Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είναι η «μάνα του λόχου» Αφιέρωμα στο Θαλάσσιο σκι!

 
Από τα ιδρυτικά μέλη της ομοσπονδίας θαλάσσιου σκι και το μοναδικό «χερσαίο»! Το τμήμα θαλάσσιου σκι δημιουργήθηκε το 1963 έπειτα από προσπάθεια των Αντώνη Μαντζαβελάκη και Αλούπη. Στη διάρκεια της σύντομης λειτουργίας του κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος 1968, αλλά και να αναδείξει μία χρονιά αργότερα έναν δεύτερο πρωταθλητή Ευρώπης στο πρόσωπο του Παντελή Κασιδόκωστα (στις φιγούρες νέων), ο οποίος το 1967 είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στην ίδια διοργάνωση.
Το 1968 ο Γιάννης Σκουζής κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος στο σλάλομ, στο τρίαθλο και στις φιγούρες, ενώ από το γυναικείο τμήμα η Μαρία Βελισσαροπούλου κατέκτησε τον τίτλο στο άλμα και στο σλάλομ. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μοναδικός «χερσαίος» όμιλος, καθώς τα υπόλοιπα μέλη της ομοσπονδίας θαλάσσιου ήταν ναυτικοί όμιλοι.

Από τις τάξεις του τμήματος σκι πέρασαν σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας Κασιδόκωστα, όπως ο εικονιζόμενος επί σειρά ετών δήμαρχος Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κασιδόκωστας, τα οποία εκτός από το σκι αποτελούσαν εξέχοντα μέλη όλων των «υγρών» τμημάτων του συλλόγου.

Στις γυναίκες πανελλήνιες πρωτιές κατέκτησε εκτός από τη Βελισσαροπούλου και η Πόλα Ζήση.

Τελευταία χρονιά δράσης του θαλασσίου σκι στον Παναθηναϊκό ήταν το 1978. Από το 1979 και την είσοδο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τη νέα ηγεσία, η πτώση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο. ήταν ραγδαία και ένα από τα πρώτα τμήματα που διαλύθηκαν ήταν και αυτό του θαλάσσιου σκι.
 

Αξιόλογοι αθλητές

 

Με 7 Πράσινες συμμετοχές πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στα Αεροβόλα Όπλα που διοργάνωσε ο Σ.Ο.ΕΛ.

Έντονη σκοπευτική δραστηριότητα με αρκετές πράσινες παρουσίες περιελάμβανε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Την Κυριακή 12/5,  πραγματοποιήθηκαν  οι αγώνες στα Αεροβόλα Όπλα που διοργάνωσε ο Σ.Ο.ΕΛ. στο σκοπευτήριο που κατέχει ο Σύλλογος  στην Ελευσίνα.
Πλήθος σκοπευτών από πολλούς διαφορετικούς συλλόγους έδωσαν το παρόν, με την εικόνα ενός γεμάτου σκοπευτηρίου να χαροποιεί τους διοργανωτές.

Ο Παναθηναϊκός με 7 συμμετοχές σε 2 αγωνίσματα ήταν σε ακόμα ένα αγώνα, από τις πολυπληθέστερες ομάδες. Η πράσινη ομάδα αποτελείτο  από τους,  Δημήτρη Κατσίρη (5ος  556/600) , Γιάννη Καμπούρη (16ος  540/600), Θοδωρή Λουκόπουλο (27ος  494/600), Τίτο Καρρέρ (28ος  487/600) και Φώτη Λιακώνη (30ος  443/600)   στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών, καθώς και της Βουιδάσκη Βιργινία ( 311/400)  και Βουιδάσκη Πελαγία (309/400) στο αεροβόλο πιστόλι Γυναικών. 
Στα αξιοσημείωτα του  αγώνα το ατομικό ρεκόρ που πέτυχε ο  Δημήτρης Κατσίρης που δείχνει να βρίσκεται σε  ανοδική πορεία. 

Ψυχοραγεί το τμήμα Τοξοβολίας..............

Ο Αναστάσης Σκουρόγλου, μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και γονέας μικρού τοξοβόλου του Τριφυλλιού κοινοποίησε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο, το Γενικό Αρχηγό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.

