Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η πάλη κέρδισε την κρισιμότερη μάχη της μακραίωνης ιστορίας της

 Παραμένει το πανάρχαιο αγώνισμα της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων.
 
Στην σχετική συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο Buenos Aires, την επομένη της ανάθεσης των αγώνων του 2020 στο Τόκυο, η πάλη μπήκε σε ψηφοφορία ( ! ) για το ολυμπιακό της μέλλον μαζι με άλλα δύο υποψήφια αθλήματα.

Ευτυχώς για το άθλημα της πάλης αλλά και για το κύρος των αγώνων και του Ολυμπιακού πνεύματος, οι συμμετέχοντες έλαβαν τελικά την σωστή απόφαση και διατήρησαν την ΠΑΛΗ στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους αγωνίστηκαν σε oλόκληρο τον κόσμο για να αλλάξει η αρχική εισήγηση, σε όσους δεν αδιαφόρησαν και στάθηκαν στο πλευρό των παραγόντων, των αθλητών και των φιλάθλων της πάλης.

Καλη τύχη στον Παναθηναϊκό μας και στο ιστορικό τμήμα πάλης του !

«Ημέρα μνήμης για τον Στρατηγό»

 Ο Παναθηναϊκός Α.Ο διοργανώνει την προσεχή Κυριακή (22/9) την «Ημέρα μνήμης στον Στρατηγό», θέλοντας να τιμήσει την μνήμη και την προσφορά του πολυαγαπημένου γενικού αρχηγού του Συλλόγου, Δημήτρη Μούρτου.

 Η ημέρα αυτή που θα είναι αφιερωμένη στον Στρατηγό μας, θα περιλαμβάνει την διεξαγωγή τριών φιλικών αναμετρήσεων των ομάδων μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ αντρών και βόλεϊ γυναικών του Τριφυλλιού .
 
Η είσοδος για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που θα έχει τη δυνατότητα για πρώτη φορά να δει από κοντά τα τρία αγωνιστικά σύνολα, θα είναι ελεύθερη. 
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
 
15.00 Παναθηναϊκός Α.Ο-Α.Ο Αμύντας (Μπάσκετ Γυναικών)
17.15 Παναθηναϊκός Α.Ο-Α.Ο Κηφισιάς  (Βόλεϊ Αντρών)
19.30 Παναθηναϊκός Α.Ο-Α.Ο Μαρκόπουλο (Βόλεϊ Γυναικών)
 
Αμέσως μετά το πέρας της διοργάνωσης, οι ομάδες θα μεταβούν στον Κεντρικό Σύνδεσμο της Θύρας 13, όπου και θα γίνει επίσημη παρουσίαση στον κόσμο του Τριφυλλιού.

Βόλεϊ Ανδρών:Φιλικό με Φοίνικα (18/9, 21.00) χωρίς κόσμο

 Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο στις 21:00 μ.μ το Φοίνικα Σύρου στο κλειστό του Πανελλήνιου στην Κυψέλη στο τρίτο κατά σειρά φιλικό προετοιμασίας του, το οποίο θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων. 

Οι «πράσινοι» θα παρουσιαστούν με τις γνωστές απουσίες Αμορόσο-Καριπίδη με τον Γιάννη Λάιο να έχει την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στους υπόλοιπους «πράσινους» και να τεστάρει την ετοιμότητά τους αλλά και τα αγωνιστικά του πλάνα. 

Τα αποκαλυπτήρια του Τριφυλλιού μπροστά στον κόσμο του θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (22/9) στο κλειστό της Λεωφόρου κόντρα στην Κηφισιά στην εκδήλωση την οποία θα ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. 
 

Παναθηναϊκός 2013-14: Το απαιτητικό 4-3-3 του Αναστασίου και οι πιθανότητες “επιτυχίας” του

 Έχοντας ήδη δείγμα γραφής από τον φετινό ΠΑΟ , ο φίλαθλος κόσμος αρχίζει να εξάγει τα πρώτα αγωνιστικά/τακτικά συμπεράσματα. Το «ολλανδικό» 4-3-3 που προσπαθεί να εφαρμόσει ο κόουτς παραπέμπει σε αρκετά θετικά στοιχεία (όσον αφορά στο πλάνο και όχι σχηματικά) ποδοσφαίρου που κατά καιρούς θαυμάσαμε στη χώρα μας από ομάδες του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου τρόπου ανάπτυξης και τακτικής συμπεριφοράς όμως είναι αρκετά υψηλές και το επίπεδο φυσικής κατάστασης πρέπει να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα ώστε να αποδωθεί στο χορτάρι εκλυστικό ποδόσφαιρο. Επιπλέον αρνητικό στοιχείο στην προσπάθεια του Αναστασίου είναι ότι ο χρόνος που απαιτείται για να εφαρμοστεί από τους παίκτες εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου είναι αρκετά μεγάλος – και ως γνωστόν η υπομονή δεν είναι γνώρισμα του έλληνα οπαδού.

