Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

THIS IS PANATHINAIKOS!!!

Μεγάλο βράδυ για τον Παναθηναϊκό στην Σκωτία,οι μάγκες του Φερέιρα με μπροστάρηδες τους σκόρερ Χριστοδουλόπουλο και Μαυρία έβαλε γερά θεμέλια για την πρόκριση στα Play Off του Champions League!
Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, από τους Χριστοδουλόπουλο και Μαυρία, ο Παναθηναϊκός έφυγε με το πολύτιμο 2-0 από το «Φιρ Παρκ» και εξασφάλισε χρήματα (περίπου 5,5 εκ. ευρώ), αλλά και τη συμμετοχή του στα play offs του Champions League και μπορεί να ονειρεύεται ξανά σεντόνια και «λαμπερά» ταξίδια.
Το Λάναρκσαϊρ έζησε μεγάλες στιγμές την Τρίτη. Οι κάτοικοι του Μάδεργουελ και οπαδοί της ομώνυμης ομάδας ντύθηκαν στα πορτοκαλί, ξεκίνησαν τις μπύρες από νωρίς, όταν ακόμα οι παμπ είχαν happy hour, αλλά η βραδιά έληξε άδοξα. Οι επόμενες μπύρες που καταναλώθηκαν ήταν για να ξεχαστούν οι φίλοι της σκοτσέζικης ομάδας και να ονειρευτούν την επόμενη φορά που θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Champions League.
Διότι αν ο Παναθηναϊκός κάνει τα απολύτως απαραίτητα στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας, δεν χωρά αμφιβολία ότι θα μπει στην κληρωτίδα για τα play offs, εξασφαλίζοντας αρχικά τη συμμετοχή του στο Europa League και περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ και διεκδικώντας εν συνεχεία το... χοντρό πακέτο που δίνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για όποια ομάδα αγωνιστεί στη φάση των ομίλων του Champions League.
Ο αγώνας του Φιρ Παρκ χαρακτηρίστηκε από τον πολύ καλό ρυθμό για τα δεδομένα της εποχής και από τα... ξαφνικά πεντάλεπτα ξεσπάσματα κάθε ομάδας. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα, μπήκε φουριόζος στο ματς και με τους Χριστοδουλόπουλο και Σισοκό να είναι πολύ ορεξάτοι, προσπάθησε να πάρει από την αρχή τα ηνία. Η πρώτη καλή στιγμή βέβαια ανήκε στην Μάδεργουελ, καθώς στο 11' ο Χάμφρεϊ έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή για να δει τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στην αμέσως επόμενη, όμως, φάση ήρθε το γκολ που τόσο ζητούσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Ο Σισοκό, ο οποίος ταλαιπωρούσε συνεχώς τους μπακ της αντιπάλου, είτε από αριστερά, είτε από δεξιά, κέρδισε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ηταν το δεύτερο κατά σειρά, με το πρώτο να περνά ανεκμετάλλευτο. Ο Χριστοδουλόπουλος σημάδεψε πολύ καλύτερα αυτή τη φορά. Η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα, πετάχτηκε και ο Μπουμσόνγκ που με το τακούνι προσπάθησε να αλλάξει την πορεία της μπάλας, δεν ήθελε και πολύ για να μπερδευτεί ο Ράντολφ και τελικά να δει τα δίχτυα του να κουνιούνται.
 Ξεκάθαρη δεν ήταν η φάση, αναφορικά με το αν ο Μπουμσόνγκ βρήκε τη μπάλα, αλλά η UEFA και οι Σκοτσέζοι έχρισαν ως σκόρερ τον Λάζαρο, οπότε ας μην τους χαλάσουμε χατίρι...
Το «τριφύλλι» δεν «έχτισε» πάνω στο γρήγορο γκολ. Η Μάδεργουελ σταδιακά ισορρόπησε και μάλιστα απείλησε δις με τους Λέισλι (26') και Χίγκντον (34'), αλλά προκοπή στο καλό της διάστημα δεν είδε. Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε στον Παναθηναϊκό που θα μπορούσε να κάνει το 2-0 σε δύο περιπτώσεις. Ο Τοτσέ δεν ήταν ψύχραιμος στο 37' και το αδύναμο πλασέ του δεν είχε τύχη, ενώ στο 40' ο Ράντολφ τεντώθηκε και απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο την οβίδα του Ζέκα.

Η γκολάρα του Λάζαρου!

Μάδεργουελ - Παναθηναϊκός (το 0-1) από sxplVII

Η γκολάρα του Μαυρία!

Μάδεργουελ - Παναθηναϊκός (το 0-2) από sxplVII

Forza Panathinaikos F.C!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η μεγάλη ώρα του Παναθηναϊκού έφτασε! Οι «πράσινοι» του Ζεσουάλδο Φερέιρα καλούνται να φορέσουν ξανά μετά από απουσία ενός έτους το Ευρωπαϊκό τους κουστούμι και να αποδείξουν στους… ξυλοκόπους κάποιας Μάδεργουελ, τι εστί Παναθηναϊκός όταν αγωνίζεται στην Ευρώπη!
Το Τριφύλλι φιλοξενείται απόψε (21:45, ΟΤΕsport 1,ΣΚΑΙ) στο «Fir Park» της Γκλασκόβης από την Μάδεργουελ, στα πλαίσια του Γ΄ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λίγκ.
Τη νίκη στο αποψινό ματς, εκτός από τον κόσμο που διψάει για επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια, την επιτάσσει και η Ευρωπαϊκή ιστορία του Συλλόγου!
Ο Παναθηναϊκός απόψε συμπληρώνει 250 Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το γεγονός αυτό καθαυτό, καθιστά αναγκαία την επιστροφή στις επιτυχίες μετά το εφιαλτικό περσινό καλοκαίρι με τους αποκλεισμούς από Οντένσε και Μακάμπι.

Επίσης, η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, επιβάλλει τη συνέχιση της ευρωπαϊκής της πορείας. Ενδεχόμενη πρόκριση επί της Μάδεργουελ θα εξασφαλίσει στο Τριφύλλι μίνιμουμ 6 εκατ. ευρώ από την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ, εφόσον αποκλειστεί στον επόμενο γύρο, και πολλά περισσότερα-σχεδόν τριπλάσια-αν μπει στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 
Από την πλευρά του, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, φέρεται να έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ενδεκάδα, αλλά ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα παρατάξει τρεις ή τέσσερις στην άμυνα.
Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος και Τοτσέ είναι αυτοί που θα πάρουν θέση στον αγωνιστικό χώρο. 
Μένει να φανεί αν ο Βύντρα θα πλαισιώσει Μπουμσόνγκ και Βελάσκες ως δεξί στόπερ, με τον Μαρίνο να παίρνει θέση δεξιού μπακ-χαφ ή αν το σύστημα θα είναι 4-2-3-1.  
Στην αντίπερα όχθη, η Μάδεργουελ η οποία μπήκε από… σπόντα στα προκριματικά, έπειτα από τον αποκλεισμό της Ρέιντζερς.
Ο προπονητής της, Στιούαρτ ΜακΚολ θα επιλέξει το 4-4-2 με τους Ράντολφ, Ράμσντεν, Κάμινς (Χάτσινσον), Χάμελ, Χέιτλι, Χάμφρεϊ, Λέισλι, Λο, Ντέιλι, Χίγκντον και Μέρφι. 
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Φαν Μπέκελ. Στο γήπεδο αναμένονται μετά βίας 10.000 φίλοι της Μάδεργουελ και περίπου 500 φίλοι του Τριφυλλιού!!!