Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Πάει στην Σερβία με… 600 ο Παναθηναϊκός, 88-68 στα Τρίκαλα

Ο Παναθηναϊκός διέσυρε την ομάδα των Τρικάλων με 88-68, έφτασε τις 600 νίκες στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ και πλέον ετοιμάζεται για τον πολύ δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα
Ο Παναθηναϊκός δεν καταλαβαίνει από Αργίες κι… απεργίες και ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου διέσυρε τα Τρίκαλα με 88-68, κάνοντας παράλληλα ένα ακόμα ρεκόρ. Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ που έφτασε τις 600 νίκες και… συνεχίζει. Οι «πράσινοι», σε συνδυασμό με το παιχνίδι της Κύπρου, απέδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση κάτι που άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον προπονητή της ομάδας, λίγες ημέρες πριν από τον μεγάλο αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στην Σερβία. 

Κορυφαίοι παίκτες του «τριφυλλιού» οι Ραμέλ Κάρι και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 14 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ τα φώτα έπεσαν και στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στην Α1. 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό των Τρικάλων να… σκορπίζουν χιλιάδες χαρτάκια σε όλο το γήπεδο και να δημιουργούν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα. Μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που όμως ανάγκαζε τους διαιτητές να διακόψουν το ματς από το πρώτο σφύριγμα προκειμένου να καθαριστεί το παρκέ. 

Το τελείωσε με την έναρξη
Το παρκέ καθαρίστηκε η αναμέτρηση άρχισε και πάλι και μετά το 2-0 του Γκρέιντζερ ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τα ηνία, πάτησε γκάζι και… εξαφανίστηκε. Με πιεστική άμυνα, οδηγούσε τους αντιπάλους τους στο λάθος, ο Γκιστ έτρεχε σαν… σφαίρα στον αιφνιδιασμό, 2-5, ενώ ο Ματσιούλος πόσταρε συνεχώς τον κοντύτερο Περούνιτσιτς, ο οποίος δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ο Λιθουανός είτε τελείωνε τις φάσεις, 2-6, είτε δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του (2-10 με τρίποντο του Παππά). Η διαφορά όλο και ανέβαινε, 3-15, με τον Μουτακαμπίρ να σκοράρει για την ομάδα του Φλεβαράκη και να «γράφει» το 6-15 στο 5΄. Ο Πεδουλάκης έκανε συνεχώς αλλαγές, για να κάνει συντήρηση αλλά και δοκιμές με τον Ραμέλ Κάρι να μην χάνει χρόνο και με την είσοδό του στο παρκέ να συνδέεται με το καλάθι και να κάνει το 6-17. Οι παίκτες των Τρικάλων έβρισαν λύσεις μόνο έξω από τα 6,75 με τον Κόμματο να κάνει το 9-19 στο πρόσωπο του Γκιστ, αλλά ο Ματσιούλις να παίρνει άμεσα την εκδίκησή του και να «γράφει» το 9-22. Ο Κάρι ήταν «ζεστός» στα Τρίκαλα και με πέντε δικούς του πόντους «οδήγησε» τον Παναθηναϊκό στο 12-29 του δεκαλέπτου με τους «πράσινους» να έχουν 4/4 τρίποντα. Απόδειξη ζωής από τα Τρίκαλα Και όμως. Ο πρώτος παίκτης που αστόχησε από πλευράς Παναθηναϊκού σε σουτ τριών πόντων ήταν ο Μάικ Μπράμος. Και αμέσως μετά ο Γεωργάκης με γκολ-φάουλ έκανε το 15-29, ενώ ο Ματαλών με τρίποντο με… ταμπλό από την κορυφή μείωσε ακόμα περισσότερο, 18-29. Ο γκαρντ των Τρικάλων ήταν «καυτός» και με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το σερί της ομάδας του 9-0 και διαμόρφωσε το σκορ σε 21-29. 

Ο play maker… Γιάνκοβιτς
Το… κρεσέντο των γηπεδούχων φαίνεται πως… τελείωσε με τον Πεδουλάκη να βάζει τον Γιάνκοβιτς για να οργανώσει, με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να βρίσκει αμέσως τον στόχο από τα 6,75 και να κάνει το 21-34. Ο Ματαλών από ωραίος γινόταν… μοιραίος με συνεχόμενα λάθη και ο «Άρτζι» παρακολουθούσε τον Γιάνκοβιτς να αγωνίζεται στην θέση του «1». Ο παίκτης του «τριφυλλιού» ήταν πολύ θετικός, βοηθώντας σε πολλούς τομείς και αγωνιζόμενος σε όλες τις θέσεις. Μάλιστα με δικό του καλάθι στο χαμηλό ποστ ο Γιάνκοβιτς έκανε στο 17’ το 21-41 και έδωσε για πρώτη φορά στην ομάδα του διαφορά 20 πόντων. Κάρι κερνούσε, Γιάνκοβιτς έπινε Το +21 του ημιχρόνου, 26-47, έγινε άμεσα 28-53, ύστερα από δύο εντυπωσιακά καρφώματα του Αντώνη Φώτση και ένα πολύ ωραίο καλάθι του Ραμέλ Κάρι. Ο Αμερικάνος μαζί με τον Γιάνκοβιτς ήταν οι καλύτεροι παίκτες του «τριφυλλιού» με τον τελευταίο μάλιστα με ένα ακόμα καλάθι να κάνει το 30-60 και να φτάνει την διαφορά στους 30 πόντους. Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και με την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ με 42-73. 

Μέσα και ο Χαραλαμπόπουλος
Στα τελευταία δέκα λεπτά όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ο οποίος πέρασε στο παρκέ, λίγο μετά τον Πινγκ Σανγκ και χωρίς να περάσει πολύ ώρα έβαλε το όνομά του στην λίστα με τους σκόρερ έπειτα από ένα γκολ-φάουλ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο Πεδουλάκης συνέχισε να κάνει συντήρηση, δίνοντας παράλληλα ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του, μέχρι την στιγμή που ακούστηκε η λήξη της κόρνας και το ο πίνακας του σκορ έγραφε… 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αφεντουλίδης, Μπίκας, Ταρενίδης 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-29, 26-47, 42-73, 68-88  

ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Περούνιτσιτς, Γιούιν 2, Γιαννακίδης 5, Πέτροβιτς 5, Κόμματος 9, Γκρέιντζερ 23, Δεληγιάννης 1,Ματαλόν 11, Φούντας, Νικολόπουλος, Γεωργάκης 3, Μουτακαμπίρ 9. 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 7, Κάρι 14, Φώτσης 5, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 7, Παππάς 15, Γιάνκοβιτς 17, Πινγκ, Ματσιούλις 7.
 

Μίμης Πιερράκος: Εθνικός Ήρωας, «σκεπασμένος» με χώμα της «Λεωφόρου»

Με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ», διαβάστε για τον Μίμη Πιερράκο, τον πρώτο Έλληνα αθλητή που «έπεσε» στο αλβανικό μέτωπο από σφαίρες Ιταλών. Ο τάφος του βρέθηκε από ανθρώπους του Τριφυλλιού 10 χρόνια μετά τον θάνατό του, το 1950, και τα οστά του μεταφέρθηκαν στο νεκροταφείο του Ζωγράφου, όπου σκεπάστηκαν με σημαία του Παναθηναϊκού και με χώμα από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το παρακάτω κείμενο είναι αναδημοσίευση άρθρου του greenzone.gr:

Συμπαίκτης του θρυλικού Άγγελου Μεσάρρη, πρωταγωνιστής στο επικό 8-2 και εθνικός ήρωας, ο Μίμης Πιερράκος χάρισε τη ζωή του στην πατρίδα και πέθανε σε ηλικία 34 ετών στο αλβανικό μέτωπο από σφαίρες Ιταλών. Ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έπεσε στον πόλεμο.

