Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Για το διπλό στο Αγρίνιο με πάθος και καλό ποδόσφαιρο!

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο (5/1) παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ολοκληρώθηκε το Σάββατο (4/1), χωρίς να προκύψουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής για τον Γιάννη Αναστασίου.

Ο τεχνικός των «πράσινων» προσδοκά στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα, κάτι που αν γίνει θα συμβεί για πρώτη φορά φέτος, ενώ άφησε εκτός πλάνων τον ανέτοιμο Μπαϊράμι, όπως και τον Ρισβάνη, που προπονήθηκε ατομικά το Σάββατο (4/1), έχοντας ταλαιπωρηθεί όλη την εβδομάδα από αμυγδαλίτιδα.

Αντίθετα, επιστρέφει ο Μάρκους Μπεργκ, που είχε χάσει λόγω θλάσης τα ματς με Λεβαδειακό και Ξάνθη πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, στην 20μελή αποστολή βρίσκονται οι εξής παίκτες: Κοτσόλης, Καπίνο, Ταμπάκης, Μαρινάκης, Χουχούμης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μέντες, Ζέκα, Δώνης, Ατζαγκούν, Αμπέντ, Πράνιτς, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης, Μπεργκ.

source ©

Εξάστερος: Με σοβαρότητα και σεβασμό κόντρα στο Ρέθυμνο

Στην Κρήτη συνεχίζεται η 12η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, εκεί που το Ρέθυμνο υποδέχεται την Κυριακή 5/1 στις 16:00 τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 3.

Ο τεχνικός των Κρητικών, Θανάσης Γιαπλές, έκανε λόγο για γιορτή και σχολίασε για το παιχνίδι πως: «Καλή χρονιά σε όλους με δύναμη και κουράγιο για τις δυσκολίες που έρχονται.  Στόχος μας την Κυριακή είναι να κάνουμε μία καλή εμφάνιση, να φανούμε ανταγωνιστικοί και ταυτόχρονα να δούμε κάποια πράγματα που μπορεί να μας βοηθήσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Δεν αποτελεί κριτήριο το αποτέλεσμα του αγώνα αφού Παναθηναικός και Ολυμπιακός απέχουν πολύ από όλες τις υπόλοιπες ομάδες, πάντα όμως θες κάποια στάνταρ απόδοση τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.Δεν μπορείς σε αυτά τα ματς να κοιτάς το αποτέλεσμα. Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να καταφέρουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον αντίπαλο αν και παίζουν ρόλο και οι συγκυρίες απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους.

Είναι ένα από τα παιχνίδια “γιορτή” για το Ρέθυμνο και οι φίλαθλοι μας θα πρέπει να αισθάνονται χαρούμενοι που η ομάδα τους συμμετέχει στην Basket League ΟΠΑΠ και έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί από κοντά τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Περιμένουμε δυναμική συμμετοχή από τον κόσμο μας».

Ενώ από την πλευρά του ο Αβραάμ Καλλινικίδης σημείωσε: «Την Κυριακή θα προσπαθήσουμε να φανούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κοιτάμε το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, όλοι ξέρουμε σε ποιο πρωτάθλημα παίζουμε και ποιά είναι η δυναμικότητα του Παναθηναϊκού. Αυτά τα ματς προσφέρονται για να τεστάρεις τις δυνάμεις σου και ενδεχόμενη αποτυχία ή επιτυχία δεν αποτελεί πειστικό κριτήριο.

Τέλος, θα ήθελα να δώσω μία ευχή για τον αθλητικό κόσμο. Να αλλάξει νοοτροπία, πρώτα από όλα για το μπάσκετ που είναι και το αντικείμενο μου και κατ’ επέκταση σε όλο τον επαγγελματικό αθλητισμό, θα πρέπει να δούμε όλοι κάποια στιγμή τα πράγματα διαφορετικά, είναι απλά ένα παιχνίδι, κάποιος θα χάσει και κάποιος θα κερδίσει, τίποτα παραπάνω από αυτό. Ο φανατισμός θα πρέπει να μείνει έξω από τον αθλητισμό».

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, εκ των συνεργατών του Αργύρη Πεδουλάκη, σημειώνει για την αναμέτρηση πως: «Το μυαλό μας θα πρέπει να εστιάσει και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά την αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο. Θα πρέπει να σεβαστούμε το Ρέθυμνο και να είμαστε συγκεντρωμένοι, καθώς είναι μια ομάδα που ειδικά στο γήπεδό της μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη. Αγαπά το γρήγορο ρυθμό, προσπαθεί να ανοίξει το γήπεδο και χρησιμοποιεί πολύ τα ατομικά χαρακτηριστικά που έχει ο κάθε παίκτης στο παιχνίδι τους. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, καθώς πέρα από τον πρωταρχικό στόχο που είναι η νίκη, θέλουμε να δείξουμε σημάδια βελτίωσης, να δείξουμε ότι γινόμαστε καλύτεροι και να συνεχίσουμε στην πορεία που διαγράφουμε το τελευταίο διάστημα».

Στη συγκέντρωση στέκεται και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που αναφέρει: «Είναι απαραίτητο να είμαστε συγκεντρωμένοι στον επόμενο αγώνα και μόνο. Να ξεχάσουμε την αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο και την επόμενη με τη Λαμποράλ Κούτσα και να σταθούμε στο Ρέθυμνο. Είναι μια ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αν την υποτιμήσεις. Είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει. Θέλουμε τη νίκη, όπως θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλέψουμε για να παρουσιάσουμε ένα ακόμη καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια».