Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Σαν σήμερα, 3 Απριλίου του 2002 όταν ο Παναθηναϊκός "ΠΑΓΩΣΕ" και την Μπαρτσελόνα!

 Έντεκα χρόνια πριν ακριβώς ήταν η σειρά της Μπαρτσελόνα να υποκλιθεί στην Λεωφόρο. Το 2002 στους ομίλους ο Παναθηναϊκός μπήκε στην δεύτερη φάση των ομίλων με την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στις 32 ομάδες του θεσμού. Κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τις Ρεάλ Μαδρίτης, Σπάρτα Πράγας και Πόρτο, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά, αφού τερμάτισε δεύτερος με 8 βαθμούς (2-2-2) πίσω από τους Ισπανούς.

Στις 3 Απριλίου του 2002 το «Απόστολος Νικολαΐδης» φόρεσε τα γιορτινά του για να υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα στον πρώτο προημιτελικό αγώνα της φάσης των «8». Μπροστά σε 17.000 φίλους του Παναθηναϊκού που είχαν δημιουργήσει φανταστική ατμόσφαιρα στην ιστορική έδρα της «Λεωφόρου».
Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Ρεσάκ, αν και την παραμονή του αγώνα είχε υποσχεθεί στη συνέντευξη Τύπου επίθεση και θέαμα, παρέταξε τελικά μια ομάδα που σαν βασικό της στόχο είχε να μη χάσει. Άφησε έξω τον Ριβάλντο, προτίμησε τον Κοκού αντί του Τσάβι, τοποθέτησε τους Μότα και Ρόσενμπακ στο κέντρο, τους Όφερμαρς και Κλάιφερτ στην επίθεση και φόρτωσε όλο το υπόλοιπο γήπεδο με αμυντικούς, ρίχνοντας τον Κόκο σε «μαν του μαν» πάνω στον Λυμπερόπουλο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να απειληθεί η εστία του Νικοπολίδη ουσιαστικά μόνο μια φορά σε όλο το πρώτο ημίχρονο από προσπάθεια του Κλάιφερτ.

Στην επανάληψη ο Ρεσάκ αποφάσισε να αλλάξει τακτική, περνώντας καταρχήν τον Τσάβι στη θέση του Κοκού και γεμίζοντας την επίθεσή του λίγο αργότερα με την είσοδο των Ράισιγκερ και Ριβάλντο.
Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του απείλησε δυο φορές με τον Βλάοβιτς και μια με τον Κωνσταντίνου, έχοντας καλά οργανωμένες τις γραμμές του στο κέντρο και την άμυνα. Κυργιάκος, Χένρικσεν και Γκούμας καθάριζαν – σχετικά εύκολα – τις προσπάθειες των «μπλαουγκράνα» να δημιουργήσουν κινδύνους στην περιοχή του Νικοπολίδη, ενώ οι Κόλκα και Μπασινάς «όργωναν» κυριολεκτικά το χώρο του κέντρου.

Και ενώ με τις αλλαγές του Ρεσάκ η Μπαρτσελόνα είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές και να προκαλεί μικρούς πονοκέφαλους στον Μαρκαριάν με τις τρεις συνεχόμενες ευκαιρίες των Κλάιφερτ, Ριβάλντο (εκπληκτική επέμβαση του Νικοπολίδη) και Αμπελάρδο, ήρθε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ήταν το 78ο λεπτό όταν ο Κόλκα πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, κατευθύνθηκε ταχύτατα προς την εστία του Μπονάνο και δέχτηκε το τάκλιν του Αμπελάρδο με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει το πέναλτι.

Ο Άγγελος Μπασινάς ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, έστειλε τον Μπονάνο στη μια γωνία και τη μπάλα στην άλλη, ανοίγοντας το σκορ μέσα σε παραλήρημα! Στα λίγα λεπτά που απέμεναν οι «μπλαουγκράνα» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη με τα καθιερωμένα «όλε» μπροστά στην εκστασιασμένη «Θύρα 13».

Οι ενδεκάδες του αγώνα:
Παναθηναϊκός (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Κόλκα, Λυμπερόπουλος (60’ Μπόατενγκ), Βλάοβιτς (73’ Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου (90’ Βόκολος)

Μπαρτσελόνα (Κάρλες Ρεσάκ): Μπονάνο, Γκάμπρι, Πουγιόλ, Αμπελάρδο, Φρανκ ντε Μπουρ, Κόκο (66’ Ράισιγκερ), Ρόσεμπακ (70’ Ριβάλντο), Κοκού (53’ Τσάβι), Μότα, Όφερμαρς, Κλάιφερτ



Έκανα το Break οι Παίδες με 20 πόντους διαφορά!

