Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

«Έτσι, σας Γ… ΑΕΙ με αυτό το μαλλί»!

Ανάσταση Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, με εμφάνιση για Οσκαρ από τον Χριστοδουλόπουλο που σήκωσε στις πλάτες του τους «πράσινους», πέτυχε δύο υπέροχα γκολ και χάρισε στο τριφύλλι την δεύτερη εκτός έδρας νίκη (2-1) στη Super League
Η... ανάσταση του Λαζάρου και το ξέσπασμα του Χριστοδουλόπουλου στα Πηγάδια, είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει ένα διπλό επί της Ξάνθης, που είναι από μόνο του ικανό να του προσφέρει όλα όσα δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει μέχρι σήμερα στη Super League. Βαθμολογική... ανόρθωση, περαιτέρω βελτίωση ψυχολογίας και ανάσες, αφού ακολουθεί 15νθήμερη διακοπή του πρωταθλήματος για ακόμα καλύτερες ημέρες.
Ο Λάζαρος πέτυχε δύο καταπληκτικά γκολ, πραγματοποίησε ίσως την κορυφαία φετινή, αλλά και... περσινή του εμφάνιση και ξέσπασε κατά όσων τον είχαν βγάλει στη σέντρα για τα μαλλιά του, πανηγυρίζοντας έξαλλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, το οποίο ήταν προϊόν της σπάνιας ποδοσφαιρικής του κλάσης.
Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ πληρώνοντας την ολιγωρία της άμυνάς του στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Μαρκόφσκι να γράφει το 1-0, έχασε πέναλτι με τον Τοτσέ στο 11' και από εκεί και μετά ανέλαβε δράση ο Λάζαρος, για να φέρει με απόλυτη επιτυχία εις πέρας, την... ανάσταση των πρασίνων, οι οποίοι είχαν να γευτούν τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα από τις 25 Αυγούστου και
το εκτός έδρας 1-0 επί του Λεβαδειακού.
Με Βύντρα στα χαφ
ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ξάφνιασε με την επιλογή του να τοποθετήσει τον Λουκά Βύντρα σε ρόλο αμυντικού μέσου! Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε να δείξει εμπιστοσύνη στον Γιούρκα Σεϊταρίδη και να τον επιβραβεύσει για την καλή εμφάνιση απέναντι στην Τότεναμ, διατηρώντας στο αρχικό σχήμα. Έτσι, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πέρασε στα χαφ έτσι ώστε να είναι στο αρχικό σχήμα. Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Σπυρόπουλος ενώ κεντρικό δίδυμο για ένα ακόμα ματς ήταν οι Τριανταφυλλόπουλος και Πίντο.
Στη μεσαία γραμμή, στο πλάι του Βύντρα ήταν ο Βίκτορ Βιτόλο ενώ στο αριστερό άκρο κινήθηκε ο Σισοκό με τον Ζέκα να επανέρχεται στην αρχική ενδεκάδα και να τοποθετείται δεξιά. Ο Χριστοδουλόπουλος κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο, αναλαμβάνοντας τη στήριξη του μοναδικού προωθημένου, Τοτσέ.
Ο Παναθηναϊκός… των πρώτων αγωνιστικών
Το ξεκίνημα στα «Πηγάδια» θύμισε όλα τα πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» ήταν νωθροί και δεν είχαν καθόλου καλή ανάπτυξη, με αποτέλεσμα η Ξάνθη να καταφέρει από νωρίς να κυριαρχήσει και να δημιουργήσει προβλήματα, κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον ορεξάτο Μαρσελίνιο. Οι ποδοσφαιριστές του Κωστένογλου έδειχναν να έχουν περισσότερη ενέργεια, την ώρα που αυτοί του Φερέιρα έμοιαζαν να ψάχνουν τα πατήματά τους και δεν θύμισαν καθόλου την ομάδα που έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Τότεναμ μόλις τρεις μέρες πριν.
Αποτέλεσμα αυτή της εικόνας, ήταν να έρθει πολύ νωρίς το πρώτο γκολ του αγώνα, για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ήταν το 7’ όταν μετά από αλλεπάλληλα λάθη στη μεσαία γραμμή από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Μαρσελίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά, σέντραρε κι ο Μαρκόφσκι ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ πλασάροντας ωραία τον Καρνέζη στην κίνηση.
Αναστήθηκε με Λάζαρο
Ο Παναθηναϊκός φάνηκε πάντως να… ξυπνάει από το γκολ των γηπεδούχων και με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου έδειξε σημεία ζωής. Ο Τοτσέ ήταν αυτός που κατάφερε να κερδίσει πέναλτι στο 11’, πήρε την εντολή μάλιστα από τον Φερέιρα να εκτελέσει ο ίδιος, αλλά δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Βιβιανί και στη συνέχεια στο δοκάρι. Αυτό ωστόσο δεν πτόησε την ομάδα του Φερέιρα, η οποία σταδιακά έδειξε να βρίσκει ρυθμό και να παίρνει τα ηνία του αγώνα.

Η πίεση των «πρασίνων» αυξήθηκε και αφού στο 20’ και το 21’ οι Σισοκό και Τοτσέ αντίστοιχα δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε δράση. Ο διεθνής άσος των «πρασίνων», μετά από πάσα του Ζέκα, στο 26’ σούταρε έξω από την περιοχή και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στο 29’ μετά από προωθημένη πάσα του Σισοκό έκανε ατομική ενέργεια, ξεπέρασε τον Κομεσίδη και πλάσαρε ωραία τον Βιβιανί για το προβάδισμα του Παναθηναϊκού – με ανατροπή μάλιστα – στα «Πηγάδια», από το πρώτο κιόλας ημίχρονο το οποίο δεν είχε στη συνέχεια κάτι το αξιοσημείωτο.
Προσπάθησε η Ξάνθη, χωρίς αποτέλεσμα
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έχασε μια σημαντική ευκαιρία στο ξεκίνημα όταν ο Τοτσέ από κοντά δεν κατάφερε με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Βιβιανί, ενώ όταν τα κατάφερε ήταν σε θέση οφσάιντ και στη συνέχεια οι «πράσινοι» φάνηκε πως περισσότερο ήθελαν να συντηρήσουν το προβάδισμά τους παρά να ψάξουν και το τρίτο τέρμα που θα «κλείδωνε» οριστικά το τρίποντο. Στον αντίποδα η ομάδα του Κωστένογλου, με τις αλλαγές των Πλατέλλα και Μάνταλου, έγινε πιο κινητική, θέλησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.
Οι Ακρίτες είχαν κάποιες καλές στιγμές, με δυο επικίνδυνα σουτ του Πλατέλλα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός βρήκε ταχύτητα στο πρόσωπο του Μαυρία αλλά δε δημιούργησε τη μεγάλη φάση. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, πήραν σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και της σεζόν γενικότερα, κρατώντας έτσι την ψυχολογία τους σε καλά επίπεδα, μετά τις δυο τελευταίες καλές εμφανίσεις τους απέναντι σε Τότεναμ και Ξάνθη, που δίνουν θετικά μηνύματα για τη συνέχεια…

 

Ο αρχηγός Κατσουράνης δεν έγινε ποτέ ηγέτης...

