Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Με... σκούπες στο Caravel!

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού εμφανίστηκαν από νωρίς στο Caravel για να αποθεώσουν την ομάδα τους πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (19:15, Δ.Τ.), ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν σκούπες στα χέρια!

Οι «πράσινοι» φίλαθλοι έδωσαν ραντεβού στις 4.30μ.μ. στο Caravel, ωστόσο ο κόσμος μαζεύτηκε από πολύ νωρίς!

Στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου βρέθηκαν γύρω στα 500 άτομα για να «ντοπάρουν» τον Παναθηναϊκό, πριν το μεγάλο παιχνίδι με τον «αιώνιο» αντίπαλο στο κεκλεισμένων των θυρών Σ.Ε.Φ.

Το τραγούδι και τα συνθήματα δεν σταματούσαν κι  αρκετοί από αυτούς είχαν σκούπες στα χέρια... ζητώντας από την ομάδα να «καθαρίσει» το ντέρμπι.

Η αποστολή βγήκε στις 17:15 κι ο χώρος θύμιζε... μικρό ΟΑΚΑ. Ο κόσμος αποθέωσε τον Μπατίστ και θυμήθηκε παλιά συνθήματα, με τον Αμερικανό σέντερ όμως να παραμένει ήρεμος. 
 Ο Λάσμε ήταν εκείνος που χρειάστηκε τον περισσότερο χρόνο για να φτάσει στο πούλμαν και γνώρισε τη μεγαλύτερη αποθέωση, με τον ίδιο να χαμογελάει και να κουνάει ρυθμικά το κεφάλι του.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης... ντρίμπλαρε και μπήκε στο λεωφορείο, χωρίς να τον πάρει είδηση κανείς! Ο αρχηγός του τριφυλλιού έφτασε στο πούλμαν μετά από... σκριν διαφορετικής εξόδου, ώστε να μείνει απόλυτα συγκεντρωμένος.

πηγή


ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Τρία χρυσά και καλές παρουσίες για το Τριφύλλι!

Δύο πρωτιές πανηγύρισε το τμήμα ποδηλασίας του Παναθηναϊκού το Σάββατο (12/10) με τα αδέρφια Σπύρο και Ευθύμη Ντόκο από την Άμφισσα στο διασυλλογικό αγώνα ανάβασης που διεξήχθη στην Καρδίτσα. Ο πρώτος στην κατηγορία Μίνι- Μεγάλα κέρδισε την πρώτη θέση στην απόσταση 2,5 χιλιομέτρων ενώ ο δεύτερος στην κατηγορία Παίδων κατέκτησε την ίδια θέση στα 13,5 χιλιόμετρα.

Την επόμενη μέρα Κυριακή (13/10) ο Ευθύμης Ντόκος έλαβε μέρος και στην ανάβαση Ανατολής στην κατηγορία Παίδων δείχνοντας πως έχει δυνάμεις και δεν το βάζει κάτω κατακτώντας όμως την τέταρτη θέση χάνοντας με μικρή διαφορά τον βάθρο.

«Χρυσός» ο Ζούμας

Ωστόσο, το χρυσό σε αυτόν τον αγώνα κατέκτησε ένας ακόμα αθλητής μας ο Παναγιώτης Ζούμας ο οποίος ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και ενώ οι αντίπαλοι του επιχείρησαν αρκετά ξεκολλήματα ο ίδιος δεν τους έχασε ούτε στιγμή. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο «πράσινος» αθλητής μας επιχείρησε ένα ξεκόλλημα και με τον δυνατό ρυθμό που κράτησε μέχρι την γραμμή του τερματισμού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Τζούφης και Ράπτης στην ανάβαση Μιτσικέλι

Οι δύο Γιαννιώτες «πράσινοι», ο Μιχάλης Τζούφης και ο Χρήστος Ράπτης έλαβαν μέρος την ανάβαση Μιτσικέλι σε μία από τις πιο δύσκολες αναβάσεις που διοργανώνονται στην Ελλάδα.

Με περίπου 55 συμμετοχές (ανάμεσα τους και αθλητές της κατηγορίας όπεν) ξεκίνησε ο αγώνας από την κεντρική πλατεία στα Γιάννενα, κάνοντας προεκκίνηση 8χλμ. και επιπλέον άλλα 16χλμ.για να ολοκληρωθεί ο αγώνας.
 
