Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

 
Ξυπνάτε ρε...
Είμαι από τους οπαδούς εκείνους οι οποίοι από την αρχή της σεζόν λένε σε κάθε τόνο ότι πρώτα φταίει η –ανύπαρκτη- διοίκηση για όλα, μετά ο προπονητής και μετά οι παίκτες...
Ακόμα το πιστεύω. Όμως υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ. Αυτά τα καλόπαιδα που θέλουν να λέγονται και παίκτες του Παναθηναϊκού –προσοχή κάποιοι εξαιρούνται-, από το ξεκίνημα βρήκαν στο πρόσωπο του Φερέιρα –έχοντας φυσικά τη στήριξη των ΑΡΔ και όσων όσοι τσιμπάτε στην προπαγάνδα τους- τον άνθρωπο που θα έφταιγε για όλα. Ο Αλαφούζος προσπάθησε να κάνει για ΜΙΑ ΦΟΡΑ κάτι ΣΩΣΤΟ, αλλά στο τέλος τον έπεισαν να διώξει τον προπονητή.
Οι παίκτες απέδειξαν τι αδιάφοροι –για να μην τους γράψω αλλιώς- ήταν τόσο καιρό, καθώς η μεταμόρφωσή τους δεν ήταν φυσιολογική. Βέβαια ένα μήνα μετά όλα αυτά πήγαν περίπατο και γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία μας. Φάγαμε τρία γκολ από την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Και αυτοί, στα @@ τους. Άρα τι αποδεικνύεται; Θα σας πω εγώ τι αποδεικνύεται. ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΑΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΛΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Λοιπόν τα ψέματα τέλειωσαν χθες για μένα. ΔΕΝ έφταιγε ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΕΡΕΪΡΑ για τα χάλια που είχαμε μέχρι τον Νοέμβριο. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ κανένας ΡΟΤΣΑ για ό,τι αποτέλεσμα φέρουμε στη συνέχεια.
Οι άξονες ευθύνης είναι ΔΥΟ. Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ανθρώπων του σοφέρ και της οικογένειας γενικότερα και οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ. Αυτοί οι κατάπτυστοι. Με τις πλάτες των ΑΡΔ φορούν την πράσινη φανέλα και έχουν και υποστηρικτές. Μετά λύπης μου βλέπω ότι μέχρι και ο Καρνέζης που ήταν το στήριγμα, δείχνει να έχει χάσει τον μπούσουλα.
Και επειδή ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ό,τι θέλει εγώ θα γράψω τους παίκτες οι οποίοι παίζουν για την ιδέα μας και μας γράφουν στα παπάρια τους, ξαναγράφω με την ανοχή και στήριξη των ΑΡΔ και κάποιων που τους διαβάζουν –και δυστυχώς ακόμα είναι αρκετοί-.
Βύντρα: Η κόρη του Μήτσου του εξασφάλισε καριέρα. Ποδοσφαιρικό κριτήριο ε;
Σπυρόπουλος: «Επένδυση» του ραλίστα πριν μία πενταετία. Γι’ αυτό δεν έχει φύγει ακόμα.
Αυτός με το δέκα: Ο χειρότερος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα με το «10» στην ιστορία του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Αδιάφορος, ανύπαρκτος, νομίζει ότι ξέρει μπάλα ενώ είναι ένας μετριότατος παίκτης με κάποιες αναλαμπές. Ακόμα και ο Επαλέ όταν φόρεσε το δέκα ήταν τουλάχιστον πιο μαχητικός. Παρτάκιας από τους λίγους.
Μαρίνος: Το παιδί από την Κω με άλλη ομάδα προτίμησης -τουλάχιστον μέχρι να έρθει- πέρσι είχε δείξει ότι μπορεί να προσφέρει. ΠΕΡΣΙ. Φέτος στα γνωστά, πρέπει να είχε καλό μάνατζερ για να έρθει και καλό μάνατζερ για να μην έχει φύγει ακόμα.
Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ άλλους επειδή αν και έχουν περάσει δώδεκα ώρες από την ξεφτίλα είμαι ΕΞΑΛΛΟΣ. Σίγουρα δεν θα τα βάλω με τους ξένους, διότι αυτοί μόνο αδιάφοροι δεν είναι.
Λοιπόν ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ. ΞΥΠΝΑΤΕ. Το κόλπο είναι εύκολο και γνωστό. Άρχισαν να παίζουν όπως μπορούν μόλις έδιωξαν τον ΦΕΡΕΪΡΑ για να φανεί ότι έφταιγε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο Πορτογάλος. Ένα μήνα μετά ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ για ΕΝΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ.
Οι ΑΡΔ θα πουν ότι δεν έχει γίνει δουλειά από τον ΦΕΡΕΪΡΑ και ο ΡΟΤΣΑ ό,τι μπορούσε να κάνει το έκανε. Και κάποιοι θα τα καταπίνουν και αμάσητα. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ.

Μια λέξη μόνο για όσα συμβαίνουν στον σύλλογο: ΝΤΡΟΠΗ.

ΥΓ. Ό,τι και να γίνει ΚΟΥΦΑΛΕΣ ο κόσμος του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ εδώ θα είναι ρε και θα προστατεύει την ομάδα. Θα ξυπνάει όσους κοιμούνται και θα φοβίζει όσους κάνουν πουστιές.

Καλή (όσο καλή γίνεται δηλαδή) ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Aimar 13->απο το γκρούπ
ΠΑΟ... ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.. ·

Την Καβάλησε!