Τον «δρόμο» που δεν περίμενε κανείς ακολούθησε η ηγεσία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με σκοπό να δώσει «λύση» στο πρόβλημα της ομάδας και να φρενάρει τον κατήφορο. Και στο τέλος της διαδρομής «έπεσε» πάνω στον Κώστα Κατσουράνη!
Η «μπίλια» έκατσε στον αρχηγό της ομάδας που «εκτελέστηκε» με συνοπτικές διαδικασίες για όλα τα στραβά κι ανάποδα που συμβαίνουν φέτος στον ΠΑΟ! Το κατηγορητήριο που συνοδεύει τον διεθνή μέσο είναι τόσο βαρύ που εύκολα συμπεραίνει κάποιος ότι η «επόμενη μέρα» στο «τριφύλλι» χωρίς τον «κύριο υπεύθυνο» του φετινού εκτροχιασμού της ομάδας θα σφύζει από υγεία, ευτυχία και επιτυχίες.
Ο Κατσουράνης στήθηκε στο απόσπασμα, εκεί που πολλοί φαντάζονταν ή προέβλεπαν τη φιγούρα του Φερέιρα και απολύθηκε μετά πολλών «κανονιοβολισμών» από την πλευρά των διοικούντων!
Η «απαγόρευση» σχετικών ερωτήσεων, λίγες ώρες μετά το «ξήλωμα» του αρχηγού, στη συνέντευξη Τύπου του Φερέιρα και οι υποτιμητικές για τον Κατσουράνη δηλώσεις του Πορτογάλου, ο οποίος μίλησε για τον παίκτη σαν να ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης, έδειξαν ότι οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν την απόφασή τους ή δεν είναι καθόλου σίγουροι για τα αποτελέσματά της...
Ομως, ήταν ο «Κατσούρ», το «ζιζάνιο» που αρρώσταινε την ομάδα και κατέστρεφε την προοπτική άνθησης, ο μετρ κλίκας των αποδυτηρίων που έκανε ό,τι ήθελε, ήταν ο «αντάρτης» που δεν άφηνε κανέναν στην ησυχία του και υπονόμευε το πλάνο του Φερέιρα και του Αλαφούζου ή ήταν το ιδανικό εξιλαστήριο «θύμα» για να εκτονωθεί πάνω του το μεγαλύτερο μέρος της αγανάκτησης του κόσμου για το ανθυγιεινό θέαμα του φετινού Παναθηναϊκού;
Πράγματι επεδίωξε την κόκκινη κάρτα στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα όπως πιστεύουν ο Φερέιρα και οι συνεργάτες του Αλαφούζου ή η αποβολή του ήρθε κι «έδεσε» στα άλλοθι που αναζητούσε η διοίκηση για την «γκέλα» στο συγκεκριμένο ματς; Εκεί που τελειώνουν οι διάφοροι μύθοι, εμφανίζεται η πραγματικότητα. Και η ιστορία του Κατσουράνη, τουλάχιστον στον Παναθηναϊκό, έχει απ' όλα!
Ο 32χρονος Πατρινός από τη Χαλανδρίτσα Αχαΐας βγάζει τον τύπο του «σνομπ», εντός και εκτός αποδυτηρίων, όχι γιατί υποτιμάει τους άλλους ή θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο αλλά γιατί ήταν πάντα λιγομίλητος, ακόμα και σε παρέες με συμπαίκτες του. Κι όταν αποφάσιζε να τοποθετηθεί, μπροστά ή πίσω από τις κάμερες, αυτά που έλεγε ενοχλούσαν.
Αποξενωμένος
Λειτουργεί καλύτερα όσο πιο αποξενωμένος είναι από τα γεγονότα και τις καταστάσεις, σε βαθμό παρεξήγησης, αλλά όταν κληθεί στην «πρώτη γραμμή», θα «τρέξει» νωρίτερα απ' όλους, ακόμα κι είναι ολομόναχος, για να υπερασπιστεί την ομάδα, τον προπονητή, τη διοίκηση...
Το στυλ του Κατσουράνη στον αγωνιστικό χώρο, οι αρχηγικές του τάσεις με τον τρόπο που εκδηλώνονται την ώρα του ματς, με υποδείξεις και παράπονα προς τους συμπαίκτες του, τον έβαλαν, κυρίως τη δεύτερη χρονιά, στο «μάτι» μερίδας του κόσμου αλλά και ποδοσφαιριστών. Δεν δίσταζε να κάνει παρατηρήσεις ούτε στον Σισέ, ούτε στον Ζιλμπέρτο Σίλβα!
Τσακώθηκε με τον Σιμάο τον περασμένο Μάιο, όταν ο νεαρός από τη Μοζαμβίκη παραπονέθηκε, στα αποδυτήρια πως «ο Κατσουράνης κάνει τον προπονητή και μας βρίζει συνέχεια»... Με τον Κατσουράνη να του απαντάει «... ό,τι έχεις να μου καταλογίσεις να το λες απευθείας σε εμένα και όχι σε άλλον! Σου είπα να μην τρέχεις μόνο παράλληλα, αλλά να κινείσαι και κάθετα...»!
Εναν μήνα νωρίτερα, λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια με τον Χριστοδουλόπουλο, στη διάρκεια της προπόνησης, ύστερα από μαρκάρισμα του που κρίθηκε σκληρό και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συμπαίκτη του...
Από τον Φερέιρα έχει ακούσει τα εξ αμάξης σε ανάπαυλες αγώνων και ήταν πάντα ο παίκτης που δεχόταν τα περισσότερα «πυρά» της κριτικής του Πορτογάλου...
Ο Κατσουράνης ποτέ δεν είχε πάνω από έναν - δύο «κολλητούς» μέσα στην ομάδα. Ισως γιατί τα χνώτα του δεν ταίριαζαν με αυτά των περισσότερων, ίσως γιατί η «απομόνωσή» του προκαλούσε αντιπάθειες, ποτέ όμως δεν «κρύφτηκε» στα δύσκολα!
Ηταν ο πρώτος που υπερασπίστηκε τον Τεν Κάτε (παρότι διαφωνούσε με τη συμπεριφορά του Ολλανδού) δημόσια, ο πρώτος που επιχείρησε να μεταπείσει τον Νιόπλια, όταν ο τελευταίος ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά το ματς με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, ο πρώτος που έβαλε «πλάτη» για τον Φερέιρα μετά τους περσινούς αποκλεισμούς από τη Μακάμπι και την Οντένσε («μη βιάζεστε να κρίνετε, φέτος θα τρίβετε τα μάτια σας με την ομάδα», είχε πει), ο πρώτος που δέχτηκε να μειώσει τις αποδοχές του και υπέγραψε διακανονισμό τον περασμένο Ιούλιο και ήταν από τους ελάχιστους που στάθηκαν μπροστά στους οργανωμένους την περασμένη Παρασκευή για να υπερασπιστεί τους Ελληνες, την ομάδα και τον προπονητή, όταν άλλοι συμπαίκτες του, και δη Ελληνες, ούτε καν πλησίασαν...