Ο Μιχάλης Τζούφης και ο «πρωτάρης» Χρήστος Ράπτης της κατηγορίας Αντρών έλαβαν μέρος κερδίζοντας την 5η θέση και 13η θέση αντίστοιχα, σε έναν αγώνα που ξεκινάει από υψόμετρο 400μέτρων και τερματίζει στα 1800μ.


Παρουσία Κρίππελ στο σιρκουί της Κηφισιάς.

Ο «πράσινος» ποδηλάτης Ματτίας Κρίππελ συμμετείχε στο σιρκουί της Κηφισιάς στην κατηγορία Αντρών. Ο Ματτίας κατάφερε να βγάλει τις 10 στροφές ανάμεσα σε δυνατούς αθλητές και κυρίως σε αθλητές που τρέχουν συνέχεια σε αγώνες στο εξωτερικό.
 

Μπάσκετ Κορασίδες-Νεάνιδες: Άνετες νίκες για το Τριφύλλι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ - ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ 61-32 (Κορασίδες)

Εύκολη νίκη πέτυχαν οι κορασίδες του Παναθηναϊκού ΑΟ στον Τάφο του Ινδού το Σάββατο όπου επικράτησαν του Κρόνου Γέρακα με σκορ 61-32. Με κορυφαίες την Φάρου και Λυκούδη οι πράσινες πήραν κεφάλι στο σκορ από την αρχή του παιχνιδιού και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους τους.

Τα δεκάλεπτα: 13-4, 31-11, 46-26, 61-32.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Χατζηδάκη): Βασιλάκη 9 (1), Βελούδη 4, Φρίμα 6, Φάρου 17(3), Αναστασίου 3, Λυκούδη 16, Παπαγεωργοπούλου 4, Κολοκοτρώνη 2, Κακούρη, Φωτοπούλου, Πισπίρη, Περιστέρη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ ΑΣΚΗ - ΓΣ ΩΡΩΠΟΥ 30- 26
ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΣ - ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ 52- 27
ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 35- 59
ΑΟ ΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ-ΔΥΤ.ΠΡΟΑΣΤ. 53- 31
ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ - ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ 41- 37
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ - ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ 61- 32
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ - ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ 65-49 (Νεανίδες)

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τις νεάνιδες του Παναθηναϊκού για να κατακτήσουν το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Εύνικο με σκορ 65- 49. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτριες του Τριφυλλιού πέτυχαν 23 πόντους ενώ με υποδειγματική άμυνα δέχτηκαν μόνο δύο πόντους και με κορυφαία την Κορακίτη πήραν την νίκη.

Τα δεκάλεπτα : 15-10, 29- 26, 52- 28, 65- 49.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Παναγόπουλος): Κορακίτη 18(2), Γαλιατσάτου 5, Κακούρη 2, Ιθακησίου, Βελούδη 9, Χριστινάκη 7, Γεωργίου 2, Βουλκίδη 3(1), Μαθιανάκη, Κατσιμάρδου 13, Καραμπεσίνη, Τζάρου 6.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ - ΕΥΝΙΚΟΣ ΓΑΣ 65- 49
ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΣ - ΓΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΘΟΡΙΚΟΥ 56- 37
ΓΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 42- 48
ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ - ΜΕΛΑΣ ΑΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 60- 32
 

Στην Κυψέλη (16/10, 20.30) το Παναθηναϊκός-Κρόνος Αγ. Δημητρίου

Ο Παναθηναϊκός θα δώσει τον εξ αναβολής αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης γυναικών κόντρα στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου στο κλειστό της Κυψέλης την προσεχή Τετάρτη (16/10) και ώρα 20.30. 

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ: «Ο εξ αναβολής αγώνας Παναθηναϊκός ΑΟ-ΓΣ Κρόνος Αγ. Δημητρίου, για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, θα διεξαχθεί στις 16/10/2013 και ώρα 20.30 στο κλειστό γυμναστήριο Πανελληνίου». 

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Αήττητοι οι «πράσινοι»

Ακάθεκτο το αντρικό τμήμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Παναθηναϊκού συνεχίζει νικηφόρα την πορεία του με στόχο την άνοδο. Το «4x4» έκαναν οι «πράσινοι» επί του Καρέα με εκτός έδρας νίκη 4-3. 

