Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Γερμανική υπόκλιση στον Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

Το πρώτο του φιλικό ενόψει της νέας σεζόν έκλεισε ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, που θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν στις 28 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων των Βαυαρών. Οι "πράσινοι" μάλιστα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν και άλλα φιλικά στο ίδιο διάστημα και να παραμείνουν για περισσότερες μέρες στη Γερμανία.
 

Παρακάτω σας παραθέτουμε το κολακευτικό ρεπορτάζ απο την επίσημη σελίδα των Γερμανών:
 
''Υπάρχει και ένα άλλο αποκορύφωμα της πριν από τη σεζόν για την Μπάγερν Μονάχου μπάσκετ. Στις 29 Σεπτεμβρίου (17:00 Γερμανίας) o Έλληνας γίγαντας Παναθηναϊκός είναι ένας guest στον θόλο της Audi Dome Arena. Λίγες μέρες πριν από την έναρξη των δοκιμών της ομάδας του Dirk Bauermann της νέας σεζόν εναντίον της  καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη.
Η τροπαιοθήκη  εκρήγνυται στις ραφές των Αθηναίων: 32 ελληνικά πρωταθλήματα, 13 επιτυχίες στο Κύπελλο και έξι τίτλους Ευρωλίγκ κοσμούν το ιστορικό των ελληνικών γίγαντων του μπάσκετ.

Το 2012/13 σεζόν σηματοδότησε μια ριζική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Μετά από 13 χρόνια στην εξουσία έληξε η θητεία του πετυχημένου προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς με τους Έλληνες. Από την επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας  ήταν μόνο ο σούπερ σταρ Δημήτρη Διαμαντίδη και ο Κώστας Τσαρτσαρής κέντρο και το υπόλοιπο της ομάδας υποβλήθηκε σε μια πλήρη ανακαίνιση
.

Οι εξαιρετικά επιτυχημένες χρονιές του τριφυλλιού από την ελληνική πρωτεύουσα προσέλκυσε τόσο ανεπίσημα μια σειρά και πυροδότησε την απαρχή μιας νέας εποχής.''