Τι ζητά ο Αναστασίου

Ο Αναστασίου από την αρχή που ανέλαβε την ομάδα δήλωσε ξεκάθαρα τόσο τον σχηματισμό που προτιμά, όσο και το ποδοσφαιρικό “στυλ” που θέλει να προσδώσει στην ομάδα. Έχοντας αρκετή σοβαρότητα ξεκαθάρισε πως η ομάδα χρειάζεται χρόνο και ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας (“σημαδεύοντας” παράλληλα και τον αθλητικό τύπο) να δείξει εμπιστοσύνη και να στήριξει την προσπάθεια που γίνεται. Έχοντας επιλέξει αυτός το ρόστερ, είναι ο άνθρωπος που οφείλουν πλέον οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού να αφήσουν να τελειώσει το έργο του- όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Ο κόουτς θέλει την ομάδα του να πρεσάρει ψηλά και ανεβάζει τις γραμμές της κοντά στη σέντρα. Ανασταλτικός παράγοντας στο παραπάνω είναι η αργή αμυντική γραμμή της ομάδας, αφού από τους διαθέσιμους στόπερ δεν υπάρχει παίκτης να “τρέξει” στο 1vs1 τον εκάστοτε γρήγορο αντίπαλο είτε να δώσει την απαραίτητη κάλυψη στις μπαλιές των αντιπάλων στην πλάτη της άμυνας. Επιπλέον επιλέγει να παίξει κάθετα με πάσες “μεσαίου” μήκους, ανεβάζοντας τα μπάκ του ώστε να βρεθούν επιπλέον παίκτες με δυνατότητα να σημαδέψουν το ψηλό φορ. Ένας από του λόγους που συμβαίνει το παραπάνω είναι οι αποστάσεις που δημιουργούνται από τους εσωτερικούς μέσους της ομάδας με το 9άρι της. Πιο απλά ο Αναστασίου προσπαθεί να υπερκεράσει το θεωρητικό επιθετικό μειονέκτημα του 4-3-3 στον άξονα με συνεχή overlap των ακραίων αμυντικών.

H ποιότητα που απαιτεί το πλάνο

Ο καθοριστικότερος παράγοντας όμως σε ένα ποδόσφαιρο κατοχής και pressing, εκτός από τα προαναφερθέντα, είναι η ποιότητα που πρέπει να βγάζει η ομάδα στα ματς. Ο κόουτς πολύ σωστά δηλώνει πως είναι πολύ σημαντικό το πάθος και η ενεργεία που βγάζει ομάδα στο γήπεδο, αλλά δυστυχώς υπάρχουν θέσεις στην ομάδα που οι παίκτες δεν έχουν την ποιότητα που απαιτεί το ποδόσφαιρό του κόουτς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την “αποκοπή” του Μπεργκ από το παιχνίδι και την γενικότερη ελάχιστη τροφοδότησή του σε φάσεις για γκολ.

Σχόλιο: Τις περισσότερες φορές που ο Σουηδός παίρνει την μπάλα, δεν βρίσκεται σε άμεση θέση για γκολ και τα προσόντα του δεν ενδείκνυται για να δημιουργεί γκολ “από το πουθενά”, αφού είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής για να τελειώσει τις φάσεις που φτιάχνει η ομάδα για αυτόν και όχι για να δημιουργήσει φάσεις.

Επιπλέον, τα άκρα δεν δημιουργούν αν δεν ανέβουν οι μπακ και όταν αυτό γίνει, η “επιρρεπής” κυκλοφορία του ΠΑΟ τον κάνει ευάλωτο στις αντεπιθέσεις. Ίσως η τοποθέτηση ενός παίκτη πιο κοντά στον Μπεργκ να βελτιώσει την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Μπορεί το 4-2-3-1 να φαντάζει συντηρητικό για αυτό που θέλει ο κόουτς και κόσμος της ομάδας, η περιορισμένη ποιότητα όμως ίσως αναγκάζει το τεχνικό τιμ να πάει σε πιο συμβατικό ποδόσφαιρο (oυσιαστικά μετά την είσοδο του Ατζαγκούν στο ματςμε τον Πλατανια,  ο ΠΑΟ “σχημάτιζε” περισσότερο 4-2-3-1 παρά 4-3-3).

Επιπλέον, η θέση “6” στο 4-3-3 είναι εξαιρετικά απαιτητική και όσο δεν υπάρχει η πρέπουσα υποστήριξη από τους εσωτερικούς μέσους (Βλ. Πράνιτς) τόσο παίκτες με την απειρία του Λαγού θα εκτίθενται παρ’όλη την φιλότιμη προσπάθεια και την καλή τους παρουσία. Ίσως η τοποθέτηση του Ζέκα με ένα εκ των Λαγό η Μέντες δίπλα του να ασφαλίσει περισσότερο την άμυνα και μπορεί να επιτρέψει στους εξτρέμ να τρέξουν αντεπιθέσεις χωρίς να απαιτούνται υψηλού ρίσκου προωθήσεις των μπακ.

