Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ρε Ζέκα πες μας τι πίνεις;;;

 Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μαύρα χάλια. Ε, λοιπόν, την απάντηση την έδωσε ο Ζέκα με τις δηλώσεις που έκανε μετά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.
Τα όσα είπε ο Πορτογάλος αποδεικνύουν γιατί οι πράσινοι παίζουν χωρίς πάθος στο παιχνίδι τους και χάνουν με κατεβασμένα χέρια.
Καταρχήν, οι δηλώσεις του Ζέκα αποδεικνύουν ότι οι ξένοι -τουλάχιστον- ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν ξέρουν πού βρίσκονται και σε ποια ομάδα αγωνίζονται.
"Η ομάδα έπαιξε καλά, έπαιξε καλύτερα από άλλα παιχνίδια. Δώσαμε απάντηση, αλλά δεν καταφέραμε να νικήσουμε", ήταν το πρώτο σχόλιο του Πορτογάλου.
"Δώσαμε απάντηση", είπε ο Ζέκα για ένα εντός έδρας παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν κέρδισε αλλά παρουσίασε για μια ακόμη φορά απογοητευτικό πρόσωπο.
Τουλάχιστον στον κόσμο του δείχνει ο Πορτογάλος με αυτή την τοποθέτηση και κάποιος από την ομάδα θα πρέπει να του πει τι σημαίνει Παναθηναϊκός και πόσο βαριά είναι η φανέλα που φοράει.
Ωστόσο, ο Ζέκα δεν σταμάτησε στην παραπάνω δήλωση. Είπε κι άλλα …ωραία.
"Δείξαμε πως έχουμε δύναμη και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήμασταν μπροστά στο σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι", δήλωσε ο νεαρός χαφ και εμείς αναρωτιόμαστε από πότε είναι τιμητικό για μια ομάδα να βρίσκεται πολλή ώρα μπροστά στο σκορ και στο τέλος να ισοφαρίζεται και να κινδυνεύει με ήττα.
Το ...καλύτερο το άφησε, όμως, για το τέλος ο Ζέκα. Ιδού... "Είναι αλήθεια πως είμαστε πίσω στο πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει χαθεί ακόμα τίποτα", είπε ο Πορτογάλος που πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει το πρωτάθλημα από τον ολυμπιακό. Κάτι που, φυσικά, δεν πιστεύει πλέον ούτε ένας φίλαθλος της ομάδας.
Αυτές οι δηλώσεις, λοιπόν, αποδεικνύουν γιατί οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν "ματώνουν" μέσα στο γήπεδο. Γιατί γκελάρουν με κατεβασμένα χέρια και γιατί συμβιβάζονται με την μετριότητα.
Με τέτοια νοοτροπία, όμως, δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα καλύτερο ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει κάποιος να τρίξει τα δόντια στους παίκτες και να τους εξηγήσει σε ποια ομάδα παίζουν. Κι αν δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό ο Φερέιρα ή κάποιος άνθρωπος της διοίκησης, τότε πολύ φοβόμαστε ότι τα χειρότερα για τους πράσινους δεν είναι τώρα, αλλά έρχονται στη συνέχεια...

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είναι η «μάνα του λόχου» Αφιέρωμα στην Τοξοβολία

Ιστορία

Το τμήμα τοξοβολίας του Παναθηναϊκόυ είναι ένα από τα νεώτερα τμήματα του συλλόγου καθώς ιδρύθηκε το 1981, πολύ σύντομα όμως γνώρισε την καταξίωση.

1981-1986

Μεγάλη μορφή του τμήματος υπήρξε ο Παναγιώτης Παπασπυρόπουλος ο οποίος μόλις το 1982 κατεκτησε το Πρωτάθλημα ενώ στους Βαλκανικούς Αγώνες ανδείχθηκε 5ος. Παράλληλα με τη συνεισφορά της Κλέμης Διαμαντοπούλου ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε εκείνη τη χρονιά Πρωταθλητής σε Αντρες και Γυναίκες τερματίζοντας πρώτος στη γενική κατάταξη. Το 1983 ο Παπασπυρόπουλος με την ατομική πρωτιά του συνέβαλλε στο να αναδειχθεί ο ΠΑΟ Πρωταθλητής Ανδρών, στο 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα .
Το 1984 ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής μόνο στους Άνδρες με πρωταγωνιστή τον Παπασπυρόπυλο ενώ στις γυναίκες τερμάτισε στη 2η θέση. Το 1985 ήρθε και πάλι ο τίτλος με τον Παπασπυρόπουλο και την Έλενη Μαυροδήμου. Το 1986 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Πρωτάθλημα στους Άνδρες, τις Γυναίκες στους Νέους και τις Νεανίδες, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον πρώτο κύκλο ζωής του τμήματος.

1986-2000

Το 1986 ο Παναγιώτης Παπασπυρόπουλος σταματά την καριέρα του ως αθλητής και ασκεί την προπονητική με συνέπεια η δυναμική του συλλόγου να φθίνει. Ο Β. Γεωργόπουλος υπήρξε ο πρώτος διεθνής αθλητής του συλλόγου που κατέκτησε μετάλλιο όταν αναδείχθηκε δεύτερος στους Βαλκανικούς Αγώνες το 1994. Ο Γεωργόπουλος κατέκτησε επίσης το Πρωτάθλημα Εφήβων Ελλάδας το 1995

Τίτλοι

5 Πρωταθλήματα Γενικής Βαθμολογίας:
1982, 1983, 1984, 1985, 1986

5 Πρωταθλήματα Ανδρών:
1982, 1983, 1984, 1985, 1986

1 Πρωτάθλημα Ανδρών Standard Bow:
1993

4 Πρωταθλήματα Γυναικών:
1982, 1983, 1985, 1986

2 Πρωταθλήματα Ελλάδος Νέων: 1985, 1986
2 Πρωταθλήματα Ελλάδος Νεανίδων: 1985, 1986

Αξιόλογοι Αθλητές

  • Flag of Greece.svg Παναγιώτης Παπασπυρόπουλος
  • Flag of Greece.svg Κλέμη Διαμαντοπούλου
  • Flag of Greece.svg Κ. Μπαλογιάννης
  • Flag of Greece.svg Νίκος Ελευθερίου
  • Flag of Greece.svg Ελένη Μαυροδήμου
  • Flag of Greece.svg Ε. Κουλακάτση
  • Flag of Greece.svg Α. Παπαδοπούλου
  • Flag of Greece.svg Ε. Κωνσταντινίδου
  • Flag of Greece.svg Μάκης Γεωργόπουλος
  • Flag of Greece.svg Β. Ντούλας
  • Flag of Greece.svg Άρης Κόμης
  • Flag of Greece.svg Π. Τσαλδάρης
  • Flag of Greece.svg Κ. Καπνούλας