Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εξάστερος:Συνταγή νίκης με... Κάρι

 Εμφανώς βελτιωμένοι οι πράσινοι σε σχέση με την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ και έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Κάρι νίκησαν την Μακάμπι στον μικρό τελικό του Gomelsky Cup με 80-74.

Ο Παναθηναϊκός αφήνει το «Αλεξάντερ Γκομέλσκι Καπ» με τις καλύτερες των εντυπώσεων, αφού «έκλεισε» τις υποχρεώσεις του στην Ρωσία με τον εντυπωσιακότερο τρόπο. Μετά την άσχημη εμφάνιση και την βαριά ήττα στον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, οι «πράσινοι» σήμερα βρήκαν τον εαυτό τους. Επικράτησαν… ολοκληρωτικά της Μακάμπι με 74-80 και σίγουρα ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει αρκετούς λόγους για να είναι ευχαριστημένος. Σαφώς ο Έλληνας τεχνικός έχει λόγους να είναι ικανοποιημένος και από τα δύο ματς του Σαββατοκύριακου, μιας και έχει καταφέρει να βγάλει αρκετά και πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια της προετοιμασίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Ραμέλ Κάρι ο οποίος… φόρτωσε για τα καλά το καλάθι των Ισραηλινών, την στιγμή που οι «πράσινοι» παρέδωσαν μαθήματα… άμυνας στην επανάληψη. 

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι θύμιζε κάτι από το ξεκίνημα της πρώτης ημέρας του τουρνουά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ καλά στον αγώνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη, μάλιστα, να ξεκινάει στην πεντάδα τον Γάιο Σκορδίλη, ο οποίος στον αγώνα με τους Ρώσους δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ μπορεί να τα πήγαν περίφημα στο πρώτο τρίλεπτο και να προηγήθηκαν με 7-2, όμως από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο Ραμέλ Κάρι ο οποίος συνδέθηκε μία και.. καλή με το καλάθι των Ισραηλινών. Με τον Αμερικάνο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής και τον Διαμαντίδη να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο το σκορ έγινε 10-12 για τους «πράσινους». 

Ο Κάρι, όμως ήταν… ασταμάτητος και με νέο σουτ τριών πόντων «έγραψε» το 12-15. Ο Αργύρης Πεδουλάκης συνέχιζε τις δοκιμές, παίζοντας με τρεις κοντούς (Διαμαντίδη, Κάρι, Παππά), την στιγμή που ο Τζειςμ Γκιστ διαμόρφωνε το 15-19 στο 7’. Η Μακάμπι προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση με τον Ίνγκλις (21-19), αλλά ο Κάρι με 5 ακόμα πόντους έκανε το 21-24 με την λήξη της πρώτης περιόδου. Ανάλογη ήταν και η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να έχει τα ηνία της αναμέτρησης. Το προβάδισμα στο σκορ μπορεί να άλλαζε συνεχώς χέρια, οι «πράσινοι» όμως έδειχναν ότι ήλεγχαν την εξέλιξη του ματς. Μάλιστα με μια εντυπωσιακή φάση, έπειτα από συνεργασία –σήμα κατατεθέν των Διαμαντίδη και Λάσμε, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 28-31.

Κενά διαστήματα και πάλι
Στα υπολειπόμενα λεπτά (6) για την λήξη του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός, όπως ακριβώς και στο ματς με την ΤΣΣΚΑ… χαλάρωσε αδικαιολόγητα. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας… εξαφανίστηκε, η άμυνα χαλάρωσε και αποτέλεσμα ήταν η Μάκαμπι να αναλάβει τον έλεγχο. Με προσωπικά καλάθια από τον Σμιθ το σκορ έγινε 36-31στο 17’, αλλά ο Κάρι φρόντιζε να μην αφήνει την ομάδα του «Λαού» να ξεφύγει στο σκορ, 39-37. Ίνγκλις και Σμιθ όμως είχαν πάρει μπροστά και οδήγησαν την ομάδα τους στα αποδυτήρια προηγούμενη με 45-39.

«Πράσινο» σόου από τον Μπατίστ
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να μην κάνει τίποτα… από ότι έκανε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο ανάλογο διάστημα. Οι τυπικά γηπεδούχοι της Μακάμπι προηγήθηκαν με 46-39, αλλά με ένα σερί 0-7 οι παίκτες του Πεδουλάκη έφεραν το παιχνίδι στα ίσια και λίγο αργότερα με ένα ακόμα τρίποντο του Ραμέλ Κάρι ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 48-49. Από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο Μάικ Μπατίστ θυμίζοντας κάτι από τα… παλιά. Ο Αμερικάνος σέντερ του «τριφυλλιού» πήρε την σκυτάλη του σκοραρίσματος από τον Κάρι και με 8 προσωπικούς του πόντους έκανε το 48-57 και στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Μάικ Μπράμος με έμμεσο τρίποντο «έγραψε» το 48-60, ενώ η περίοδος έληξε στο 54-65.