Σχόλιο: Μπορεί να φανεί σε πολλούς περίεργο αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως για τον Πράνιτς- ειδικότερα στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα- ίσως η καλύτερη θέση να είναι το αριστερό άκρο της άμυνας…

Συμπέρασμα

Η προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα απαιτεί χρόνο. Ο κόσμος οφείλει να έχει υπομονή και να μην περιμένει “παππάδες” ακόμα από τους ποδοσφαιριστές. Το μπάτζετ της ομάδας είναι πολύ περιορισμένο και δυστυχώς ο ΠΑΟ πρέπει να προχωρά με μικρά και σταθερά βήματα. Ο τύπος δεν προβλέπεται να αφήσει τον Αναστασίου σε “χλωρό κλαρί”. Είναι όμως ο άνθρωπος που ξέρει την ομάδα, έχει κάνει τις επιλογές και πρέπει να μείνει στην ομάδα το λιγότερο 2 σεζόν για να μπορούμε να έχουμε ουσιαστικό δείγμα γραφής. Είναι αλήθεια όμως ότι υπάρχουν συγκεκριμένα κενά στην ομάδα.

Η άποψη “φτιάχνω μια ομάδα με μικρούς, τους μαθαίνω ποδόσφαιρο και τους πλαισιώνω με 2-3 παίκτες κλάσης” είναι πολύ όμορφη ποδοσφαιρικά, αλλά απαιτείται και η “νεολαία” να έχει το την δυναμική ώστε να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή στον Παναθηναικό δεν είναι ο Αναστασίου ή το σύστημα αλλά η «υποχρέωση» για νίκη που γεννά η πολύ βαριά φενέλα του Συλλόγου – κάτι που από μόνο του αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη του φιλόδοξου αγωνιστικού πλάνου του Αναστασίου.

Κολύμβηση:Baby Swimming το «τριφύλλι»

 Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός για την εκμάθηση κολύμβησης από την βρεφική ηλικία, συνεχίζεται με επιτυχία και φέτος, με το «τριφύλλι» να… παρουσιάσει το Baby Swimming.

Οι ακαδημίες υγρού στίβου, εκτός από καταδύσεις, πόλο και κολύμβηση έχουν και Baby Swimming, με τις εγγραφές να έχουν ξεκινήσει από την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός συστήνει το τμήμα, εξηγώντας:
  - Είναι η μοναδική δραστηριότητα που μπορεί να ακολουθήσει ένα βρέφος από τόσο μικρή ηλικία
- Δίνει τη δυνατότητα στα μωράκια να διασκεδάζουν και ταυτόχρονα να μαθαίνουν να κολυμπούν.
- Μέσω της ήπιας άσκησης, αποκτούν καλύτερη αντίληψη του σώματός τους, ενώ παράλληλα ενισχύεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

- Εκτονώνει την ενεργητικότητα τους και τους επιτρέπει να κοιμούνται περισσότερο και πιο ήρεμα.
- Παρέχει στους γονείς την ευκαιρία να μοιράζονται ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους.
- Βοηθά τα βρέφη, μέσω της ένταξής τους σε τμήμα, να ξεκινήσουν να κοινωνικοποιούνται με τον πιο ομαλό τρόπο.
- Αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα ώστε να γίνει ο αθλητισμός τρόπος ζωής.
Τηλ επικοινωνίας: 6979090941 Χάτζου Εβίτα.

Κολύμβηση:Επιστρέφει η Νέρι Νιαγκουάρα στον ΠΑΟ!

 Η πρώην κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού, Νέρι Νιαγκουάρα, που έχει χαρίσει πάμπολλα μετάλλια στην χώρα μας, αναλαμβάνει τα ηνία του αγωνιστικού τμήματος κολύμβησης του Παναθηναϊκού!

Όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη η πολυνίκης κολυμβήτρια επιστρέφει στο «τριφύλλι» από την θέση της προπονήτριας.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Παναθηναϊκός Α.Ο ανακοινώνει την ένταξη της Νέρι Νιαγκουάρα στο προπονητικό δυναμικό της αγωνιστικής κολύμβησης του Συλλόγου. Η πρώην κολυμβήτρια με πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό της και συμμετοχές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του υγρού στίβου ξεκίνησε την καριέρα της από τον Νηρέα Χαλανδρίου και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο Τριφύλλι. Στα 30 της χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει τις πισίνες ως αθλήτρια και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να την καλωσορίζει ξανά στην πράσινη οικογένεια σαν προπονήτρια».

Μπάσκετ Γυναικών:Η ώρα των σοβαρών τεστ…

 Μετά το… ζέσταμα στη Λευκάδα η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού θα… μετρήσει δυνάμεις στο τουρνουά του Κρόνου Αγίου Δημητρίου. 

Εκεί όπου θα βγουν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για τις πράσινες που είναι έτοιμες και φέτος να προσφέρουν μεγάλες χαρές στους οπαδούς του «τριφυλλιού»! Οι αγώνες του τουρνουά θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
Παρασκευή 20/9: 19:15 Παναθηναϊκός – Αθηναϊκός, 21:15 Γ.Σ. Κρόνος Αγ. Δημητρίου – Ίκαρος Καλλιθέας
Σάββατο 21/9: 18:00 Ίκαρος Καλλιθέας – Αθηναϊκός, 20:00 Γ.Σ. Κρόνος Αγ. Δημητρίου - Παναθηναϊκός
Κυριακή 22/9: 18:00 Παναθηναϊκός - Ίκαρος Καλλιθέας, 20:00 Γ.Σ. Κρόνος Αγ. Δημητρίου – Αθηναϊκός

Οι παίκτριες της ομάδας μετά το χθεσινό ρεπό επιστρέφουν και πάλι σήμερα στις προπονήσεις στο κλειστό της Λεωφόρου. Η Γιασεμή Σαμαντούρα μπορεί να έμεινε ευχαριστημένη από την εμφάνιση των παικτριών της στο ματς με τη Νίκη Λευκάδας, αλλά η δουλειά συνεχίζεται στο γήπεδο με τους ρυθμούς να είναι ιδιαίτερα έντονοι.

