Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Βόλεϊ Ανδρών: Ανανέωση και… restart!

 Η αντρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού γύρισε και… επίσημα σελίδα μετά την πρώτη συγκέντρωση και τον αγιασμό, η αισιοδοξία μπορεί να είναι συγκρατημένη αλλά το βέβαιο είναι ότι το Τριφύλλι έχει στόχο το απόλυτο restart, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα και δουλεύοντας σκληρά με στόχο να μην ξαναβρεθεί πότε ο Παναθηναϊκός στη δύσκολη περυσινή θέση. 

«Στόχος η ταυτότητα»

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Λάιος τόνισε: «Με τη νέα διοίκηση κάναμε μία πολύωρη συζήτηση και με πείσανε ότι έχουν σοβαρούς σκοπούς να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό ψηλά σε οργάνωση και εξέλιξη. Έτσι συμφώνησα να βοηθήσω, με προϋπόθεση να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις. Αυτό έγινε. Με βάση τους παίκτες που επιλέξαμε ο στόχος είναι η ομάδα να φτιάξει ταυτότητα και να μπορεί να κρατηθεί στην κατηγορία. Τώρα αν μπορεί στην πορεία η ομάδα να φτάσει ψηλότερα είναι ευχής έργο. Πρέπει η ομάδα να δημιουργήσει αξιοπιστία. Αν το καταφέρουμε αυτό θα είναι επιτυχία» και συνέχισε: «Όταν κάνεις κάτι καινούριο χρειάζεται χρόνος προσαρμογής για να υπάρξει μεταξύ μας επικοινωνία. Η συνεργασία εξαρτάται από το πώς σκεφτόμαστε και μετά το πώς ενεργούμε. Το έχω δοκιμάσει σε άλλες ομάδες θα το κάνω και εδώ και γιατί να μην πετύχει. Θέλουμε να υπάρχει προσήλωση μέσα στην προπόνηση και το τι θα γίνεται μέσα στο γήπεδο, είναι άλλο θέμα. Ο καθένας όμως πρέπει να κάνει αυτό που μπορεί. Μετά θα το βλέπουν και σε βίντεο για να καταλαβαίνουν»

«Είμαι ευτυχισμένος»

Λίγες ώρες μόλις στη χώρα μας και ο Αμερικανός κεντρικός του Τριφυλλιού, Τζάρεντ Μουρ, αν και κουρασμένος από το μεγάλο ταξίδι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Τριφύλλι: «Μου αρέσει που είμαι στον Παναθηναϊκό. Πρώτη φορά έξω από τη χώρα μου αλλά νιώθω ευτυχισμένος. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα αλλά και για τους φιλάθλους, οι οποίοι ξέρω ότι δεν αφήνουν ποτέ μόνη την ομάδα». 
 

Εξάστερος:Η πρώτη προπόνηση στο ΟΑΚΑ!

 Οι "πράσινοι" πιάνουν δουλειά. Ο Παναθηναϊκός αρχίζει την προετοιμασία του για την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Αύριο (19/8) και την Τρίτη (20/8) το πρωί οι παίκτες θα υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ την Τρίτη 20 Αυγούστου, στις 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση της ομάδας στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ. Δεδομένη είναι η απουσία των παικτών του "τριφυλλιού" που έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Ομάδα της χώρας τους, ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2013. H ομάδα θα αναχωρήσει την Τετάρτη (21/8)  για το Καρπενήσι, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της.

Μπάσκετ Γυναικών:Με καρδιά Πρωταθλητή και Παναθηναϊκή ψυχή!

 Οι Πρωταθλήτριες ξανάσμιξαν στο κλειστό της Λεωφόρου από το πρωί, όπου και πραγματοποίησαν την πρώτη τους προπόνηση. Σκληρή δουλειά, πειθαρχία και παναθηναϊκή ψυχή είναι για ακόμα μια χρονιά η συνταγή με την ευχή στο τέλος της σεζόν να πάνε όλα! 

