Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Θωμάς Καπίρης:«Δεν λέμε μεγάλα λόγια, θα μιλήσουμε στο γήπεδο» (βίντεο)

Ο Θωμάς Καπίρης, τελευταία χρονικά μεταγραφή του Παναθηναϊκού, μιλάει στο volleynews για την φετινή σεζόν και για την χρονιά που ξεκινάει. 
 
« Σίγουρα δεν περίμενα να γίνουν έτσι τα πράγματα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα με την μεταγραφή μου. Εύχομαι να έχουν καλή αρχή, χωρίς τραυματισμούς και μια χρονιά όπως θέλουμε εμείς και η διοίκηση». Όσο αναφορά την περσινή δύσκολη χρονιά που αντιμετώπισε η καινούργια του ομάδα δήλωσε « Γι'αυτό τον λόγο βρισκόμαστε εμείς εδώ πέρα, η διοίκηση θέλει να αποφύγει τις περσινές δυσκολίες. Δεν λέμε μεγάλα λόγια, θα το δείξουμε μέσα στο γήπεδο».
 

Μιχάλης Λιόντας:«Όσο πιο ψηλά γίνεται» (video)

Ο Μιχάλης Λιόντας μίλησε στο volleynews.gr στην πρώτη συνάντηση παιχτών και διοίκησης του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας χρονιάς, αλλά και για τις περσινές δυσκολίες και το πώς θα τις αποφύγει το τριφύλλι. 
 
«Έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια, και όλοι ελπίζουμε να μην έχουμε τις περσινές και προπέρσινες καταστάσεις. Όλοι θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τον Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται. Εκεί που του αξίζει». Για τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους δήλωσε: « Ελπίζουμε να μην βρισκόμαστε στις 4 θέσεις του υποβιβασμού για τα playout, όσο πιο πάνω απο αυτές τις θέσεις. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή που θα ωφεληθούμε όλοι μας. Θέλω να βελτιωθώ έχοντας πολύ καλούς συμπαίκτες και έναν πολύ καλό και έμπειρο πασαδόρο τον Κώστα Στιβαχτή και μπορώ να πάρω πολλά πράγματα απο τον ίδιο».
 
 

Τζάρεντ Μούρ:«Μεγάλη ιστορία ο Παναθηναϊκός, ανυπομονώ να παίξω» (video)

  Το νέο μεταγγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Αμερικανός Τζάρεντ Μούρ μίλησε στο volleynews.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις στην μέχρι στιγμής παρουσία του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.
«Αγαπάω την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό όσο καιρό είμαι εδώ. Έχει βαθιά ιστορία ο σύλλογος με πολλούς μεγάλους παίκτες όλα αυτά τα χρόνια. Η ομάδα ήταν και είναι σε υψηλό επίπεδο και ανυπομονώ να παίξω σε αυτό. Στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά και να βελτιωθώ», δήλωσε λακωνικά ο Αμερικανός κεντρικός.
 

Γιάννης Μαδούρας:«Πιο δυνατοί σε σχέση με πέρυσι»

  Ο Γιάννης Μαδούρας μίλησε στο volleynews.gr και με τις δηλώσεις του φάνηκε αισιόδοξος για την έναρξη της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό. 
 
« Φέτος έχουμε καλύτερο ρόστερ σε σχέση με πέρυσι. Οι οπαδοί και η διοίκηση είναι πιο κοντά στην ομάδα φέτος και πιστεύω θα τα πάμε καλύτερα.» Όσο αναφορά τις σκέψεις του για το μέλλον δήλωσε: « Όπως όλοι οι αθλητές θέλουν να βελτιώνονται και να παίζουν εκεί που είναι καλύτερα. Έτσι είμαι και εγω, καθώς το επίπεδο στην Ελλάδα ειναι αρκετά καλό αλλά δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.»
 

Χρήστος Μπέλος:«Χαμηλά ο πήχης στην αρχή» (video)

Ο Χρήστος Μπέλος, νέο μέλος του Παναθηναϊκού, μίλησε στο volleynews.gr για τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις του και τι έπαιξε ρόλο για να υπογράψει στους «πράσινους». 
 
«Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές, ελπίζω να πάνε όλα καλα για τον Παναθηναϊκό, διότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα και περίεργα. Κρατάμε τον πήχη χαμηλά στην αρχή, να πετύχουμε τους αρχικούς στόχους που έχουμε και σιγά σιγά αν πάνε όλα καλά να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Όσο πιο γρήγορα αποφύγουμε τις περσινές περιπέτειες τόσο καλύτερο»

Συνεχίζοντας τόνισε τους λόγους που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό: «Μέσα απο τις συζητήσεις που έγιναν, κατάλαβα ότι οργανωτικά φέτος θα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια συν το γεγονός ότι η διοίκηση έχει μια σοβαρότητα. Μεγάλο παράγοντα στην αποφασή μου έπαιξε και το γεγονός της ανάληψης στην θέση του προπονητή τον κύριο Λάιο»

πηγή

Θεόκλητος Καριπίδης:«Κοιτάω τα πλέι οφ και όχι την παραμονή»

Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες για να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός τον Θεόκλητο Καριπίδη (18/01/1980, 1.98) έφτασε το πλήρωμα του χρόνο και ο έμπειρος ακραίος φόρεσε τη φανέλα του τριφυλλιού. Ο ίδιος μίλησε στην webcamera του volleyleague.gr για την τέταρτη επιτυχημένη προσπάθεια συνεργασίας, για την εποχή των Ντάντε, Μινούτσι, Μπάεφ και για το μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού που είναι η είσοδος στα πλέι οφ.

«Είναι η τέταρτη που μου έγινε πρόταση από τον Παναθηναϊκό και όπως φάνηκε ήταν και... φαρμακερή. Κάθε φορά για διαφορετικούς λόγους δεν είχε προχωρήσει η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη φορά ήταν η εποχή του Ντάντε, του Μινούτσι και του Μπάεφ όπου υπήρχαν πολύ καλοί ακραίοι. Ουσιαστικά δεν υπήρχε πολύς χώρος για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό αλλά και να με βοηθήσει στην καριέρα μου. Οι άλλες δύο φορές ήταν όταν ήμουν στην Κηφισιά. Ήμουν πολύ καλά τότε στην Κηφισιά. Δεν έβλεπα τον λόγο να αλλάξω στρατόπεδο. Εφέτος είναι η τέταρτη φορά που μου έγινε πρόταση και έκρινα πως το τάιμινγκ ήταν σωστό και τελικά ήρθα σε συμφωνία. Μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος από την πρώτη προσέγγιση».

Για το πως βλέπει τη νέα προσπάθεια του Παναθηναϊκού:
«Εφέτος οι κινήσεις του Παναθηναϊκού προμηνύουν σταθερότητα. Δεν θέλω να λέω τα όμορφα μεγάλα λόγια του Αυγούστου. Το σίγουρο είναι ότι έχουν αποκτηθεί έμπειροι παίκτες και έμπειρος προπονητής. Μία χρονιά έχει πάντα κύματα και φουρτούνες και χρειάζονται άνθρωποι με εμπειρία για να κρατήσουν σταθερότητα την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει μια βάση και το αγωνιστικό είναι κάτι που θα έρθει σταδιακά».

Για τον στόχο που βάζει εφέτος με τον Παναθηναϊκό:
«Θα είμαι ευχαριστημένος εάν ο Παναθηναϊκός αποκτήσει μία νέα νοοτροπία προσαρμογής στις νέες ανάγκες του αθλητισμού μέσα στην κρίση. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα με πολύ δουλειά και μεγάλη προσπάθεια. Θέλω να έχουμε αγωνιστική βάση και να καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Μου αρέσει καλύτερα να μιλάω για είσοδο στα πλέι οφ και όχι για παραμονή. Μου αρέσει να κοιτάω πάντα προς τα πάνω...».
 

Κώστας Στιβαχτής:«Πρώτη σκέψη η παραμονή» (video)

Ο νέος πασαδόρος του Παναθηναϊκού, Κώστας Στιβαχτής μίλησε στην κάμερα του volleynews.gr για την πρώτες σκέψεις της ομάδας και τον στόχο της παραμονής.