Μπάσκετ Γυναικών: Πανίσχυρη φροντ λάιν!

 Η Σοφία Βαλσάμη(www.prasini.gr) γράφει για την… δύναμη πυρός της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που είναι οι ψηλές της!

Ότι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού είναι και φέτος φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα είναι κάτι που το ξέρουμε και δεν περιμέναμε το πρώτο φιλικό ματς για να μας το επιβεβαιώσει. Η Νίκη Λευκάδας, άλλωστε, ήταν ιδιαίτερα χαμηλής δυναμικότητας. Το «τριφύλλι» είναι δεδομένο ότι θα κυνηγήσει και τους δύο εγχώριους στόχους έχοντας τον τίτλο του φαβορί. Έναν τίτλο που πήρε δίκαια πέρυσι και θέλει να τον διατηρήσει.

Γι’ αυτό το λόγο η Γιασεμή Σαμαντούρα έφτιαξε ένα «γεμάτο ρόστερ καλύπτοντας τις αδυναμίες που υπήρχαν πέρυσι. Δυνάμωσε, λοιπόν, τη φροντ λάιν του τριφυλλιού, ήρθαν καλές και ποιοτικές παίκτριες και έτσι δεν θα τραβάει έτσι το κουπί μόνο η Ντέλβα. Η έλευση της Αφροδίτης Κοσμά έλυσε τα χέρια της προπονήτριας των πράσινων, καθώς πρόκειται για μια από τις καλύτερες Ελληνίδες στη θέση «4».

Μια σταθερή αξία εδώ και χρόνια στο γυναικείο μπάσκετ. Παράλληλα ήρθε και η Άννα Καβάσιλα μετά τη θητεία της σε αμερικανικό κολλέγιο, ενώ παρέμειναν η Θεολόγου και η Χρονοπούλου. Γέμισε λοιπόν μέσα στο ζωγραφιστό η ομάδα και θα υπάρχουν πολλά οφέλη σε σχέση με πέρυσι. Καταρχήν η Ιωάννα Δίελα θα κατέβει στη θέση «3», εκεί που αγωνίζονταν τα τελευταία χρόνια (την περασμένη χρονιά χρησιμοποιούνταν επί το πλείστον στο «4»).

Με την πληθώρα των ψηλών που υπάρχουν θα δοθεί η ευκαιρία στη Ντέλβα να παίρνει πολλές ανάσες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κάτι που σημαίνει ότι η Αμερικανίδα θα είναι πιο ποιοτική μέσα στον αγώνα. Αυτό άλλωστε θέλει και ο Παναθηναϊκός. Μια Ντέλβα φρέσκια που κάνει πάρτι στο καλάθι των αντιπάλων!

Μπάσκετ Γυναικών:Πάρτι με το... καλημέρα! (photos)

 Συντρίβοντας 94-26 τη Νίκη Λευκάδας, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού ξεκίνησε με το δεξί τα φιλικά ενόψει της νέας σεζόν.
 Οι πράσινες δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό τους με τη Γιασεμή Σαμαντούρα μάλιστα να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριές της.
 Στην εξέδρα πάντως επικράτησε πανζουρλισμός από τις εκδηλώσεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού που ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα. Μάλιστα εκτός από τη Λευκάδα οπαδοί είχαν έρθει από Γιάννενα, Κέρκυρα και Πρέβεζα δημιουργώντας πολύ καλή ατμόσφαιρα.
 Δεκάλεπτα: 8-25, 12-50, 21-67, 26-94
 Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Θεολόγου 8, Ντέλβα 15, Πριόνα 3(1), Χριστινάκη 9, Μαγκλάρα 6, Κοσμά 6, Γέμελος 11, Δίελα 7(1), Σλούκα 8(2), Καλέντζου 2, Χρονοπούλου 14, Καβάσιλα 5.

Μπάσκετ Γυναικών: Πρώτο δείγμα θετικό για τις κορασίδες

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας η ομάδα μπάσκετ των κορασίδων του Παναθηναϊκού ταξίδεψε το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα όπου έδωσε δύο φιλικές αναμετρήσεις με τον Ίφιτο Πύργου και την Αχαγιά '82.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, οι παίκτριες της Κατερίνας Χατζηδάκη έδειξαν πως είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση αφού νίκησαν σε αμφότερες τις δύο αναμετρήσεις.