«Στηρίζω την νέα προσπάθεια»

Η προπονήτρια Γιασεμή Σαμαντουρα ανέφερε: «Καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες του Παναθηναϊκού για εμάς είναι δύσκολο το έργο φέτος γατί πρέπει να διατηρήσουμε τα σκήπτρα. Στόχος είναι να εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε στην κορυφή και να αναδεικνύουμε νεαρές παίκτριες παράλληλα με τον πρωταθλητισμό. Η προσπάθεια που γίνεται από τη νέα διοίκηση είναι πολύ μεγάλη και πιστεύω πως θα πάει πολύ καλά γιατί τα παιδιά γνωρίζουν το αντικείμενο και έχουν όρεξη και αγάπη για την ομάδα. Εγώ προέρχομαι από τον Παναθηναϊκό, αγαπώ τον Παναθηναϊκό και στηρίζω αυτή την προσπάθεια και θέλω να πάει καλά. Ελπίζω ο κόσμος να είναι δίπλα μας όπως και πέρυσι και κάθε απόγευμα που έρχεται στο γήπεδο να φεύγει χαρούμενος. Καλή επιτυχία σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη και στη νέα διοίκηση». 

«Τα κεφάλια μέσα»

Η Πρωταθλήτρια Ιωάννα Διέλα ως «παλιά» τόνισε: «Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας και τώρα τα κεφάλια μέσα. Ξεκινάμε δυναμικά την προετοιμασία γιατί ο στόχος μόνο με τη σκληρή δουλειά επιτυγχάνεται. Περιμένω με ανυπομονησία τον πρώτο αγώνα στο γήπεδο μας γιατί θέλω να θυμηθώ τις περυσινές στιγμές και ο κόσμος να είναι για ακόμα μια φορά δίπλα μας γιατί είμαστε σαν οικογένεια, να ευχηθώ καλή χρονιά στην ομάδα μας και σε όλα τα τμήματα του Συλλόγου». 

«Ο κόσμος ο 6ος παίκτης»

Ενώ η «νέα» Άννα Καβάσιλα είπε: «Στόχος είναι το νταμπλ. Σκληρή δουλειά και ο κόσμος στο πλευρό μας. Είναι πολύ σημαντικό να γεμίζει το γήπεδο ο κόσμος που είναι ο 6ος μας παίκτης. Νιώθω καλά γιατί αγωνίζομαι στην πρωταθλήτρια ομάδα το κλίμα είναι πολύ καλό όπως και το προπονητικό τιμ και πιστεύω ότι θα έχουμε καλή χρονιά».
 

Για να γίνει "Πράσινος" ο Τίτλος θέλει δουλειά πολύ!

 Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας 2-0 τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο.

Με τον Τάσο Λαγό (αρχηγός κιόλας...) μοναδικό παίκτη από την ενδεκάδα που ξεκίνησε στην περυσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο νεανικός Παναθηναϊκός παίρνοντας ώθηση από 14.000 φιλάθλους στην ιστορική του έδρα την Λεωφόρο, επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού, ο οποίος, πάντως παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, ενώ από το 49' και μετά έπαιξε και με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας αποβολής του Φίλιππου Δάρλα. Οι πράσινοι προηγήθηκαν νωρίς (3') με πέναλτι του Νάνο και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μπεργκ (66') λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι. Χειροκροτήθηκαν στο φινάλε οι παίκτες του Αναστασίου που πήραν δύναμη για την δύσκολη συνέχεια...

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3. Ο Καπίνο ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Μαρινάκη, Σιλντενφελντ, Κουτρουμπή και Νάνο στην άμυνα, τον Μέντες κόφτη, με τους Λαγό και Αμπεϊντ μπροστά του, αριστερά στην επίθεση ο Καρέλης, δεξιά ο Μπαϊράμι και στην κορυφή ο Ντίνας.

Ο Μάκης Χάβος που είχε 9 απουσίες κατέβασε τον Παναιτωλικό με 4-2-3-1. Ο Ράφαελ ήταν κάτω από την εστία, με τους Γκάλο, Κούσα, Μελισσά και Δάρλα στην άμυνα, τους Καλογέρη και Γοδόι αμυντικά χαφ, τον Θεοδωρίδη δεξιά, τον Πασά αριστερά και τον Μπελόν πίσω από τον προωθημένο Μπόγιοβιτς.

Ο τεχνικός του Τριφυλλιού είχε ζητήσει ένα γρήγορο γκολ από τους παίκτες του, προκειμένου να διώξουν το άγχος από τα πόδια τους και να μπουν από νωρίς σαν οδηγοί στην αναμέτρηση. Οπερ και εγένετο. Μόλις στο 58ο δευτερόλεπτο οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι σε τράβηγμα του Μπόγιοβιτς πάνω στον Κουτρουμπή, ο οποίος είχε προωθηθεί σε εκτέλεση φάουλ του Αμπεΐντ. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Νάνο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από κει που έπεσε ο Ράφαελ, κάνοντας το 1-0 για τον

Το γρήγορο γκολ του Τριφυλλιού, πάντως δεν έδωσε ώθηση στους πράσινους, όπως θα περίμενε ο Αναστασίου, που έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στα καρέ του Παναιτωλικού, ο οποίος αν και έχανε είχε παθητική παρουσία στην αναμέτρηση. Οι Αγρινιώτες απείλησαν στο 19' με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μπελόν, που ανάγκασε τον Καπίνο καλού κακού να διώξει την μπάλα σε νέο κόρνερ.

