Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Εξάστερος Vs Piraeus Carpaziers Στην ΔΤ και… επίσημα


«Κλείδωσε» και τυπικά η τηλεοπτική κάλυψη του ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ολυμπιακό από τη Δημόσια Τηλεόραση, την προσεχή Δευτέρα!


Η πρώτη «μονομαχία» του Παναθηναϊκού με τον ολυμπιακό, που είναι προγραμματισμένη για τις  14 Οκτωβρίου, στις 7:15 το απόγευμα στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ, ήταν στον… αέρα τα προηγούμενα 24ωρα, καθώς υπήρξε φημολογία περί ενδεχομένης αδυναμίας της Δημόσιας Τηλεόρασης να το καλύψει τηλεοπτικά.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει τελικά, με αποτέλεσμα οι οπαδοί του Εξάστερου να μπορέσουν να… απολαύσουν live τις προσπάθειες των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη, στο πρώτο ντέρμπι της νέας σεζόν για την Α1!

ΒόλεΪ Εφήβων και Παίδων:Δουλειά και προσαρμογή

 Στην πρεμιέρα των πρωταθλημάτων παίδων και εφήβων ΕΣΠΑΑΑ, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ και τη Ν. Μάκρη εκτός έδρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ρόστερ των δυο ομάδων έχουν πάρα πολλές νέες προσθήκες σε σχέση με πέρυσι ενώ ο υπεύθυνος προπονητής, Δημήτρης Μαρκάκης με την συνεργάτιδά του Ρουμπίνη Μαρινάκη αισιοδοξούν παρά το δύσκολο έργο τους ότι τα τμήματα ακαδημιών του Τριφυλλιού θα.. ανθίσουν!

"Γίνεται ένα νέο ξεκίνημα στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και πρώτος στόχος είναι να βρεθούν πολλά αγόρια και να μαζευτούν ώστε να ανεβάσουμε τον αριθμό. Αυτή τη στιγμή έχουμε τριάντα παιδιά από τα οποία τα είκοσι είναι πρώτη χρονιά. Αυτό καθιστά το έργο μας δύσκολο αγωνιστικά, αφού υπάρχουν ομάδες που είναι αρκετά έμπειρες. Προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά και την προπόνηση να έρθουν και τα αποτελέσματα", ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Μαρκάκη. 

ΠΑΙΔΕΣ

ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ 3-1
Οι "πράσινοι" μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι κατακτώντας το πρώτο σετ με 21- 25 αλλά η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο εύκολη αφού η ομάδα έχασε τη συγκέντρωσή της και έκανε αβίαστα λάθη απέναντι σε ένα έμπειρο αντίπαλο.

Τα σετ: 21-25, 25-14, 25-16, 25-12
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ: Κόβαλικ, Γκίνης, Σταυρουλάκης, Μουλίνος, Νικολάου, Εμμανουηλίδης, Παλαιολόγος, Παντελέων.
ΈΦΗΒΟΙ
Ν.ΜΑΚΡΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ  3-0

Οι έφηβοι του Τριφυλλιού αγωνίστηκαν στην Νέα Μάκρη με την ομώνυμη ομάδα χάνοντας με 3-0 σετ δείχνοντας πως η ομάδα θέλει χρόνο ώστε να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες.

Τα σετ: 25-18, 25-16, 25-18
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ: Σόλσκι, Μπαγκίνσκι, Αγιαννιτόπουλος, Κουλούρας, Κουρουζίδης, Καπένης, Γκίνης, Σταυρουλάκας, Μουλινός, Κόβαλικ, Νικολάου.

Εξάστερος Τυφώνας διέλυσε το Ρέθυμνο!

 Ο Παναθηναϊκός ήταν ισοπεδωτικός και πέρασε απ΄το Ρέθυμνο καθώς επικράτησε της τοπικής ομάδας με 82-53. Πλούσιο θέαμα απ΄τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη που πήραν το χειροκρότημα και την παρότρυνση για διπλό στο Σ.Ε.Φ.
Οι πρεμιέρες κάθε φορά μπορεί να κρύβουν… παγίδες, αλλά από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα είναι σοβαρός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Οι «πράσινοι» στον πρώτο αγώνα της σεζόν, επικράτησαν εκτός έδρας του Ρεθύμνου με χαρακτηριστική άνεση, 52-81, και πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σαφώς και ο μεγάλος στόχος ήταν η νίκη-πρόκριση για τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του, αλλά εξίσου σημαντική ήταν και η εμφάνιση των «πράσινων». Σοβαροί και στα 40 λεπτά του αγώνα οι νταμπλούχοι, έδειξαν κάποιες από τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν στο αμυντικό κομμάτι, ενώ δεν έχασαν καμία ευκαιρία για να… εκτελέσουν.

Πολύ γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, με τους πρώτους… αυτοματισμούς να βγαίνουν στο παρκέ και το μήνυμα εστάλη και σίγουρα οι… εχθροί το πήραν.

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε 3-4 λεπτά για να μπορέσει να… προσαρμοστεί στην μετάβαση από τα φιλικά στα επίσημα και από εκεί και έπειτα επέβαλλε τον νόμο του. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 4-0, ύστερα από ισάριθμους πόντους του Γκάμπριελ αλλά οι «πράσινοι» δεν είχαν όρεξη για αστεία. Με σερί 0-11, ύστερα από τρίποντο του Διαμαντίδη, οι νταμπλούχοι έκαναν το 4-11 και έδειξαν να… ζεσταίνονται.

Ο Γκάμπριελ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και τον 6ο προσωπικό του πόντο έκανε το 6-11, αλλά ο Διαμαντίδης είχε αρχίσει τις «βόμβες» από τα 6,75 και ο σκορ στο 5΄ήταν 6-14. Η σκυτάλη του σκοραρίσματος πέρασε στον Γκιστ ο οποίος με τέσσερις συνεχόμενους πόντους (και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, με το κεφάλι του να περνάει το ύψος της στεφάνης) διαμόρφωσε το 8-18, δίνοντας για πρώτη φορά στην ομάδα του προβάδισμα 10 πόντων.

Double score και στο +10 ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να παίζει πάρα πολύ καλή και δυνατή άμυνα, με τον Κάρι να κλέβει την μπάλα και να δίνει στον Ματσιούλις πάσα πάρε… κάρφωσε και 8-20. Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ με πρωταγωνιστή τον Προύτι προσπάθησαν να μειώσουν, 11-22, αλλά ο Μάικ Μπράμος… μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την διαφορά, 11-24.

Ο Πεδουλάκης στις τελευταίες φάσεις ανακάτευε συνεχώς την τράπουλα, δοκιμάζοντας σχήματα και καταστάσεις (με Γιάνκοβιτς και Μπράμο να κατεβάζουν την μπάλα) και τον Προύιτ να κάνει το 13-24.
Με το πόδι στο γκάζι οι «πράσινοι»

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν ανάλογη για τους παίκτες του Παναθηναϊκού οι οποίοι με «όπλο» τους την άμυνα συνέχιζαν να διευρύνουν την διαφορά. Μπατίστ και Γιάνκοβιτς έκαναν το σκορ 13-28, με τους 15 πόντους να αποτελούν την μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα, ενώ ο Γκάμπριελ ήταν ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» (αν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε έτσι), αφού έβρισκε τον δρόμο για το καλάθι του «τριφυλλιού» και μάλιστα με τρόπο… εντυπωσιακό.

Όσο περνούσε ή ώρα ο Φώτσης ανέβαζε την απόδοσή του και έκανε το 20-34 στο 15’. Ο Χαρτ προσπάθησε να ροκανίσει ακόμα περισσότερο την διαφορά, 23-34, αλλά ο Διαμαντίδης με το τρίτο του τρίποντο, απάντησε με το ίδιο νόμισμα και «έγραψε» το 23-37.

Το τελείωσε και πρόσφερε και θέαμα...
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι. Οι πράσινοι με το πόδι πατημένο στο γκάζι έβαλαν πολύ γρήγορα τέλος στο ματς.

Το Τριφύλλι έσφιξε την άμυνά του και βρήκε ρυθμό στην επίθεση. Έτσι, αύξησε την υπέρ του διαφορά και βρέθηκε να ξεφεύγει και με 22 πόντους διαφορά (40-62) μετά από ωραία συνεργασία του Γκιστ στον Παππά. Από την άλλη, τα σουτ τριών πόντων των Κρητικών δεν βρήκαν στόχο κι έτσι η διαφορά εκτοξεύτηκε υπέρ των πράσινων.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξακολούθησε να κάνει συνεχείς αλλαγές στην πεντάδα του, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός και πρόσφερε θέαμα κατά διαστήματα. Στο 36' ο Διαμαντίδης έστειλε τη διαφορά στους 25 πόντους και στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιο θέαμα από τους πράσινους.

Λάσμε και Φώτσης πρόσφεραν ορισμένα θεαματικά καρφώματα, ενώ δεν έλειψαν και ορισμένες εξαιρετικές συνεργασίες ανάμεσα στους πράσινους που κέρδισαν το χειροκρότημα. Το τελικό 83-52 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία των φίλων του Τριφυλλιού που μετέτρεψαν σε ΟΑΚΑ το "Μελίνα Μερκούρη".

