Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ποδόσφαιρο Εφήβων Κ17:Καλύτεροι αλλά άτυχοι οι Έφηβοι

Οι Έφηβοι του Παναθηναϊκού ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σωρεία ευκαιριών για τους Πράσινους. Χρυσικός (15' πεν.) και Καμαρινόπουλος (33' πεν.) σημείωσαν τα γκολ της αναμέτρησης.
 
Ο Παναθηναϊκός άρχισε ιδανικά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα και κατάφερε να προηγηθεί στο 15ο λεπτό. Μετά από εξαιρετική πάσα ο Παπανικολάου μπήκε στην περιοχή του Απόλλωνα από αριστερά, ο Μαυροπάνος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Χρυσικός ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, νίκησε τον Σαΐτη και έκανε το 1-0 για το Τριφύλλι.

Οι νεαροί παίκτες του Κώστα Φρατζέσκου συνέχισαν να πιέζουν και ''άγγιξαν'' σε τρεις φάσεις το δεύτερο γκολ. Στο 23', ο Ρούμπος βρέθηκε απέναντι από τον Σαΐτη, όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απομάκρυνε την μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό (24'), οι Πράσινοι έκαναν εξαιρετική κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ. Ο Μίγγος τροφοδότησε τον Παπανικολάου και εκείνος τον Λάμπρου που έκανε σουτ απο αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα και στη συνέχεια οι αμυντικοί των γηπεδούχων απομάκρυναν την μπάλα.

Στο 31', μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων, ο Χατζηγιοβάννης γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Λάμπρου κατάφερε να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ.
Ο Απόλλωνας κόντρα στην ροή του αγώνα, κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση. Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού δεν συνεννοήθηκαν σωστά, με αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπήσει στο χέρι παίκτη του Τριφυλλιού και ο διαιτητής να δείξει το σημείο του πέναλτι. Ο Καμαρινόπουλος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους (1-1).

Σωρεία χαμένων ευκαιριών στο β' ημίχρονο
Οι πιτσιρικάδες του Τριφυλλιού, μπήκαν αποφασισμένοι και πίεσαν τον Απόλλωνα, με αποτέλεσμα η μια ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη. Στο 58', ο Παπανικολάου έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, ξεπέρασε τον αντίπαλο του και έκανε σέντρα, ο Χατζηγιοβάννης από κοντινή απόσταση επιχείρησε το πλασέ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα (63'), ο Λάμπρου κινήθηκε έξυπνα και βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα απέναντι από τον Σαΐτη, όμως το πλασέ του δεν βρήκε στόχο, καθώς ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 72', ο Χατζηγιοβάννης έκανε σέντρα, οι αμυντικοί του Απόλλωνα δεν υπολόγισαν σωστά και έδωσαν την ευκαιρία στον Λάμπρου να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Στο 84ο λεπτό, ο Λάμπρου με ωραία ενέργεια τροφοδότησε τον Παπανικολάου στα δεξιά, εκείνος σούταρε προς την εστία του Απόλλωνα, ο Μεράι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, όμως αντί να την σπρώξει στα δίχτυα την... απομάκρυνε από την εστία των γηπεδούχων!

Τέσσερα λεπτά αργότερα (88'), ο Μεράι βρέθηκε εκ νέου σε πλεονεκτική θέση, όμως ούτε αυτή την φορά νικήθηκε ο Σαΐτης που ακούμπησε την μπάλα όσο έπρεπε για να την στείλει σε κόρνερ, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης...

1' Έναρξη της αναμέτρησης...

6' Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Χρυσικός ανέτρεψε τον παίκτη του Απόλλωνα και υποδείχθηκε φάουλ για τους γηπεδούχους. Ο Γκίκας εκτέλεσε, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Τριφυλλιού.
6' Κίτρινη κάρτα ο Χρυσικός.

15' Γκολ για τον Παναθηναϊκό! Εξαιρετική κάθετη πάσα στον Παπανικολάου που μπήκε στην περιοχή του Απόλλωνα από αριστερά, ο Μαυροπάνος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Χρυσικός ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, νίκησε τον Σαΐτη και έκανε το 1-0 για το Τριφύλλι.

15' Κίτρινη κάρτα ο Μαυροπάνος.

16' Σέντρα του Λάμπρου για τον Ρούμπο, πρόλαβε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα και απομάκρυνε την μπάλα.

23' Ωραία κάθετη στον Ρούμπο που βρέθηκε τετ α τετ με τον Σαΐτη, απομάκρυνε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.

24' Εξαιρετική κομπίνα σε φάουλ που κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Ο Μίγγος τροφοδότησε τον Παπανικολάου και εκείνος τον Λάμπρου που έκανε σουτ απο αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα και στη συνέχεια οι αμυντικοί των γηπεδούχων απομάκρυναν την μπάλα.

31' Φάση διαρκείας στα καρέ του Απόλλωνα. Ο Χατζηγιοβάννης γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Λάμπρου έκανε την κεφαλιά, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ.

33' Γκολ για τον Απόλλωνα... Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού δεν συνεννοήθηκαν σωστά, με αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπήσει στο χέρι παίκτη του Τριφυλλιού και ο διαιτητής να δείξει το σημείο του πέναλτι. Ο Καμαρινόπουλος εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους (1-1).
45' Λήξη α' ημιχρόνου, Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 1-1...

46' Έναρξη β' ημιχρόνου...
58' Ο Παπανικολάου έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, ξεπέρασε τον αντίπαλο του και έκανε σέντρα, ο Χατζηγιοβάννης από κοντινή απόσταση επιχείρησε το πλασέ, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

63' Ο Λάμπρου κινήθηκε έξυπνα και βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα απέναντι από τον Σαΐτη, όμως το πλασέ του δεν βρήκε στόχο, καθώς ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απομάκρυνε την μπάλα.

72' Ο Χατζηγιοβάννης έκανε σέντρα, οι αμυντικοί του Απόλλωνα δεν υπολόγισαν σωστά και έδωσαν την ευκαιρία στον Λάμπρου να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

84' Ο Λάμπρου με ωραία ενέργεια τροφοδότησε τον Παπανικολάου στα δεξιά, εκείνος σούταρε προς την εστία, ο Μεράι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, όμως αντί να την σπρώξει στα δίχτυα την... απομάκρυνε από την εστία των γηπεδούχων!
88' Κάθετη πάσα στον Μεράι, δεν κατάφερε όμως να νικήσει τον Σαΐτη που ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα και παραχώρησε κόρνερ.
90' Λήξη αγώνα, Απόλλων - Παναθηναϊκός 1-1.

Απόλλων Σμύρνης: Σαΐτης, Κολοβός, Πέτας (80' Πρέκας), Μαυροπάνος, Ασφής, Τζιόλας, Καμαρινόπουλος (90' Ντούρας), Μπαράκος (73' Δούρος), Μπαλάσκας (46' Μπερνάλης), Κατωπόδης (55' Βεζύρης), Γκίκας.

Παναθηναϊκός: Βασίλας, Ζήκος (54' Κουντουριώτης), Σερβιλάκης (77' Μεράι), Μπαλατσούρας, Χρυσικός, Μίγγος, Τουρούκης (81' Πίσπας), Λάμπρου, Χατζηγιοβάννης, Ρούμπος, Παπανικολάου.

πηγή

Τουρνουά "Τζίνα Καζαντζίδου": Δεύτερος ο... μισός Παναθηναϊκός!

 Δεύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός που επικράτησε 71-59 του Ικάρου Καλλιθέας που ήταν τρίτος και τέταρτος ο διοργανωτής Κρόνος . 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 71-59
Διαιτητές : Μπίκας , Στρέμπας
Δεκάλεπτα : 22-26, 39-34 ,58-47, 71-59
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα) : Καλέντζου 10(2) , Γέμελος 14(2) , Πριόνα 2 , Μαγκλάρα 10 , Κοσμά 8, Σλούκα , Δίελα 4, Χρονοπούλου 7, Καβάσιλα 10, Θεολόγου 6

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Λειβάδης, Μάλαμα) :Σταμάτη 10(2) , Καλογήρου 12(2), Κωστοπούλου , Δάμου 2 , Κρινά , Παπαϊωάννου , Μάλαμα , Κολλάτου 7 , Μίλκοβα-Βαρμπάνοβα 5 , Γιαννακοπούλου 13(2) , Νιάρχου , Κυριακοπούλου 8(1)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε με πολλές ελείψεις στο τουρνουά «Τζίνα Καζατζίδου» κόντρα στον Ίκαρο γιατί υπήρχε και η συμετοχη της στο φιλικο στο κλειστο της Λεωφόρου προς τιμή του "Στρατηγού

«Ημέρα για τον Στρατηγό»: Παναθηναϊκός-Α.Ο Κηφισιάς 3-1

 Η ομάδα βόλεϋ ανδρών του Παναθηναϊκού νίκησε με 3-1 σετ την Κηφισιά στο φιλικό ματς που έγινε στον Τάφο του Ινδού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης προς τιμήν του Δημήτρη Μούρτου. 

Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού παρέδωσαν παράσημο, λουλούδια και μία μεγάλη φωτογραφία στην οικογένεια του εκλιπόντα. Η φωτογραφία έγραφε: «Οι ιδέες σου οδηγός μας... θα είσαι για πάντα ο Στρατηγός μας». Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φώναζαν ρυθμικά κατά τη διάρκεια της τιμής, αλλά και των αγώνων: «Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ, στρατηγέ, στρατηγέ».
 Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από τον γενικό γραμματέα του Ερασιτέχνη, Γ. Καρανάσο ότι η «Ημέρα μνήμης στον Στρατηγό» θα καθιερωθεί επίσημα στην αρχή κάθε σεζόν με τη συμμετοχή των τριών ομαδικών αθλημάτων στον Τάφο του Ινδού.

Παρά τη μεγάλη φόρτιση, η σύζυγος του εκλιπόντος δεν παρέλειψε να ευχηθεί σε όλα τα τμήματα και τους αθλητές του Συλλόγου να έχουν μια καλή χρονιά με υγεία. Τέλος, η αρχηγός του Μαρκόπουλου, Αναστασία Γεωργιάδη παρέδωσε ανθοδεσμη στην οικογένεια εκ μέρους της ομάδος της.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν αισθητά βελτιωμένοι, με καλά στοιχεία σε μπλοκ και υποδοχή.  Ο Αμερικανός ακραίος Ζακ Πενόλιο ήταν από τους διακριθέντες με 58% υποδοχή, δύο μπλοκ και δύο άσσους. Ακολούθησε στο σκοράρισμα ο αρχηγός Χρίστος Μπέλος με 12 πόντους.

Ο προπονητής του Τριφυλλιού Γιάννης Λαϊος τόνισε μετά το τέλος του αγώνα:
 
«Είχαμε σταθερή απόδοση με μικρά σκαμπανεβάσματα, δυο ομάδες περίπου ισοδύναμες με τα προβλήματά τους με σημαντικές απουσίες. Ήταν πολύ καλή προπόνηση για τους παίκτες να σταθεροποιήσουν εντολές τακτικής. Το καλό είναι όποιος κι αν μπαίνει μέσα από αυτούς που επιλέγω δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και δεν χαλάει η ισορροπία της ομάδας».

Τα σετ: 20-25, 25-23, 25-19, 25-22

Παναθηναϊκός (Λάιος): Στιβαχτής 1, Μαδούρας 6 (3μπλ), Μουρ 5 (1μπλ, 1ασ), Μπέλος 12 (2μπλ), Καπίρης 8 (53%υπ, 75% επ, 2μπλ), Πενόλιο 13 (58%υπ, 2μπλ, 2ασ), Κουρούπης (λ. 38%υπ-31%αρ), Μανιόπουλος 14 (61% επ, 2μπλ, 1ασ.), Λιόντας, Πολυχρονιάδης

Κηφισιά (Αρσενιάδης): Νικολάκης 7 (4ασ.), Λένας 5, Πρωτοψάλτης 20, Σουλτανόπουλος 12 (5μπλ), Παπαγγελόπουλος 8, Κούνας 9 (3μπλ), Ταμπουρατζής λ. 65%υπ.-38%αρ., Σόουζα, Μουρούτης, Ρούσης

Νέα εποχή με τον ΠΑΟ μια γροθιά(photos)!

Όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της «Ημέρας μνήμης στον «στρατηγό», Δημήτρη Μούρτο», βρέθηκαν στον Κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13.
 Με… οδηγό τους ποδηλάτες του «τριφυλλιού» ξεκίνησε η πομπή όλων των αθλητών από του Ερασιτέχνη από τον «Τάφο του Ινδού» προς τον Κεντρικό σύνδεσμο της Θύρας 13, όπου ακολούθησε η Παρουσίαση των 14 τμημάτων του Ερασιτέχνη. Πάνω από 500 οπαδοί του Παναθηναϊκού, υποδέχθηκαν του τριφυλλοφόρους αθλητές στον Κεντρικό.
 Η όμορφη γιορτή έκλεισε όταν ο Ηλίας Μιχαλαριάς προέτρεψε τους αθλητές, προπονητές, εκπροσώπους και οπαδούς να τραγουδήσουν τον ύμνο του Παναθηναϊκού!




Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και δείτε το φωτορεπορτάζ, στην Πράσινη που κυκλοφορεί στα περίπτερα!

Τίμησαν τον Στρατηγό όπως του άρμοζε!

 Τη μνήμη του Δημήτρη Μούρτου τίμησε ο Παναθηναϊκός που καθιερώνει τουρνουά ως φόρο τιμής.

Η Κυριακή ήταν ημέρα μνήμης για έναν μεγάλο Παναθηναϊκό. Ο Δημήτρης Μούρτος, που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή, τιμήθηκε για την προσφορά του και οι στιγμές ήταν συγκινισιακά φορτισμένες στο κλειστό της Λεωφόρου.

Το σύνθημα «δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, στρατηγέ στρατηγέ» ακούστηκε πολλές φορές και το μόνο σίγουρο είναι πως ο στρατηγός από εκεί ψηλά καμάρωνε τους πάντες.  Από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που ήρθαν στο κλειστό της Λεωφόρου γα να τον τιμήσουν και τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν στη μνήμη του.

Όταν τελείωσε το φιλικό της ανδρικής ομάδας βόλεϊ έγινε μια μικρή τελετή στο γήπεδο. Ο σύζυγος του αείμνηστου Δημήτρη Μούρτου Κατερίνα μαζί με τα δύο παιδιά του, την Πηνελόπη και το Μιχάλη, παρέλαβαν μια τιμητική πλακέτα από τον έφορο της γυναικείας ομάδας μπάσκετ Γιώργο Κουτσουμπό.

Ο γενικός αρχηγός του Ερασιτέχνη Νίκος Λάζος μάλιστα έδωσε ένα κάδρο στο οποίο απεικονίζεται ο Δημήτρης Μούρτος και το οποίο έγραφε «Οι ιδέες σου οδηγός μας… θα είσαι για πάντα ο Στρατηγός μας», ενώ ανακοινώθηκε πως θα καθιερωθεί τουρνουά Δημήτρης Μούρτος κάθε χρόνο στη Λεωφόρο.

«Ημέρα για τον Στρατηγό»: Παναθηναϊκός-Α.Ο Αμύντας 63-47

Η αυλαία φιλικών στη μνήμη του πρώην γενικού αρχηγού του Παναθηναϊκού Α.Ο άνοιξε με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Τριφυλλιού. Οι «πράσινες» επικράτησαν με 63-47 του Α.Ο Αμύντα στο κλειστό της Λεωφόρου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε η ομάδα νεανίδων του Παναθηναϊκού, καθώς η γυναικεία ομάδα αγωνίζεται το απόγευμα στις 6μ.μ και στο τουρνουά «Τζίνα Καζατζίδου» κόντρα στον Ίκαρο. 
 
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 41-30, 54-36, 63-47

Παναθηναϊκός (Α’ ημίχρονο): Καλέντζου, Γέμελος 8 (1), Πριόνα, Μαγκλάρα 4, Κοσμά 10 (1), Σλούκα, Δίελα, Χρονοπούλου 2, Καβάσιλα 4, Θεολόγου 13