Στις 19 Νοεμβρίου του 1950, μεταφέρθηκαν τα οστά του στο νεκροταφείο του Ζωγράφου. Σκεπάστηκε μαζί με τη σημαία του αγαπημένου του Παναθηναϊκού, με χώμα από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Άφησε την τελευταία του πνοή δέκα χρόνια νωρίτερα στη Διποταμιά, έξω από το Πόγραδετς. Έπειτα από διενέργειες του αδελφού του, Στέφανου, επίσης μεγάλου αστέρα του Τριφυλλιού, αντιπροσωπεία της αθηναϊκής ομάδας αποτελούμενη από τον ίδιο, τον Μιχάλη Παπάζογλου, τον Οδυσσέα Τσούτσο, τον Κώστα Τριανταφύλλη εντόπισε τον τάφο του αθλητή στην Αλβανία και μετέφερε τα οστά στην Αθήνα.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον λάτρεψαν τόσο για τις αθλητικές του ικανότητες, όσο και για τον ευγενικό και καλοκάγαθο χαρακτήρα του. Ο «Μπρακ», όπως ήταν το προσωνύμιό του, διακρίθηκε σε όλες τις θέσεις της επίθεσης αλλά κυρίως διέπρεψε στα αριστερά. Με την μπάλα στα πόδια μάγευε, ήταν εξαιρετικός ντριπλαδόρος και διέθετε από τα πιο δυνατά σουτ της εποχής. Σπάνια σκόραρε με το κεφάλι, μία κεφαλιά του όμως έμελε να δώσει στον Παναθηναϊκό το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Στις 15 Ιουνίου 1930, ο τυπικά γηπεδούχος Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο «φλεγόμενο» γήπεδο του ΑΡΗ. Το γκολ του Μίμη Πιερράκου έγραψε το τελικό 2-1 και έδωσε στους «πράσινους» το περίφημο αήττητο πρωτάθλημα.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε προηγηθεί ο θρίαμβος στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη μεγαλύτερη μέχρι και σήμερα νίκη του απέναντι στον Ολυμπιακό με 8-2. Ο «Μπρακ» σκόραρε δύο φορές στον αγώνα, το πέμπτο και όγδοο τέρμα.

Υπηρέτησε με πάθος τόσο το Τριφύλλι, όσο και την εθνική ομάδα. Με το εθνόσημο αγωνίστηκε σε 4 επίσημα παιχνίδια και σημείωσε ένα τέρμα (κόντρα στη Γιουγκοσλαβία). Από το 1933 μέχρι το 1937 έζησε στην Κύπρο, όπου εργάστηκε ως προπονητής. Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός έδωσε φιλικό αγώνα με την μεικτή Αθηνών, προς τιμήν του.

Μόνο όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ο Πιερράκος αποκάλυψε στη φίλαθλη κοινότητα το επτασφράγιστο μέχρι τότε μυστικό του. Ένα επιφανειακό κάταγμα της περόνης, του προκαλούσε αφόρητους πόνους στους αγώνες. Σχεδόν σε κάθε ματς έπαιζε, σφίγγοντας τα δόντια από τον πόνο! Δεν το είχε αποκαλύψει ποτέ σε κανέναν, παρά μόνο σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα, ώστε να μην το μάθουν οι αντίπαλοί του και τον «αχρηστέψουν».

Σε μικρό χρονικό διάστημα, η οικογένεια του Πιερράκου γνώρισε για τα καλά τι θα πει πόλεμος και δυστυχία. Ο αδελφός του Τάκης πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα και ακολούθησε ο πατέρας του, μετά από λίγο καιρό. Όταν ο άλλος του αδελφός, Στέφανος έλαβε γράμμα με τα δυσάρεστα μαντάτα από το μέτωπο, τα κράτησε κρυφά από τη μητέρα του. Η ίδια πέθανε λίγους μήνες αργότερα.

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του Πιερράκου, στην μετεμφυλιακή πλέον περίοδο της χώρας, η ανεύρεση του τάφου του και η μετακομιδή των οστών ήταν θέμα τιμής για τον ελληνικό αθλητισμό. Οι προσπάθειες φιλάθλων και ηγετικών στελεχών του Παναθηναϊκού, όπως ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Παπάζογλου, απέδωσαν καρπούς. Από κοντά, ρεπόρτερ της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ» βοήθησαν καθοριστικά.

Στην κηδεία του, ανάμεσα σε συγγενείς, αθλητές και παράγοντες, βρίσκονταν μία μοναχική φιγούρα, η Ελένη. Ήταν ο πρώτος μεγάλος έρωτας του Πιερράκου, ο οποίος όμως έμεινε ανεκπλήρωτος. Μόλις η οικογένειά της πληροφορήθηκε το φλερτ, δεν το ενέκρινε και την έστειλαν «εξόριστη» σε συγγενείς της στην Πελοπόννησο για έξι χρόνια. Δεν αντάμωσε ποτέ από τότε με τον «Μπρακ», παρά μόνο 10 χρόνια μετά τον θάνατό του!

Ο Μιμής Πιερράκος πρόλαβε σε 34 χρόνια να γράψει με ανεξίτηλο μαρκαδόρο μία λαμπρή ιστορία. Δοξάστηκε ως αθλητής, αγαπήθηκε ως άνθρωπος, πέθανε ως ήρωας και παραμένει μέχρι σήμερα μία από τις σπουδαιότερες μορφές της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Τα εισιτήρια του ντέρμπι έπρεπε να κοστίζουν... 1.500 δραχμές!

Έχω την αίσθηση ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού, παρά το γεγονός ότι στηρίζεται στην Παναθηναϊκή Συμμαχία - δηλαδή τη συμμετοχή των πολλών - ζηλεύει το γυάλινο δωμάτιο, το οποίο παλαιότερα ήταν "προνόμιο" του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Διότι λειτουργεί με τη λογική του ΔΝΤ, όταν κοιτάει τις τσέπες της και τη λογική του "Τσοβόλα δώστα όλα", όταν ζητάει οικονομική ενίσχυση από τον κόσμο!
Αφορμή είναι για μια ακόμη φορά οι τιμές των εισιτηρίων και θα το γράψω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. Δεν έχω καμία διάθεση λαϊκισμού, αλλά δεν μπορώ να μην βλέπω τι γίνεται γύρω μου.

Κάποτε τα 40 ευρώ, που είναι το φθηνότερο εισιτήριο για το ντέρμπι του Σαββάτου, μπορεί να ήταν ένας... καφές, μια τυρόπιτα και ένα πάρκινγκ σ' ένα από τα εμπορικά κέντρα ή στην παραλιακή!

Πλέον τα 40 ευρώ είναι το Super Market της εβδομάδας! Είναι δουλειά δύο ή ακόμη και τριών ημέρων και για άλλους είναι χρήματα που δεν θα τα πάρουν όλο τον μήνα γιατί είναι άνεργοι!

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση που βρίσκεται ο ελληνικός λαός είναι εκτός τόπου και χρόνου!

Και για να το κάνω και πιο απλό.

Το ποδόσφαιρο ήταν επί σειρά ετών, ένα από τα προϊόντα που είχαν υπερκοστολογηθεί, αφού στη μετάβαση από τη δραχμή στο ευρώ, το εισιτήριο ενός αγώνα ανέβηκε δέκα φορές! Δεν ξέρω ποιο άλλο "προιόν" και ειδικά "λαϊκής κατανάλωσης" είχε αυτή την άνοδο;

Διότι προ ευρώ το εισιτήριο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα κόστιζε: Από 1.500 δραχμές μέχρι 5.000 δραχμές!

Μήπως θέλετε να τα κάνω σε ευρώ; Από 4,4 ευρώ μέχρι 14,7 ευρώ!

Η φωτογραφία που δημοσιεύω για του λόγου το αληθές, είναι από "Τα Νέα" της 5ης Δεκεμβρίου 1998! Στο τελευταίο ντέρμπι των "αιωνίων', με τα εισιτήρια να πωλούνται σε δραχμούλες!

Την 1η Ιανουαρίου 1999 μπήκε στη ζωή μας το ευρώ.

Όταν το επίπεδο της ζωής της πλειοψηφίας των Ελλήνων έχει πέσει κάτω από τα επίπεδα της δραχμής του 1998, η ΠΑΕ επιμένουν να λειτουργούν με τιμές... ευρώ και μάλιστα της εποχής των παχιών αγελάδων!

Αυτό το άρθρο δεν αφορά μόνο τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, αλλά όλες τις διοικήσεις που βλέπουν τον κόσμο να μην πατάει στο γήπεδο, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα.

Τα ίδια γίνονται στο Καραϊσκάκη, στην Τούμπα και πάει λέγοντας...

Αντιλαμβάνομαι ότι η διοίκηση Αλαφούζου επιθυμεί να μαζέψει χρήματα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της ομάδας, αλλά αυτός ο τρόπος είναι λανθασμένος.

Διότι ζητάει χρήματα από τον κόσμο που δεν έχει και ως γνωστό ου καν λάβοις παρά του μη έχοντος...

Εκτός και δεν απευθύνονται σε όλους αλλά σε όσους δεν τους άγγιξε η κρίση! Μήπως ξέρετε κανέναν;

Βόλεϊ Ανδρών: Μεγάλος προβληματισμός


Οι μέτριες εμφανίσεις συνεχίστηκαν για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού και ο προβληματισμός είναι μεγάλος.

Οι πράσινοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα, δεν έχουν βαθμό κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν. Με διαφορετικές, άλλωστε, προσδοκίες χτίστηκε το ρόστερ το καλοκαίρι. Ίσως μέσα στην εβδομάδα να γίνει κάποια συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί τι φταίει και το τριφύλλι δεν αποδίδει μέσα στο γήπεδο αυτά που όλοι περιμένουν. Ηδη, πάντως, έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στις προπονήσεις, δεν βγαίνει κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην υποδοχή κάτι που φάνηκε και το Σάββατο στη Γλυφάδα απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Γιάννης Λάιος συνεχίζει να δουλεύει με τους παίκτες του πάρα πολύ και ειδικά στο κομμάτι της υποδοχής, όμως δεν υπάρχει βελτίωση.

Την προσεχή αγωνιστική και συγκεκριμένα την άλλη Δευτέρα ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ με την ελπίδα να αλλάξει η αγωνιστική του εικόνα της ομάδας.

Εξάστερος: Στο δρόμο για την 600η νίκη κόντρα στα Τρίκαλα!

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε χθές οδικώς από το ΟΑΚΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσει σήμερα (28/10, 17.00, NovaSports) εκτός έδρας τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της 3η αγωνιστικής της Basket League OΠΑΠ. Στόχος του τριφυλλιού είναι όπως πάντα η νίκη, η οποία θα είναι και ιδιαίτερη, εφόσον επιτευχθεί, καθώς θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα φτάσει τις 600 νίκες στην Basket League ΟΠΑΠ. 

Oι "πράσινοι" έχουν δώσει μέχρι τώρα στη διοργάνωση 730 αγώνες και έχουν 599 νίκες. Από αυτές οι 462 έχουν σημειωθεί στην κανονική περίοδο και οι 137 στα play offs. Δεν είναι όμως αυτοί οι μόνοι αριθμοί που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό στην αυριανή αναμέτρηση. 

Τα ρεκόρ του αρχηγού
Οι αριθμοί πράσινων αποχρώσεων έχουν να κάνουν με τον αρχηγό της ομάδας, ο οποίος συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην καριέρα του, αποδεικνύοντας παράλληλα το πολυδιάστατο του παιχνιδιού του. 

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης λοιπόν, απέχει μόλις ένα τρίποντο από τα 500 στην Basket League ΟΠΑΠ και θα είναι ο μόλις έκτος παίκτης που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό στην ιστορία της. Θέλει 8 ριμπάουντ για να φτάσει τα 1723 στην τέταρτη θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ στην Basket League ΟΠΑΠ. Και μοιράζοντας 11 ασίστ, θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της κατηγορίας που θα φτάσει τις 1700.

Η προπόνηση
Ο Παναθηναϊκός προπονήθηκε σήμερα στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ και αναχωρεί αμέσως μετά για τα Τρίκαλα. Στην αποστολή δεν θα βρίσκεται ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, στον οποίο θα δοθεί και πάλι χρόνος για ξεκούραση. Αντίθετα, στην αποστολή θα συμπεριληφθεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. 

Μπάσκετ Γυναικών: Κέρδος το… rotation

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού συνεχίζει με το απόλυτο στο πρωτάθλημα έχοντας και ένα ματς λιγότερο. 

Οι παίκτριες της Γιασεμής Σαμαντούρα το Σάββατο το μεσημέρι στο κλειστό της Λεωφόρου πέτυχαν το στόχο τους έκαναν το 2Χ2 και συνεχίσουν ακάθεκτες την πορεία τους. Ο Ιπποκράτης ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη έχοντας, αν και νεοφώτιστος, δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αλλά οι πράσινες έπαιξαν σωστά και με συγκέντρωση. 

Το μεγαλύτερο βέβαια κέρδος για την προπονήτρια του Παναθηναϊκού στον αγώνα ήταν το γεγονός ότι της δόθηκε η ευκαιρία να κάνει rotation. Έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριές της και αποδείχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με βάθος στον πάγκο. Κάθε παίκτρια που μπαίνει στο παρκέ μπορεί να βοηθήσει, κάτι το οποίο θα είναι πολύτιμο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στο μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα ευελπιστούν στον Παναθηναϊκό να βγει το δελτίο της Τζάκι Γέμελος και έτσι η Ελληνοαμερικανίδα γκαρντ να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Λυμπερόπουλος: «Κάποιους τους βόλευε η διάλυση της ομάδας που νίκησε Μπάρτσα και Άρσεναλ»


Λάβρος ο Νικόλας Λυμπερόπουλος μίλησε για την απουσία της διοίκησης του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη, για την ομάδα που «νίκησε την Μπαρτσελόνα και διαλύθηκε», για το σύννεφο που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο για 15 χρόνια, για τη διαιτησία που του στέρησε τίτλους. Μίλησε ακόμα για το ντέρμπι «αιωνίων» που πλησιάζει και στο οποίο η Λεωφόρος θα είναι... καμίνι.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και νυν τεχνικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στη διαδικτιακή εκπομπή SuperBALL του contra.gr.