Η προπονήτρια, Κατερίνα Χατζιδάκη εμφανώς ευχαριστημένη από τις παίκτριές της δήλωσε στο panathinaikos1908: «Η συμμετοχή στο τουρνουά είχε σκοπό κυρίως να δέσει η ομάδα τόσο αγωνιστικά αλλά κ έξωαγωνιστικά ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Τα συμπεράσματα ήταν πολύ θετικά αλλά σαφώς χρειαζόμαστε αρκετή δουλειά ακόμα όμως τα κορίτσια έχουν μεγάλη διάθεση και δουλεύουν σωστά και είμαι σίγουρη πως θα καταφέρουν πολλά φέτος . Ευχαριστούμε πολύ την ομάδα της κάτω Αχαγιάς για την άψογη φιλοξενία και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε ανάλογη συνεργασία».

Τα αποτελέσματα:

Ίφιτος Πύργου- Παναθηναϊκός Α.Ο 32-48

Οι «πράσινες» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ που δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Κορυφαία παίκτρια της ομάδας του Τριφυλλιού, η Φρίμα.

Δεκάλεπτα: 7-15, 13-27, 20-38, 32-48
Παναθηναϊκός Α.Ο: Λυκούδη 9, Αναστασίου 4, Φρίμα 14, Βασιλάκη 5, Βελούδη 10, Φωτοπούλου 2, Κακούρη 3, Περιστέρη 1, Τρούμπα, Πισπίρη, Κολοκοτρώνη, Μουρίκη, Μάκου.

Αχαγιά '82- Παναθηναϊκός Α.Ο 20- 55

Επίδειξη δύναμης έκαναν οι παίκτριες του Παναθηναϊκού απέναντι στην ομάδα της Πάτρας αφού το τελικό σκορ είναι ενδεικτικό της διαφοράς δυναμικού που έχουν οι δύο ομάδες μεταξύ τους. Η Λυκούδη με 26 πόντους ήταν η κορυφαία για τις κορασίδες μας.

Δεκάλεπτα: 6-19, 10-35, 14-52, 20-55
Παναθηναϊκός Α.Ο: Λυκούδη 26, Βασιλάκη 10, Βελούδη 4, Φρίμα 4, Κακούρη6, Τρούμπα 1, Κολοκοτρώνη, Περιστέρη 4, Μουρίκη, Αναστασίου, Φωτοπούλου, Πισπίρη, Μάκου.

Νέος σύνδεσμος της Θύρας 13 στη Νυρεμβέργη

 Μέσω ανακοίνωσής της, η Θύρα 13 Γερμανίας ενημερώνει πως ξεκίνησε να λειτουργεί ένας νέος σύνδεσμος στη Νυρεμβέργη.
Η σχετική ανακοίνωση:

Η Θύρα 13 Γερμανίας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας ενός νέου στεγασμένου συνδέσμου στην πόλη της Νυρεμβέργης, η προσπάθεια αυτή θα εξυπηρετεί την καλύτερη οργάνωση των μελών μας αλλά και όλων των Παναθηναϊκών στην ευρύτερη περιοχή της Βαυαρίας. Επίσης ανακοινώνουμε την μεταφορά του συνδέσμου που στεγάζεται στο Ludenscheid στη πόλη του Wuppertal.

Οι συνδρομές για τον επόμενο χρόνο έχουν ως εξής:
Nordrhein-Westfalen: 40 Euro
Εκτός Nordrhein-Westfalen: 40 Euro
Nurnberg: 60 Euro
Bayern: 50 Euro
Εκτός Bayern: 40 Euro
Κάτω των 18 ετών: 20 Euro

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα:
Περιοχή Wuppertal: 0162 8500565 / 0173 4701734
Περιοχή Ludenscheid: 0157 84062506
Περιοχές Dusseldorf, Gladbach: 0178 7297232
Περιοχή Frankfurt: 0162 2157593
Περιοχή Stuttgart: 0157 72689998
Περιοχή Nurnberg, Munchen: 0151 29183698
Περιοχή Berlin: 0170 4717169

H ενεργή συμμετοχή σας στη Θύρα 13 Γερμανίας, βοηθά στην εδραίωση των δύο στεγασμένων συνδέσμων και της διάδοσης της Παναθηναϊκής ιδέας. Στόχος μας είναι ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει το δικό του σπίτι σε αρκετές μεγαλουπόλεις της Γερμανίας. Τονίζουμε ότι πιο σημαντική από την οικονομική συνδρομή είναι η παρουσία σας στους συνδέσμους.

ΥΓ 1. Η Λεωφόρος είναι το σπίτι μας Παναθηναϊκέ.

ΥΓ 2. Θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στα αδέρφια μας που σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή βγήκαν μπροστά και ανέλαβαν τις τύχες του Ερασιτέχνη. Επιβάλλεται η στήριξη όλων μας.
Γερά στις επάλξεις.

Gate 13 Deutschland".

Αναλαμβάνει την πυγμαχία ο Δ. Γιαννακόπουλος

 Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ώστε να αναλάβει εξολοκλήρου το τμήμα της πυγμαχίας.

Η συμφωνία του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ με το τμήμα που έχει χαρίσει δεκάδες στιγμές υπηρηφάνειας στο Τριφύλλι κατά το παρελθόν, αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πράσινη».