Επιστολή Διαμαρτυρίας
Προς : Πρόεδρο , Γενικό Αρχηγό                                                                  Νέο Ψυχικό 13/5/2013 Δ.Σ. Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο.
Αξιότιμοι Κύριοι

Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για την κατάσταση παρακμής στην οποία έχει περιέλθει το τμήμα τοξοβολίας του Παναθηναϊκού Α.Ο. . Εδώ και πολύ καιρό στο τμήμα παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε υλικό οι οποίες αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τον έφορο της ομάδας ο οποίος άλλοτε προφασίζεται άγνοια και άλλοτε απλά υπόσχεται αόριστα ότι θα καλυφτούν από τον ίδιο όλες οι ανάγκες .

Έτσι οι στόχοι που χρησιμοποιούνται στις προπονήσεις είναι ή χαλασμένοι ή ακατάλληλοι για την εξάσκηση αθλητών που χρησιμοποιούν δυνατά τόξα . Το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή πολλών βελών μεγάλου κόστους κάτι που βαρύνει εξολοκλήρου τους αθλητές μας .

Εργαλειοθήκη δεν υπήρχε μέχρι που αγόρασα μια εγώ .Τα βέλη για τα νέα παιδιά που έρχονται να δοκιμάσουν το άθλημα ήταν όλα σε άθλια κατάσταση μέχρι που τα επισκεύασα εγώ . Ακόμα και τα τόξα εξάσκησης για τους νέους αθλητές είναι σε άθλια κατάσταση και τα περισσότερα χωρίς σκοπευτικά . Δίχτυ προστασίας (λειτουργικό) δεν υπάρχει .

Η ομάδα δεν διαθέτει , ούτε προς πώληση , στους αθλητές της μια τυποποιημένη στολή με αποτέλεσμα αφενός οι αθλητές να βαρύνονται με υπέρογκα για την εποχή ποσά ώστε να αγοράσουν τα ρούχα και να τυπώσουν τα σήματα της ομάδας σε αυτά .

Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο χώρος προπονήσεων της Θύρας 2 δεν είχε ούτε τα στοιχειώδη μέτρα πυρασφάλειας ενώ η συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής ήταν επιεικώς άθλιες .

Επίσης θα ήθελα να τονίσω την παντελή απουσία του εφόρου της ομάδας από κάθε δραστηριότητα είτε αυτή ήταν προπόνηση είτε αυτή ήταν επίσημος αγώνας καθώς και την πλήρη έλλειψη επαφής και επικοινωνίας του με τους αθλητές ώστε να ενημερώνεται από πρώτο χέρι για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους .

Λόγω της ουσιαστικής αποχής του συγκεκριμένου εφόρου από τις υποχρεώσεις του το τμήμα έχει περιέλθει σε ανυποληψία , δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κινήσεις οι οποίες να αποσκοπούν στην προσέγγιση νέων αθλητών ενώ με την συνεχή επίκληση της έλλειψης χρημάτων παρουσιάζεται προς τα έξω μια κακομοίρη εικόνα του Παναθηναϊκού Α.Ο. . Πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος έφορος έχει επιτεθεί φραστικά με αγενέστατο τρόπο σε φορείς (PAO Supporters Abroad ) , συνδέσμους και ιδιώτες οι οποίοι από καιρού εις καιρόν προσπάθησαν να ενισχύσουν είτε οικονομικά είτε με υλικό το τμήμα στερώντας από το τμήμα εξοπλισμό αξίας αρκετών χιλιάδων €.
 
Θα ήθελα λοιπόν να μάθω από εσάς αν η στάση και συμπεριφορά του συγκεκριμένου εφόρου είναι γνώστη σε εσάς και αν εγκρίνεται από εσάς . Θα ήθελα επίσης να μάθω τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε στην περίπτωση που η στάση του δεν σας βρίσκει σύμφωνους .

Κύριοι , στην σημερινή εποχή που ο Παναθηναϊκός Α.Ο. χρειάζεται την στήριξη κάθε ενός από εμάς είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τσιφλίκι τους τμήματα του Ερασιτέχνη και απορρίπτουν προτάσεις αρωγής και χορηγίες οι οποίες προέρχονται από χώρους του οπαδικού κινήματος , συλλόγους ενίσχυσης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ή από απλούς ιδιώτες .