Για την Ριζούπολη είπε χαρακτηριστικά πως «έγιναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν», και πρόσθεσε: «Θα μείνω σε αυτά που είπαν και άλλα παιδιά. Αν γινόταν σήμερα, οι παίκτες θα παίρναμε την απόφαση να μην παίξουμε».

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε για τη… στήριξη της διοίκησης σε εκείνο το παιχνίδι, απάντησε:

«Ποια διοίκηση; Δεν ήταν μαζί μας καμία διοίκηση. Για αυτό είπα πως θα παίρναμε οι παίκτες την απόφαση να μην αγωνιστούμε».

Μία ερώτηση που του έγινε ήταν «πού πέρασε καλύτερα, στην ΑΕΚ ή στον Παναθηναϊκό». Η απάντησή του ήταν διπλωματική, δηλαδή και στις δύο ομάδες, όμως συμπλήρωσε με νόημα: «Αν με ρωτήσεις πού πέρασα καλύτερα από... διοικητικής άποψης, τότε στην ΑΕΚ».

Για το αν ένιωσε όλα αυτά τα χρόνια ότι τον αδίκησε η διαιτησία:

«Παντού οι μεγάλες ομάδες παίρνουν περισσότερα σφυρίγματα... Στην Ελλάδα υπάρχει ένα... σύννεφο τα τελευταία 15 χρόνια. Και δεν είναι μόνο σύννεφο. Δεν έχει βγει και κάποιος υπεύθυνος όλα αυτά τα χρόνια να μας μιλήσει. Ολα είναι συζητήσεις. Νιώθω ότι θα μπορούσα να έχω περισσότερους τίτλους. Σε κομβικά σημεία έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η διαιτησία. Σημασία έχει σε αυτές τις περιπτώσεις όχι τι κάνεις εσύ αλλά η ομάδα.

Το 2003 διαλύθηκε μία ομάδα που νίκησε την Μπαρτσελόνα και την Άρσεναλ. Το 2008 διαλύθηκε μία άλλη ομάδα. Αν κάποιοι ήθελαν να καλύψουν τις αδυναμίες τους έτσι... Ο παίκτης σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πας στην επόμενη προπόνηση επειδή το γουστάρεις». 

Ειδικά για την ομάδα του Παναθηναϊκού το 2003 και τη «διάλυσή» της:

«Σε πληροφορώ ότι ακόμα όταν βρίσκομαι με κάποια παιδιά, τον Καραγκούνη, τον Γκούμα, τον Μπασινά, αυτό είναι θέμα συζήτησης. Η ομάδα εκείνη θα μπορούσε να κάνει πολλά. Κάποιους βόλευε περισσότερο η λύση που προτιμήθηκε. Ο κόσμος ήταν μαζί μας. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Στη Ριζούπολη πάντως η διοίκηση δεν ήταν εκεί».

Για το ερχόμενο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, είπε:

«Πολλοί σκέφτονται ότι επειδή ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αυτό το σταυροδρόμι, δηλαδή προσπαθεί να αλλάξει τη φιλοσοφία του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια βασιζόμενος σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, πολλοί μπορούν να σκεφτούν ότι δεν έχει την αίγλη. Το ντέρμπι, όμως, είναι πάντα ντέρμπι, η Λεωφόρος θα δώσει μία οντότητα παραπάνω και ο Παναθηναϊκός έχει καλή ψυχολογία παρά το άτυχο αποτέλεσμα με τον Πανθρακικό, το οποίο θα μπορούσε να κερδίσει. Νομίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι με πάθος και ένταση

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση και έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, αλλά ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα ντέρμπι. Όποιος έχει τη μεγαλύτερη δίψα θα κερδίσει. Δεν νομίζω ότι θα μετρήσει τόσο η ποιότητα. Το γήπεδο θα είναι καμίνι και όπως είπα πιστεύω ότι θα δούμε ένα ματς με πάθος και ένταση».

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος τόνισε ακόμα πως από τους επιθετικούς του πρωταθλήματος έχει ξεχωρίσει τον Μπεργκ, γιατί του αρέσει που κινείται και εκτός περιοχής, ενώ υπογράμμισε πως δεν έχει υπάρξει ποτέ καλύτερος επιθετικός στην Ελλάδα από τον Βαζέχα.