Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Σκίστε την Ρώσικη Αρκούδα!

Η Ρωσία είναι ο επόμενος σταθμός του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» πετάξανε χωρίς απουσίες χθές με προορισμό τη Μόσχα, όπου σήμερα (18.00) αντιμετωπίζουν την ΤΣΣΚΑ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Top16 της Euroleague.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, εστίασε στην ανάγκη να εστιάσει η ομάδα μόνο στη συνέχεια, αφήνοντας πίσω τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Είναι ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι και εκτός έδρας, απέναντι σε μια ποιοτική και γεμάτη ομάδα, η οποία δείχνει «πληγωμένη» τον τελευταίο καιρό μετά την ήττα από την Ουνικάχα Μάλαγα. Μια ήττα που μπορεί να θεωρηθεί εκτός προγράμματος για την ΤΣΣΚΑ. Εμείς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε μετά τον τελικό του Κυπέλλου, να γίνει «αποσυμπίεση» της ομάδας μετά από μια σειρά σημαντικών αγώνων σε μικρό χρονικό διάστημα που κατέληξε στην κατάκτηση του τίτλου. Δεν υπήρχε το χρονικό περιθώριο, καθώς οι υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες, αλλά θα πρέπει να εστιάσουμε στη συνέχεια. Το μυαλό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης».
Ο Κώστας Τσαρτσαρής έκανε και αυτός ειδική μνεία στο μυαλό: «Μετά από μια επιτυχία το μυαλό όλων είναι συνήθως αλλού. Ήταν καλό για την αυτοπεποίθησή μας. Δεν είναι καθόλου εύκολο να «χτιστεί» η αυτοπεποίθηση σε μια τόσο νέα ομάδα. Ειδικά για τα νέα παιδιά ήταν πολύ σημαντική η κατάκτηση του κυπέλλου. Μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση χτίζονται η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση. Το να επιστρέψουμε όμως και να δούμε τη συνέχεια, είναι από τα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσουμε στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ. Το μυαλό θα πρέπει είναι συγκεντρωμένο μόνο στη δύσκολη αναμέτρηση που μας περιμένει και από την οποία αν φύγουμε νικητές, θα είμαστε πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν υπάρχει ομάδα που είναι ανίκητη. Ξέρουμε τις αδυναμίες της αντιπάλου μας, έχουμε δει και ομάδες να τη νικάνε. Με οδηγό αυτά τα παιχνίδια, θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη, να παίξουμε εκεί ως ίσοι προς ίσοι. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με βλέψεις για τον τίτλο, αλλά κι εμείς τις ίδιες βλέψεις έχουμε. Εννοείται πως δεν υπάρχει θέμα «ρεβάνς». Το τι έγινε στην Κωνσταντινούπολη ανήκει στο παρελθόν. Είμαστε διαφορετικές ομάδες, με νέους παίκτες, άλλους προπονητές. Δεν μπαίνει στην εξίσωση το τι έγινε τότε. Πάμε να παίξουμε σαν μην έχει αντιμετωπίσει ξανά η μία ομάδα την άλλη.
Οι αριθμοί
*Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι πολύ κοντά στο να γίνει ο καλύτερος… κλέφτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Έχει 325 και απέχει τρία κλεψίματα από τον πρώτο στη λίστα Θοδωρή Παπαλουκά.
*Ο Διαμαντίδης χρειάζεται μόλις τρεις τάπες για να γίνει ο πρώτος γκαρντ στην ιστορία της Ευρωλίγκας που θα φτάσει τις 100.
*Ο Κώστας Τσαρτσαρής χρειάζεται τέσσερα εύστοχα τρίποντα για να φτάσει τα 100 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα.
*Ο Στεφάν Λάσμε εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους παίκτες με τις περισσότερες τάπες με 2 μέσο όρο. Παράλληλα, είναι πρώτος –μαζί με τον Σον Τζέιμς της Μακάμπι- στα επιθετικά ριμπάουντ με 2,8 ανά αγώνα,
*Ο Γιόνας Ματσιούλις έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα σουτ τριών πόντων στα τελευταία επτά παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα. Στο διάστημα αυτό έχει 16/32 (50%). Επίσης, χρειάζεται μόλις δύο πόντους για να φτάσει τους 1000 στη διοργάνωση.
«Συγγένειες»
*Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά και τον Ζόραν Έρτσεγκ.
*Ο Βασίλης Ξανθόπουλος έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ στον Πανιώνιο την αγωνιστική περίοδο 2007-08.
Η προϊστορία
Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 13-10
2011-12        Ευρωλίγκα                   64-66 (ημ. Φ4)
2011-12        Ευρωλίγκα                   76-78               75-91*
2010-11        Ευρωλίγκα                   74-60               72-68*
2008-09        Ευρωλίγκα                   73-71 (τελ.Φ4)
2006-07        Ευρωλίγκα                   93-91 (τελ.Φ4)
2005-06        Ευρωλίγκα                   92-82               89-84*
2004-05        Ευρωλίγκα                   73-85               72-75*
2004-05        Ευρωλίγκα                   94-91 (μ.τελ.Φ4)
2003-04        Ευρωλίγκα                   58-69               68-75*
2001-02        Ευρωλίγκα                   91-85*             83-80
2000-01        Ευρωλίγκα                   57-69*             89-81
1995-96        Ευρωλίγκα                   81-71 (ημ.Φ4)
1994-95        Ευρωλίγκα                   70-77*             101-77
1981-82        Ευρωλίγκα                   80-83*             87-83