Χθες (16/9) έγινε η επίσημη παρουσίαση του τμήματος. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Α.Ο. Ηλίας Μιχαλαριάς, οι υπεύθυνοι του τμήματος Γιάννης Αϊδινιώτης και Μανώλης Σαρμάνης, ο προπονητής Άγγελος Χαρίσης και φυσικά οι πυγμάχοι του Παναθηναϊκού.

Ξεκίνησαν οι ακαδημίες στίβου του Παναθηναϊκού

 Το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού επανέρχεται δυναμικά και περιμένει παιδιά ηλικίας 8-14 ετών να εγγραφούν στις ακαδημίες του Τριφυλλιού. Οι προπονήσεις διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α στα βοηθητικά γήπεδα Κ1-Κ2.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, μέσω της ιστοσελίδας του Panathinaikos1908.gr, πληροφορεί τους γονείς που ενδιαφέρονται να γράψουν τα παιδιά τους στο στίβο του Παναθηναϊκού Α.Ο πως μπορούν καθημερινά από τις 4μ.μ έως τις 7μ.μ να επικοινωνούν με τους υπευθύνους κ.κ Απόστολο Μόσχο και τον κ.κ Ζήση Κουρέλλος (τηλ.6977398643) ή στα γραφεία του Παναθηναϊκού Α.Ο στα τηλέφωνα: 210 6444 401-2.

Η αναγέννηση της «πράσινης» πυγμαχίας

 Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (16/9) στην Θύρα 5 της Λεωφόρου η πρώτη συγκέντρωση του τμήματος πυγμαχίας του Παναθηναϊκού Α.Ο, παρουσία του Προέδρου Η. Μιχαλαριά, του νέου εφόρου Μανώλη Σαρμάνη και του τεχνικού συμβούλου, Γιάννη Αϊδινιώτη.

Η συνάντηση είχε διττό χαρακτήρα: συμβολικό αφού τα αποκαλυπτήρια της… νέας αίθουσας πυγμαχίας θα γίνουν σε περίπου ένα μήνα αλλά και ουσιαστικό με στόχο την επίσημη παρουσίαση του διδύμου που ανέλαβε την πυγμαχία αλλά και μια πρώτη γνωριμία με τους αθλητές.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Η. Μιχαλαριάς δήλωσε:«Είμαι περήφανος που έλαχε σε εμένα να είμαι μέρος αυτής της αναγέννησης του τμήματος με πάρα πολλούς πρωταθλητές, πολλά πρωταθλήματα και ένα τεράστιο όνομα, ξέχωρα από το όνομα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός καλλιεργεί την πυγμαχία πάρα πολλά χρόνια και έχει δημιουργήσει ένα πραγματικό θρύλο. Εδώ έχουμε έρθει για ένα συμβολικό λόγο θα δούμε τις φωτογραφίες σήμερα και θα ξαναέρθουμε όλοι σε ένα μήνα για να δούμε ακριβώς τη διαφορά, την αναγέννηση του Π.Α.Ο.

Το πώς ο Παναθηναϊκός και μέσα από τη πυγμαχία θα μπορέσει να γίνει ο πρωταγωνιστής που του αξίζει. Και όλη αυτή η αναγέννηση θα έρθει μέσα από εσάς τον προπονητή σας κ. Χαρίση και το δίδυμο που έχει αναλάβει τα ηνία του τμήματος τους οποίους καλωσορίζω και επίσημα μέσα σε αυτόν τον ιστορικό χώρο που έχουν διαπρέψει και έχουν πάρει πρωταθλήματα και έχουν φέρει τίτλους στον Παναθηναϊκό μας. Με αιχμή αυτούς τους δυο και εσάς θα πάρουμε και άλλα πρωταθλήματα και θα είμαστε περήφανοι γιατί εσείς, ο προπονητής σας και ο Μανώλης και ο Γιάννης, αλλά και οι περισσότεροι προέρχεστε από τα σπάργανα του Παναθηναϊκού από τη γενιά των οπαδών μας ξέρετε καλύτερα από όλους τι σημαίνει Παναθηναϊκός».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τεχνικός σύμβουλος του τμήματος, Γιάννης Αϊδινιώτης, ο οποίος απευθυνόμενος στους αθλητές, τόνισε: «Ευχαριστώ πολύ τον Άγγελο Χαρίση που έχει κρατήσει τη φλόγα που λέγεται Παναθηναϊκό. Όταν μου ζητήθηκε με δυσκολία πήρα την απόφαση να αναλάβω το τμήμα πυγμαχίας, αλλά πλέον δεν έχω κανέναν ενδοιασμό για την απόφασή μου. Πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά, και η νοοτροπία μου είναι το επιθετικό μποξ. Αγαθά κόποις κτώνται. Εγώ θέλω να σέβονται τον Παναθηναϊκό οι αντίπαλοί του και όποιος δε μας σέβεται κακό του κεφαλιού του. Γι’ αυτό προπόνηση προπόνηση, δε θα λέμε τίποτα και του χρόνου θα είμαστε πιο δυνατοί. Είμαστε παναθηναϊκός και πιστεύω θα μας προσκυνήσουν όλοι».