 
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας του Δούκα με 66-46 μείωσε τη σειρά σε 2-1 και παραμένει ζωντανός στη μάχη του πρωταθλήματος.
Παίζοντας πολύ καλά και παίρνοντας το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας του Δούκα με 66-46 και μείωσε σε 2-1 τη σειρά των τελικών.
Οι πράσινοι ήταν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης μπροστά στο σκορ και μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισαν να σκοράρουν κατά βούληση. Έτσι φτάσαμε στην λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με το σκορ να είναι στο 32-50 ενώ το τελικό 66-46 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης.
Ακόμα δεν έχει οριστεί το πότε θα γίνει το επόμενο παιχνίδι με τους πράσινους να έχουν την ευκαιρία στην Λεωφόρο να κάνουν το 2-2 και εν συνεχεία να πάρουν τη νίκη πάλι μέσα στο κλειστό του Δούκα.

Δούκας - Παναθηναϊκός 46-66

Τα δεκάλεπτα:
5-9, 15-30, 32-50, 46-66

Παναθηναϊκός (Γκούρας): Χαραλαμπόπουλος 20 (1), Κονταξίου 7 (1), Μαγιτόμπε 9 (1), Φιλιππίδης, Κούσης, Κουτρουβέλης 2, Νικόπουλος 7 (1), Καραμαλέγκος 10, Νικολάου 7, Δελλής 4.
 
 πηγή:prasinanea.gr
δείτε στο παρακάτω link ολόκληρη την αναμέτρηση: http://sportshero.gr/index.php/sports/basket/item/4581-megali-maxi-gia-ton-titlo-oi-paides-tou-pao-66-46-ston-douka

Πονάνε τα μυαλά μας Αλαφούζαλε οχι άλλο ΚΑΡΒΟΥΝΟ!

 
Τι άλλο θα διαβάσουμε! Το Νίκο Νταμπίζα φέρεται πως θέλουν στον Παναθηναϊκό για τη θέση του τεχνικού διευθυντή. (Η περίπτωση του Νίκου Λυμπερόπουλου γιατί ξεχάστηκε;)
Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομα του Νίκου Νταμπίζα ως υποψήφιου τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, είναι απλώς άλλο ένα χτύπημα των γνωστών για τη… λατρεία τους προς το Τριφύλλι αθλητικών εντύπων.

Αλλιώς, αν πράγματι συζητάει η διοίκηση του Παναθηναϊκού με το Νίκο Νταμπίζα και πράγματι προσπαθεί να το περάσει ως κάτι… θετικό, επειδή θα εργάζονται στην ομάδα φιλόδοξοι Έλληνες, τότε πραγματικά τι να πει κανείς...

Μιλάμε για έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ολυμπιακού που απολύτως καμία σχέση δεν είχε ποτέ στο παρελθόν με τον Παναθηναϊκό, που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά χρονιές που η «παράγκα» έκλεβε τίτλους από το Τριφύλλι, που είναι παντελώς άπειρος ως τεχνικός διευθυντής, που δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ λόγος για να προσληφθεί από τους «πράσινους».

Αν ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να στηριχθεί σε φιλόδοξους Έλληνες, να θυμίσουμε πως πριν λίγους μήνες είχε δημοσιευθεί η φήμη πως η «πράσινη» διοίκηση είχε προσεγγίσει το Νίκο Λυμπερόπουλο. Έναν από τους πιο αδικημένους πρώην ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, πρόσωπο που έχει λατρευτεί από την κερκίδα, που έχει επιδείξει απεριόριστο σεβασμό προς το Τριφύλλι και που φημολογείται πως έχει εξαιρετικές διασυνδέσεις, ειδικά σε θέματα ακαδημιών και νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Για ποιον λόγο «θάφτηκε» εκείνη η είδηση, δεν το γνωρίζουμε.

Όσον αφορά τον Νταμπίζα, μπορεί εκτός από τεχνικός διευθυντής να αναλάβει και πρώτος προπονητής. Θα έχει έτσι τη δυνατότητα να διδάσκει -εκτός από τις αρετές της άμυνας- και την τέχνη του πλασέ στους επιθετικούς.


πηγή: greenzone.gr

Σαν σήμερα, 3 Απριλίου του 1996 όταν ο Παναθηναϊκός "ΠΑΓΩΣΕ" το Άμστερνταμ!

 
Δεν βγήκε... τυχαία το «Ελλάς - Ευρώπη - Παναθηναϊκός»! Σαν σήμερα, 3 Απριλίου του 1996, Παναθηναϊκός - Άγιαξ 0-1. Στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1995-96 ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα επικράτησε 1-0 του (αήττητου από το 1993 εντός έδρας) πρωταθλητή Ευρώπης Αγιαξ.
Απλώς σήκωσε τα χέρια και περπάτησε προς τους συμπαίκτες του. Οι εκφωνητές στην τηλεόραση είπαν «γκολ» με φωνή σχεδόν σβησμένη... Αυτά ήταν τα δευτερόλεπτα μετά την κούρσα του Γιώργου Δώνη και την ασίστ στον Κριστόφ Βαζέχα. Πλασέ πάνω από τον Φαν ντερ Σάαρ και Άγιαξ – Παναθηναϊκός 0-1, στα ημιτελικά του Champions League 1995-96. Μπορεί το ταξίδι στον τελικό να σταμάτησε δυο εβδομάδες μετά στη ρεβάνς του Ολυμπιακού Σταδίου, αλλά κανείς ποτέ δεν θα ανταλλάξει με οτιδήποτε αυτά τα δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Κριστόφ στο Άμστερνταμ...
Ηταν η 3η Απριλίου του 1996. Το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του πρωταθλητή Ευρώπης Αγιαξ στο θρυλικό «Ντε Μέερ», στο οποίο έβαλε «λουκέτο» στις διεθνείς αναμετρήσεις εκείνη τη βραδιά ο μεγάλος Κριστόφ Βαζέχα, ή Βάρζιχα όπως τον λένε στην πατρίδα του.

Μία από τις μεγαλύτερες νύχτες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν η 3η Απριλίου του 1996. Ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος αγωνίζονταν απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης και Κόσμου, Άγιαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ για τους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έπειτα από την πρόκριση επί της πολωνικής Λέγκια, είχαν μπροστά τους την πρόκληση του ολλανδικού μεγαθηρίου στο τελευταίο παιχνίδι του Άγιαξ στο γήπεδο του. Μετά ο «Αίαντας» μετακόμιζε στο «Αρίνα» όπου αγωνίζεται ως και σήμερα.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν ξεγραμένοι την ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ωστόσο επειδή το DNA της φανέλας αυτής είναι συνώνυμο με την ΕΥΡΩΠΗ ο πρέσβης της Ελλάδας … έκλεισε το σπίτι της ολλανδικής ομάδας με συνοπτικές διαδικασίες και έγραψε το όνομα του στα πιο εφιαλτικά βράδια του Αίαντα.

Η ολλανδική ομάδα ήταν αήττητη στο γήπεδο της για 189 παιχνίδια (!), με τους Δώνη και Βαζέχα να… γράφουν ιστορία και ο Παναθηναϊκός να παίρνει το διπλό μέσα στην έδρα της ομάδας του Λουίς Φαν Γκάαλ. Ηδονή, ανατριχίλα χωρίς όρια αλλά και δάκρυα χαράς προκάλεσε η νίκη η οποία γιορτάστηκε από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα σε ένα ατελείωτο πάρτι. Άλλωστε το Ελλάς- Ευρώπη- Παναθηναικός δεν βγήκε τυχαία.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άγιαξ: Φαν ντερ Σάαρ, Ραϊζίγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπόγκαρντ, Λιτμάνεν (76’ Μουσάμπα), Φίνιντι, Ντάβιντς, Κανού, Κλάιφερτ, Ρόναλντ ντε Μπουρ.

Παναθηναικός: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (84’ Μάρκος), Καπουράνης, Βαζέχα (90 Νιόπλιας), Μαραγκός (62’ Γ.Χ. Γεωργιάδης), Δώνης.
 

Μπάσκετ Γυναικών:Νίκη με ΠΑΟΚ (6/4,4μ.μ) και φύγαμε για τελικό!

 Το πρόγραμμα των Play off (Β’ Φάση) του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, περιόδου 2012 – 2013 έχει ως εξής:

1η Αγωνιστική – Β’ φάση (Play off)
6/04/2013 Παναθηναϊκού 16.00 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΠΑΟΚ
6/04/2013 Εργάνης 16.00 Αθηναϊκός ΑΣ – ΑΕ Σουρ. Ελληνικού

2η Αγωνιστική - Β’ φάση (Play off)
10/04/2013 ΠΑΟΚ 16.00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ΑΟ (Αν χρειαστεί)
10/04/2013 Ελληνικού Β’ 16.00 ΑΕ Σουρ.Ελληνικού – Αθηναϊκός ΑΣ 

3η Αγωνιστική - Β’ φάση (Play off)
13/04/2013 Παναθηναϊκού 16.00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΠΑΟΚ (Αν χρειαστεί)
13/04/2013 Εργάνης 16.00 Αθηναϊκός ΑΣ – ΑΕ Σουρ.Ελληνικού (Αν χρειαστεί)

Υπενθυμίζουμε ότι το Τριφύλλι έχει ήδη το 2-0 στις νίκες με τον ΠΑΟΚ (κανονική περίοδο) και χρειάζεται ακόμα μια νίκη για να περάσει στον τελικό.