Ποτέ δεν έκρυψε ο Κατσουράνης την άποψή του για τον Φερέιρα. Ηξερε ότι ο 66χρονος τεχνικός είχε εισηγηθεί το περασμένο καλοκαίρι «την απομάκρυνσή του από την ομάδα», μαζί με αυτή του Καραγκούνη, αλλά αυτό δεν άλλαξε την άποψή του για τον προπονητή: «Είναι μεταξύ των κορυφαίων που είχα στην καριέρα μου, μαζί με τον Κίκε Φλόρες και τον Σάντος»!
Οι κατηγορίες
Η εσκεμμένη κόκκινη κάρτα και οι διαρροές
Η διοίκηση και συγκεκριμένα οι κ. Αλαφούζος, Παναγόπουλος είχαν βγάλει την «κόκκινη» στον παίκτη από το βράδυ του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ο Φερέιρα επέμεινε, σε μεταξύ τους κουβέντα, πως «ο ποδοσφαιριστής αντέδρασε με αυτό τον τρόπο γιατί ήθελε να ξεκουραστεί εν όψει των αγώνων της Εθνικής ομάδας» και ο Κατσουράνης, ενώ ήξερε το αρνητικό κλίμα που τον περιβάλλει, κάλεσε τους Ελληνες, και τους Βιτόλο, Κουίνσι, μετά την ήττα από τον Πανθρακικό (ο ίδιος απουσίασε λόγω τιμωρίας) με σκοπό να συζητήσουν το τι φταίει, τι πιστεύει ο καθένας ό,τι πρέπει ν' αλλάξει στην ομάδα και να μεταφέρουν τη γνώμη τους στον προπονητή. Οταν έφθασε η στιγμή να μιλήσουν με τον Φερέιρα (μεσολάβησε και η συντριβή με 3-0 από τη Μάριμπορ), δεν ήθελε να πάει κανένας!
Οσο για την «καραμέλα» της διαρροής των ομιλιών του προπονητή που συχνά έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός για να δικαιολογήσει «καρατομήσεις» παικτών, όσοι γνωρίζουν καλά τον παίκτη, είτε από τη θητεία του σε συλλόγους είτε από τη θητεία του στην Εθνική ομάδα, πρώτα και πάνω απ΄ όλα τον χαρακτηρίζουν «αντιδημοσιογραφικό»!
Παράπονα για τον... ηγεμονικό ρόλο του
Η συμπεριφορά του «Κατσούρ» οδήγησε 3 διεθνείς στην έξοδο
Είναι να μη σου βγει το όνομα. Και του Κώστα Κατσουράνη, και με τη... δική του συνδρομή, του είχε βγει και στην Εθνική ομάδα.
Οτι εκτελεί χρέη προπονητή στον αγωνιστικό χώρο και δίνει εντολές στους συμπαίχτες του, είναι το πιο ήπιο που του καταμαρτυρούν.
Διότι κάποιοι άλλοι τον θεωρούν άμεσο συνεργάτη του εκάστοτε Ομοσπονδιακού τεχνικού, που συμμετέχει στις προσκλήσεις των διεθνών παιχτών, αλλά και στη συγκρότηση της ενδεκάδας!
Κι ας έχουν διαψευστεί πολλάκις. Οπως με την περίπτωση του Αλέξη Τζόρβα, με τον οποίον ο «Κατσούρ» είχε φραστικό επεισόδιο σε προπόνηση του ΠΑΟ στην Παιανία, τον Σεπτέμβριο του 2009.
Τότε πολλοί οδηγήθηκαν στη -λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε- εκτίμηση ότι «τον Τζόρβα θα τον φάει από την Εθνική ο Κατσουράνης».
Ο «αγαπημένος» του Σάντος
Ιδίως μετά το καλοκαίρι του 2010, όταν την τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης» είχε αναλάβει ο «αγαπημένος» του προπονητής Φερνάντο Σάντος, με τον οποίον είχε συνεργαστεί στην ΑΕΚ (2004-06) κι εκείνος εισηγήθηκε την απόκτησή του από την Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2006.
Ωστόσο, ο Τζόρβας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μέχρι και το τέλος του 2011, ήταν ο γκολκίπερ που εμπιστευόταν ο Σάντος για την αρχική ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Καλά, για τον «Κατσούρ», δεν το συζητάμε. Από εκείνον ξεκινούσε η ενδεκάδα. Το αυτό συνέβαινε και επί Οτο Ρεχάγκελ. Από τότε που τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά (20/8/2003), σπάνια δεν αγωνιζόταν. Ακόμα κι όταν επιδείκνυε... υπερβάλλοντα ζήλο, όπως είχε πράξει στο ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, κόντρα στο Ισραήλ στο Παγκρήτιο, τη θέση του δεν την έχανε.
Ισως λίγοι θυμούνται την... επίδειξη του μεσαίου δακτύλου του χεριού του προς την κερκίδα, μετά το γκολ -με πέναλτι- του Γιώργου Σαμαρά, που είχε αγνοήσει την εντολή του προπονητή του και ανέλαβε εκείνος την εκτέλεση.
Τότε κάποιοι προέβησαν στην εκτίμηση ότι η χειρονομία του είχε αποδέκτη τον Γερμανό προπονητή, οι κύκλοι του παίχτη ισχυρίστηκαν ότι απευθυνόταν στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας του Ισραήλ!
Πάντως, τρεις συνοδοιπόροι του στην Εθνική ομάδα αποχώρησαν πριν από δύο χρόνια, κρατώντας τη... φωτογραφία του Κώστα Κατσουράνη.
Σ' εκείνον χρέωναν την απόφασή τους οι Γιάννης Αμανατίδης, Σωτήρης Κυργιάκος και Φάνης Γκέκας, σε διάστημα μικρότερο του μηνός, τον Αύγουστο του 2010, να βγάλουν τη φανέλα με το εθνόσημο.
Και τα χρόνια δεν τους είχαν πάρει. Ο πρώτος ήταν 28 ετών, ο δεύτερος 31 χρονών και ο τρίτος 30 ετών. Ομως, τους είχε... πάρει η δυσαρέσκεια για όσα συνέβαιναν στο εθνικό μας συγκρότημα, καθώς ισχυρίζονταν ότι ο «Κατσούρ» κάνει κουμάντο.
Οι δύο πρώτοι δεν γύρισαν ποτέ, ο τρίτος πέρσι ζήτησε ?και του δόθηκε? «άφεση αμαρτιών».
Ανοιξε την πόρτα της εξόδου
Ο Γιάννης Αμανατίδης, που πρώτος άνοιξε την πόρτα της εξόδου από την Εθνική ομάδα, ερωτηθείς «ποιοι είναι αυτοί που είχαν προνομιακή συμπεριφορά επί Φερνάντο Σάντος και ποιοι γκρίνιαζαν όταν δεν έπαιζαν» και πως έχει γραφτεί κατά κόρον το όνομα του Κώστα Κατσουράνη, είχε πει: «Ο Κατσούρ πάντα έπαιζε. Δεν είχε λόγο να κατεβάσει μούτρα, γιατί πάντοτε αγωνιζόταν».
Ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Φύσσας έχει δικαιολογήσει κατά το παρελθόν τον τρόπο που ενεργεί και συμπεριφέρεται ο Κώστας Κατσουράνης: «Είναι ένας άνθρωπος που πολλές φορές λειτουργεί παρορμητικά, ίσως λιγάκι υπερβολικά. Είμαι, όμως, βέβαιος, ότι δεν το κάνει εσκεμμένα».