Τέλος, ο έφορος Μανώλης Σαρμάνης ανέφερε: «Εύχομαι να πάμε πολύ καλά με τη βοήθεια όλων με εσάς πάντα βασική αιχμή του δόρατος και να προχωρήσουμε να κατακτήσουμε και άλλα πρωταθλήματα για το καλύτερο και για το σύλλογο και για εσάς. Είμαστε οικογένειά σας, οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε έρχεστε σε μένα, ή στον κ. Αϊδινιώτη ή στον προπονητή. Η διοίκηση είναι κοντά μας, οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει θα το επιλύσουμε με κάθε τρόπο. Είμαστε παρόντες δεν είμαστε απόντες. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας. Καλή αρχή και καλή σεζόν».
* To ρεπορτάζ και οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το επίσημο site του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού (panathinaikos1908.gr)





 

Διάθεση Εισιτηρίων για τον αγώνα Παναθηναϊκός - ΟΦΗ (21/09)

 Στη διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού τίθενται από σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου τα εισιτήρια του αγώνα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη και ώρα 20:30.
Τα εισιτήρια θα διατίθενται στα εκδοτήρια της ΘΥΡΑΣ 4 του γηπέδου επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Με πρόθεση να ευχαριστήσουμε όλους τους φιλάθλους για τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στη βιωσιμότητα του Συλλόγου και σε ανταπόδοση της αγάπης τους τα εισιτήρια του αγώνα θα διατίθενται σε μειωμένη τιμή για τα Μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας για τα οποία θα ισχύσει επιπλέον και αποκλειστική διάθεση για τις δύο πρώτες ημέρες (17/09 & 18/09).

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, όπως γινόταν και μέχρι σήμερα θα ενισχύουν την προσπάθεια ανάπλασης της ιστορικής μας έδρας, έως ότου η Λεωφόρος ανανεωθεί όπως αρμόζει στη μεγάλη ιστορία και στον υπερήφανο κόσμο του Παναθηναϊκού.
Οι ημερομηνίες και οι ώρες διάθεσης είναι από σήμερα, Τρίτη 17/09 μέχρι και την Παρασκευή 20/09 από τις 10:00 έως τις 18:00.
Την ημέρα του αγώνα, Σάββατο 21/09 η διάθεση θα ξεκινήσει στις 12:00 και θα συνεχιστεί μέχρι την έναρξη του αγώνα.
Υπενθυμίζεται ότι τις δύο πρώτες μέρες (17 & 18/9) η διάθεση θα γίνεται αποκλειστικά για μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και από τις 19/9 ελεύθερα για όλους τους φιλάθλους.

Οι Σύμμαχοι θα προσέρχονται στο σημείο διάθεσης για ν' αγοράσουν το εισιτήριό τους με την επίδειξη της Κάρτας Μέλους της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και της Αστυνομικής Ταυτότητας.
Όλοι οι φίλαθλοι ανεξαιρέτως έχουν δικαίωμα να προμηθευτούν μέχρι 4 εισιτήρια στο όνομά τους.
Όσοι φίλαθλοι επιθυμούν να εγγραφούν Μέλη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, μπορούν να προσέρχονται από την πρώτη κιόλας ημέρα διάθεσης (17/09) και με την επίδειξη της Αστυνομικής τους Ταυτότητας, να κάνουν την εγγραφή επί τόπου και να προμηθεύονται τα μειωμένα εισιτήρια του αγώνα.

Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων:
ΘΥΡΕΣ 6, 7, 13 και 14:        Σύμμαχοι 10 Ευρώ, λοιποί φίλαθλοι 20 Ευρώ.
ΘΥΡΕΣ 1, 5Β, 5Γ, 8 και 12: Σύμμαχοι 15 Ευρώ, λοιποί φίλαθλοι 30 Ευρώ.
ΘΥΡΕΣ 2, 4, 5Α, 9 και 11:    Σύμμαχοι 20 Ευρώ, λοιποί φίλαθλοι 40 Ευρώ.
ΘΥΡΑ 10:                  Σύμμαχοι 40 Ευρώ, λοιποί φίλαθλοι 80 Ευρώ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (από σταθερό: 801 111 1908, από κινητό: 2106870700), καθημερινές 09:30 – 17:30.
Για την αγορά των εισιτηρίων καθώς και για την είσοδο στο γήπεδο, απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.

Εξάστερος:Σήμερα στις 19.00 η κλήρωση της Basket League ΟΠΑΠ για την περίοδο 2013-2014!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Στεφάν Λάσμε, ο Νίκος Παππάς, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς αλλά και ο προπονητής μας Αργύρης Πεδουλάκης βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους της αγωνιστικής περιόδου 2012-13.

Τέλος, εννοείται ότι η ομάδα θα τιμηθεί ως ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ και ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ της αγωνιστικής περιόδου 2012-13!

Ο Παναθηναϊκός επιστρέψε το πρωί (17/9, 09.05) από την Κίνα. Και το απόγευμα θα μάθει και το ποιον θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της Basket League ΟΠΑΠ. Παράλληλα, θα δει και αρκετούς... δικούς του ανθρώπους να βραβεύονται ανάμεσα στους κορυφαίους της αγωνιστικής περιόδου 2012-13.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί σημερα στις 19.00 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν ο Στεφάν Λάσμε ως πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, ο Λάσμε, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νίκος Παππάς και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ως μέλη της καλύτερης ομάδας, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης και ο Αργύρης Πεδουλάκης ως κορυφαίος προπονητής. Και εννοείται ότι η ομάδα θα τιμηθεί ως Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος της αγωνιστικής περιόδου 2012-13.