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 32-40, 41-64, 52-83
Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χαρτ 18(3),, Καλλινικίδης 3 (1), Κουμπούρας, Αγγελόπουλος 4(1), Προύιτ 8, Άρμπετ, Καλαμπόκης 2, Κανονίδης, Σίνης, Γκάμπριελ 17(1), Λάτοβιτς, Κουάμε
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Διαμαντίδης 13 (3), Γκιστ 13, Λάσμε 8, Ματσιούλις 8 (2), Κάρι 7 (1), Παππάς 11 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 6, Γιάνκοβιτς 4, Μπράμος 9 (1)

παοκ-Παναθηναϊκός: 2-1>>>Γρήγορο τέμπο, λάθος τακτική διαχείριση Αναστασίου και λάθη που δεν πληρώθηκαν

 Οι διατάξεις των δύο ομάδων
Το ματς ανέδειξε δίκαιο νικητή στα σημεία τον ΠΑΟΚ και αξιόμαχο ανταγωνιστή τον Παναθηναϊκό. Ανέδειξε όμως και πολλά από τα αδύνατα σημεία των αντιπάλων.
paok-pao-analysis

Ο παοκ

Ο Στέφενς παρέταξε 4-2-3-1, με τις γραμμές ψηλά και την μεσοεπιθετική τετράδα να αλλάζει συνέχεια θέσεις για να επιβάλει υψηλό ρυθμό. Ο Σαλπιγγίδης γινόταν φορ, με τον Αθανασιάδη να τραβιέται στο ημικύκλιο και τους Στοχ-Νίνη να κινούνται σε όλο το πλάτος εκτός περιοχής. Κομβικός ήταν ο ρόλος των δύο μπακ που επεδίωκαν συνεχή overlap. Ανασταλτικά, το βάρος δόθηκε στην αποκοπή του Πράνιτς από τη μπάλα, αποστολή που εξετελέσθη από τον Λαζάρ και τις βοήθειες Τζιόλη.
Η στατιστική εικόνα του ΠΑΟΚ, ανά ημίχρονο
Η στατιστική εικόνα του ΠΑΟΚ, ανά ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός

Ο Αναστασίου εγκατέλειψε το 4-3-3 για ένα συντηρητικότερο 4-2-3-1 με δύο κόφτες και τον Πράνιτς επιτελικό. Η επιλογή αυτή, όπως θα αναλύσουμε παρακάτω, δεν «βγήκε».
Η ανάπτυξη των πρασίνων βασίστηκε στα overlap του Νάνο και στον δημιουργικό οίστρο του Ζέκα, που εμφανίστηκε βελτιωμένος, αφού ήταν θετικότατος με τη μπάλα στα πόδια και είχε εξαιρετικές μεταβιβάσεις προς τον Μπεργκ (φάση γκολ, φάση τετ α τετ).
Στην ανάσχεση η πρώτη επιλογή ήταν να πιεστεί ο Κατσουράνης για να μην επιχειρεί μακρινές μπαλιές, κάτι που απέδωσε κυρίως στο πρώτο 25λεπτο. Από κει και πέρα, Μέντες-Λαγός δημιουργούσαν μια δεύτερη ζώνη άμυνας μπροστά από τα στόπερ για να αποτρέψουν κάθετες μεταβιβάσεις και σουτ του Στοχ.
Η στατιστική εικόνα του Παναθηναϊκός, ανά ημίχρονο
Η στατιστική εικόνα του Παναθηναϊκός, ανά ημίχρονο

