Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Θέλουν νίκη κόντρα στον Άρη οι "πράσινοι

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Άρη στις 7μ.μ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ Ανδρών, σε μια αναμέτρηση ιδιαίτερα κρίσιμη αφού αμφότερες οι ομάδες θέλουν βαθμούς για να αναρριχηθούν στον βαθμολογικό πίνακα.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι» που είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέσα στην έδρα τους το θετικό αποτέλεσμα.

Μπάσκετ Γυναικών:Κάντε τον πάοκ δικέφαλο ορτύκι!

 Τελευταία στροφή… να παραμείνει κορυφή!
Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου(16:00) την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών. 

Οι «πράσινες» με τον κόσμο στο πλευρό τους είναι αήττητες μέσα στον Τάφο του Ινδού και φυσικά θέλουν νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου ισοβαθμούν μεν με το Ελληνικό και τον Αθηναϊκό αλλά υπερτερούν στη διαφορά πόντων. 

Στην αυριανή αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε η Ντιάνα Ντέλβα, η οποία τόνισε: «Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και με την στήριξη του κόσμου μας πάμε να κατακτήσουμε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα». 

Και… διαδικτυακή κάλυψη

Η αναμέτρηση Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από το sportshero.gr και μέσω του site της Ε.Ο.Κ., το basket.gr

Βόλεϊ Γυναικών:Έτοιμες για Δυνατές Ροπαλιές!

 Στην προτελευταία  στροφή του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ηρακλή στις 2μ.μ στο κλειστό της Κυψέλης. 

Η αγωνιστική άνοδος των «πρασίνων» είναι ορατή σε όλους και το μόνο που μένει είναι να συνδυαστεί με τα θετικά αποτελέσματα. Αυτό θα επιδιώξει αύριο η ομάδα του Γιώργου Ρούση κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης προκειμένου να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Κάλεσμα από την αρχηγό

Βαρόμετρο και σε αυτό το παιχνίδι θα είναι η παρουσία του κόσμου. Η Ξανθή Μυλωνά, η οποία θα αγωνιστεί πρώτη φορά εντός έδρας με τα «πράσινα» έκανε έκκληση στον κόσμο του Τριφυλλιού, λέγοντας: «Για εμάς κάθε ματς από εδώ και στο εξής είναι τελικός. Θέλουμε –όπως κάθε φορά- και το Σάββατο κόντρα στον Ηρακλή τον κόσμο δίπλα μας να μας δώσει δύναμη και ενέργεια.  Η δυνατή έδρα παίζει μεγάλο παράγοντα και εμείς θέλουμε τη στήριξη των φιλάθλων μας σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι για να μαζέψουμε βαθμούς και να πάρουμε θετικά αποτελέσματα».

Προσκλήσεις για την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση 

Στην είσοδο του κλειστού της Κυψέλης θα διατίθενται και προσκλήσεις για 
τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει το γυναικείο τμήμα βόλεϊ την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 στις 21.00 στην ταβέρνα «Το στέκι του Ανδρέα». 

Η τιμή της πρόκλησης ανά άτομο είναι 25 Ευρώ και από την Τρίτη (4/12) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις προμηθευτούν από τα Γραφεία του Ερασιτέχνη (Κόνιαρη 45, 3ος Όροφος) από τις 10.00-13.00.  




πηγη:http://www.panathinaikos1908.gr/

We are Panathinaikos. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Expect us

