Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Panathinaikos Alert!

 Τα πλέι οφ απέκτησαν ενδιαφέρον, μεγαλύτερο και από εκείνο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, λόγω του... αγνοούμενου Παναθηναϊκού και μόνο. Το κακό είναι ότι αν συνεχιστούν έτσι, τα σαΐνια του συνεταιρισμού θα αισθανθούν δικαιωμένοι που δεν τα καταργούν.

4-0-0-0. Αυτή ήταν η βαθμολογία των πλέι οφ πριν αρχίσουν. Τόσα μηδενικά ούτε ο ΘΒ. Κι όμως, με δύο αγωνιστικές να έχουν διεξαχθεί -και ασφαλή πλέον συμπεράσματα- ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αγνοείται μεταξύ Τούμπας (από εκείνο το 1-3) και ΑΕΚ (εκείνη η νίκη του πρώτου γύρου). Από τότε έως και σήμερα, η ομάδα του Φερέιρα έχει βάλει σκοπό να ξεπερνά σε κάθε ματς τον ίδιο της τον εαυτό. Πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει; Ας περιμένουμε το επόμενο ματς...

Τα πλέι οφ απέκτησαν ενδιαφέρον, μεγαλύτερο και από εκείνο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, λόγω Παναθηναϊκού και μόνο. Είχε την ευκαιρία με δύο νίκες ή τουλάχιστον 4 βαθμούς να αποκτήσει τεράστιο προβάδισμα για το Champions League, αλλά όπως συμβαίνει και στα Silver Alert "Εξαφανίστηκε ομάδα. Οταν χάθηκε φορούσε πράσινα και είχε στη φανέλα το τριφύλλι...".
Τώρα πια η αλλοπρόσαλλη ΑΕΚ, η οποία, τουλάχιστον, έχει βρει το κουμπί του Παναθηναϊκού εφέτος, μπήκε ξανά στο παιχνίδι της πρώτης θέσης των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ παραμένει σε απόσταση ανάσας από τον Παναθηναϊκό και ο Ατρόμητος αν πάρει πιο σοβαρά τη συγκεκριμένη διαδικασία και ξεχάσει τον χαμένο τελικό, θα τερματίσει... αέρα πρώτος.

Απομένουν 5 αγωνιστικές με κρισιμότερη την επόμενη. Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Παναθηναϊκό, περνά πρώτος στη βαθμολογία και ενδέχεται με διαφορά αν υπάρχει απώλεια βαθμών στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και στην ΑΕΚ
.
Αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός τα πράγματα παραμένουν ίδια -οι "πράσινοι" θα έχουν ένα μικρό προβάδισμα, θα έχουν βγάλει μια δύσκολη έδρα και θα πάρουν λίγο τα πάνω τους- ενώ αν κερδίσει η ΑΕΚ στο Περιστέρι, τότε όχι μόνο δεν θα θεωρείται μια καλή παρένθεση η νίκη της Δευτέρας, αλλά οι "κιτρινόμαυροι" θα θέσουν γερή υποψηφιότητα για την πρώτη θέση.

Υπάρχει κι ο Ατρόμητος, η μοναδική ομάδα δίχως προβλήματα, αλλά με την ψυχολογία στα κάτω της μετά τον τελικό και τους παίκτες να έχουν "αδειάσει". Αν ο Δώνης καταφέρει και αφυπνήσει την ομάδα και την Πέμπτη νικήσουν την ΑΕΚ, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στην Τούμπα, θα μιλάμε για τα πλέον... χιτσκοκικά πλέι οφ.

Η αλήθεια είναι πως η ποιότητα των πλέι οφ είναι ανάλογη αυτής του πρωταθλήματος. Για να μην πούμε ακόμα πιο κάτω. Αλλά έχουν το ενδιαφέρον εκείνο που δεν είχε η κανονική διάρκεια της διοργάνωσης, ή τουλάχιστον μεγάλο μέρος αυτής. Το κακό είναι ότι αν συνεχιστούν έτσι, τα σαΐνια του συνεταιρισμού θα αισθανθούν δικαιωμένοι που δεν τα καταργούν.