Τα σημεία-κλειδιά

  • Ο τραυματισμός Κλωναρίδη.
    Η ταχυδύναμή του είναι πολυτέλεια για αυτόν τον Παναθηναϊκό. Όσο έπαιξε, υπήρχε ισορροπία στις πλευρές. Συγκλίνοντας στην περιοχή δημιουργούσε χώρους στον Νάνο, ενώ είναι εκείνος που από θέση «10»τροφοδοτεί το Ζέκα για να βγάλει τη σέντρα ακριβείας στο γκολ. Ο Στέφενς εκμεταλλεύτηκε την αποχώρησή του και την κακή παρουσία του Ντίνα, στοχεύοντας την αριστερή πλευρά των «πράσινων», παρ’ ότι απέναντι ήταν το θεωρητικά ευκολότερο miss match Τριανταφυλλόπουλου-Στοχ. Ζήτησε από τον Κίτσιου να ανεβαίνει περισσότερο με την υποστήριξη του Τζιώλη και από τον Σαλπιγγίδη να «πέφτει» στον Ρισβάνη, όπως και έγινε στη φάση του πέναλτι.
  • Η γρήγορη ισοφάριση
  • Ο Νίνης
    Η παρουσία του για πρώτη φορά δικαίωσε τη μεταγραφή του. Χωρίς να «βγάλει μάτια», ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε ρόλο επιτελικού. Δεν έκανε περιττές ενέργειες, είχε καλές υποδοχές υπό πίεση χωρίς να εκβιάζει το φάουλ, έδωσε εύστοχες πάσες σε πρώτο χρόνο στα μπακ που ανέβαιναν και έξυπνες κάθετες.
  • Ο άξονας του Παναθηναϊκού
    Στο 4-2-3-1 τουλάχιστον το ένα αμυντικό χαφ χρειάζεται να είναι καλός χειριστής μπάλας, να κάνει κάθετο παιχνίδι και να ελέγχει το ρυθμό. Ταυτόχρονα, ο επιτελικός έχει πολύ δύσκολο ρόλο που απαιτεί «πνευμόνια», αφού πρέπει να πατά περιοχή, να απειλεί και να επιστρέφει γρήγορα στη φάση άμυνας. Ούτε ο Μέντες, ούτε ο Πράνιτς αντεπεξήλθαν στις θέσεις. Ο πρώτος είχε πολλές λάθος μεταβιβάσεις και δεν μετέδιδε ηρεμία. Ο δεύτερος δεν έχει την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, ενώ δείχνει και να του ταιριάζει περισσότερο το παιχνίδι «από πίσω». Έτσι, παρ’ ότι ο Παναθηναϊκός κατέγραψε αρκετές κερδισμένες μονομαχίες, έχασε το κέντρο. Μία διάταξη με ένα αμυντικό χαφ και τον Πράνιτς «μέσα αριστερά» με ακόμα ένα 8άρι δίπλα του, πιθανότατα θα απέφερε καλύτερο έλεγχο ρυθμού και δεν θα επέτρεπε στους Τζιώλη-Λαζάρ να ανεβαίνουν ψηλά. Συνεπώς, το 4-2-3-1 του Αναστασίου διευκόλυνε περισσότερο τα αργά κεντρικά χαφ του ΠΑΟΚ να πιέσουν, παρά την ομάδα του. Αυτό μαρτυρά και η αλλαγή Μέντες με Ατζαγκούν στο 58΄, που έφερε οπισθοχώρηση Πράνιτς, το Νιγηριανό ελεύθερο επιθετικό και τον Ζέκα να συγκλίνει, σε μια διάταξη που είχαμε ξαναδεί στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Τα λάθη που δεν πλήρωσαν αμφότεροι

Ο ΠΑΟΚ είδε αρχικά τον Καπίνο και στη συνέχεια τον Σίλντεφελντ να είναι εξαιρετικά ασταθείς. Στον πρώτο δεν έγιναν πολλά σουτ, ενώ τα αβίαστα λάθη του Κροάτη δεν έγιναν γκολ και έτσι ο Παναθηναϊκός παρέμεινε «ζωντανός».
Το «τριφύλλι» από την άλλη είδε τα αντίπαλα μπακ να αφήνουν μεγάλα κενά, ενώ Κατσουράνης-Βίτορ δεν έχουν ταχύτητα να βγουν στα πλάγια. Όμως, μετά την αποχώρηση Κλωναρίδη δε βρήκε τρόπο να «χτυπήσει» σε αυτά τα σημεία του γηπέδου. Και βέβαια, όταν ο ΠΑΟΚ «έσκασε» μετά το 75΄ και έμεινε πίσω, ήρθε το δώρο του πέναλτι που επεστράφη από τον Μπεργκ.

Συμπέρασμα

Το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΠΑΟΚ είναι ο τρόπος που πήρε το ντέρμπι. Η νίκη δεν ήρθε με υπερβάλλοντα ζήλο, δύναμη και πάσης φύσεως «πίεση» των «Αθηναίων» αντιπάλων από την εξέδρα, όπως συνηθίζει. Αλλά από ένα συγκεκριμένο τακτικό πλάνο που αποδείχθηκε συγκριτικά καλύτερο. Παρά ταύτα, η έλλειψη ταχύτητας στον άξονα θα τον ακολουθεί τουλάχιστον ως τον Δεκέμβρη και μάλλον θα στοιχίσει καθοριστικά.
Στον Παναθηναϊκό, η εξέλιξη του παιχνιδιού «ψήλωσε» κι άλλο την αυτοπεποίθηση. Όμως έγινε εμφανές ότι οι προπονητικές «αλχημείες» δεν καλύπτουν πάντα την έλλειψη βάθους στο ρόστερ.