 Είναι χαρακτηριστικό πως το επιμέρους σκορ στην τρίτη περίοδο ήταν 26-9 για τους «πράσινους». Στα τελευταία δέκα λεπτά οι παίκτες της Μακάμπι φάνηκαν ανήμποροι να αντιδράσουν και να αλλάξουν την κατάσταση του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και με 14 πόντους, 56-70, αλλά η.. χαλάρωση των παικτών του Πεδουλάκη στην συνέχεια έδωσε το δικαίωμα στους Ισραηλινούς για ένα 4-0, ρίχνοντας έτσι την διαφορά κάτω από τους 10, 62-70. Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες κατέβασαν ρυθμό, με τον μικρό τελικό να ολοκληρώνεται με σκορ 74-80.
Δεκάλεπτα: 21-24, 45-39, 54-65,74-80

Μακάμπι (Μπλατ): Ράις 4, Σμιθ 23(4), Ίνγκλς 13(2), Τάιους 5, Πνίνι 12(2), Οχαγιόν 4, Κοέν, Λάντενσμπεργκ 2, Σχορτσανίτης 11.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 10(2), Κάρι 27(5), Μπατίστ 10, Φώτσης 4, Λάσμε 4, Διαμαντίδης 10(2), Γκιστ 4, Παππάς 4, Ματσιούλις 6, Γιάνκοβιτς 1, Σκορδίλης.

Βωβός: «Ίσως να είναι καλύτερο για όλους, ΝΑ ΜΗΝ γίνει η Διπλή Ανάπλαση!»

 Η είδηση ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση της υπαγωγής των εταιρειών του Μπάμπη Βωβού του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, έφερε ξανά στο προσκήνιο την πολυθρύλητη ιστορία της Διπλής Ανάπλασης.

(Η συνέντευξη του Άρη Βωβού δρομολογεί τις εξελίξεις και έρχεται να δώσει νέα ώθηση τα σχέδια του ΠΑΝ.ΚΙ και γενικά της παναθηναϊκής οικογένειας για τη Λεωφόρο)

Το aioniapistos.gr, κάνοντας για μια ακόμη φορά ρεπορτάζ, επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική», Άρη Βωβό και μάς μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και για την επόμενη ημέρα, βάζοντας σε νέα δεδομένα την όλη ιστορία!

Αρχικά τόνισε: «Οι εξελίξεις είναι θετικές για την εταιρεία, αφού ξεκλείδωσε τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα. Φεύγουμε από τη θεωρία και πάμε στις πράξεις».

-Να ξεκαθαρίσουμε λίγο το θέμα με το εμπορικό κέντρο. Εδώ και μήνες γράφεται ότι έχει περάσει στα χέρια της Alpha Bank. Ισχύει;

«Όχι δεν ισχύει. Το εμπορικό παραμένει στα χέρια μας και είναι κομμάτι του επιχειρηματικού σχεδίου, που θα πρέπει να παρουσιάσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου. Ενδεχομένως να περάσει ένα μέρος του σε άλλα χέρια, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δικό μας».

-Πότε θα συνεχιστούν τα έργα; Θα ολοκληρωθεί και τι συμβαίνει σε σχέση με τον Παναθηναϊκό;

«Αυτή τη στιγμή δεν γίνονται έργα και δεν ξέρω εάν θα ολοκληρωθεί. Επιχειρηματικά θα έλεγα ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν να σταμάταγε η Διπλή Ανάπλαση! Θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους!

Ο Δήμος Αθηναίων δε νομίζω ότι μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο που έχει πάρει από την Εθνική τράπεζα και απ' ότι ξέρω μπορεί να επιστρέψει το κτίριο και να μην το αποπληρώσει! Πώς θα συνεχίσει να πληρώνει ένα δάνειο, όταν τα ταμεία είναι άδεια;

Επίσης πώς θα συνεχιστούν οι απαλλοτριώσεις, όταν δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια;

Ακόμη και τα έργα υποδομής είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθούν...

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός βλέπω ότι θέλει να μείνει στη Λεωφόρο, ενώ με τη Διπλή Ανάπλαση είναι άγνωστο τι θα συμβεί με τη Λεωφόρο σε 5 χρόνια (σ.σ. 4,5 χρόνια).

Τέλος για την εταιρεία και γενικά επιχειρηματικά, ίσως τη συμφέρει, να μην κάνει ένα Mall, αλλά να ξαναπάρει στα χέρια της τα 100 στρέμματα, με συντελεστή δόμησης στα 0,8! Αυτόν που ήταν αρχικά. Αυτή η εποχή δεν προσφέρεται για εμπορικά. Θα μπορούσαν να γίνουν γραφεία και ενδεχομένως κάποιες άλλες δραστηριότητες!

