα με αυτό που συνέβαινε- είχαν μειωμένη απόδοση.

«Οταν μάθαμε ότι θα παίζαμε δέκα εναντίον πέντε, δεν αισθανθήκαμε καλά. Ο Ιωαννίδης ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απόδοσή μας και στο ημίχρονο ακούσαμε τα εξ αμάξης», θυμάται ο Μίλαν Τόμιτς.

Στο 34' ο Σπιρντόνοφ τραυματίζεται και η ΤΣΣΚΑ συνεχίζει με τρεις παίκτες. Όπως ανέφερε η «Σπορτ Εξπρές», σύμφωνα με αφιέρωμα που έκανε το «ΒΗΜΑ» τον Μάρτιο του 2005, η απάντηση του Ιωαννίδη ήταν «πρέσινγκ»! Πρέσινγκ πέντε παικτών εναντίον τριών...

Όταν η διαφορά έφτασε τους 20 πόντους, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ιωαννίδης αποφάσισε να παίξει το ματς στα ίσα, τρεις εναντίον τριών. Το «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλο του το μεγαλείο...

Ο Ουκρανός Αλεξάντρ Βολκόφ έχει δηλώσει για το παιχνίδι: «Φοβήθηκα για τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ, οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ ζωής και θανάτου. Ζήτησα από τον Ιωαννίδη να μην αγωνισθώ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν με άκουσε. Βλέποντας όμως την έκφραση στο πρόσωπό μου με κάθισε στον πάγκο και δεν με ξαναέβαλε στο παιχνίδι».

Ο Γιώργος Σιγάλας παραδέχεται πως η απόφαση να παίξουν 5 εναντίων 3 είχε να κάνει με το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ ήταν ανώτερη!

«Δεν καταλήξαμε σε κάποια απόφαση. Ίσως θα έπρεπε αμέσως να παίξουμε με ίδιο αριθμό παικτών. Ο αντίπαλος με την απόδοσή του δεν μας έδωσε όμως αυτή τη δυνατότητα. Βγάζω το καπέλο στους παίκτες της ΤΣΣΚΑ. Αυτό που έκαναν ήταν κατόρθωμα».

«Οι Ρώσοι είναι κατηγορηματικοί ότι στα μπουκάλια με το νερό τα οποία υπήρχαν στον πάγκο τους στη διάρκεια του δεύτερου αγώνα ανιχνεύθηκε μεγάλη δόση του ψυχοφάρμακου αλοπεριντίν ή αλοπεριδόλη, το οποίο - σύμφωνα με τους γιατρούς - χορηγείται σε περιπτώσεις οξείας διεγερτικής κατάστασης του (ψυχ)ασθενούς και έχει παρενέργειες ανάλογες με εκείνες που προκαλεί η λήψη στρυχνίνης», γράφει στο αφιέρωμά του το ΒΗΜΑ. 

Παραισθήσεις, ζαλάδες, τάσεις αυτοκτονίας, έντονοι πονοκέφαλοι ήταν μερικά από τα συμπτώματα των παιχτών της ΤΣΣΚΑ.

Ο Σπιριντόνοφ κατάφερε και αγωνίστηκε. Αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση πρόωρα με πρόβλημα στα νεφρά και το συκώτι.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Ερέμιν θέλησε να μείνει η ομάδα του με δύο παίχτες, ώστε να διακοπεί το ματς. «Το σκάνδαλο για τον Ολυμπιακό θα ήταν δεδομένο και με το παιχνίδι θα ασχολούνταν όλη η Ευρώπη αλλά και η Πειθαρχική Επιτροπή της FIBA. Έδωσα εντολή στον Βαντέεφ να υποπέσει σε πέμπτο φάουλ για να διακοπεί το παιχνίδι. Ο Σπιριντόνοφ δεν είχε αντιληφθεί όμως την εντολή μου και βλέποντας την ομάδα να μένει με δύο παίκτες σηκώνεται και συνεχίζει τραυματίας».

Τι είχε γίνει στα προηγούμενα δύο παιχνίδια

Ο προπονητής Ερέμιν θυμάται:

«Στη Μόσχα είχαμε διαλύσει τον Ολυμπιακό 95-65. Για να προκριθούμε στο φάιναλ φορ χρειαζόμασταν μία νίκη στα δύο παιχνίδια της Αθήνας. Ο δεύτερος αγώνας έγινε στις 14 Μαρτίου. Ο ΟΣΦΠ νίκησε πολύ δύσκολα και όχι χωρίς τη βοήθεια των διαιτητών με 86-77. Την παραμονή του τρίτου αγώνα συνέβη το απίστευτο...». 

Απολαύστε το fair play του ΟΣΦΠ, την περιγραφή του Συρίγου που δεν ήξερε τι να πει για αυτό που συνέβαινε και τον... Τάκη Τσουκαλά να πανηγυρίζει στο βίντεο:

ΟΣΦΠ - ΤΣΣΚΑ 1995 5 εναντίων 3, δηλητηριασμένοι... από GreenZoneGr


πηγή:greenzone.gr