Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σκοποβολή:Σταθερές επιδόσεις για τα Πιστόλια των Κρανά-Καμπούρη!

 Με δυο «πράσινες» συμμετοχές ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο (19-20/1)   η δεύτερη σειρά των αγώνων πρόκρισης για την εθνική ομάδα αεροβόλων που έγινε στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα.

Στο αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού, αγωνίστηκαν την πρώτη ημέρα  42 αθλητές, ενώ τη δεύτερη 38. Τα «πράσινα» πιστόλια εκπροσωπήθηκαν από τους Δ. Κρανά και Γ. Καμπούρη. Αμφότεροι σημείωσαν καλές-σταθερές επιδόσεις, δείχνοντας ότι είναι σε ετοιμότητα εν όψει της συνέχειας.

Πιο αναλυτικά, ο Κρανάς με επιδόσεις (540/600, 543/600) κατέλαβε  29η και 26η  θέση αντίστοιχα, ενώ ο Γ. Καμπούρης με επιδόσεις (543/600, 541/600)  κατέλαβε  23η και 28η θέση αντίστοιχα.

* Στη φωτό από το panathinaikosshooting13.wordpress.com οι δυο αθλητές μας
πηγή:http://www.panathinaikos1908.gr

Καταδύσεις: Δεύτερη θέση στο Κύπελλο Χριστουγέννων!

 «Σαρώνουν» οι καταδύσεις του Παναθηναϊκού και το 2013 ενώ με τα αποτελέσματά τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αφήνουν ελπίδες για μεγάλες επιτυχίες. Συγκεκριμένα, με τους αγώνες στην πλατφόρμα Γ’ και Δ’ κατηγορίας ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Χριστουγέννων που διεξήχθη στο κλειστό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου.

Με το μυαλό στη Ρεάλ ξεπέρασε δύσκολα τον δικέφαλο της Θεσσαλονίκης!

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 71-61 από τον ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα για γερά νεύρα στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ και στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.
Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα και συνέχισε απειλώντας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν να συμβαδίζουν στα πρώτα λεπτά με τους «πράσινους» να φτάνουν στο +3 (13-10, 7’12’’), προσπαθώντας να βρουν το ρυθμό που θα τους έδινε μια μεγαλύτερη διαφορά και τον πρώτο λόγο στο παρκέ. Στο σημείο αυτό όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα 10-0, περνώντας την μπάλα κοντά στο καλάθι, διαμορφώνοντας το 13-20 με το οποίο έκλεισε η πρώτη περίοδος.
Ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα γρήγορο 6-0 (19-20, 11’50’’). Και πάλι όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να αντεπιτεθεί. Πρωταγωνιστής του ο Χαριτόπουλος, ο οποίος είχε 2/3 τρίποντα, βοηθώντας να διαμορφωθεί το 22-31 (14’50’’) και λίγο αργότερα το 24-33 (16’). Η μαχητικότητα των παικτών του τριφυλλιού, με τον Γιόνας Ματσιούλις να αγωνίζεται στη θέση τέσσερα, έδωσε λύσεις και βοήθησε στο να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες (35-35), χάρη στο εύστοχο τρίποντο του Μάικ Μπράμος με τη λήξη, ύστερα από ασίστ του Ούκιτς.
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν και πάλι καλύτερα, δημιούργησαν μια μικρή διαφορά έξι πόντων (43-37, 24’30’’), αλλά σε δύο λεπτά την έχασαν και ο ΠΑΟΚ κατάφερε με βολές και να προηγηθεί (43-44 στο 27’20’’ και 45-47 στο 28’05’’). Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε προσωρινά (50-48, 29’30’’) χάρη σε ένα εύστοχο τρίποντο του Μάρκους Μπανκς, αλλά η αυλαία στο τρίτο δεκάλεπτο έπεσε με τον ΠΑΟΚ στο +1 (50-51).
Τα τρίποντα του Καπόνο και του Ματσιούλις βοήθησαν το τριφύλλι να πάρει και πάλι μια μικρή διαφορά (58-53, 34’40’’), αλλά μπόρεσε να ξεφύγει με μια διαφορά ασφαλείας ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης, φτάνοντας ως το +10 (65-55) με τους Μπανκς και Ματσιούλις. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, κυνήγησε τον αγώνα ως το τέλος, το οποίο όμως βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό με το τελικό 71-61, χάρη σε ένα τρίποντο στην εκπνοή από τον Μάικ Μπράμος.
Δεκάλεπτα: 13-20, 35-35, 50-51, 71-61
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 12 (5 α), Ματσιούλις 15 (6ρ, 3κλ), Καπόνο 7, Ούκιτς 4, Λάσμε 9 (7ρ), Τσαρτσαρής 4, Γκιστ 7, Μπανκς 8, Ξανθόπουλος 3, Γιαννόπουλος
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 2, Κασελάκης 2, Χαραλαμπίδης 11, ΜακΓκραθ 10, Θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 5, Δέδας, Μαργαρίτης 4, Παπαδόπουλος 12, Νικολόπουλος, Καλλές 4, Χαριτόπουλος 11
*Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν εκτός δωδεκάδας, έχοντας υποστεί διάστρεμμα.
Η εξέδρα των μικρών
Ο Παναθηναϊκός είχε σήμερα στο ΟΑΚΑ την υποστήριξη και μιας εξέδρας μικρών, καθώς φιλοξενήθηκαν 160 άτομα από τη ΓΕ «Αλέξανδρος» της Νέας Αρτάκης, οι αθλητές μπάσκετ προμίνι του ΓΣ Αμαρουσίου, παιδιά από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας και παιδιά από τον ΟΦΗ.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρο το μάτς!