Απλά θα έπρεπε στο σκελετό του εμπορικού να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις, αφού το ύψος δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 12 μέτρα, αλλά αυτό δεν είναι τόσο κακό.

Αντιλαμβάνομαι ότι εάν σταματήσει η Διπλή Ανάπλαση, όλοι θα ένιωθαν καλύτερα.

Όμως επαναλαμβάνω αυτή είναι μια επιχειρηματική επιλογή, δεν λέω ότι αυτό θα συμβεί...»

-Ωραία και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς μπορεί να σταματήσει η Διπλή Ανάπλαση;

«Η απόφαση είναι πολιτική. Εάν το αποφασίσει ο Δήμος μπορεί να γίνει να επιστροφή της δωρεάς... Άλλωστε η εταιρεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει αγωγή για ακύρωση της δωρεάς, αφού είχε γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δεν δώσαμε το οικόπεδο ως... δώρο, αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα χρονικά όρια, οι οποίες δεν γίνονται».

Μπάσκετ Γυναικών:Απονομή και επιστροφή για τις Πρωταθλήτριες

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά «Χ.Πασσανικολάκης» και σήμερα έγιναν οι απονομές του τουρνουά. MVP του τουρνουά η Αφροδίτη Κοσμά. 
Οι Πρωταθλήτριες αναχώρησαν το απόγευμα από την όμορφη και φιλόξενη Κω.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Ανατροπή και νίκη επί της ΑΕΚ για το Τριφύλλι!

Σχεδόν τέσσερις ώρες παρακολούθησαν οι περίπου εκατό και πλέον φίλοι του Παναθηναϊκού, την αντρική ομάδα αντισφαίρισης του Τριφυλλιού να ανατρέπει το εις βάρος της 1-3 και να παίρνει μια σπουδαία νίκη με 4-3 επί της ΑΕΚ στον Τάφο του Ινδού.
«Μεγάλη νίκη με τον συνδιεκδικητή της ανόδου. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθεια και στον κόσμο που ήταν δίπλα μας και μας βοήθησε σε αυτό το αποτέλεσμα», είπε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής, Διονύσης Βασιλείου.
Πιο νωρίς το μεσημέρι, η γυναικεία ομάδα παρότι προσπάθησε δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα με 4-0 από τον Άρη. Ο κόουτς των «πρασίνων», Διονύσης Βασιλείου σχολίασε: «Παρά πολύ καλή προσπάθεια έκανα οι κοπέλες. Παρά την ήττα, όλα ήταν γεμάτα παιχνίδια και θα μπορούσαν να είναι ανάποδα. Είναι αρχή ακόμα. Ψάχνουμε τον ρυθμό μας και θα είμαστε πιο έτοιμοι στη συνέχεια».

Τα αποτελέσματα:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο-ΑΡΗΣ (ΓΥΝΑΙΚΕΣ) 0-4
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο-ΑΕΚ (ΑΝΤΡΕΣ) 4-3
 

Βόλεϊ Ανδρών>>>Ακαδημίες Βόλεϊ Ανδρών: Πληροφορίες και προνόμια!

 Οι εγγραφές στις ακαδημίες βόλεϊ για αγόρια έχουν ξεκινήσει. Βρείτε πληροφορίες για τις εγγραφές αλλά και τα προνόμια και γράψτε τα παιδιά σας στην ακαδημία... των Πρωταθλητριών!  
 
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
•25/09/2013  με 20/6/2014 (3 Προπονήσεις / εβδομάδα)
•Οι προπονήσεις θα γίνονται στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
•2  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
•ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ

ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΛΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 
•Δωρεάν μπλουζάκι προπόνησης
•Δωρεάν είσοδο στους αγώνες της ανδρικής / γυναικείας ομάδας βόλεϊ μαζί με ένα γονέα.
•Χρήση προσφοράς 1+1 δωρεάν εισιτήριο στους κινηματογράφους ODEON (KOSMOPOLIS, STARCITY, ΟΠΕΡΑ, ΕΜΠΑΣΣΥ).
•Έκπτωση 15% στις αγορές σας από τα Καταστήματα Adidas

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ*
•Εφάπαξ  190 ευρώ
•Δύο δόσεις των 100 ευρώ (Σεπτέμβριος, Ιανουάριος)
•Τρεις δόσεις των 70 ευρώ (Σεπτέμβριος, Δεκέμβριος, Μάρτιος)
•50% έκπτωση στην συνδρομή του 2ου μέλους της οικογένειας 
•Δωρεάν συνδρομή για το 3ο μέλος της οικογένειας

Πληροφορίες στο 2106444401 - 6444402 

*Κόστος εγγραφής: 10 ευρώ
 

Με Μπέργκ και Λούτσο η Παναθηναϊκάρα μας έλιωσε τον ολυμπιακό Τρίπολης!

 Χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης και έκανε το "3 στα 3" μέσα σε μια εβδομάδα στην Λεωφόρο σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Αργεντίνος άσος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα και χάρισε το τρίποντο στους πράσινους. Εκπληκτικά γκολ προηγήθηκαν από τον Μπεργκ και τον Ντε Μπλάσις. Πολύ καλή εμφάνιση από τους πράσινους που χειροκροτήθηκαν από τους 11.000 οπαδούς τους.
 
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνη και Νάνο τετράδα στην άμυνα, τον Λαγό κόφτη, τους Ζέκα και Πράνιτς εσωτερικούς μέσους, τους Ντίνα και Κλωναρίδη στα δύο "φτερά" και τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Αστέρα με τον Ερνάντες στην εστία, τους Τσαμπούρη, Γκοϊαν, Ζησόπουλο, Πιπίνη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, ο Κοντοές με τον Ουσέρο αμυντικά χαφ, ο Ναβάρο δεξιά, ο Ντε Μπλάσις αριστερά και ο Γκρατσίνι θα βρίσκεται ελεύθερος πίσω από τον Μπαράλες.

Οι Αρκάδες μπήκαν καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως οι πράσινοι πήραν γρήγορα τα ηνία του αγώνα και με κινητήριους μοχλούς τους Πράνιτς και Κλωναρίδη έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε από νωρίς σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση.

Το Τριφύλλι είχε τρεις καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, στο 13' με τον Κλωναρίδη να σουτάρει και τον Ερνάντες να μπλοκάρει, στο 18' με τον Ντίνα να κάνει το σουτ και τον γκολκίπερ του Αστέρα να αποκρούει και στο 27' σε υποδειγματική αντεπίθεση από σέντρα του Πράνιτς ο Μπεργκ έπιασε την κεφαλιά άουτ.

Δυνατά μπήκαν οι πράσινοι στο δεύτερο μέρος και πίεσαν για το γκολ. Στο 47' διαγώνιο σουτ του Ζέκα, έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα από λάθος των αμυντικών του Αστέρα ο Μπεργκ βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Ερνάντες, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Μπεργκ κάνει το σουτ, η μπάλα κοντράρει στον Πιπίνη και αλλάζει πορεία, μπλοκάρει με δυσκολία ο Ερνάντες και σώζει ξανά την εστία του!

Ο Παναθηναϊκός θα πετύχει τελικά το γκολ που έψαχνε στο 59', ύστερα από σέντρα του Σίλντενφελντ, ο Μπεργκ κατέβασε άψογα την μπάλα και σούταρε με την μία στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει αυτή την φορά Ερνάντες, πετυχαίνοντας ένα απίστευτο τέρμα για τους πράσινους.

Ωστόσο, η χαρά του Τριφυλλιού δεν κράτησε παρά λίγα δευτερόλεπτα, αφού με τη σέντρα οι Αρκάδες ισοφάρισαν. Η μπάλα έφτασε στον Ντε Μπλάσις αριστερά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Τριανταφυλλόπουλος άργησε να πάει πάνω του και ο Αργεντίνος άσος του Αστέρα σημαδεύοντας την απέναντι γωνία του Καπίνο έγραψε το 1-1.

Ο Αναστασίου στο 74' έριξε στο ματς τον Φιγκερόα αντί του Κλωναρίδη και ο Λούτσο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα απέδειξε την μεγάλη του κλάση. Ο Λαγός έβγαλε τη σέντρα και ο Φιγκερόα με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ερνάντες κάνοντας το 2-1 στο 76ο λεπτό για τον Παναθηναϊκό.

Αμέσως μετά το προβάδισμα του Τριφυλλιού ο Αναστασίου βγάζει τον Ντίνα και περνάει τον Μέντες για να θωρακίσει την μεσαία γραμμή και τα μετόπισθεν, ώστε να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Στο 83' ο διαιτητής χαρίστηκε στον Πιπίνη που σήκωσε στον αέρα τον Μπεργκ και για λίγα λεπτά είχαμε ορισμένες αψιμαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένα καλό σουτ για τις δυο ομάδες, του Μέντες για τον Παναθηναϊκό και του Καράσκο για τον Αστέρα.

Παναθηναϊκός:
Καπίνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Κλωναρίδης (74’ Φιγκερόα), Ντίνας (78’ Μέντες), Μπεργκ (90’ Μπαϊράμι). 

Αστέρας: Ερνάντεζ, Πιπίνης, Ουσέρο, Μπαράλες (77’ λ.τ. Χουάνμα), Γκρατσίνι (54’ Εντό), Τσαμπούρης, Ζησόπουλος (79’ Καράσκο), Ναβάρο, Γκοϊάν, Ντε Μπλάσις, Κοντοές.