«Η πρώτη μας σκέψη είναι η παραμονή. Από εκεί και πέρα θα δείξει. Αν το πετύχουμε γρήγορα θα φύγει και το άγχος.

Αυτά που μας έχει πει η διοίκηση νομίζω ότι θα τηρηθούν. Ο χρόνος θα δείξει αν θα λειτουργήσουν τα πράγματα όπως πρέπει.

Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή γιατί η ομάδα είναι νέα. Τον θέλουμε στο πλευρό μας, για να του αποδείξουμε ότι μπορούμε και η ομάδα θα παραμείνει εύκολα».

πηγή

Όταν η ομάδα της Τρούμπας ζητιάνευε τον Παναθηναϊκό και την α.ε.κ για να φτιάξει δικό του γήπεδο!

 Το 1962 ο Ολυμπιακός επιθυμούσε να κατασκευάσει σύγχρονο γήπεδο στο Φάληρο. Και επειδή λεφτά... δεν υπήρχαν, ζήτησε τη βοήθεια του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ!





Λίγους μήνες πριν διαλυθεί το ΠΟΚ και πριν ο Ολυμπιακός μπει στο «στόχαστρο» των μισών ομάδων της Α' Εθνικής (τον Μάρτιο του '63 επτά σωματεία συνέταξαν επιστολή διαμαρτυρίας κατά της ομάδας του Πειραιά, λόγω της εύνοιάς της από τη διαιτησία), οι Πειραιώτες εξέδιδαν «κραυγή» βοήθειας για να κατασκευάσουν γήπεδο.



Για την ακρίβεια, η επιτροπή γηπέδου του Ολυμπιακού εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: «Βοηθήστε μας όλοι να φτιάξουμε γήπεδο».



Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι του ΟΣΦΠ πληροφορούσαν πως για να πραγματοποιηθεί το όνειρο των φιλάθλων της ομάδας τους θα καταβαλλόταν το ποσό του 1 εκατ. δραχμών από κρατική επιχορήγηση, ενώ γινόταν γνωστό πως η Εμπορική Τράπεζα ειδοποίησε τα υποκαταστήματά της στην επαρχία «όπως δέχονται δωρεάς επ' ονόματι του Ολυμπιακού».



Το υπόλοιπο ποσό, όμως, για την κατασκευή του γηπέδου πώς θα το συγκέντρωναν;



«(...) Απομένει συνεπώς ένα μεγάλο ποσόν προς συγκέντρωσιν του οποίου εκαλέσαμεν τους από ετών συνεργάτας και φίλους μας ΠΑΟ και ΑΕΚ όπως διαθέσωσιν τας ομάδας των, διά μίαν έκαστος συνάντησιν μετά της ημετέρας ομάδος εις το γήπεδον της ΑΕΚ.



Αι ημερομηνίαι των φιλικών συναντήσεων ωρίσθησαν η μεν μετά της ΑΕΚ την 26η Μαρτίου 1962, ημέραν Κυριακήν, η δε μετά του ΠΑΟ αργότερον».



Τα εισιτήρια που τυπώθηκαν ήταν 60.000 των 100 δραχμών και 10.000 των 200 δραχμών.



Εν τέλει, ο Ολυμπιακός δεν κατόρθωσε να κατασκευάσει νέο γήπεδο στου Ρέντη με φιλικά, επιχορηγήσεις και δωρεές φιλάθλων.



Ορισμένα χρόνια μετά, όταν καταλύθηκε η Δημοκρατία από τη Χούντα των Συνταγματαρχών, ο Ολυμπιακός επιχείρησε και πάλι να κατασκευάσει σύγχρονο γήπεδο, εκμεταλλευόμενος «δώρα» της Δικτατορίας. Ούτε τότε τα κατάφερε.



Τελικά, απέκτησε μετά από δεκαετίες το «Γ. Καραϊσκάκης», με τρόπο που πάνω-κάτω είναι γνωστός στους περισσότερους. Χωρίς φυσικά κανείς να ενδιαφέρεται για τον Εθνικό και τους εκατοντάδες αθλητές στίβου που έμειναν «άστεγοι».

Έρχεται για δοκιμή ο Μπαλμπόα!

