Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Τέλος ο Ραγκουζόνι, με πούλμαν ο ΠΑΟ στην Αλεξανδρούπολη

 
Τέλος εποχής για τον Βίνσιους Ραγκουζόνι στον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος είχε ειδοποιήσει την διοίκηση του Παναθηναϊκού ότι αν και εφόσον δεν έβλεπε ευρώ μέχρι την Πέμπτη θα κουνούσε μαντήλι. Όπερ και εγένετο. Ο παίκτης δεν είδε ανταπόκριση από την διοίκηση, διεμήνυσε στην ομάδα ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Αλεξανδρούπολη με την διοίκηση να του απαντά άμεσα ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει διακοπή συμβολαίου.

Ο Βραζιλιάνος διαγώνιος πάντως προπονήθηκε κανονικά το απόγευμα και το ίδιο προτίθεται να κάνει και την Τρίτη το απόγευμα εκτός και αν υπάρξει διακανονισμός τόσο με την πλευρά του παίκτη όσο και με αυτή του μάνατζερ. Όπως γίνεται αντιληπτό το κλίμα στην ομάδα μετά την αποχώρηση Ραγκουζόνι είναι αρκετά βαρύ ειδικά σε μια περίοδο που ο Στέλιος Καζάζης και οι παίκτες του ψάχνουν παντού για βαθμούς.
Στην θέση του Ραγκουζόνι θα παίξει ο Ιωάννου ο οποίος δοκιμάστηκε με επιτυχία στο φιλικό παιχνίδι της Δευτέρας με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό. Όσον αφορά στο ταξίδι της ομάδας στον Έβρο αυτό θα γίνει με πούλμαν, Οι παίκτες θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής από το κλειστό της Γλυφάδας και μετά από 800 χιλιόμετρα και περίπου 12 ώρες θα φθάσουν στην Αλεξανδρούπολη αργά το βράδυ της ίδιας μέρας. Και η ταλαιπωρία στον Παναθηναϊκό τελειωμό δεν έχει. 

 

 

πηγή:http://www.novasports.gr

Γυναικείο Βόλεϊ:Βασιλαντωνάκη: "Να πάμε τον ΠΑΟ πιο ψηλά"!

 Η Ανθή Βασιλαντωνάκη έδωσε Πρωτοχρονιάτικη συνέντευξη στην αθλητική εφημερίδα η ΠΡΑΣΙΝΗ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η ταλαντούχα αθλήτρια:

Τι δεν ξέρει ο κόσμος για το νέο αστέρι του Παναθηναϊκού, την Ανθή; 
«Ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ όταν ήμουν έξι-επτά χρονών. Στην αρχή έκανα ρυθμική γυμναστική και μου άρεσε πολύ γιατί είναι κοριτσίστικη ενασχόληση. Μετά όμως ψήλωσα αρκετά και έπαιζα λίγο βόλεϊ στο σχολείο και με είδε ο μπαμπάς μου και με πήγε να μάθω να παίζω… κανονικό βόλεϊ». 

Ο μπαμπάς σου, Πέτρος Βασιλαντωνάκης έπαιζε μπάσκετ και μάλιστα αγωνίστηκε και στον Παναθηναϊκό, πως δεν ασχολήθηκες και εσύ με το μπάσκετ;
«Ο μπαμπάς μου θέλοντας να πειράξει πάντα μου έλεγε: «Το μπάσκετ θέλει μυαλό, καλύτερα λοιπόν να παίξεις βόλεϊ». Αλλά και εμένα μου άρεσε πιο πολύ το βόλεϊ, επειδή είναι πιο γυναικείο άθλημα και έτσι… κόλησα». 

Ζεις σε μια πενταμελή οικογένεια. Πως είναι η ζωή στο σπίτι; 
«Τέλεια. Έχω μια αδερφή, την Σοφία και έναν μικρούλη αδερφό, τον Λυκούργο και εγώ είμαι η μεγαλύτερη. Είναι πολύ ωραίο να έχεις μια αδερφή να μπορείς να μιλάς και τώρα που μεγαλώνει θα μπορούμε να κάνουμε και κανονική παρέα εκτός σπιτιού, α αδερφός μου είναι μικρούλης ακόμη οπότε προς το παρόν μόνο παίζουμε». 