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εύκολα της Καβάλας εκτός έδρας όπως δείχνει και το τελικό 71-97, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.
Ένα νευρικό ξεκίνημα, μια «μουδιασμένη» συνέχεια και ένα πολύ  καλό δεύτερο δεκάλεπτο, έδωσε στον Παναθηναϊκό ένα σημαντικό προβάδισμα με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» μπήκαν στο παρκέ με αρκετή νευρικότητα, κάτι που φανερώνουν τα 5 λάθη σε μόλις 5 λεπτά αγώνα, όλα τους σε πάσες. Παρά το γεγονός αυτό είχαν το προβάδισμα χάρη στην ευστοχία, αλλά και στα ριμπάουντ, στα οποία φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι θα κυριαρχήσει. Το 2-8 (5’) με την μπάλα να περνάει στο Λάσμε είναι ενδεικτικό, όπως και το 6-12 (7’) λίγο αργότερα με τον Μπράμος να έχει περάσει και αυτός στο παρκέ και να ευστοχεί με το «καλημέρα» σε σουτ τριών πόντων. Η σκυτάλη πέρασε στα χέρια του Μάρκους Μπανκς επιθετικά, την ώρα που στην άλλη άκρη τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε αναλάβει ο Στιβ Πάνος. Με δικούς του συνεχόμενους πόντους η Καβάλα κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό (15-15, 9’) με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει 16-19.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μείνουν στο παιχνίδι, αλλά Μπράμος και Μπανκς αρχικά και στη συνέχεια και οι Πάνκο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, βοήθησαν ώστε το 18-19 (10’15’’) να γίνει 18-31 (16’05’’), να φτάσει σε ντάμπλ σκορ (24-48, 19’20’’) με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 27-48. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που επέτρεψε στην Καβάλα στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν να πλησιάσει ως τους 18 πόντους (42-60). Η αντίδρασή του όμως ήταν άμεση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους γηπεδούχους. Η διαφορά άρχισε και πάλι να αυξάνει… Γιαννόπουλος και Μπράμος πήραν επιθετικές πρωτοβουλίες με τον Ματσιούλις να οδηγεί για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στο +30 (48-78). Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στην τέταρτη περίοδο. Ο Πεδουλάκης βρήκε χρόνο να ξεκουράσει κάποιους παίκτες του, να δώσει χρόνο σε άλλους κι αυτό έγινε χωρίς το «τριφύλλι» να απειληθεί σε καμία περίπτωση. Η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και η αυλαία έπεσε με το τελικό 71-97.
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Φούφης, Καλδίρης
Δεκάλεπτα: 16-19, 27-48, 48-78,  71-97
Καβάλα (Κορωνιός): Πάνος 14, Καλαμπάκας, Στεφανίδης 9, Γκράντι 18, Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 5, Γκαγκαλούδης 10, Κρστέφσκι 2, Κόλεμαν 13
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 20 (4/6 τρ), Πάνκο 10 (6ρ), Ματσιούλις 11 (6ρ), Λάσμε 9 (6ρ), Τσαρτσαρής 14 (9ρ, 4 α)), Διαμαντίδης 2 (4 α), Κίτσεν, Μπανκς 12, Ξανθόπουλος 4 (9 α), Γιαννόπουλος 13 (3/3 τρ), Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης 2
*Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Ρόκο Λένι Ούκιτς (ενοχλήσεις στο δικέφαλο του αριστερού ποδιού) και Σοφοκλή Σχορτσανίτη (ρήξη πελματιαίας απονεύρωσης). Στην Αθήνα έμεινε και ο Τζέισον Καπόνο.
*Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ ήταν καταλυτική (42-11). Οι «πράσινοι» μοίρασαν 25 ασίστ, έναντι 16 της Καβάλας και είχαν 19 λάθη (5 στο πρώτο πεντάλεπτο). Επίσης ο Παναθηναϊκός είχε 80% στις βολές (12/15), 76% στα δίποντα (29/38) και 47% στα τρίποντα (9/19).
*Έναν πόντο ήθελε ο Μάικ Μπράμος για να φτάσει τους 300 στην καριέρα του. Πέτυχε το στόχο του με το… παραπάνω, καθώς σημείωσε 20 πόντους. 

Άμυνα απο Βεροιώτικο Ραβανί............

 Το «φάντασμα» του Παναθηναϊκού επέστρεψε Χριστουγεννιάτικα! Πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση, που έκανε αυτή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να μοιάζει με μακρινή ανάμνηση, οι «πράσινοι» γνώρισαν βαριά ήττα 3-0 στη Βέροια από τη «βασίλισσα του Βορρά», για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο στην 9η θέση με 20 βαθμούς και με τις χειρότερες δυνατές εντυπώσεις. Μάλιστα, με νίκη είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην 5η θέση και σε τροχιά πλέι-οφ!
Το τελικό αποτέλεσμα είναι «κολακευτικό» για την ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα, καθώς η Βέροια, που πήρε την πρώτη της νίκη μετά από την 30ή Σεπτεμβρίου(!), στο πρώτο 10λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου είχε τουλάχιστον 3 κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ!
Δυστυχώς η κακή εικόνα του Παναθηναϊκού δεν περιορίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς μερίδα των οργανωμένων οπαδών του έκαναν εισβολή στον περιβάλλοντα χώρο στο 90′, επιτέθηκαν στους φίλους των γηπεδούχων (πέταξαν και καθίσματα), οδηγώντας τον Θάνο αρχικά σε τρίλεπτη διακοπή και στη συνέχεια σε άμεση λήξη του αγώνα (με την επανέναρξή του) χωρίς να παιχθούν, ουσιαστικά, τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων.