Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Θετική στην παραμονή η Καλέντζου, κλεισμένος ο Γιαννουλάκης!

 Ο Παναθηναϊκός αρχίζει σιγά σιγά να κάνει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό για τη νέα σεζόν και η πρώτη επαφή έγινε ήδη με την Τούλα Καλέντζου. Οι δύο πλευρές θέλουν να ανανεώσουν την συνεργασία τους και απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες οι οποίες θα λυθούν μετά τα παιχνίδια της Εθνικής. Οσον αφορά τον βοηθό της Γιασεμής Σαμαντούρα, θα είναι εκτός απροόπτου ο Αγγελος Γιαννουλάκης. Οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια και μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
πηγή

Χάθηκε η Σταύρια Κόνιαλη....

 Την πιο ηχηρή μεταγραφή (μέχρι στιγμής) στην Α2 πραγματοποίησαν τα Μελίσσια, αποκτώντας την Σταύρια Κόνιαλη (20χρ., 1,74μ.) Η κύπρια κόμπο γκαρντ, από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει η Μεγαλόνησος, θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στα Μελίσσια. Η Κόνιαλη ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, όπου αγωνίστηκε για δύο σεζόν, κατακτώντας ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος και επίσης συμμετείχε σε δύο Final 4 Κυπέλλου Ελλάδος. Στα δύο αυτά χρόνια αγωνίστηκε 40 φορές στην Α1. Είναι διεθνής με την ομάδα της Κύπρου και στους πρόσφατους ΑΜΚΕ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές ομάδες τις Α1 εξέφρασαν την επιθυμία τους να την εντάξουν στο δυναμικό τους με τα Μελίσσια να καταφέρνουν να αποσπούν την υπογραφή της.

Aποκλειστικη συνεντευξη της σεντερ του Παναθηναϊκου Ιωαννας Χρονοπουλου!

Η μπασκετμπολίστρια του Παναθηναϊκού Ιωάννα Χρονοπούλου μιλάει στο Κingsport.gr και στον Δημήτρη Μαγγανάρη για την μέχρι τώρα πορεία της, για τα επόμενα βήματα της στο μπάσκετ, για τον Παναθηναϊκό, όπου θα αγωνίζεται και την νέα σεζόν και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Περισσότερα στην συνέντευξη που ακολουθεί....

 Ποιες νομίζεις ότι είναι οι διαφορές που υπάρχουν στο γυναικείο με το αντρικό μπάσκετ ;
Θεωρώ ότι υπάρχουν δύο διαφορές: η πρώτη είναι ως προς τη δύναμη και τα προσόντα των αντρών σε σχέση με των γυναικών, παίζουν πιο δυνατά, είναι πιο αλτικοί και βασίζεται το αντρικό μπάσκετ σε αυτά τα στοιχεία, περισσότερο απ ότι το γυναικείο. Η δεύτερη διαφορά είναι ότι το αντρικό μπάσκετ προσφέρει λόγω των παραπάνω στοιχείων θέαμα κάτι που αρέσει στον κόσμο που το παρακολουθεί. Το γυναικείο έχει την ικανότητα να προσφέρει θέαμα χρησιμοποιώντας το μυαλό, βγάζοντας ωραίες φάσεις. Από κει και πέρα μιλάμε για το ίδιο άθλημα και σαν οπαδός και του αντρικού και του γυναικείου μπάσκετ νομίζω ότι το γυναικείο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το αντρικό..ίσως την ικανότητα να καρφώνουμε μόνο..(γέλια).

Πιστεύεις ότι το γυναικείο μπάσκετ βρίσκεται σε καλό επίπεδο? Έχει δείξει σημάδια βελτίωσης ;
Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει το επίπεδο, γίνονται καλές προσθήκες στις ομάδες όχι μόνο σε μία δύο, αλλά σε παραπάνω κάτι που ανεβάζει αυτομάτως το επίπεδο. Πιστεύω ότι γίνεται καλή προσπάθεια στις υποδομές των ομάδων και αυτό βοηθάει στην σωστή εξέλιξη των κοριτσιών που έρχονται απο πίσω. Με δουλειά και συνεχή προσπάθεια των προπονητών το γυναικείο μπάσκετ θα φτάσει κάποια στιγμή εκεί που του ανίκει πραγματικά.
 