Ο προπονητής, Διονύσης Βασιλείου ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Βγάλαμε ψυχή σε ακόμα ένα αποτέλεσμα με 4-3 στο τέλος». 

Αντίθετα, οι «πράσινες» δεν τα κατάφεραν αφού γνώρισαν την ήττα από την αντίστοιχη γυναικεία ομάδα του Καρέα (4-1).  

Τα αποτελέσματα:

Ανδρών
Κυριακή (13/10)
ΑΟ ΚΑΡΕΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  3-4

Γυναικών
Κυριακή (13/10)
ΑΟ ΚΑΡΕΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4-1

Εύκολη βόλτα στην Κόρινθο!

Με δύο τέρματα του Κλωναρίδη και ένα του Ατζαγκούν, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του ΠΑΣ Κορίνθου σε φιλικό εκτός έδρας παιχνίδι. Πολύ καλά δείγματα από τους πράσινους Νέους, πήραν χρόνο συμμετοχής οι αναπληρωματικοί. 

Ένα φιλικό με αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας όπως είναι η Κόρινθος δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό τίποτα περισσότερο από ένα καλό ξεμούδιασμα. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές με μικρό, τσέκαρε την ετοιμότητα των Μέντες και Μπαϊράμι και έλεγξε την παρουσία όσων προπονούνται και αγωνίζονται με την ομάδα Νέων.

Το τελευταίο ήταν και το πιο θετικό στοιχείο, αφού οι συγκεκριμένοι έδειξαν ότι προοδεύουν συνεχώς και ανταποκρίνονται στο κίνητρο της επιστροφής στην πρώτη ομάδα. Με καλύτερους τους Αναστασόπουλο και Σταματάκη και δευτερευόντως τους υπόλοιπους, οι Νέοι έδειξαν στον Αναστασίου ότι αν χρειαστεί λύσεις, μπορεί να στραφεί σε αυτούς.

Από εκεί και πέρα, ο Κλωναρίδης πέτυχε δύο τέρματα και έδειξε τη δεινότητα του, ο Ατζαγκούν ήταν ο πλέον δραστήριος και ο Χουχούμης ανεβάζει σταδιακά στροφές. Κάτι άλλο άξιο αναφοράς δεν σημειώθηκε στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός περιμένει την επιστροφή των διεθνών για να αρχίσει την προετοιμασία του για το ματς με τον Πανθρακικό στη Λεωφόρο.

Κλωναρίδης Χ2
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι με τον Κοτσόλη τερματοφύλακα, τους Μέντες και Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας, τον Σπυρόπουλο στο δεξί άκρο, τον Χουχούμη στο αριστερό, τον Αμπεΐντ αμυντικό μέσο, τους Δώνη και Ατζαγκούν δεξιά και αριστερά του, τον Μπαϊράμι στο δεξί "φτερό", τον Κλωναρίδη στο αριστερό και τον Ντίνα στην κορυφή της επίθεσης.

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο Παναθηναϊκός πήρε εξαρχής τον έλεγχο του ματς, ακόμα και αν παρατάχθηκε με "υπηρεσιακή" ενδεκάδα. Ωστόσο, χρειάστηκε να φτάσει το 17' για να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Αρχοντάκη και παρόλα αυτά, ευτύχησε να προηγηθεί. Ο Αμπεΐντ βρήκε κάθετα τον Μπαϊράμι, αυτός σούταρε, ο Κορίνθιος γκολκίπερ απέκρουσε προσωρινά και σε κενή εστία, ο Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ.

Στο 25' ο Αμπεΐντ ένιωσ ενοχλήσεις και παραχώρησε τη θέση του στον Αναστασόπουλο, ο οποίος ήταν ο δημιουργός του δεύτερου γκολ. Προτού το 0-2 όμως, η Κόρινθος απείλησε στο 30', με τον Κοτσόλη να αποκρούει δύσκολα το δυνατό σουτ του Λούβρη. Ακόμα, ο Μπαϊράμι επιχείρησε και αυτός ένα σουτ στο 38', αλλά ήταν χλιαρό και ο Αρχοντάκης μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Κλωναρίδη στο τέλους του ημιχρόνου. Ο Αναστασόπουλος με μία εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον νεαρό εξτρέμ, αυτός πέρασε τον Αρχοντάκη και σε κενή εστία διαμόρφωσε το 2-0.