Πηγαίνεις δευτέρα λυκείου. Πως καταφέρνεις να συνδυάσεις το βόλεϊ με το σχολείο; Περιέγραψε μια ημέρα σου. 
«Είναι αρκετά δύσκολο. Όλοι στην τάξη μου κάνουν φροντιστήρια και ιδιαίτερα για να τα βγάλουν πέρα. Εγώ πάω το πρωί σχολείο, γυρίζω το μεσημέρι στο σπίτι και τρώω, μετά πάω προπόνηση, και το απόγευμα κάνω φροντιστήριο. Έτσι το βράδυ πέφτω… ξερή για ύπνο. Μόνο τα σαββατοκύριακα μπορώ να πάω για έναν καφέ με τις φίλες μου και να ξεσκάσω λίγο». 

Ανθή τα αγόρια δυσκολεύονται να σε προσεγγίσουν;
«Τα αγόρια μερικές φορές κομπλάρουν επειδή με βλέπουν δύο μέτρα. Είμαι όμως πολύ χαλαρή και δεν έχω θέμα».

Είσαι αγοροκόριτσο ή κλασικό κορίτσι; 
«Καθόλου αγοροκόριτσο. Μου αρέσουν τα κοκαλάκια και όλα αυτά τα κοριτσίστικα πραγματάκια… το αγαπημένο μου χρώμα όπως βλέπεις από το δωμάτιό μου είναι μωβ και φούξια».

Τι έχεις πάντα στο μυαλό σου από τις συμβουλές των γονιών σου;
«Να είμαι συνεπής και καλός άνθρωπος και να μη λέω ψέματα». 

Τι χαρακτηριστικά έχεις πάρει από τους γονείς σου. Η μαμά σου Ολλανδέζα και μπαμπάς Έλληνας; 
«Το πείσμα, τον τσαμπουκά και τη ψυχή τα έχω πάρει από την ελληνική μου καταγωγή. Ενώ από την μαμά έχω πάρει αυτό το girly style και το ότι είμαι ντροπαλή». 

Νευριάζεις εύκολα; Και όταν νευριάζεις πως αντιδράς; 
«Νευριάζω. Αλλά δεν ξεσπάω σε ανθρώπους, μόνο λίγο ίσως στην αδερφή μου. Δεν εκδικούμε απλά ξεσπάω σε άψυχα πράγματα». 

Τι σε ενοχλεί από τους ανθρώπους; 
«Το ψέμα. Και όταν κάποιος μου λέει ψέματα, απλά τον αποξενώνω από την ζωή μου».

Αν μπορούσες να ξεκλέψεις λίγο χρόνο, τι θα έκανες περισσότερο; 
«Θα μου άρεσε να έβλεπα περισσότερο τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Το βόλεϊ σίγουρα είναι η δεύτερη οικογένειά μου, έχω και την… Όλγα Στράντζαλη που είναι κολλητή μου και αισθάνομαι σαν το σπίτι μου, αλλά θα ήθελα να έχω περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα».

Είσαι στα κλιμάκια της Εθνική ομάδας τρία χρόνια. Πως αισθάνεσαι για αυτό και ποια στιγμή σε έκανε να δακρύσεις;
«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω την Καρολίνα Μπαρζούκα, που με κάλεσε εξαρχής και φυσικά τον Τάκη Φλώρο, που με πήραν και στην εθνική Γυναικών. Είμαι πολύ περήφανη που αγωνίζομαι για την χώρα μου. Δάκρυσα όταν πήραμε την πρόκριση για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την εθνική Κορασίδων. Αυτή ήταν από τις καλύτερες στιγμές του βόλεϊ για εμένα». 

Μπορεί η Εθνική Κορασίδων να πάρει την πρόκριση στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στον Βόλο;
«Ναι.  Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση».

Πως αλλάζει η ζωή σου σε ένα καλοκαίρι; 
«Συγκλονιστικά. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με πολλούς τίτλους και ιστορία στην Ελλάδα και είναι τιμή μου που ήρθα εδώ. Έβλεπα την Ρούξι (σ.σ. Ντουμιτρέσκου) στην τηλεόραση να παίζει και ξαφνικά παίζω εγώ στον Παναθηναϊκό και λέω Ουάου. Θέλω και εγώ να προσπαθήσω να βοηθήσω όπως μπορώ την ομάδα μου και να φτάσουμε ψηλά»! 