Aνανέωσες το συμβόλαιό σου με τον Παναθηναϊκό. Είναι σαν επιβράβευση για την καλή σεζόν που είχες ;
Η πιο λογική εξήγηση όσον αφορά την ανανέωσή μου είναι προφανώς η ικανοποίηση του προνητικού τιμ και της διοίκησης του Παναθηναικού από την απόδοσή μου, σε συνδιασμό και με την δική μου θέληση και ευχαρίστηση απο την χρονιά που πέρασε. Για μένα αυτή η κίνηση δείχνει εμπιστοσύνη και επιβράβευση για την δουλειά μου μέσα στο γήπεδο, κάτι που ήταν και το προσωπικό μου στοίχημα άλλωστε να τους κερδίσω, και απ ότι φαίνεται έτσι και έγινε και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό.

Φέτος αναδείχθηκες πρωταθλήτρια Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος τόσο ατομικά ,όσο και συλλογικά;
Ναι φέτος κατέκτησα το πρώτο πρωτάθλημα στην έως τώρα πορεία μου, με τον Παναθηναικό τι πιο ιδανικό; Για την νέα χρονιά προσωπικός στόχος είναι πολύ παραπάνω δουλειά μέσα στο γήπεδο για να καταφέρω να κάνω μια πιο ολοκληρωμένη χρονιά απο την προηγούμενη. Από κει και πέρα τους ομαδικούς στόχους δεν μπορώ να τους γνωρίζω ακόμα, αλλά φαντάζομαι ότι πάνω κάτω θα είναι οι ίδιοι με λίγο περισσότερες απαιτήσεις απ ότι φέτος καθώς τώρα είσαι πρωταθλητής και καλείσαι να υπερασπιστείς τον τίτλο σου.

Μετά από 8 χρόνια ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα, μπορεί να υπάρχει διάρκεια ;
Ναι μετά απο 8 χρόνια ο Παναθηναικός πάλι πρωταθλητής, νομίζω ότι αξίζει σε αυτό το σύλλογο να βρίσκεται ψηλά, είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία σε όλα τα τμήματά της. Το αν θα υπάρχει συνέχεια εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες ,οι οποίοι αν συνδιαστούν έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα, άρα δεν έχει να κάνει με ένα και δύο στοιχεία, αλλά με πολλές συγκυρίες που αν υπάρχουν την κατάλληλη στιγμή έρχονται και οι τίτλοι και η διάρκεια μιας ομάδας.


Ο κόσμος του ΠΑΟ ήταν στο πλευρό σας και φέτος , πιστεύεις ότι σας βοήθησε αρκετά ;
Ο κόσμος του Παναθηναικού ξέρει να υποστηρίζει τα τμήματά του ακόμα και σε αθλήματα που για άλλους δεν υπάρχουν καν ή δεν δίνεται η σημασία που θα έπρεπε. Το ότι μια γυναικεία ομάδα μπάσκετ στην Ελλάδα, γιατί στο εξωτερικό είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, έχει οπαδούς που σε κάθε παιχνίδι είναι εκεί και γεμίζουν το γήπεδο είναι πολύ σημαντικό. Εμάς, όπως όλες οι συμπαιχτριές μου έχουμε τονίσει πολλές φορές, μας βοήθησαν πάρα πολύ σε στιγμές που τους χρειαστήκαμε και νομίζω ότι τους το ανταποδώσαμε με αυτό τον τίτλο. Μακάρι να συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα μας, κάτι για το οποίο είμαι σίγουρη.