 Στην Ελλάδα για να δοκιμαστεί από τον Παναθηναϊκό αναμένεται να ταξιδέψει άμεσα ο νεαρός επιθετικός Μάρτιν Μπαλμπόα.

Ο 19χρονος στράικερ της Τσερίτο είναι αυτός που έχουν ξεχωρίσει στο «πράσινο» στρατόπεδο για τον παίκτη που θα αποτελέσει το μπακ απ του Μάρκους Μπεργκ. Ο Ουρουγουανός επιθετικός που είχε 18 συμμετοχές με 6 γκολ στη β' κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας τους έχει μείνει ελεύθερος, ενώ αναμένεται ακόμα και σήμερα στην Αθήνα ώστε να δοκιμαστεί τις επόμενες 5-6 μέρες από το Τριφύλλι σύμφωνα με το «Goal».
Εφόσον ο Μπαλμπόα πείσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για τις ικανότητες του και πιστοποιήσει τις πολύ καλές συστάσεις που τον ακολουθούν, τότε είναι αρκετά πιθανό να υπογράψει συμβόλαιο με τους «πράσινους».

«Δένει» η μεσαία γραμμή!

 Όπως αναφέρει η ΠΡΑΣΙΝΗ σήμερα, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να «κλείσει» Πράνιτς και Ντιαρά! 

Η ποιότητα του ρόστερ του «τριφυλλιού» αναμένεται να εκτοξευθεί στα ύψη μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δυο τεράστιοι χαφ ετοιμάζουν ήδη βαλίτσες για Αθήνα!
 
Όπως είχε γραφτεί και χθες στην «Π», η μεταγραφή του Χάρη Μαυρία στη Σάντερλαντ άνοιξε το δρόμο για την κανονική απόκτηση του Ντάνιελ Πράνιτς από τη Σπόρτινγκ. Ο 31χρονος χαφ δύσκολα δεν θα υπογράψει στο «τριφύλλι» και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί, και να παρουσιαστεί.

Είπε «ναι» και φορτσάρει ο Ντιαρά
Την ίδια ώρα, ο Μαχαμαντού Ντιαρά ήρθε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας και απάντησε θετικά στην πρόταση του Παναθηναϊκού! Ο μέσος από το Μάλι δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να δουλεύει για να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση και να προετοιμαστεί κατάλληλα για μια σεζόν που αναμένεται πλήρης για τον ίδιο στη Λεωφόρο.

Μπάσκετ Γυναικών:Εκθέτει τον Ηλία Μιχαλαριά η αρπαγή της Έλενας Βλάνη απο τον μισητό αντίπαλο Αθηναϊκό!

 Στις 28/6/2013 γνωρίζαμε ότι η Έλενα Βλάνη ανανέωσε την παρουσία της στην ομάδα.Η αρχηγός  του Παναθηναϊκού, η οποία έκανε εκπληκτικά πλέι οφ, εμφανιζόταν οτι θα φοράει και τη νέα χρονιά την φανέλα με το τριφύλλι. 

Έλα που η ζωή έχει αναποδιές και ανευθυνότητα απο τους διοικούντες του Παναθηναϊκού με τον πρόεδρο Ηλία Μιχαλαριά να φέρει μεγάλη ευθύνη για την απώλεια της παίκτριας! 

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 λοιπόν ανακοινώνει και επίσημα ο αθηναϊκός την πρώην αρχηγό του Παναθηναϊκού! Απίστευτα πράγματα!
Με την παίκτρια να δηλώνει :"Έζησα όμορφες στιγμές στον Παναθηναϊκό, θέλω να ζήσω ακόμα μεγαλύτερες στον Αθηναϊκό. Ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισαν οι άνθρωποί του, με έπεισε ότι κάτι μεγάλο (ξανά)γίνεται στον Βύρωνα και ήθελα να είμαι μέρος του"

Η Έλενα Βλάνη τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, ήταν η αρχηγός των «πράσινων» που φέτος πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, πλέον, όμως, θα ενισχύει τις προσπάθειες του μισητού αντιπάλου,
 Κύριε  Ηλία Μιχαλαριά  Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα και με αυτές τις κινήσεις ντροπιάζεται τον Σύλλογο