Τι θα έλεγες στη Ρούξι αν ήταν στην ομάδα;
«Θα την ρώταγα τα πάντα. Για την ομάδα, για τις εμπειρίες της στον Παναθηναϊκό, θα της ζήταγα να με συμβουλεύσει στο τεχνικό κομμάτι για να βελτιωθώ». 

Πως πιστεύεις ότι θα πάει ο Παναθηναϊκός στον β’ γύρο του πρωταθλήματος;
«Πήραμε την ξένη, ήρθε και η Ξανθή Μυλωνά, και ήδη έχουμε δείξει κάποια θετικά πράγματα στα τελευταία παιχνίδια και έχει ανέβει η ψυχολογία μας. Μας βοήθησε πολύ ο καινούριος προπονητής, Γιώργος Ρούσης και θεωρώ πως η Ξανθή έλειπε από την ομάδα και είναι σημαντικό που γύρισε και για αγωνιστικούς λόγους και για ψυχολογικούς. Είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρουμε να πάμε τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται».

Πως φαντάζεσαι τη ζωή σου στο μέλλον;
«Θα ήθελα να πάω στο εξωτερικό να παίξω βόλεϊ. Δεν θέλω να πάω στα ΤΕΦΑΑ. Θέλω να ασχοληθώ με την φυσικοθεραπεία. Και σίγουρα αν δεν έπαιζα βόλεϊ θα… χόντραινα και θα βαριόμουν! Ξεσπάω την ενέργειά μου στο βόλεϊ. Ότι νιώθω το βγάζω στην προπόνηση και αδειάζει το μυαλό μου. Δεν θα άλλαζα αυτό που κάνω»!

Ακούει… μαυρίλες και λατρεύει τη σοκολάτα! 

Η Ανθή Βασιλαντωνάκη ακούει «r’ n’ b’  και… μαυρίλες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Τρώει σοκολάτες όταν θέλει να «γουρουνιάσει» και τρελαίνεται να βγάζει φωτογραφίες, με… μοντέλο τον εαυτό της και την οικογένειά της. Όταν φτάσει τα 18 σκέφτεται να κάνει τατουάζ: «Θέλω να κάνω σε τατουάζ τα αρχικά γράμματα από τα αδέρφια μου και κάτι σχετικό με το βόλεϊ. Απλά θα το κάνω σε καναδύο χρόνια για να ξέρουν οι γονείς μου ότι είμαι σίγουρη και δεν τα το μετανιώσω». 

Αγαπημένη ταινία: Notebook, Twilight και Harry Poter 
Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Κόλιν Φάρελ και Σκάρλετ Γιόχανσον
Μουσική: Μαυρίλες και r’ n’ b’. 
Μπουζούκια ή κλάμπ; Κλάμπ
Αμαρτία: Η σοκολάτα. 
Φαγητό: Κανελόνια
Χόμπι: Η φωτογραφία

Source: Η ΠΡΑΣΙΝΗ

Χωρίς Διαμαντίδη ΔΕΝ κάνει προκοπή.....

 Η απουσία του Διαμαντίδη ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο Παναθηναϊκός έχασε με κάτω τα χέρια από τον Εφές με τον Μάικ Μπράμο να είναι ο μοναδικός που προσπάθησε να κρατήσει μέσα στο παιχνίδι το «τριφύλλι» στο πρώτο ημίχρονο και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στο δεύτερο.
Η Εφές εκτελούσε από … παντού, εκμεταλλευόμενη την απουσία του κινητήριου μοχλού του Παναθηναϊκού είχε εύκολο έργο στην αναχαίτιση των «πράσινων» επιθέσεων.
Οι «πράσινοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό, ήταν άστοχοι και έκαναν πολλά λάθη ενώ έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να ανεβάσουν τα στατιστικά τους στα κοψίματα εκεί δηλαδή όπου ήταν από τις χειρότερες ομάδες στην Ευρωλίγκα.
Οι περισσότεροι πράσινοι βρέθηκαν σε κακή βραδιά ενώ και στατιστική επιβεβαιώνει αυτό το γεγονός. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Φάρμαρ με 13 πόντους και απά κοντά ο Λούκας με 12. Για τον Παναθηναϊκός ο Μπράμος πέτυχε 16 και ο Σχορτσανίτης 13.
Οι «πράσινοι» καλούνται να ξεπεράσουν γρήγορα αυτή την ήττα και να επικεντρωθούν τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά και στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που ακολουθεί στις 10 του Γενάρη απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα.
Η Εφές μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από την αρχή πως θα χρησιμοποιήσει το μεγάλο της ατού, που δεν είναι άλλο από τα μακρινά σουτ. Μάλιστα η επιβεβαίωση ήρθε από πολύ νωρίς καθώς οι πρώτοι 9 πόντοι ήταν από τρίποντα ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχε συνολικά 4.
Ο Μπράμος ήταν ο μόνος που έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει το σκορ και τη διαφορά σε διαχειρίσιμα επίπεδα.
Τα λάθη που έκανε ο Παναθηναϊκός και η έλλειψη συγκέντρωσης ήταν κύριες αιτίες για το σκορ της πρώτης περιόδου που ήταν 24-17.
Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός διόρθωσε κάποια πράγματα με το ξεκίνημα της, αλλά πάλι δεν κατάφερε να «μαζέψει» τη διαφορά. Ο Μπράμος συνέχισε να τραβά από το χέρι τον Παναθηναϊκό έχοντας σημειώσει 16 πόντους αλλά δεν είχε συμπαραστάτη στο σκοράρισμα παρά μόνο από τον Γκιστ που πέτυχε 6.
Οι παίκτες της Εφές συνέχισαν να πυροβολούν και έφτασαν τη διαφορά μέχρι τους 13 πόντους (3 φορές) και παρά τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού να μειώσει το ημίχρονο έκλεισε με την ίδια διαφορά και το σκορ 45-32.
Η Εφές στην επανάληψη μπήκε με σκοπό να τελειώσει το ματς και το κατάφερε. Με ένα σερί 8-0 εκτόξευσε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους και ο Παναθηναϊκός έδειχνε μπλοκαρισμένος σε άμυνα και επίθεση.
Ο Μπράμος σίγησε και ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις στην επίθεση δείχνοντας ασύνδετος και χωρίς καθόλου καθαρό μυαλό. Η διαφορά κυμαινόταν κοντά στους 20 πόντους παρά τις σπασμωδικές προσπάθειες που έκαναν οι «πράσινοι.». Το σκορ της τρίτης περιόδου, 64-43 ήταν ενδεικτικό όλου του 10λέπτου και της διαφοράς που φαινόταν πως είχαν οι δύο ομάδες.
Το τελευταίο 10λεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι παίκτες της Εφές χαλάρωσαν και έδωσαν τη δυνατότητα στον Σχορτσανίτη να κατεβάσει το σκορ μόνος του στους 12 πόντους όμως φαινόταν πως δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.
Σε κακή μέρα οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού και αυτό φυσικά δεν βοήθησε τις προσπάθειες της ομάδας.
Το τελικό σκορ ήταν 78-64 και διαμορφώθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο με ένα φανταστικό σουτ του Βούγιασιτς.
Η διαφορά των 14 πόντων μπορεί να καλυφθεί στην Αθήνα αν ο Παναθηναϊκός παίξει το μπάσκετ που πραγματικά ξέρει. Παρά το κακό πρόσωπο που έδειξε σήμερα το «τριφύλλι» μπορεί να ελπίζει σε πολλά παραπάνω όταν η ομάδα «δέσει» και βγάλουν όλοι τον καλό τους εαυτό.
Δεκάλεπτα: 24-17, 45-32, 64-43μ 78-64.
Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 13, Βούγιατσιτς 6, Ερντέν 9, Σιπ 8, Γκονλούμ 8, Σαβάνοβιτς 11, Λούκας 12, Γκιουλέρ 5, Μπάρατς 6.
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 16, Ματσιούλις 7, Καπόνο 10, Ούκιτς 4, Λάσμε 6, Τσαρτσαρής, Γκιστ 6, Μπανκς, Σχορτσανίτης 13.