Θα ήθελες να δοκιμάσεις κάποια στιγμή στο μέλλον, να πας σε μια ομάδα του εξωτερικού;
Εάν κάποια στιγμή νιώσω την ανάγκη να αλλάξω μπασκετικό περιβάλλον, να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, ίσως και να πάω σε κάποια ομάδα στο εξωτερικό. Προς το παρόν δεν είναι στα άμεσα σχεδιά μου προτιμώ να σταθεροποιηθώ πρώτα εδώ και μετά βλέπουμε.

Ποιον/α αθλητή/τρια θαυμάζεις και θα ήθελες να ακολουθήσεις τα βήματά του/της;
Μπορώ να πω ότι θαυμάζω έναν αθλητή και μία αθλήτρια που έχουν πολλά κοινά. Τον Διαμαντίδη κι την Καλέντζου. Εκπροσωπούν και οι δύο το άθλημα που αγαπώ, την ομάδα που αγαπώ, είναι πραγματικά τεράστιες προσωπικότητες, έχουν πετύχει σχεδόν τα πάντα στον χώρο και είναι και οι δύο καταξιωμένοι αθλητές. Για την Τούλα (Καλέντζου) όμως μπορώ να μιλήσω πιο εύκολα καθώς την γνώρισα και την έζησα απο κοντά και πραγματικά άσχετα με το ταλέντο και τις απίστευτες μπασκετικές της γνώσεις είναι πάνω απ όλα καταπληκτικός χαρακτήρας και ξέρει να ηγείται με τρόπο μαγικό δίνοντας και δίχως να περιμένει αντάλαγμα. Αυτές τις δύο μορφές έχω σαν πρότυπα και εύχομαι να καταφέρω να πετύχω έστω και τα μισά απο όσα έχουν πετύχει, αρκεί να δημιουργήσω και εγώ ένα τέτοιο σπουδαίο χαρακτήρα.



-Πότε αποφάσισες οτι θέλεις να ασχοληθείς με το μπάσκετ και τι ήταν αυτό που σε ώθησε σε αυτή την επιλογή;
Με το μπάσκετ ασχολήθηκα ξαφνικά σε μικρή ηλικία. Είχα ξεκινήσει με άλλα αθλήματα, αλλά παρακολουθούσα και μπάσκετ γιατί έπαιζε η αδερφή μου. Καθώς με έβλεπαν οι προπονητές της αδερφής μου στο Περιστέρι ότι λογικά θα γινόμουν ψηλό κοριτσάκι, είπαν στους γονείς μου να ξεκινήσω να παίζω. Ξεκίνησα λοιπόν και πραγματικά τους ευχαριστώ που με ώθησαν σε αυτό το δρόμο γιατί τελικά αξίζει.

Πες μας λίγα λόγια για την ''μπασκετική σου διαδρόμη'' και πως κατέληξες να φοράς την πράσινη φανέλα ;
Ξεκίνησα να παίζω στο Περιστέρι, μένω και εκεί οπότε ήταν η πιο πιθανή ομάδα στην οποία θα έκανα τα πρώτα μου βήματα. Τα βασικά τα έμαθα στις ακαδημίες του Περιστερίου με τους πρώτους μου προπονητές που με βοήθησαν πολύ στο να αρχίσω να αγαπώ αυτό το άθλημα. Στη συνέχεια πέρασα στο τμήμα των Κορασίδων και πιο νωρίς απο την ηλικία μου κάτι που συνέβη και στην μετάβασή μου στο γυναικείο. Στα 17 μου βέβαια είχα μία άτυχη στιγμή, όπου τραυματίστηκα στο γόνατο παθαίνοντας ρίξη χιαστού, αλλά είναι και αυτά μέσα στον αθλητισμό. Το ξεπέρασα και μετά απο την πιο ολοκληρωμένη μου χρονιά με το Περιστέρι ήρθε η πρόταση απο τον Παναθηναικό και η μετάβασή μου εκεί.



