Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αγιασμός για τέσσερα τμήματα

Σήμερα στις 6μ.μ. έχει προγραμματιστεί ο αγιασμός των τμημάτων τοξοβολίας, σκοποβολής, ξιφασκίας και πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού.

Το απόγευμα της Πέμπτης τα στελέχη των τεσσάρων τμημάτων του «τριφυλλιού» θα βρεθούν στη Λεωφόρο για να πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός ενόψει της νέας σεζόν. Η είσοδος θα είναι από τη Θύρα 2 της Λεωφόρου.
 
 

Flash.........Gordon!!!!

 Η... γκέλα μύριζε από μακριά για τον Παναθηναϊκό στο αποψινό παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Λεωφόρο, αλλά ο Γκόρντον Σίλντενφελντ έδιωξε τα... σύννεφα πάνω από τον αττικό ουρανό με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο 89ο λεπτό χαρίζοντας τη νίκη με 2-1 στους πράσινους και το ελαφρύ προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι πράσινοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο (το καλύτερο φετινό τους) με γκολ του Κλωναρίδη, που είχε καλή παρουσία μαζί με τους Ντίνα και Πράνιτς, αλλά στο δεύτερο μέρος οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι, έχασαν 3 ευκαιρίες και στην τέταρτη ισοφάρισαν με τον Διαμαντάκο. Το Τριφύλλι με την είσοδο του Φιγκερόα πίεσε στο τέλος και τελικά ήρθε το 2-1 με τον Σιφο στο φινάλε, λυτρώνοντας τον Παναθηναϊκό.
 
Αλλαγμένος κατά τα 8/11 σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός από τον Γιάννη Αναστασίου. Κάτω από τα γκολπόστ ξεκίνησε  ο Κοτσόλης, με τους Σπυρόπουλο, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλο και Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Σε ρόλο κόφτη ο Μέντες, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς χαφ τον Πράνιτς και τον Ζέκα. Ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα για τον Κλωναρίδη που ξεκίνησε ως εξτρέμ μαζί με τον Μπαϊράμι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καρέλης.
Αρκετές αλλαγές είχε και ο Εργοτέλης στην αρχική του σύνθεση με τον Γιάννη Πετράκη να κατεβάζει τους κιτρινόμαυρους της Κρήτης με σύστημα 4-4-2. Γκολκίπερ ο Καβουσάκης, δεξιά ο Ρέντζας, αρστερά ο Κοιλιάρας. Στο κέντρο της άμυνας οι Σαρρής και Γιοβάνοβιτς. Στην μεσαία γραμμή οι Κοζορώνης και Πελέ. Δεξιά ο Μπαντιμπάγκα, αριστερά ο Χαλκιαδάκης και στην επίθεση δίδυμο οι Βερπακόφσκις και Διαμαντάκος.

Το πρώτο μισό του α' ημιχρόνου ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή στιγμή. Στο 18' ο Κλωναρίδης αρχικά και κατόπιν ο Ντίνας δεν μπόρεσαν να νικήσουν με ισάριθμα σουτ τον Καβουσάκη, ενώ στο 20' ο Εργοτέλης ισοφάρισε τις ευκαιρίες με τον Διαμαντάκο να σουτάρει άουτ από κοντά, ύστερα από φάουλ του Πελέ.

Μετά το 20λεπτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές και πίεσε τον Εργοτέλη για να σκοράρει κάποιο τέρμα που θα του έδινε το προβάδισμα. Οι πράσινοι έχασαν ευκαιρίες με τον Ζέκα στο 22', σούτ λίγο άουτ, τον Ντίνα στο 25', πλάσαρε λίγο άουτ, και πάλι τον Ντίνα στο 35', απέκρουσε ο Καβουσάκης για να έρθει το 1-0 στο 41', ύστερα από υπέροχο συνδυασμό των Πράνιτς, Ντίνα με τελικό αποδέκτη τον Κλωναρίδη που σκόραρε στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Το εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο των πρασίνων δεν είχε συνέχεια στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Εργοτέλης μπήκε καλύτερα και έψαξε την ισοφάριση σε 3 περιπτώσεις, 47' κεφαλιά Γιοβάνοβιτς, 49' σουτ Πελέ και 53' πλασέ Διαμαντάκου, που απέκρουσε ο Κοτσόλης κρατώντας το 1-0, αλλά τελικά το 1-1 δεν αποφεύχθη, αφού οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι, με τον Παναθηναϊκό να υστερεί.

Ετσι, στο 59', ο Χαλκιαδάκης απέφυγε Μέντες και Χουχούμη και με πάσα - τρύπα βρήκε τον Διαμαντάκο στην περιοχή που πλάσαρε τον Κοτσόλη ισοφαρίζοντας για τους Κρητικούς. Ο σκόρερ (δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Εργοτέλη...) το πανηγύρισε έντονα μπροστά από την "13" κερδίζοντας, όχι βέβαια το χειροκρότημα, αλλά βρισιές και ορισμένα μπουκάλια...

Ο Αναστασίου στο 65' πέρασε τον Λαγό αντί του κουρασμένου Πράνιτς και στο 70' έβαλε τον Φιγκερόα αντί του Καρέλη ψάχνοντας το γκολ της νίκης. Στο 73' μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Λαγό να ανοίγει στον αφύλαχτο από δεξιά Ντίνα αλλά το σουτ του απέκρουσε  ο Καβουσάκης, ο οποίος έκανε νέα εντυπωσιακή επέμβαση δύο λεπτά αργότερα σε πλασέ του Ντίνα, ύστερα από σέντρα του Φιγκερόα. Στο 78' μπήκε και ο Μουζακίτης αντί του Κλωναρίδη με τους πράσινους να πιέζουν...

Το Τριφύλλι πίεσε για το 2-1 και τελικά η... λύτρωση ήρθε στο 89' με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σίλντενφελντ, ύστερα από σέντρα του Σπυρόπουλου, που κρέμασε τον Καβουσάκη και έδωσε τη νίκη στους πράσινους και μαζί ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Παναθηναϊκός:
Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς (64’ Λαγός), Κλωναρίδης (78’ Μουζακίτης), Ντίνας, Καρέλης (71’ Φιγκερόα). 

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Κοιλιάρας, Πελέ (80’ Ουέλινγκτον), Γιοβάνοβιτς, Βερπακόφσκις (84’ Δωματάς), Διαμαντάκος, Χαλκιαδάκης, Κοζορώνης, Μπαντιμπανγκά (73’ Ρομάνο), Ρέντζας, Σαρρής.