 O Παναθηναϊκός πάλεψε στην Μόσχα, παρά το γεγονός οτι αγωνίστηκε χωρίς τον Ρόκο Λένι Ούκιτς κι έχασε από το πρώτο δεκάλεπτο τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αλλά ηττήθηκε από την Κίμκι με 78-77, με τους διαιτητές της αναμέτρησης να κλέβουν την παράσταση.
 Πλέον το "τριφύλλι" κατετάγη τρίτο στον Α' Ομιλο και θα πάρει την πέμπτη θέση του E΄Ομίλου του Τop-16. H Kίμκι από την πλευρά της περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα  για να μάθει αν θα κόψει πρώτη ή δεύτερη το νήμα του  Ομίλου. Αν νικήσει  η  "Βασίλισσα" θα πάρει την δεύτερη θέση, αλλιώς  θα τερματίσει δεύτερη.
Η Κίμκι επέβαλλε τον ρυθμό της στο πρώτο δεκάλεπτο, διατηρούσε τα ηνία της αναμέτρησης στη μεγαλύτερή του διάρκεια και  με οδηγό τον Ζόραν Πλάνινιτς-σημείωσε 8 πόντους στην πρώτη περίοδο- προηγήθηκε δύο φορές με 7 πόντους (19-12 στο 9' και 21-14 στο 10').
 Ο Μάρκους Μπανκς άλλαξε τις ισορροπίες στο δεύτερο δεκάλεπτο και το "τριφύλλι"  δεν άργησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ (27-28, 14΄). Ο  Στέφαν Λάσμε κυριαρχούσε κάτω από τα δύο καλάθια και ως το 19΄οι  ομάδες συμβάδιζαν στο  σκορ, με τους γηπεδούχους, όμως, να τρέχουν σερί 5-0 στο τελευταίο λεπτό  και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο +7 (46-39).
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 23' προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά πόντων (54-43). Κάπου εκεί, όμως, ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος έφερε το ματς στον πόντο (58-57, 28') ενώ στη συμπλήρωση των 30', ένα καλάθι χώριζε τις ομάδες (61-59).
Η τέταρτη περίοδος   δεν ήταν για καρδιακούς. Οι ομάδες συμβάδιζαν  στο σκορ, αλλά η Κίμκι ήταν εκεί που πήρε τη νίκη , καθώς στο τελευταίο λεπτό  έμεινε αγκυροβολημένη στην γραμμή των βολών. Ο Διαμαντίδης  χρεώθηκε με τραβηγμένο  αντιαθλητικό 34'' πριν από το τέλος ενώ 14''  για τη λήξη ο πάγκος του "τριφυλλιού" χρεώθηκε με 2 τεχνικές ποινές. Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το 74-74 (39') να μετατραπεί σε 78-74 και εν τέλει η Κίμκι να επικρατήσει με 78-77.
Δεκάλεπτα: 21-14, 46-39, 61-59, 78-77
Κίμκι (Κουρτινάιτις): Ογκουστίν 2,Φριντζον 13 (1), Βιάλτσεφ 6 (2), Λόντσαρ 10, Ρίβερς 12 (3), Μόνια 6, Κβοστόφ, Ζουκανένκο, Πλάνινιτς 16, Ντέιβις 13, Νίλσεν.
Παναθηναϊκός (Μπράμος): Μπράμος 4(1), Πάνκο 6, Ματσιούλις 15 (2), Λάσμε 19 (8 ριμπ.), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14 (2/7 τριπ., 5ασ.), Κίτσεν 2, Μπάνκς 15 (2), Σκορδίλης, Σχορτσανίτης.
*O Aργύρης Πεδουλάκης δεν είχε στην διάθεσή του τον τραυματία Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος έμεινε στην Αθήνα.
*Η  αναμέτρηση ξεκίνησε με με καθυστέρηση, καθώς η αποστολή  του Παναθηναϊκού ταλαιπωρήθηκε, ώστε να φτάσει  στο γήπεδο. Το πούλμαν που την μετέφερε πέρασε 1 ώρα και  55 λεπτά στους δρόμους της Μόσχας εξαιτίας της κίνησης μέχρι να φτάσει στο γήπεδο και η Ευρωλίγκα αποφάσισε το ματς να ξεκινήσει το ματς καθυστέρηση, μιας και οι  "πράσινοι" έφτασαν στο γήπεδο στις 18.40.
*Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στην πρώτη του προσπάθεια στραβοπάτησε και τραυματίστηκε στο αριστερό πέλμα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην ξαναπατήσει στο παρκέ στη συνέχεια της αναμέτρησης.