Οι πράσινοι απείλησαν με δύο μακρινά σουτ του Μπαϊράμι (24', 37') και του Αμπεϊντ (38', 43'), τα οποία δεν ανησύχησαν, ωστόσο τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, ενώ οι Αγρινιώτες προσπάθησαν σε μια-δυο περιπτώσεις με τον Γοδόι και τον Μπόγιοβιτς από μακρινή απόσταση, αλλά τα σουτ ήταν απελπιστικά άστοχα...

Ο Σίλντενφελντ παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους συνέχισε και στην επανάληψη, με τις δυο ομάδες να βγαίνουν για το δεύτερο ημίχρονο με τις ίδιες ενδεκάδες και καμία αλλαγή. Στο 49' ο Ντίνας έβγαλε κάθετη στον κενό χώρο για τον Λαγό, ο οποίος έβγαινε τετ α τετ με τον Ράφαελ, αλλά ο Δάρλας λίγο πριν μπει στην περιοχή τον... γκρέμισε με τον Ζαχαριάδη να δείχνει φάουλ και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Παναιτωλικού, που θα συνεχίσει με 10 παίκτες.

Μετά την αποβολή του Δάρλα, ο Χάβος στο 57' πέρασε τον Γκόλια αντί του Θεοδωρίδη, με τον Γκόλια να πηγαίνει στην θέση του αριστερού μπακ και το σύστημα του Παναιτωλικού να μετατρέπεται σε 4-4-1. Στο 60' ήταν η σειρά του Αναστασίου να ρίξει στο ματς τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης αντί του Καρέλη. Ενα λεπτό αργότερα, οι Αγρινιώτες είχαν ένα καλό σουτ του Μπόγιοβις από πλάγια θέση και αριστερά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Καπίνο.

Ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του στο 65ο λεπτό. Ο Μαρινάκης από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα ακριβείας για τον Μπεργκ, ο οποίος ξέφυγε από τον Κούσα και με άψογο τελείωμα έκανε το 2-0 για τους πράσινους μπροστά από το πέταλο της "13" και αποθεώθηκε ανοίγοντας λογαριασμό στα ελληνικά γήπεδα, μόλις λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Στο 67' ο Μπαϊράμι λίγο έλειψε να κάνει το 3-0, όταν ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε το σουτ, που έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ράφαελ. Δευτερόλεπτα μετά ο Σιλντενφελντ, που έκανε υπερπροσπάθεια σε όλο το ματς, έδωσε τη θέση του στο κέντρο της άμυνας στον Τριανταφυλλόπουλο.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα τελευταία λεπτά με τον Αναστασίου να δίνει τη δυνατότητα σ' ένα ακόμη νεαρό παίκτη να ντεμπουτάρει με την πράσινη φανέλα στην Σούπερ Λίγκα. Στο 84', λοιπόν, ο Μουζακίτης πέρασε στη θέση του Αμπεϊντ και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Στο 89' ο Μπαϊράμι είχε ακόμη ένα καλό σουτ, που έφυγε μόλις άουτ...

Κοντολογίς, ο Παναθηναϊκός δίχως να εντυπωσιάσει, έκανε τα απολύτως απαραίτητα και πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας κάποια καλά διαστήματα στο παιχνίδι του. Δεν κινδύνεψε από τον Παναιτωλικό, κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν και σκόραρε δύο φορές βάζοντας με το... καλησπέρα 3 βαθμούς στο σακούλι.

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (69’ Τριανταφυλλόπουλος), Μαρινάκης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Αμπεΐντ (84’ Μουζακίτης), Καρέλης (60’ Μπεργκ), Ντίνας, Μπαϊράμι.

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κούσας, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (56’ Γκόλιας), Πασάς (65’ Μύγας), Γοδόι, Καλογέρης, Γκάλο, Δάρλας, Μπόγιοβιτς, Μπελόν (76’ Παπουτσογιαννόπουλος).