Το τμήμα της τοξοβολίας είναι ουσιαστικά ακέφαλο . Υπάρχουν πολλές δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαμε εκμεταλλευόμενοι τόσο το όνομα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ όσο και κάποια αλλά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε σα σύλλογος , να αυξήσουμε τόσο τον αριθμό όσο και την ποιότητα των αθλητών μας . Δυστυχώς όμως κάθε τέτοια προσπάθεια προσκρούει στον αναχρονισμό και την αδιαφορία του εφόρου της ομάδας . Και είναι πραγματικά κρίμα ένα ολόκληρο τμήμα να μένει σε παρακμή εξαιτίας ενός και μονό ανθρώπου .

Φιλικά
Αναστάσιος Κ. Σκουρόγλου
Μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο.
Και Γονέας Αθλητή του Τμήματος Τοξοβολίας

 

Κολύμβηση: 24 μετάλλια για τα δελφίνια στο 14ο Τρόπαιο Γλαύκος!

 Με τη συμμετοχή 21 κολυμβητών και κολυμβητριών του Παναθηναϊκού και με συνολικά 24 κερδισμένα μετάλλια (13 Χρυσά, 4 ασημένια και 7 Χάλκινα) ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Μαίου το «14ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ – ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2013». Αγώνες που έχουν καθιερωθεί ως θεσμός για τα αθλητικά δρώμενα, αφού αποτελούν τη μακροβιότερη και την πιο επιτυχημένη κολυμβητική διοργάνωση στο Δήμο Περιστερίου. Από το 2012 οι αγώνες μετονομάστηκαν σε «Τρόπαιο Γλαύκος – Τσετσέλεια», τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μνήμη της κολυμβήτριας Ευδοκίας Τσετσέλη και του πατέρα της, οι οποίοι έφυγαν πρόωρα και άδικα από τη ζωή.

Οι εντυπώσεις για το Τριφύλλι ήταν θετικότατες και οι επιδόσεις ικανοποιητικές για την περίοδο αυτή. Αναλυτικά:

Χρυσά: Βραχάτης (100μ Υπτιο Ανδρών), Χαραλάμπου (50μ ελευθερο Εφήβων), Μανωλαράκης (50μ Πρόσθιο , 200μ Μικτή, 400μ Μικτή ΠΠΑ), Αποστολάκος (50μ Πεταλούδα, 100μ Υπτιο, 200μ Υπτιο ΠΠΒ), Κοντούλης (400μ Ελευθερο Εφήβων), Οικονομίδου (200μ Μικτή ΠΚΑ), Χαιτίδου (100μ Ελευθερο Κορασίδων), Χαντζηδοπαυλάκη (50μ Υπτιο ΠΚΒ), Γενκιανίδης (200μ Πρόσθιο ΠΠΒ) 
Ασημένια: Οικονομίδου (100μ Ελευθερο ΠΚΑ), Γενκιανίδης (50μ Πρόσθιο ΠΠΒ), Σιττόπουλος (200μ Μικτή ΠΠΒ), Κοντούλης (100μ Ελευθερο Εφήβων) 
Χάλκινα: Βραχάτης (50μ Πεταλούδα Ανδρών), Τσίγκος (50μ Ελευθερο, 200μ Πρόσθιο ΠΠΑ), Οικονομίδου (50μ Ελευθερο ΠΚΑ), Χαιτίδου (200μ Ελευθερο Κορασίδων), Παπακωνσταντίνου (100μ Ελευθερο Παίδων), Χαντζηδοπαυλάκη (400μ Ελευθερο ΠΚΒ)
 
 

Βόλεϊ Γυναικών: Απρόσμενη λύση της συνεργασίας με τον Βασίλη Βλαχονικολό...

 Οι  υπεύθυνοι του τμήματος βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού Α.Ο ανακοινώνουν τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή των ακαδημιών του Συλλόγου, Βασίλη Βλαχονικολό. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του. 

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας, Γιώργος Ρούσης μαζί με την Άγκι Μπάμπουλη θα αναλάβουν καθήκοντα προπονητικού τιμ μέχρι τη λήξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων των ακαδημιών της φετινής χρονιάς.