Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Παρέμεινε στην Κορυφή!!!


Οι υψηλές πτήσεις του Παναθηναϊκού δεν συνεχίστηκαν αλλά οι παίκτες του Φερέιρα κατάφεραν να σταθούν όρθιοι και παρέμειναν στην κορυφή και στο +2 από τον ολυμπιακό.
Το τελικό 1-1 είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό. Παρέμεινε στην κορυφή με 2 βαθμούς διαφορά από τον ολυμπιακό, ενώ διατήρησε και το αήττητο του, έπειτα από 8 παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα (θυμίζουμε πως οι "πράσινοι" έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα). Επομένως οι παίκτες του Φερέιρα έφυγαν ευχαριστημένοι από το Φάληρο και μην ξεχνάμε πως αφαίρεσαν από το πρόγραμμα τις δύο πιο καυτές έδρες του ελληνικού πρωταθλήματος, την Τούμπα και το Καραϊσκάκη.
Ο Παναθηναϊκός που προερχόταν από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με ωραίο ποδόσφαιρο στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, μπήκε καλά στο ντέρμπι. Προηγήθηκε με τον Ζέκα στο 17' (πρώτο γκολ για τον Πορτογάλο μέσο στο πρωτάθλημα) και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να θέσει τις βάσεις για τη νίκη με το δοκάρι του Λέτο στο 29' (πρώτο ματς που δεν σκόραρε ο Αργεντινός άσος).
Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και από το 30' εώς το 65', ο ολυμπιακός ήταν πιο δραστήριος, ισοφάρισε και δημιούργησε πολλές φάσεις. Οι "πράσινοι" ισορρόπησαν το παιχνίδι στο τελευταίο 25λεπτο με την είσοδο του Βύντρα και τις εσωτερικές αλλαγές των Μαρίνου-Ζέκα και θα μπορούσαν να "κλέψουν" τη νίκη σε κάποια αντεπίθεση με καλύτερη στιγμή την ευκαιρία του δραστήριου Κουίνσι.
Ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος χάρη στις επεμβάσεις του Στέφανου Καπίνο με αποκορύφωμα την απόκρουση στο 83' όταν η μπάλα άλλαξε πορεία από την κόντρα του Βύντρα στον φουστέρ. Ο 17χρονος τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός στο πρώτο του ντέρμπι με τον ολυμπιακό, άντεξε στο Καραϊσκάκη και βοήθησε την ομάδα του στο να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ικανοποίηση, λοιπόν, για το θετικό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, ωστόσο τα μεγάλα κενά διαστήματα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, θα πρέπει να προβληματίσουν τον Φερέιρα ενόψει της συνέχειας. Παράλληλα υπήρξε πρόβλημα στην αμυντική του λειτουργία για ακόμη μία φορά και ιδιαίτερα στις στημένες φάσεις.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του 4 παιχνίδια πριν από τη διακοπή για τις γιορτές και καλείται να προχωρήσει με νίκες στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη στις 4/12, με τον Πανιώνιο στη Ν.Σμύρνη στις 11/12 και με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ στις 17/12.