Πράσινες Αμαζόνες Διέλυσαν τον ΑΡΗ!- Άρης - Παναθηναϊκός 53-86!

 
 Σε έναν υγιεινό περίπατο μετέτρεψε τον αγώνα με τον Άρη ο Παναθηναϊκός με τις πράσινες να ξεκινούν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στην Α1 επικρατώντας με 53-86.
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α1 για τα κορίτσια του Παναθηναϊκού.
Οι παίκτριες της Γιασεμής Σαμαντούρα δίχως να αντιμετωπίσουν καμία απολύτως δυσκολία επικράτησαν εκτός έδρας επί του Άρη με 53-86. Το Τριφύλλι είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πράσινες από την αρχή μπήκαν δυνατά στο ματς και έδειξαν τις προθέσεις τους αφού προηγήθηκαν 8-0 χάρη σε έξι πόντους της Ντέλβα. Το Αμερικανικό θωρηκτό του Παναθηναϊκού ήταν πραγματικά ασταμάτητο και έχοντας βοήθεια από τις Καλέτζου και Μοσχοπούλου "καθάρισε" από νωρίς τον αγώνα.
Το 31-44 του ημιχρόνου ήταν μάλλον τιμητικό για τις γηπεδούχες αφού στη συνέχεια το πράσινο τσουνάμι δεν τους άφησε πολλά περιθώρια.

