Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

THIS IS ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!!!

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι απέναντι στον παοκ. Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα έκαναν τη δική τους… παρέλαση και χάρη στα γκολ των Κλέιτον (33’), Κουίνσι (56’) και Λέτο (68’) πέρασαν άνετα με το εμφατικό 3-1 από την Τούμπα. Το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Βιεϊρίνια στο 85’.

«Κλειδί» για τη νίκη των Πράσινων ήταν οι μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και η δεινότητα της τριπλέτας των Λέτο, Κουίνσι και Κλέιτον στις αντεπιθέσεις. Ανήμποροι οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι ακόμη και να απειλήσουν την εστία του «σταθερότατου» Στέφανου Καπίνο, έχοντας… φάει την κρυάδα από το γεγονός πως την πρώτη φάση του στο ματς τη μετέτρεψε σε γκολ.

Εσπασε το σερί

Το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ, που είχε να χάσει στην Τούμπα εδώ και επτά αγώνες (τρεις για το πρωτάθλημα και τέσσερεις για το Europa League), «έσπασε» η επιδρομή της ομάδας του Ζεσουάλδο Φερέιρα, που πλέον βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο με 16βαθμούς.

Το ματς

Δικαιώθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με την τακτική να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις τον Δικέφαλο του Βορρά. Μία από αυτές «οδήγησε» στο γκολ του Κλέιτον, όταν ο Λέτο κέρδισε στην «κόντρα» επίθεση το φάουλ από τον Πάμπλο Κοντρέρας, που εν συνεχεία μετέτρεψε σε γκολ ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

Στον αντίποδα, οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν εστίες κινδύνου μπροστά από την εστία του Καπίνο με τα «γεμίσματα» που επιχείρησαν και τα μακρινά σουτ (που με εξαίρεση τον «κεραυνό» του Βιεϊρίνια στο 23’) έφυγαν μακριά άουτ. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν προκειμένου να διαφυλάξουν το υπέρ του σκορ χωρίς ωστόσο να απειληθούν από τους ακίνδυνους επιθετικά γηπεδούχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η συνοχή στις γραμμές του Τριφυλλιού δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα και να ψάξει την ισοφάριση. Το γκολ του Κουίνσι στο 56’ έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των παικτών του Φερέιρα που βρήκαν ανοιχτή την άμυνα των γηπεδούχων «φλερτάροντας» και με άλλο γκολ κάθε φορά που έβγαιναν σε αντεπίθεση. Το γκολ του πολύ κινητικού, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, Σεμπάστιαν Λέτο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Πράσινων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Παπάζογλου (61’ Γιάννου), Κοντρέρας (46’ Τσιρίλο), Φωτάκης, Βιερίνια, Λαζάρ, Σνάουτσνερ , Έττο, Αρίας (59’ Σπαντάσιο)
Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Κατσικάς

ΠΑΟ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (74’ Βιτόλο), Σιμάο, Ζεκά (90’ Μαυρίας), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (75’ Τοτσέ)
Στον πάγκο: Καρνέζης, Καντέ, Λαγός και Ιωαννίδης