"Σφραγίδα" από Ατζαγκούν
Το ημίχρονο άρχισε με τον Σταματάκη να αντικαθιστά τον Δώνη και στο 51' ήταν αυτός ο οποίος είχε την πρώτη καλή στιγμή του ημιχρόνου με ένα καλό σουτ. Έξι λεπτά αργότερα, ένα σουτ του Ατζαγκούν έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ. Στο 65' ακολούθησε διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, με τους Μουζακίτη και Μπαλμπόα να παίρνουν τις θέσεις των Μπαϊράμι και Κλωναρίδη.

Η Κόρινθος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 68', όταν ο Καφαντάρης γύρισε από το ύψος του πέναλτι και σούταρε, με τον Κοτσόλη να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα. Το ματς πήρε γρήγορο ρυθμό, ο Παναθηναϊκός επιτέθηκε ξανά στο 68' ο Μπαλμπόα πέρασε δύο αντιπάλους του και πάσαρε στον Ντίνα, όμως το "κρέμασμα" που επιχείρησε δεν πέτυχε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σταματάκης "τρύπησε" την άμυνα της Κορίνθου, ο Ατζαγκούν βγήκε τετ α τετ αλλά με κακό τελείωμα κατάφερε να αστοχήσει. Η Κόρινθος είχε άλλη μια καλή στιγμή με ένα αδύναμο σουτ του Τσίτσι στο 78', το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτσόλη.

Το 0-3 επετεύχθη στο 81', όταν σε μία επέμβαση του εκτός περιοχής ο Αρχοντάκης δεν έδιωξε σωστά υπό την πίεση του Μπαλμπόα, ο Ατζαγκούν έκλεψε τη μπάλα και σε κενή εστία πέτυχε γκολ. Αμέσως μετά το γκολ, ο Κοτσόλης παραχώρησε τη θέση του στον Αναγνωστόπουλο. Μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού δεν συνέβη κάτι άλλο αξιοσημείωτο και το τελικό σκορ ήταν το 0-3.

Κόρινθος: Αρχοντάκης, Φίλης, Σπυρόπουλος, Τζορμπατζίδης, Ντερτιλής, Μανιάτης, Τσίτσι, Κερμενίδης (75' Διαμαντόπουλος), Λούβρης (61' Ντραγκόλεφ), Γκεοργκίεφ (83' Αμπαδιωτάκης), Καφαντάρης.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (82' Αναγνωστόπουλος), Σπυρόπουλος, Βελάσκες, Μέντες, Χουχούμης, Δώνης (46' Σταματάκης), Αμπεΐντ (25' λ.τ. Αναστασόπουλος), Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (63' Μουζακίτης), Κλωναρίδης (63' Μπαλμπόα), Ντίνας.
 

«Πράσινη» η προϊστορία με τον πελάτη

 Σε επίπεδο πρωταθλήματος οι δύο «αιώνιοι» έχουν αναμετρηθεί συνολικά 178 φορές, με τον Παναθηναϊκό να έχει την μερίδα του λέοντος με 102 νίκες έναντι 76 του Ολυμπιακού.

Σε επίπεδο Α1, οι «πράσινοι» μετρούν 66 νίκες έναντι 53 των «ερυθρόλευκων». Συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα), το «τριφύλλι» προηγείται με 113 νίκες έναντι 85 του «αιώνιου πελάτη».