πηγή:http://www.paobc.gr

Βόλεϊ Γυναικών:Πράσινες Αμαζόνες έλιωσαν τις Απόγονες της Τρούμπας!

 Κατάθεση ψυχής στο κλειστό της Λεωφόρου στην… Κυψέλη! Στιγμές Τάφου του Ινδού… στιγμές ανεπανάληπτες με τον κόσμο να δίνει το ρυθμό σε ένα πραγματικά ρεσιτάλ κερκίδας που ενώθηκε με το πάθος και την αγωνιστικότητα των «πράσινων» κορίτσαρων του Γ. Ρούση, στο πέρασμά τους κατατρόπωσαν τον Ολυμπιακό την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος!
Ένα «δίποντο» υπερπολύτιμο ενόψει , μια νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου με ιδιαίτερη σημασία. Η παρέα της Μυλωνά χάλασε τις ορέξεις των φιλοξενούμενων, που ήρθαν στην Κυψέλη ως το απόλυτο φαβορί αλλά έφυγαν ηττημένες με 3-2 γιατί απλά οι «πράσινες» πίστεψαν στις δυνατότητές τους και έδωσαν τα πάντα στο τάραφλεξ για να κερδίσουν αυτό το ματς. 
Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έκανε το 1-0 αλλά όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός ανέβαζε στροφές, η ενέργεια του που έδινε ο κόσμος μετουσιωνόταν σε επιτυχημένες προσπάθειες και το 1-1 δεν άργησε να γίνει. Το τρίτο σετ ήταν για γερά νεύρα, ένα σετ το οποίο χάθηκε κυρίως από την απειρία των «πρασίνων» (25-27) και αυτό αποδεικνύεται στο εκπληκτικό come back και την ισοφάριση σε 2-2 σετ αλλά και στην τελική επικράτηση στο τάι μπρέικ, στο οποίο ο αντίπαλος από το 3-2 και μέχρι το 15-13 έβλεπε μόνο την πλάτη των «πρασίνων». 
Εξαιρετική η Βασιλαντωνάκη, η οποία ήταν και η πρώτη σκόρερ με 26π. ενώ εντυπωσιακή η Καββαδία με 14π. και επτά μπλοκ, σταθερή παρουσία και ήρεμη δύναμη η Μυλωνά, αν και το μπράβο πάει συνολικά σε όλα τα κορίτσια του Τριφυλλιού που έβαλαν η καθεμία ξεχωριστά το λιθαράκι της για αυτό το τεράστιο αποτέλεσμα. 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Ρούσης: «Στους οπαδούς μας»

Γ. Ρούσης (προπονητής): «Είναι μια μεγάλη νίκη που τη θέλαμε πάρα πολύ. Ξέραμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο που περνάει μια δύσκολη χρονιά. Όταν περιορίσαμε τα λάθη μας και πιέσαμε τον Ολυμπιακό στο σερβίς, οδηγώντας τον να παίξει με ψηλές μπάλες πάνω στο δικό μας μπλοκ, καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Στο τρίτο σετ μίλησε η εμπειρία του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την δική μας απειρία. Παρόλα αυτά τα κορίτσια το ξεπέρασαν και φτάσαμε στη νίκη. Η νίκη σημαίνει δύο βαθμοί για εμάς, και τεράστια σημασία στην ψυχολογία μας, αλλά δεν θα μείνουμε εκεί πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή μας για να μιλήσουμε για κάτι άλλο. Φυσικά, την αφιερώνω στους οπαδούς μας».

Βασιλαντωνάκη: «Φανταστικός κόσμος»

Ανθή Βασιλαντωνάκη (διαγώνιος): «Όλες μας θέλαμε να παίξουμε δυνατά και καλά σε αυτό το ματς και το καταφέραμε. Πιστεύω ότι πήραμε τα πάνω μας και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Τίποτα δεν θα ήταν ίδιο χωρίς την στήριξη του κόσμου που σήμερα ήταν φανταστικός».

Νούσια: «Δώρο στον κόσμο»

Αποστολία Νούσια (ακραία): «Δεν το περιμέναμε. Είχαμε μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι μας και πήραμε τη νίκη. Μπράβο, μπράβο σε όλες μας. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που μας στήριξε. Αυτό είναι το καλύτερο δώρο!» ενώ αποκάλυψε και τι είπε ο κόουτς πριν το ματς στα αποδυτήρια: «Μπείτε δυνατά, κάντε αυτά που σας λέω και δεν θα χάσετε». 

Τα σετ: 18-25, 25-19, 25-27, 25-21, 15-13

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Κουντουρά 4 (1/3 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Ιχτιάρη 4 (1/4 επ., 3 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 26 (20/68 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ), Πέρεζ 7 (5/32 επ., 2 άσοι, 68% υπ.), Καββαδία 14 (7/10 επ., 7 μπλοκ), Νούσια 12 (11/33 επ., 1 μπλοκ, 55% υπ.), Μυλωνά (λ., 90% υπ.-30%αρ.), Μαλουσάρη, Σωτηρίου, Τσατσούρη 1, Λιάγκη 1.

Ολυμπιακός (Σωτήρχος): Κωνσταντίνου 11 (11/34 επ., 76% υπ.), Λούκοβιτς 13 (10/38 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Τρακς 12 (7/14 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Γιακουμή 14 (8/18 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 7 (5/11 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Τένεβα 18 (15/38 επ., 3 μπλοκ, 71% υπ.), Κονόμι (λ., 66% υπ.-38%αρ.), Κοσμά 5 (5/16 επ., 71% υπ.), Τέζα.



πηγή:http://www.panathinaikos1908.gr

Λουκάς Βύντρα:O Δούρειος Ίππος που λεηλατεί τον Παναθηναϊκό Μας!

 Ο δούρειος ίππος=Λουκάς Βύντρα στην Παναθηναϊκή μυθολογία είναι μεταγραφή εμπνευσμένη από τον Τζίγγερ, ένα "καλό" και "άγιο" παιδί-κρύπτη. Σκοπός του Τζίγγερ ήταν και είναι να παραπλανηθούν οι οπαδοί και οι παίκτες του Παναθηναϊκού μας και να το εκλάβουν ως μεταγραφή δώρο και ως δείγμα καλής θελήσεως και ειρήνης από τους Βαρδινογιαννικούς. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια μεταγραφή που έκρυβε εντός της τους σημαντικότερους εχθρού του Παναθηναϊκού μας. Εκείνοι, μετά την είσοδο του δούρειου ίππου=Λουκά Βύντρα στην Παιανία, βγήκαν από αυτόν και άνοιξαν τις πύλες στους υπόλοιπους, προκειμένου να ξεκινήσει η λεηλασία του Παναθηναϊκού μας. Η έκφραση Δούρειος Ίππος σήμερα υποδηλώνει είσοδο με τέχνασμα, δόλο και πονηρία.

Η κατά Βύντρα αποδόμηση του Παναθηναϊκού μας

Η αποδόμηση της ομαδάρας του νταμπλ ολοκληρώθηκε και δεν ακούστηκε το παραμικρό κιχ. Μόλις αγγίζουν την ιερή αγελάδα ή δούρειο ίππο άν προτιμάτε του Παναθηναϊκού ανοίγει στα δύο η γη.

Τζιμπρίλ Σισέ, Σεμπάστιαν Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης

Τι κοινό έχουν αυτοί οι παίκτες;

Έφεραν πίσω τον κόσμο στο γήπεδο, χάρισαν χαμόγελα στους φιλάθλους μας, έκαναν μικρά παιδάκια Παναθηναϊκούς. Προσέφεραν θέαμα και αποτελέσματα και κατέκτησαν ένα μαγικό νταμπλ το 2010 με τον Παναθηναϊκό.

Δυστυχώς, όμως τους παίκτες αυτούς συνδέει άλλο ένα «κοινό». Όλοι τους αποχώρησαν χωρίς να ακουστεί το παραμικρό κιχ. Μία μικρή μόνο δυσφορία από διαφορετικές μερίδες φιλάθλων για τον καθένα αλλά μέχρι εκεί. Μάλιστα ο καλά κατευθυνόμενος Τύπος, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως του Σισέ, δε συγκρατήθηκε καν. Απροκάλυπτα πανηγύρισε το γεγονός ότι «τελείωσαν» από τον Παναθηναϊκό αστέρες που έλαμπαν στα γήπεδα.

Λουκάς Βύντρα ο Δούρειος Ίππος ή αλλιώς ιερή αγελάδα!

Τι κοινό έχει ο αμυντικός με τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές; Υπήρξε συμπαίκτης τους και μέλος της ομαδάρας του νταμπλ του 2010 και των ευρω-επιτυχιών της διετίας 2008-2010.

Τι διαφορά έχει ο 32χρονος αμυντικός με τους προαναφερθέντες; Μόνο και μόνο στο ενδεχόμενο ότι μπορεί να αποχωρήσει, διαλύεται το σύμπαν. Ανοίγει στα δύο η γη. Ο αθλητικός Τύπος είναι γεμάτος ουρλιαχτά και κραυγές αγωνίας, ο κόσμος του Παναθηναϊκού διχάζεται, ο ίδιος ο σύλλογος διχάζεται και καταρρέει!