πηγή:www.paobc.gr

Κάρφωσαν... «Στο φιλέ» της NOVA οι Στίγγας-Πρωτοψάλτης!

 Ο «πράσινος» κεντρικός Κάσσανδρος Στίγγας μαζί με τον ακραίο του Παναθηναϊκού, Θανάση Πρωτοψάλτη φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή της Nova «Στο φιλέ», την οποία παρουσιάζει ο Παντελής Λώλης.
Νεανικό. αέρα είχε το στούντιο αφού Στίγγας και Πρωτοψάλτης απάντησαν σε όλες ερωτήσεις, υποστήριξαν το πόσο σημαντική ήταν η αλλαγή της έδρας και πόσο επηρεάζει θετικά την απόδοσή, μίλησαν για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για τον «πατέρα»-προπονητή Στέλιο Καζάζη και για την παραμονή στην Α1.
Αναλυτικά:
Για την αλλαγή έδρας:
ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ΣΤΙΓΓΑΣ: «Σίγουρα με την βοήθεια του κόσμου μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα
 πράγματα. Είμαστε μια νεανική ομάδα και χρειαζόμαστε τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Σε όλα τα παιχνίδια που έρχονται η βοήθεια του κόσμου είναι καταλυτική. Μας φανατίζουν και μας ανεβάζουν την απόδοση. Είναι η δύναμή μας».
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ: «Επιτέλους. Έχουμε ένα δυνατό όπλο και αυτό είναι ο κόσμος μας. Στην Γλυφάδα είχαμε δύο άτομα σε όλους τους αγώνες. Στην Κυψέλη είναι διαφορετικά. Με αυτό τον κόσμο μπορούμε να σώσουμε την κατηγορία».
Για τον πρώην διαγώνιο του ΠΑΟ και νυν του Ολυμπιακο Μπόμπι Γιορντάνοφ.
ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ΣΤΙΓΓΑΣ: «Σαν μπλοκέρ θέλω πάντα πολύ να τον πιάσω στο μπλοκ. Πραγματικά είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και κόντρα σ' αυτόν θέλεις να τον πιάσεις».
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ: «Θα ήθελα να τον έχω συμπαίκτη για να μάθω από αυτόν. Ο Μπόμπι με τον Ράιτς της Αλεξανδρούπολης είναι πραγματικά απίστευτοι».

Για τα δύο ματς με Ολυμπιακό σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο:

ΘΑΝΑΣΗΣΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ: «Δεν θα μιλήσω για την απειρία μας. 'Στεκόμαστε' πολύ καλά τώρα στο τέλος του πρωταθλήματος και το αποδείξαμε κόντρα στον Ολυμπιακό. Στην Γλυφάδα κρίθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες, στα σερβίς του Κοκκινάκη κυρίως. Στον Ρέντη πάλι σε λεπτομέρειες των τριών τελευταίων πόντνων.
ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ΣΤΙΓΓΑΣ: «Μας μένει η πικρία που δεν πήραμε μια νίκη αλλά παίζαμε με την καλύτερη βαθμολογικά ομάδα. Μας βγήκε το ελεύθερο παιχνίδι και γενικά παρόλο που χάσαμε για μας ήταν κέρδος. Μετά από αυτό άλλαξε το αγωνιστικό μας πρόσωπο».
Για τον προπονητή τους, το Στέλιο Καζάζη:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ: «Ήταν δίπλα μας από την αρχή, είμαστε επιλογές του. Καλός προπονητής με πάθος. Με τον Ολυμπιακό έπεφταν κορμιά, ήμασταν σκυλιά στην προπόνηση, δουλεύαμε απίστευτα».
ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ΣΤΙΓΓΑΣ: «Είναι τα πάντα, είναι σαν πατέρας μας. Μας έχει βοηθήσει όχι μόνο παικτικά αλλά και στον τρόπο διαβίωσης στην Αθήνα. Ήταν η κύρια αφορμή για να έρθω στον Παναθηναικό και ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί του».
Για την απώλεια του Νίκου Σαμαρά:
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ: «Ένας από τους κορυφαίους του Ελληνικού βόλεϊ, έφυγε νωρίς και άδικα, μπορούσε να προσφέρει ακόμη πολλά. Αγαπούσε το βόλεϊ και θυμάμαι μας είδε κάποτε σ' ένα φιλικό μέρα μεσημέρι».
ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ΣΤΙΓΓΑΣ: «Ήταν αθλητής με όλη την σημασία της λέξης, πρόσφερε πάρα πολλά και δύσκολα θα βρεθεί άλλος σαν κι εκείνον. Δεν είχα την τύχη να τον δω από κοντά. Ήταν ένα παράδειγμα προς μίμηση. Ήταν το σήμα κατατεθέν του Ελληνικού βόλει».
Για το μέγεθος των προβλημάτων στον Παναθηναϊκό:
ΘΑΝΑΣΗΣΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ: «Για να πάμε Αμπελόκηπους-Γλυφάδα με τα πόδια θα πρέπει να χάσουμε Δευτέρα, Τρίτη προπόνηση, θα φτάσουμε Τετάρτη. Για το φαγητό δεν ισχύει. Τρώμε στο εστιατόριο του Βλάσση Σταθοκωστόπουλου. Τα οικονομικά είναι πίσω όπως σε όλες τις ομάδες».
Για το αγωνιστικό:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ: «Έχουμε ανέβει αγωνιστικά εδώ και μερικές αγωνιστικές και νομίζω στο κατάλληλο σημείο. Είναι πολύ καλή στιγμή αυτή και νομίζω ότι θα πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε».
ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ ΣΤΙΓΓΑΣ: «Πιστεύω πραγματικά ότι θα σώσουμε την παρτίδα. Η ομάδα έχει κάνει ένα εντελώς διαφορετικό δεύτερο γύρο. Παρόλα τα προβλήματα αφού μπήκαμε στον χορό θα χορέψουμε. Από την στιγμή που είπαμε ν' αγωνιστούμε θα το τελειώσουμε κιόλας. Θα βγούμε νικητές στο τέλος».

Δείτε το βίντεο στο παρακάτω link: http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=273786&Round=26435&Sport=3&Competition=387&Team=4067&Season=5379&Country=82

πηγή:www.novasports.gr

Βόλεϊ Ανδρών:Έφυγε Παίρνοντας μαζί του μόνο «ανεκπλήρωτες υποσχέσεις»

 Παίρνοντας μαζί του μόνο «ανεκπλήρωτες υποσχέσεις» ο Στέλιος Καζάζης έκλεισε πριν από λίγο πίσω του την πόρτα του Παναθηναϊκού. Με μια λιτή επιστολή που έστειλε στη διοίκηση του Ερασιτέχνη ευχαρίστησε τους παίκτες του, τους φίλους του Παναθηναϊκού και τον Ρούλη Αγραπιδάκη και παραιτήθηκε μη μπορώντας να αντέξει άλλο τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για τον ίδιο και την οικογένεια του. Απλήρωτος για όσο διάστημα εργάστηκε στον Παναθηναϊκό «έσκασε» σαν άνθρωπος, οικογενειάρχης και επαγγελματίας και πήρε τη μεγάλη απόφαση. Προκειμένου να σώσει την οικογένεια του αφήνει πίσω του ότι ξεκίνησε από το «μηδέν» στη δεύτερη μεγάλη του αγάπη. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αναζητήσει άμεσα τον αντικαταστάτη του.
Η επιστολή παραίτησης του Καζάζη:
«Χθες είχα μια πολύωρη συνάντηση με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη κ. Μακρόπουλο, όπου συζητήσαμε τα θέματα της ομάδας βόλεϊ, όπως επίσης και θέματα που με αφορούν.
Θέλω να τονίσω, πως τους τελευταίους τρεις μήνες, μετά από δική μου επιδίωξη έκανα πολλά ραντεβού με όλους τους εμπλεκόμενους με το τμήμα βόλεϊ (πρόεδρο ΤΑΑ,επενδυτές,πρόεδρο Έρασιτέχνη Π.Α.Ο.) προσπαθώντας να βρω λύση στα αδιέξοδα και στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.
Επειδή λοιπόν τα τελευταία 3 χρόνια δέχομαι μόνο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, πήρα τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω από την ομάδα.
Βάζοντας την οικογένεια μου πάνω απ' όλα, καθώς είναι ό,τι πιο πολύτιμο στη ζωή μου, έχω  την υποχρέωση να τη φροντίσω και να τη στηρίξω. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους αθλητές μου, στους φιλάθλους της ομάδας, αλλά και στο Ρούλη Αγραπιδάκη».


Με εκτίμηση
Στέλιος Καζάζης


πηγή:www.volleynews.gr