Αναλυτικά η προϊστορία στις αναμετρήσεις των δύο «αιωνίων» από τη σεζόν 1992/93:

2012/13 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-20 (διακοπή)

2012/13 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 63-52

2012/13 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 51-64

2012/13 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 72-67

2012/13 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 60-64

2011-12 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 82-76

2011-12 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 84-74

2011-12 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 84-72

2011-12 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 81-79

2011-12 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 84-78

2011-2012 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 78-77

2011-2012 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 74-70

2010-2011 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 101-94

2010-2011 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 76-68

2010-2011 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 78-66

2010-2011 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 70-75

2010-2011 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 87-83

2010-2011 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 61-65

2009-2010 ((Καν.Περίοδος))Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 87-76

2009-2010 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 98-90

2009-2010 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 73-54

2009-2010 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 79-72

2009-2010 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 79-70

2009-2010 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 69-76

2008-2009 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 86-69

2008-2009 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 77-75

2008-2009 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 67-69

2008-2009 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 91-64

2008-2009 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 74-70

2008-2009 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 94-81

2007-2008 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 81-77

2007-2008 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 64-82

2007-2008 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 83-79

2007-2008 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 71-55

2007-2008 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 78-67

2007-2008 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 59-57

2007-2008 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 90-76

2006-2007 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 73-74

2006-2007 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 84-89

2006-2007 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 79-72

2006-2007 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 76-72

2006-2007 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 86-85

2006-2007 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 78-68

2006-2007 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 89-76

2005-2006 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 84-77

2005-2006 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 90-71

2005-2006 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 82-76

2005-2006 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 68-79

2005-2006 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 82-70

2004-2005 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 81-74

2004-2005 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 86-55

2004-2005 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 74-77

2004-2005 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 95-77

2003-2004 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 76-60

2003-2004 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 55-57

2003-2004 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 79-76

2003-2004 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 68-73

2002-2003 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 85-76

2002-2003 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 73-65

2001-2002 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 52-62

2001-2002 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 91-84

2001-2002 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 80-89

2001-2002 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 80-76

2000-2001 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 86-78

2000-2001 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 68-63

1999-2000 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 83-70

1999-2000 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 88-84

1999-2000 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 73-57

1999-2000 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 80-74

1999-2000 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 79-63

1999-2000 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 68-69

1999-2000 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 57-54

1998-1999 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 59-56

1998-1999 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 63-53

1998-1999 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 71-68

1998-1999 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 72-56

1998-1999 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 64-47

1998-1999 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 66-56

1998-1999 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 53-62

1997-1998 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 67-65

1997-1998 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 68-48

1996-1997 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 62-55

1996-1997 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 79-64

1995-1996 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 66-61

1995-1996 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 81-60

1995-1996 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 67-63

1995-1996 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 65-63

1995-1996 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 72-65

1995-1996 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 79-74

1995-1996 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 73-38

1994-1995 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 72-74

1994-1995 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 65-67

1994-1995 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 82-66

1994-1995 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 71-55

1994-1995 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 66-56

1994-1995 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 65-57

1994-1995 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 45-44

1993-1994 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 72-64

1993-1994 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 66-60

1992-1993 (Καν.Περίοδος) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 78-76

1992-1993 (Καν.Περίοδος) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 69-56

1992-1993 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 62-51

1992-1993 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 89-74

1992-1993 (Πλέι Οφ) Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 72-77

1992-1993 (Πλέι Οφ) Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 20-0 (α.α)

πηγή

Απόβαση στο εξοχικό!

 Με τον Ούκιτς στη δωδεκάδα, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει απόψε (14/10, 7.15 μ.μ.-ΔΤ) στο ΣΕΦ γι' ακόμα ένα πάρτι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Με τον κόσμο του να δίνει ώθηση στο Caravel και τον Ρόκο Λένι Ούκιτς στην δωδεκάδα ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να δώσει ακόμα ένα μάθημα στον Ολυμπιακό απόψε (14/10, 7.15 μ.μ.-ΔΤ) στο ΣΕΦ, σε μία αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας των γηπεδούχων. Η προετοιμασία των “πράσινων” για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς το οποίο θα κλείσει την αυλαία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, μετά τις ατυχίες που υπήρξαν στη διάρκεια της προετοιμασίας. 

Στην τελευταία προπόνηση ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ν' ακολουθεί το όλο το πρόγραμμα και να θέτει εαυτό στην διάθεση της ομάδας μιας και τις τελευταίες ημέρες προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς. Παράλληλα κανονικά προπονήθηκε και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος συμπλήρωσε το… πράσινο παζλ καθώς για πρώτη φορά οι παίκτες του “τριφυλλιού” ήταν όλοι μαζί στο παρκέ, προκειμένου ν' ακολουθήσουν τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη ενόψει του ντέρμπι. Αναφορικά με τον Κροάτη γκαρντ καθημερινά πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια να συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας, για το ξενοδοχείο στο οποίο έχει καταλύσει, ενώ θα είναι και στη δωδεκάδα της αναμέτρησης.