Το φίλμ του αγώνα!
 Η Πεντάδα του Άρη: Νικολαιδου, Κατωπόδη, Χατζάκου, Τράντα, Ουίλσον

Η Πεντάδα του ΠΑΟ: Μαγκλάρα, Καλέντζου, Δίελα, Μοσχοπούλου, Ντέλβα


0-2 με δύο βολές της Δίελα

0-4 με δύο βολές της Ντέλβα

0-6 με τη Ντέλβα

0-8 με τη Ντέλβα

2-8 με την Ουίλσον

2-10 με την Καλέντζου

5-10 με τρίποντο της Τράντα

5-12 με τη Μοσχοπούλου

7-12 με την Κατωπόδη

7-14 με τη Μοσχοπούλου

7-17 με καλάθι και φάουλ της Ντέλβα

10-17 με τρίποντο της Χατζάκου

10-19 με τη Ντέλβα

10-21 με την Καλέντζου

12-21 με τη Μπουσνάκη

12-22 με μία βολή της Μαγκλάρα

12-24 με την καλέντου και λήξη πρώτου Δεκαλέπτού
Ο Παναθηναϊκός προηγείτε με 12 πόντους στη λήξη του πρώτου δεκαλέτου. Ντέλβα με 11 και Καλέντζου με 6 πόντους οδηγούν τις Πράσινες.

Β' Δεκάλεπτο
Τρίτο φάουλ της Ουίλσον που δεν μπορεί να παίξει τη Ντέλβα

12-26 με τη Ντέλβα

12-28 με τη Καλέντζου

15-28 με με τη Χατζάκου

17-28 με την Κατωπόδη

17-30 με τη Ντέλβα

17-33 με καλάθι και φάουλ της Ντέλβα, η οποία φτάνει τους 20 πόντους σε 14 λεπτά αγώνα!19-33 με τη Χατζάκου

19-35 με τη Θεολόγου

19-37 με τη Καλέντζου

19-39 με τη Θεολόγου

22-39 με τη Νικολαϊδου
22-42 με τη Καλέντζου

24-42 με τη Χατζάκου

25-42 με τη Νικολαιδου
27-42 με τη Νικολαιδου
29-42 με την Πολύχρου
31-42 με τη Νικολαιδου

31-44 με τη Μαγκλάρα.

