Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Με Μπέργκ και Λούτσο η Παναθηναϊκάρα μας έλιωσε τον ολυμπιακό Τρίπολης!

 Χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης και έκανε το "3 στα 3" μέσα σε μια εβδομάδα στην Λεωφόρο σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Αργεντίνος άσος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα και χάρισε το τρίποντο στους πράσινους. Εκπληκτικά γκολ προηγήθηκαν από τον Μπεργκ και τον Ντε Μπλάσις. Πολύ καλή εμφάνιση από τους πράσινους που χειροκροτήθηκαν από τους 11.000 οπαδούς τους.
 
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνη και Νάνο τετράδα στην άμυνα, τον Λαγό κόφτη, τους Ζέκα και Πράνιτς εσωτερικούς μέσους, τους Ντίνα και Κλωναρίδη στα δύο "φτερά" και τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Αστέρα με τον Ερνάντες στην εστία, τους Τσαμπούρη, Γκοϊαν, Ζησόπουλο, Πιπίνη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, ο Κοντοές με τον Ουσέρο αμυντικά χαφ, ο Ναβάρο δεξιά, ο Ντε Μπλάσις αριστερά και ο Γκρατσίνι θα βρίσκεται ελεύθερος πίσω από τον Μπαράλες.

Οι Αρκάδες μπήκαν καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως οι πράσινοι πήραν γρήγορα τα ηνία του αγώνα και με κινητήριους μοχλούς τους Πράνιτς και Κλωναρίδη έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε από νωρίς σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση.

Το Τριφύλλι είχε τρεις καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, στο 13' με τον Κλωναρίδη να σουτάρει και τον Ερνάντες να μπλοκάρει, στο 18' με τον Ντίνα να κάνει το σουτ και τον γκολκίπερ του Αστέρα να αποκρούει και στο 27' σε υποδειγματική αντεπίθεση από σέντρα του Πράνιτς ο Μπεργκ έπιασε την κεφαλιά άουτ.

Δυνατά μπήκαν οι πράσινοι στο δεύτερο μέρος και πίεσαν για το γκολ. Στο 47' διαγώνιο σουτ του Ζέκα, έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα από λάθος των αμυντικών του Αστέρα ο Μπεργκ βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Ερνάντες, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Μπεργκ κάνει το σουτ, η μπάλα κοντράρει στον Πιπίνη και αλλάζει πορεία, μπλοκάρει με δυσκολία ο Ερνάντες και σώζει ξανά την εστία του!

Ο Παναθηναϊκός θα πετύχει τελικά το γκολ που έψαχνε στο 59', ύστερα από σέντρα του Σίλντενφελντ, ο Μπεργκ κατέβασε άψογα την μπάλα και σούταρε με την μία στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει αυτή την φορά Ερνάντες, πετυχαίνοντας ένα απίστευτο τέρμα για τους πράσινους.

Ωστόσο, η χαρά του Τριφυλλιού δεν κράτησε παρά λίγα δευτερόλεπτα, αφού με τη σέντρα οι Αρκάδες ισοφάρισαν. Η μπάλα έφτασε στον Ντε Μπλάσις αριστερά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Τριανταφυλλόπουλος άργησε να πάει πάνω του και ο Αργεντίνος άσος του Αστέρα σημαδεύοντας την απέναντι γωνία του Καπίνο έγραψε το 1-1.

Ο Αναστασίου στο 74' έριξε στο ματς τον Φιγκερόα αντί του Κλωναρίδη και ο Λούτσο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα απέδειξε την μεγάλη του κλάση. Ο Λαγός έβγαλε τη σέντρα και ο Φιγκερόα με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ερνάντες κάνοντας το 2-1 στο 76ο λεπτό για τον Παναθηναϊκό.

Αμέσως μετά το προβάδισμα του Τριφυλλιού ο Αναστασίου βγάζει τον Ντίνα και περνάει τον Μέντες για να θωρακίσει την μεσαία γραμμή και τα μετόπισθεν, ώστε να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Στο 83' ο διαιτητής χαρίστηκε στον Πιπίνη που σήκωσε στον αέρα τον Μπεργκ και για λίγα λεπτά είχαμε ορισμένες αψιμαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένα καλό σουτ για τις δυο ομάδες, του Μέντες για τον Παναθηναϊκό και του Καράσκο για τον Αστέρα.

Παναθηναϊκός:
Καπίνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Κλωναρίδης (74’ Φιγκερόα), Ντίνας (78’ Μέντες), Μπεργκ (90’ Μπαϊράμι). 

Αστέρας: Ερνάντεζ, Πιπίνης, Ουσέρο, Μπαράλες (77’ λ.τ. Χουάνμα), Γκρατσίνι (54’ Εντό), Τσαμπούρης, Ζησόπουλος (79’ Καράσκο), Ναβάρο, Γκοϊάν, Ντε Μπλάσις, Κοντοές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!