Φυσικά και τα εξωαγωνιστικά νέα ήταν ευχάριστα για τον Πεδουλάκη και τους παίκτες του καθώς οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού με ανακοίνωσή τους, έδωσαν… ραντεβού στο Caravel για να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας και να την στηρίξουν στην προσπάθειά της για ένα ακόμα «διπλό» στην έδρα του Ολυμπιακού, όπως έγινε και στη διάρκεια των τελικών της περασμένης σεζόν και συνδυάστηκε με την κατάκτηση του τίτλου!

«Έφυγε» ο Παπασταύρου.....

 Μετά από περίπου τρία χρόνια που ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα υγείας ο Γιάννης Παπαστάυρου έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος τον Παναθηναϊκό.
Για περίπου τρεις δεκαετίες αποτέλεσε μία από τις «ψυχές» της παναθηναϊκής οικογένειας και ήταν παράγοντας ο οποίος ασχολούταν κατά κύριο λόγο με τις ακαδημίες των «πράσινων».
Μάλιστα τα χρόνια που ο Παπασταύρου ήταν υπεύθυνος στις ακαδημίες το «τριφύλλι» έβγαλε μερικούς σπουδαίους παίκτες όπως οι Λιβαθηνός, Καραγκούνης, Μπασινάς.
Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ μεγάλη και την έδειχνε σε κάθε ευκαιρία. Τελικά πέθανε στα γεράματά του έχοντας ζήσει μία ζωή γεμάτη πράσινο χρώμα.
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη (15/10) το πρωί (11.00) στον Άγιο Κωνσταντίνο Ζωγράφου.

Η δεύτερη φορά στο ΣΕΦ (video)

 Το 1999 ήταν μόνο η αρχή… Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε για δεύτερη φορά «Πρωτάθλημα μες στο Παλέ» το 2010!
Έντεκα χρόνια μετά το πρώτο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός το έκανε ξανά στις 6 Ιουνίου 2010, πανηγυρίζοντας τον τίτλο στο εξοχικό έπειτα από ένα ματς που διήρκησε τέσσερις ώρες και δεν τελείωσε ποτέ. Φρόντισαν γι’ αυτό οι οπαδοί των γηπεδούχων με τα έκτροπα τους…

Καλό ταξίδι, τίμιε γίγαντα...


Καλό ταξίδι, τίμιε γίγαντα...

Στο πένθος βυθίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής η δημοσιογραφική οικογένεια με τον θάνατο του Φίλιπου Συρίγου.

Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το βράδυ της Κυριακής ο Φίλιππος Συρίγος, ένας από τους πλέον έμπειρους δημοσιογράφους του αθλητικού χώρου.

Το  όνομα του είχε ταυτιστεί με το μπάσκετ και η  καριέρα του  στη δημοσιογραφία ξεκίνησε τη χρονιά που αυτό γνώρισε την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση, το 1968.

Τη δεκαετία του ‘80 εργάστηκε στην ΕΡΤ, αρχικά με τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων. Πανελλήνια αναγνωρισιμότητα απέκτησε το 1987 περιγράφοντας τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ. Αργότερα εργάστηκε στο Μega, τον ΑΝΤ1 και, τα τελευταία χρόνια, στη Nova.

Ξεκίνησε να γράφει στην «Αθλητική Ηχώ» και επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της «Ελευθεροτυπίας». Το 1988 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκδοση του πετυχημένου αθλητικού περιοδικού «Τρίποντο». Γνωστός για την αιχμηρή του γραφή αλλά και το δυνατό του ρεπορτάζ, έβγαλε δεκάδες θέματα και όχι μόνο για το μπάσκετ: ήταν από τις ελάχιστες «φωνές» που είχαν προϊδεάσει για την οικονομική ζημιά που θα προκαλούσαν στη χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του ’04.

Τα τελευταία χρόνια έδωσε άνιση μάχη με την επάρατη νόσο και «έφυγε» σε ηλικία 65 ετών……

Η  συγκλονιστική περιγραφή του ’87…