Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΤΟΥ ΣΤΟΠΕΡ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ:Jean-Alain Boumsong!!!


Ο Γάλλος... Νίτσε του ΠΑΟ!

Τη στιγμή που ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ θα πατήσει τα... ιερά πλακάκια του "Ελ. Βενιζέλος" και έμπλεος χαράς και φιλοσοφικής έμπνευσης θα προσπαθήσει μπροστά στις κάμερες να κοπιάρει με ευφάνταστο τρόπο τον Νίτσε λέγοντας... "η φόρμουλα της ευτυχίας μου: ένα ναι, ένα όχι, μια ευθεία γραμμή, ένα γκολ" θα έχουν καταλάβει πως ο Δημήτρης Γόντικας θα έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού. Δεν ξέρω αν το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Νιόπλια.

Η διαφορά του διανοούμενου ποδοσφαιριστή (με τα γαλλικά του, την αγάπη του για την ποίηση και το πιάνο του) με τον κλασικό "μπρουτάλ" που μπορεί να πει μόνο "ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας που έχει τρελούς οπαδούς και θέλω να σχίσω τον Ολυμπιακό" είναι πρόδηλη και πασιφανής. Ο πρώτος μπορεί ανέτως να δίνει καθημερινή τροφή στις κάμποσες ευφάνταστες στήλες των αθλητικών εφημερίδων. Την ίδια στιγμή ο κλασικός παίκτης με την τετράγωνη λογική της μπάλας στον εγκέφαλό του και την ξύλινη επιφάνεια στη γλώσσα του το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επαναλαμβάνει με τρόπο αταβιστικό τα "κλασικά εικονογραφημένα" των ποδοσφαιρικών δηλώσεων.

Βέβαια το ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τι θέλει ο Νίκος Νιόπλιας και όχι τι θέλουν οι δημοσιογράφοι. Και είναι σίγουρα δεν τον θέλει για να επιμορφώσει τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια ή να μπαίνει στο γήπεδο α λα Μόντι Πάιθονς με τον μανδύα του Σωκράτη.

Τι τον θέλει λοιπόν τον Μπουμσόνγκ; Ως γνωστόν τον θέλει για τη θέση που στο μυαλό του μπορούσε να καταλάβει ένας Κρις, ένας Μπορντόν, ένας Μαρτσένα ή έστω ένας Γκαλάς. Κανείς από αυτούς δεν ήρθε και έτσι του έμεινε το "έστω". Με την έννοια ότι από αυτούς που είχε μέχρι τώρα καλός είναι και ο Μπουμσόνγκ. Θα δούμε στο γήπεδο αν ήταν και ο καλύτερος δυνατός.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι φετινές (λιγοστές) μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού οδηγούν σε κάποια παράδοξα συμπεράσματα. Επί ένα μήνα χύθηκε κάμποσο μελάνι για τον νέο τεχνικό διευθυντή και όταν ο Φρέιτας πήρε το χρίσμα καταλάβαμε το γιατί. Δεν ήρθε για να κάνει μεταγραφές, αλλά για να σπρώξει τους ανεπιθύμητους (Ρουκάβινα, Γκαλίνοβιτς) ανά την Ευρώπη σαν έκθετα που δεν τα θέλουν οι φυσικοί τους γονείς. Οι δε προτιμήσεις του Νιόπλια υπάρχουν για να συμπληρώνουν τα κενά της ενημέρωσης. Ποιος αναδεικνύεται σε think tank του φετινού Παναθηναϊκού; Ο... βολεϊκός Δημήτρης Γόντικας γίνεται πλέον ο άνθρωπος που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει και τελικά τα... υπογράφει στον Παναθηναϊκό.