Η κλήρωση θα μεταδοθεί απευθείας από το NovaSports1 και μέσα από το επίσημο σάιτ του EΣΑΚΕ (www.esake.gr).

Η πυγμαχία γυρίζει σελίδα!

Με τη νοοτροπία του τεχνικού συμβούλου, Γιάννη Αϊδινιώτη, για επιθετικό μποξ, το ιστορικό τμήμα της πυγμαχίας του Παναθηναϊκού γυρίζει σελίδα!


Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, βρέθηκε στην Πρώτη συνάντηση του τμήματος, στην Θύρα 5 της Λεωφόρου, όπου αθλητές και τεχνικό τιμ ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά από έναν μήνα, όποτε θα έχει ολοκληρωθεί η ανακοίνωση της αίθουσας της πυγμαχίας στα θεμέλια της Λεωφόρου. Με προπονητή τον Άγγελο Χαρίση να συνεχίζει να κρατάει ζωντανή τη φλόγα του τμήματος, και με τον έφορο Μανώλη Σαρμάνη στο πλευρό του Γιάννη Αϊδινιώτη το τμήμα βάζει πλώρη για πολύ ψηλά!

 Ο Ηλίας Μιχαλαριάς ανέφερε: «Είμαι περήφανος που έλαχε σε εμένα να είμαι μέρος αυτής της αναγέννησης ενός τμήματος με πάρα πολλούς πρωταθλητές, πολλά πρωταθλήματα και ένα τεράστιο όνομα,  έναν πραγματικό θρύλο. Εδώ έχουμε έρθει για ένα συμβολικό λόγο θα δούμε τις φωτογραφίες σήμερα και θα ξαναέρθουμε όλοι εδώ σε ένα μήνα για να δούμε ακριβώς τη διαφορά, την αναγέννηση του ΠΑΟ. Το πώς ο Παναθηναϊκός και μέσα από τη πυγμαχία θα μπορέσει να γίνει ο πρωταγωνιστής που του αξίζει. Και όλη αυτή η αναγέννηση θα έρθει μέσα από εσάς τον προπονητή σας κ. Χαρίση και το δίδυμο που έχει αναλάβει τα ηνία του τμήματος τους οποίους καλωσορίζω και επίσημα μέσα σε αυτόν τον ιστορικό χώρο που έχουν διαπρέψει και έχουν πάρει πρωταθλήματα και έχουν φέρει τίτλους στον Παναθηναϊκό μας και με αιχμή αυτούς τους δυο και εσάς θα πάρουμε και άλλα πρωταθλήματα και θα είμαστε περήφανοι γιατί εσείς, οι προπονητές σας και ο Μανώλης και ο Γιάννης, πάνω από όλα οι περισσότεροι προέρχεστε από τα σπάργανα του Παναθηναϊκού από τη γενιά των οπαδών μας ξέρετε καλύτερα από όλους τι σημαίνει Παναθηναϊκός».

Θα μας προσκυνήσουν όλοι! 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τεχνικός σύμβουλος του τμήματος, Γιάννης Αϊδινιώτης, ο οποίος απευθυνόμενος στους αθλητές, τόνισε: «Όταν μου ζητήθηκε με δυσκολία πήρα την απόφαση να αναλάβω το τμήμα πυγμαχίας, αλλά πλέον δεν έχω κανέναν ενδοιασμό για την απόφασή μου. Ευχαριστώ πολύ τον Άγγελο Χαρίση που έχει κρατήσει τη φλόγα που λέγεται Παναθηναϊκό. Πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά, και η νοοτροπία μου είναι το επιθετικό μποξ. Αγαθά κόποις κτώνται. Εγώ θέλω να σέβονται τον Παναθηναϊκό οι αντίπαλοί του και όποιος δε μας σέβεται κακό του κεφαλιού του. Γι’ αυτό προπόνηση προπόνηση, δε θα λέμε τίποτα και του χρόνου θα είμαστε πιο δυνατοί. Είμαστε Παναθηναϊκός και πιστεύω θα μας προσκυνήσουν όλοι».

Τέλος ο Μανώλης Σαρμάνης με την σειρά του ανέφερε: «Εύχομαι να πάμε πολύ καλά με τη βοήθεια όλων με εσάς πάντα βασική αιχμή του δόρατος και να προχωρήσουμε να κατακτήσουμε και άλλα πρωταθλήματα για το καλύτερο και για το σύλλογο και για εσάς. Είμαστε οικογένειά σας, οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε έρχεστε σε μένα, ή στον κ. Αϊδινιώτη ή στον προπονητή. Η διοίκηση είναι κοντά μας, οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει θα το επιλύσουμε με κάθε τρόπο. Είμαστε παρόντες δεν είμαστε απόντες. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας. Καλή αρχή και καλή σεζόν».