Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Εμπρός Θεέ Εξάστερε τσίκνησε τους και απόψε!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Top-16 στο ΟΑΚΑ που αναμένεται να είναι κατάμεστο, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να το έχει πάρει πάνω του και να έχει κάνει τα πάντα για να μην συμβεί το παραμικρό.

Η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ «χτυπάει» στο ΟΑΚΑ. Τα βλέμματα όλης της φίλαθλης και μπασκετικής Ευρώπης είναι στραμμένα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Εκεί όπου απόψε ο Παναθηναϊκός καλείται να κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη φορά τον Ολυμπιακό (σε όλες τις διοργανώσεις) και να βάζει γερά θεμέλια για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική, βαθμολογική, κατάταξη του ομίλου του.

Φυσικά, ανάμεσα στα βλέμματα θα είναι και αυτά των ανθρώπων της Euroleague, οι οποίοι περιμένουν να δουν και να… κρίνουν την ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Οι άνθρωποι της διοργάνωσης, δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως… περιμένουν στην γωνία τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουν υπ΄όψιν τους οι 18.000 φίλοι της ομάδας του «τριφυλλιού» που θα δώσουν το «παρών» στο αποψινό ντέρμπι «αιωνίων».

Ρεσιτάλ σε παρκέ κι εξέδρα
Στόχος του Παναθηναϊκού απόψε είναι να δώσει ένα πραγματικό ρεσιτάλ σε παρκέ και εξέδρα. Ένα μπασκετικό ρεσιτάλ που θα κάνει όλη την Ευρώπη να... παραμιλάει. Και αν για το κομμάτι του παρκέ έχει αναλάβει δράση ο Αργύρης Πεδουλάκης με τους παίκτες του, για το κομμάτι του κόσμου έχει αναλάβει δράση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσωπικά.

Βγήκε μπροστά ο Δημήτρης
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει προχωρήσει από την αρχή της σεζόν σε μια σειρά αλλαγών στα όσα είχαν τείνει να γίνουν συνήθεια στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, έτσι ώστε να περιοριστούν τα… περίεργα φαινόμενα. Τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών έχουν ήδη φανεί, με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να προχωράει μερικά βήματα παραπέρα.

Ψυχή και φωνή
Με αφορμή το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δημιούργησε ένα πρωτότυπο βίντεο στο οποίο οι προπονητές και οι παίκτες του «τριφυλλιού» στέλνουν το δικό τους μήνυμα λέγοντας «ναι στον αθλητισμό, όχι στην βία». Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσω προσωπικής του επιστολής, που έπαιρναν στα χέρια τους οι φίλοι της ομάδας που προμηθευόντουσαν εισιτήριο της αναμέτρησης, ξεκαθάριζε πως φαινόμενα βίας δεν έχουν καμία θέση στο «σπίτι» του Παναθηναϊκού, το ΟΑΚΑ και καλούσε του «πιστούς» του «εξάστερου» να στηρίξουν την ομάδα με την ψυχή και την φωνή τους.

Γιορτή και απαντήσεις
Απόψε ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία. Να πραγματοποιήσει μια τεράστια, ευρωπαϊκή γιορτή με την ομάδα και τον κόσμο του «τριφυλλιού» να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και για μία ακόμα φορά να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.

Βόλεϊ Ανδρών: Προτίμησε την παραμονή απο την διάκριση ο Παναθηναϊκός...

Χωρίς τον τραυματία Τζάρεντ Μουρ αλλά και την απώλεια της τελευταίας στιγμής του Ντάνιελ Γκάλιτς που ανέβασε πυρετό και έμεινε εκτός, ο Παναθηναϊκός πάλεψε τα δυο πρώτα σετ, τα οποία έχασε στις λεπτομέρειες στην ήττα από την Κηφισιά με 3-0 στο Ζηρίνειο στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το Τριφύλλι προσπάθησε να κρατήσει δυνάμεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος αφού προτεραιότητα έχει η παραμονή. Με τον Γιάννη Καλμαζίδη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και να βγάζει κυρίως στο τρίτο σετ χρήσιμα συμπεράσματα για όλους. Ο Παναθηναϊκός αν και αποδυναμωμένος "κράτησε" καλά στα δυο πρώτα σετ, τα οποία έχασε στα... σημεία. Από εκεί και μετά, με το μυαλό στη... Λαμία και πολλές αλλαγές, η Κηφισιά κατέκτησε πιο εύκολα το τρίτο. 

O προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Μας στεναχωρεί που δεν μπορέσαμε να πάμε στο final four, αλλά ο πρωταρχικός στόχος μας είναι η παραμονή. Αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στα δύο θα επέλεγα την παραμονή. Πράγματι προσπαθήσαμε… Τα δύο πρώτα σετ πήγαν στον πόντο και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Βέβαια είχαμε απουσίες αλλά όχι μόνο εμείς, είχε και η Κηφισιά. Στο τρίτο σετ δεν μπορούσαμε να κοντράρουμε την Κηφισιά όσο θέλαμε και τέλειωσε το παιχνίδι».

Ο έμπειρος κόουτς αναφερόμενος στο... ιατρικό δελτίο της ημέρας είπε: «Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Είμαστε ευάλωτοι σε αυτό το κομμάτι, ας ελπίζουμε ότι θα επανέλθουμε. Ας ελπίσουμε ότι θα το περάσουμε ανώδυνα». Τέλος, για τις αλλαγές και αν έμεινε ικανοποιημένος σχολίασε: «Δεν κατάφεραν να αποδώσουν αυτά που κάνουν στην προπόνηση. Είναι λογικό δεν έχουν πάρα πολύ χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια. Άλλο η προπόνηση άλλο ο αγώνας».

Ο κόσμος του Τριφυλλιού είχε δυναμική παρουσία και στο Ζηρίνειο και στο τέλος χειροκρότησε τους "πράσινους" για την προσπάθεια.

Τα σετ:
3-0 (25-23, 28-26, 25-15)

Κηφισιά (Κώστας Αρσενιάδης): Νικολάκης 4 (1/3 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Λένας 3 (3/7 επ), Ντε Σόουζα 16 (13/23 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ. 44% υπ - 33% άριστες), Πρωτοψάλτης 13 (11/21 επ, 2 άσσοι, 55% υπ - 36% άριστες), Παπαγγελόπουλος 5 (4/8 επ, 1 μπλοκ), Μουρούτης 2 (2 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 63% υπ - 38% άριστες), Σουλτανόπουλος 1 (1 μπλοκ), Κούνας 2 (2/3 επ), Κόβαλτσουκ, Ρούσσης, Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός (Γιάννης Καλμαζίδης): Στιβαχτής 2 (2/2 επ), Αμορόσο 7 (5/8 επ, 2 μπλοκ), Μπέλος 10 (5/13 επ, 5 μπλοκ), Μανιόπουλος 9 (9/24 επ, 33% υπ - 27% άριστες), Μαδούρας 4 (1 άσσος, 3 μπλοκ), Καρυπίδης 12 (11/24 επ, 1 μπλοκ, 29% υπ - 14% άριστες) / Κουρούπης (λ, 21% υπ - 7% άριστες), Πολυχρονιάδης (λ, 25% υπ - 0% άριστες) Λιόντας, Καπίρης 1 (1/7 επ)
\