Συμπαραστάτες στην καριέρα σου έχεις; Kάποιον να συμβουλεύεσαι και να σε καθοδηγεί;
Οι μεγαλύτεροι συμπαραστάτες είναι η οικογένειά μου. Έχουν τρέξει πολύ μαζί μου και γι αυτό που αγαπώ και που τους έκανα να το αγαπούν και εγώ και η αδερφή μου. Από κει και πέρα έχω μάθει να πέρνω απο τον καθένα ότι καλύτερο έχει να μου δώσει, προσπαθώ να αντλώ τα καλυτέρα, είτε αυτός είναι προπονητής,είτε συμπαίχτρια, είτε κάποιος άλλος άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύομαι.

Πως μπορεί μια γυναίκα αθλήτρια να συνδυάσει οικογένεια και αθλητισμό;
Να πω την αλήθεια δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση, όταν θα συμβεί κάτι τέτοιο θα ξέρω να σου πω. Θεωρώ ότι άμα υπάρχει θέληση όλα γίνονται και ας φαίνονται δύσκολα στην αρχή.



Ποια συμβουλή θα έδινες στα νέα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ και γενικά με τον αθλητισμό;
Θα τα συμβούλευα να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γενικότερα, είτε είναι ατομικό, είτε ομαδικό το άθλημα τα οφέλη είναι σχεδόν τα ίδια και πάντοτε θετικά. Με τον αθλητισμό τα παιδιά διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους σωστά, περνόντας από δυσκολίες που θα τα βοηθήσει αργότερα στην ζωή τους. Το μπάσκετ συγκεκριμένα είναι ένα ομαδικό άθλημα το οποίο προσφέρει συγκινήσεις, εμπειρίες, συναισθήματα, γνωριμίες, ταξίδια, είναι ένα άθλημα που μπορεί να σου δώσει και να σου μάθει τα πάντα αρκεί να το αγαπάς και να θες να ασχοληθείς πραγματικά. Οπότε το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσες κοπέλες θέλουν να το ακολουθήσουν και μην το φοβηθούν, για μένα είναι μάθημα ζωής και είμαι ακόμα στην αρχή!

Κλείνοντας τι θα ήθελες να πεις και να μοιράσεις στην παρέα του Kingsport.gr ;
Θα ήθελα να σας ευχηθώ να περάσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι, να διασκεδάσετε και να ξεφύγουμε όλοι λίγο πολύ απο τα προβλήματα που μας απασχολούν!

πηγή

Εμεινε στον Παναθηναϊκό η Χρονοπούλου!

 Η Ιωάννα Χρονοπούλου (21χρ., 1,86μ.) θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν με το τριφύλλι στο στήθος. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους και αυτό που έχει απομείνει είναι το τυπικό κομμάτι των υπογραφών. Η νεαρή σέντερ είχε εξαιρετική χρονιά στην Α1 ως rookie και αυτό έκανε τους ανθρώπους των Πρωταθλητών να την κρατήσουν στην ομάδα.

Μπάσκετ Γυναικών: 3 Νέες Μεταγραφές με πολύ μέλλον για τις Πρωταθλήτριες Ελλάδας!

 Οι Πράσινοι επένδυσαν στο μέλλον αποκτώντας την Ευθαλία Λυκουδη (15χρ., 1,76μ.), από τον Ιωνικό Ν. Φ. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στις κορασίδες και στις Νεανίδες του Εύνικου.

Εμεινε στον Παναθηναϊκό η Σλούκα!

 Το θρίλερ της παραμονής της Αναστασίας Σλούκα (20χρ., 1,78μ.), είχε θετική έκβαση για τον Παναθηναϊκό.Η διεθνής γκαρντ βρέθηκε μια ανάσα από το Ελληνικό, αλλά οι ιθύνοντες του τριφυλλιού αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να κρατήσουν τη παίκτρια στην ομάδα. Την περσινή σεζόν είχε καταληκτικό ρόλο για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Ανανέωσε και η Έλενα Βλάνη στον Παναθηναϊκό!

 Μετά τις Αναστασία Σλούκα και Ιωάννα Χρονοπούλου, σειρά στις ανανεώσεις πήραν οι Ελενα Βλάνη (27χρ., 1,73μ.).Η αρχηγός  του Παναθηναϊκού, η οποία έκανε εκπληκτικά πλέι οφ, θα φοράει και τη νέα χρονιά την φανέλα με το τριφύλλι. Η Γιασεμή Σαμαντούρα είναι χαρούμενη που θα τις έχει και στο φετινό ρόστερ των Πρωταθλητριών Ελλάδος!

πηγή

Ανανέωσε για ένα χρόνο η Σαμαντούρα στον Παναθηναϊκό!

 Για ένα ακόμα χρόνο θα συνεχίσει η Γιασεμή Σαμαντούρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Η χαλκιδαία coach συναντήθηκε με την διοίκηση του Παναθηναϊκού και συμφώνησαν να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν από κοινού πριν δύο χρόνια.

πηγή

Με Αριστέα Μαγκλάρα για το repeat!

 Η Αριστέα Μαγκλάρα συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό στην ανανέωση του συμβολαίου της και θα είναι παρούσα στην προσπάθεια υπεράσπισης των πρωτείων στην Α1 Γυναικών.
Η συμβολή της στην ξέφρενη πορεία μέχρι την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών ήταν σημαντική και πλέον θα έχει την ευκαιρία να βοηθήσει την ομάδα και για 3η συνεχόμενη χρονιά.
Η 30χρονη γκαρντ βρίσκεται στον Παναθηναϊκό απ' το καλοκαίρι του 2011, όταν κι αποκτήθηκε απ' τον Ολυμπιακό Βόλου.

Σιχαμένη Οικογένεια μπορεί να κλείνεις τα site που σε ξεβρακώνουν αλλά δεν θα σβήσεις ΠΟΤΕ τις Παναθηναϊκές μας Συνείδησεις!

 Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του GreenZone.gr που σαν "Παναθηναϊκός Devotion" ταυτιζόμαστε πλήρως με την γραμμή του site αυτού και την φιλοσοφία του θα θέλαμε να πούμε μερικά πραγματάκια στην Σιχαμένη Οικογένεια που κυβέρνησε για 30 χρόνια τον Παναθηναϊκό μας οτι να είναι σίγουρη οτι θα λογοδοτήσει για πάρα πολλά γεγονότα!

Απο τα πρωταθλήματα δώρο που έκανε στην οικογένεια κόκκαλη μέχρι και την Παγίδα της ΓΗΠΕΛ που μαραζώνει τον Παναθηναίκό μας!
Εμείς ως "Παναθηναϊκός Devotion" εσάς βρωμοοικογένεια θα σας ρωτάμε κάθε φορά αν ξέρετε πόσες ευθύνες έχετε απέναντι στον Παναθηναϊκό μας!
Εμέις ως "Παναθηναϊκός Devotion" εσάς βρωμοοικογένεια θα σας ρωτάμε κάθε φορά πόσα χρήματα βγάλατε στη πλάτη του Μεγαλύτερου Συλλόγου της Ελλάδας!
Εμέις ως "Παναθηναϊκός Devotion" εσάς βρωμοοικογένεια θα σας ρωτάμε κάθε φορά πόσα χρέη δημιουργήσατε στα ταμεία του Παναθηναϊκού μας!

Εσείς βρωμοοικογένεια θα είστε για πάντα η πιο ντροπιαστική κηλίδα που λερώνει δυστυχώς τον Παναθηναϊκό μας!
Να είστε σίγουροι όμως οτι το ξεβράκωμα σας θα το συνεχίσουμε μέχρι να Ξεφτιλιστείτε ΤΕΛΕΙΩΣ!
Αφού δεν σέβεστε τον Παναθηναϊκό θα τον φοβάστε κωλοοικογένεια της ντροπής!