Το Δέκατο Έκτο Πρωτάθλημα του Εξάστερου!

Το "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ DEVOTION" κάνει ένα καταπράσινο flash-back και σας θυμίζει τα 33 Πρωταθλήματα Ελλάδος που έχει κατακτήσει ο Εξάστερος μέχρι τα επόμενα που θα έρθουν και θα κοσμούν την Τροπαιοθήκη του Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!

Ένα διαφορετικό πρωτάθλημα διεξήχθη την περίοδο 1979-80, μοναδικό στην ιστορία της διοργάνωσης. Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους, Βορρά και Νότου και οι τρεις πρώτες κάθε ομίλου αγωνίστηκαν για το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος και αήττητος στο Νότο (16-0, 1572-1250) και βρέθηκε στην κορυφή και στο φινάλε του πρωταθλήματος με ρεκόρ 12-2 (1342-1135). Στην πέμπτη θέση των σκόρερ βρέθηκε ο Απόστολος Κόντος (634π.). Στη σύνθεση της ομάδας είχαν προστεθεί παίκτες όπως ο Ντέιβιντ Στεργάκος και ο Κυριάκος Βίδας.

Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Κόντος, Κορωναίος, Βίδας, Στεργάκος, Κοκολάκης, Ιωάννου, Μπατής, Παπάζογλου, Παπαντωνίου, Γκάρος, Γεωργανάς, Καλογερόπουλος. Προπονητής: Κώστας Πολίτης

Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών 1979-1980
Πρωταθλητής: Παναθηναϊκός
Τη σεζόν 1979/80 το πρωτάθλημα Α' εθνικής κατηγορίας μπάσκετ πραγματοποιήθηκε με διαφορετικό τρόπο εν συγκρίσει με άλλες χρονιές. Οι 14 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους, τον βόρειο και τον νότιο, 5 και 9 ομάδων αντίστοιχα. Οι 3 πρώτοι του βορείου και οι 5 πρώτοι του νοτίου ομίλου προκρίθηκαν για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ανταγωνίστηκαν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η χρονιά χαρακτηρίζεται ως η πρώτη του Νίκου Γκάλη, πιο επιτυχημένου Έλληνα καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών, ο οποίος αγωνίστηκε για 13 χρόνια με τη φανέλα του Άρη και άλλα 3 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Γκάλης έκανε μεγάλη εντύπωση όταν σκόραρε 56 πόντους στον αγώνα της ΑΕΚ εναντίον του Άρη στις 2 Μαρτίου του 1980.
Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Παναθηναϊκός ξανά μετά από τρία χρόνια και ήταν η πρώτη από τις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις μέχρι το 1982 για τους πράσινους.

Τελική κατάταξη

Α' Φάση Πρωταθλήματος

Όμιλος Βορρά
Θέση Ομάδα Βαθμοί Νίκες Ήττες
1 Άρης 14 7 1
2 ΠΑΟΚ 13 5 3
3 Ηρακλής 12 4 4
4 ΒΑΟ 10 2 6
5 Δημόκριτος 10 2 6
  • Ο Άρης έχει 1 μηδενισμό

Όμιλος Νότου
Θέση Ομάδα Βαθμοί Νίκες Ήττες
1 Παναθηναϊκός 32 16 0
2 Ολυμπιακός 30 14 2
3 Σπόρτιγκ 26 10 6
4 ΑΕΚ 24 8 8
5 Πανελλήνιος 23 7 9
6 Ιωνικός Ν. 23 7 9
7 Πανιώνιος 22 6 10
8 Απόλλων Π. 18 2 14
9 Μαρούσι 18 2 14

Θέσεις 1-8

Θέσεις 9-14

Β' Φάση Πρωταθλήματος

Θέσεις 1-8
Θέση Ομάδα Βαθμοί Νίκες Ήττες
1 Παναθηναϊκός 26 12 2
2 Ολυμπιακός 24 10 4
3 Άρης 22 8 6
4 Σπόρτιγκ 21 7 7
5 ΑΕΚ 20 6 8
6 Πανελλήνιος 19 5 9
7 ΠΑΟΚ 18 4 10
8 Ηρακλής 18 4 10

Θέσεις 9-14
Θέση Ομάδα Βαθμοί Νίκες Ήττες
1 Μαρούσι 16 6 4
2 Απόλλων Πατρών 16 6 4
3 Ιωνικός Ν. 16 6 4
4 Πανιώνιος 16 6 4
5 Δημόκριτος 15 5 5
6 ΒΑΟ 11 1 9