Λήξη ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται 13 πόντους μπροστά. Ο Αρης με 9-0 επι μέρους σκορ κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους.

Γ΄ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

31-46 με τη Μοσχοπούλου

31-49 με τρίποντο της Μοσχοπούλου

33-49 με την Ουίλσον
33-51 με τη Ντέλβα

35-51 με την Ουίλσον

35-54 με τρίποντο της Καλέντζου

37-54 με την Κατωπόδη

40-54 με την Πολύχρου

40-56 με την Ντέλβα

40-58 με τη Θεολόγου

42-58 με τη Μπαλά

42-60 με την Καλέντζου

Λήξη τρίτου δεκαλέπτου με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά στο σκορ με 18 πόντους 60-42.


Δ' ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ42-62 με τη Σλούκα

42-64 με τη Δίελα

44-64 με την Ουίλσον

46-64 με την Πολύχρου

46-67 με τη Σλούκα

46-69 με την Ντέλβα

46-72 με τρίποντο της Καλέντζου

48-72 με την Κατωπόδη

48-75 με την Καλένζτου
48- 77 με την Ντέλβα
48-79 με την Ντέλβα

48-81 με τη Θεολόγου
51-81 με τη Χατζάκου

53-81 με τη Χατζάκου

53-83 με τη Θεολόγου

53-86 με τρίποντο της Χριστινάκη και λήξη της αναμέτρησης

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη χωρίς την Ευγενία Κωτούλα, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Τη θέση της στην αποστολή έχει πάρει η Φωτεινή Πριόνα. Η ομάδα του Αρη δεν έχει καμία απουσία και σήμερα αναμένεται να κάνει ντεμπούτο η Ντενις Ουίλσον.


Η 12αδα του Αρη:
Νίκη Χατζάκου, Εύα Κατωπόδη, Μάρω Τράντα, Ρούλα Μούλη, Κική Νικολαΐδου, Ντενις Ουίλσον, Μαρία Μπουσνάκη, Μυρτώ Σταμπουλίδου, Νατάσα Μουστακίδου, Νικολέτα Μπαλλά, Μαρία Πολύχρου, Γεωργία Τσίτσου.


Η 12αδα του Παναθηναϊκού:

Καλέντζου, Βλάνη, Μαγκλάρα, Σλούκα, Δίελα, Χρονοπούλου, Μοσχοπούλου, Θεολόγου, Κόνιαλη, Χριστινάκη, Ντέλβα, Πριόνα.

Τα Σκατά της Παράγκας του Ολυμπιακού Επιπλέουν Ακομα!

Ο Παναθηναϊκός κόσμος είναι οργισμένος από την ανάδειξη του εντολοδόχου του Ολυμπιακού στην προεδρία της ΕΠΟ, την οποία και θεωρούμε ως το βασικό υπεύθυνο για την σημερινή κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιώργος Σαρρής έχει δείξει από την θητεία του στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας πόσο λίγος και ανίκανος είναι.
Το αποτέλεσμα της εκλογής του δείχνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αποφάσισε να κινηθεί ακόμα πιο βαθειά στα ΣΚΑΤΑ της παράγκας. Το άθλημα θα υποφέρει ακόμα περισσότερο, όπως και η κοινωνία μας,και θα βλέπουμε ακόμα πιο συχνά την Λιγδιάρικη Αρκούδα τον Μαριδάκη να μας τσαμπουνάει ΗΘΙΚΗ.Ο Σαρρής είναι σε θέση να εγγυηθεί προς πάσα κατεύθυνση με ολυμπιακή απόχρωση πως θα λειτουργήσει Με παρεκτροπές ΚΑΙ παρεμβάσεις από την Ξακουστή Παράγκα. Θα δουλέψει σκληρά, με όραμα και σχέδιο για το παρόν και το μέλλον των ΣΤΗΜΕΝΩΝ πρωταθλημάτων του ολυμπιακού στο ελληνικό ποδοσφαίρο.