Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Παρέλαση με τη σημαία του Παναθηναϊκού!

 
Διαβάστε την ιστορία με το ευζωνάκι που παρέλασε με σημαία του Παναθηναϊκού, στις 25 Μαρτίου 1971...Μία μέρα μετά την επική πρόκριση του Παναθηναϊκού απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας, Έβερτον, στο δρόμο για το Γουέμπλεϋ, έξι φίλαθλοι από τα Γιαννιτσά τόλμησαν να «σπάσουν» τα στεγανά των στρατιωτικών και σχολικών παρελάσεων, δίνοντας σε ένα ευζωνάκι μία πράσινη σημαία με το Τριφύλλι.Από ότι φαίνεται, κανένας δεν έδειξε να ενοχλείται με αυτήν την κίνηση. Άλλωστε, όλη η χώρα ζούσε εκείνες τις μέρες σε ρυθμούς Παναθηναϊκού!Μετά την παρέλαση του Τριφυλλιού από το περήφανο ευζωνάκι η «πράσινη» προέλαση συνεχίστηκε, μέχρι που ολοκληρώθηκε στο Μοντεβιδέο. Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη κάνει την δική του... επανάσταση στα διεθνή γήπεδα.

Μάδησε το Περιστερι στο ρελαντί!

 Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στο Περιστέρι. Επιβλήθηκε 85-60 στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ξεκουράζει παίκτες, αλλά και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε άλλους.
Μετά από ένα «αναγνωριστικό» δίλεπτο οι «πράσινοι» πήραν τα ηνία του αγώνα, έφτασαν γρήγορα στο 9-2 (5’20’’) με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει 17-6. Το παιχνίδι δεν άλλαξε εικόνα ως το τέλος της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +20 (31-11, 16’30’’), λίγο αργότερα στο +21 (34-13, 17’30’’), άγγιξε τους 28 πόντους με την έναρξη της τέταρτης περιόδου (64-36, 30’20’’) με το Περιστέρι να προσπαθεί εκεί να αντιδράσει, να πιέσει και να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο. Έκανε ένα 11-0 (64-47, 33’), πλησίασε λίγο αργότερα στους 16 πόντους (67-51, 34’), αλλά ο Παναθηναϊκός πάτησε και πάλι το γκάζι, διαμόρφωσε το 77-53 (37’45’’) με τον αγώνα να κλείνει με το τελικό 85-60.

Δεκάλεπτα: 17-6, 40-18, 61-34, 85-60 

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 4, Μπράμος 14, Ματσιούλις 7, Διαμαντάκος, Ούκιτς 7, Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 4, Γκιστ 6, Μπανκς 19, Ξανθόπουλος 10, Γιαννόπουλος 2, Σκορδίλης 2 

Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 18, Κομποδιέτας 7, Πάρκερ 10, Κανονίδης 6, Ψαρόπουλος, Μάντζαρης 6, Μίτσελ 11, Χάινς, Πέτρουλας, Μελισσαράτος, Λάκκας 2, Ζούμπος

Πεδουλάκης: «Δύσκολο να συγκεντρωθείς»
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί η ομάδα, υπό τις συνθήκες αυτές, χωρίς κόσμο. Στόχος μας ήταν να ρολάρουν όλα τα παιδιά, να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες, να πάρουν χρόνο συμμετοχής κάποιοι άλλοι και να μην έχουμε κάποιο τραυματισμό. Στο πρώτο ημίχρονο η άμυνά μας ήταν σε καλό επίπεδο, όσο περνούσε ο χρόνος όμως, το μυαλό μας ήταν στο ταμπλό. Εύχομαι στο Περιστέρι να πετύχει το στόχο της παραμονής».

Ο Δημήτρης Κουστένης, προπονητής του Περιστερίου τόνισε: «Θα ήθελα πριν από οτιδήποτε άλλο να συγχαρώ τον Αργύρη Πεδουλάκη και τον Παναθηναϊκό γενικότερα για την επιτυχία απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και την πορεία που έχει κάνει στην Ευρωλίγκα. Θέλαμε ερχόμενοι εδώ να μην είναι ένα απλό παιχνίδι «διεκπεραίωσης» για τον Παναθηναϊκό. Για τρία δεκάλεπτα δώσαμε μάχες, είχαμε ενέργεια. Προσπαθήσαμε να εντάξουμε τον Πάρκερ και τον Μίτσελ στη φιλοσοφία της δική μας, αμυντική και επιθετική. Και να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια για έναν από τους πέντε τελικούς που έχουμε μπροστά μας, απέναντι στην Καβάλα. Από σήμερα ανήκει στο παρελθόν το παιχνίδι αυτό με τον Παναθηναϊκό και κοιτάζουμε τη συνέχεια».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος σημείωσε: «Προσεγγίσαμε πολύ σωστά το παιχνίδι. Στηριχθήκαμε κυρίως στην άμυνα. Ήμασταν σοβαροί σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, σε κάποια άλλα πάλι όχι και τόσο, αλλά πήραμε τη νίκη. Τώρα εστιάζουμε στον αγώνα με την Μπάμπεργκ, που είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Εύχομαι καλή συνέχεια στο Περιστέρι».

Ο Σμους Πάρκερ δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και στον Βασίλη Ξανθόπουλο, έκαναν πολύ δουλειά. Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι για να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε τέσσερα-πέντε παιχνίδια μπροστά μας και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον αγώνα ως βήμα για να συνεχίσουμε καλύτερα. Όπως είπα έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας με την Καβάλα. Αν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για 5-10 λεπτά με τον Παναθηναϊκό, είναι κάτι που θα μας βοηθήσει για τον επόμενο μεγάλο μας αγώνα. Και χρειαζόμαστε τον κόσμο μας να είναι εκεί και να μας βοηθήσουν».

Χωρίς τον Διαμαντίδη
Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε σήμερα χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος πήρε χρόνο ξεκούρασης, αισθανόμενος και κάποιες μικρές ενοχλήσεις στο πόδι. 


Μπάσκετ Κορασίδων: Έκαναν το break οι κορασίδες στο Γαλάτσι!

 Έκαναν το break οι κορασίδες στο Γαλάτσι και θέλουν μία νίκη τη Τετάρτη στον Τάφο του Ινδού για να αναδειχτούν πρωταθλήτριες ΕΣΚΑ!!!
Με ένα καλάθι της Ιωάννας Παπαγεωργοπούλου στην εκπνοή του αγώνα ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Γαλάτσι στην έδρα του και πήρε το προβάδισμα στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ. Επόμενος αγώνας τη Τετάρτη στις 20:00 στον Τάφο του Ινδού.


πηγή