Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σηκώστε Ανάστημα Επιτέλους!!!

Η ήττα θέλει περπάτημα, στα δύσκολα κράτημα
Πρέπει να ξέρεις να σηκώνεις ανάστημα
Για παιχνίδια θανάσιμα βρίσκει πάτημα
Και το πάθημα πάντα πρέπει να γίνεται μάθημα

Είναι αλήθεια πως από το μηδέν φτάνεις στην κορυφή
Η ήττα όμως ποτέ δεν είναι αξιοκρατική
Έχει ψάρια μεγάλα μεγαλύτερα από σένα
Δεν υπάρχει αυτό που λένε περασμένα ξεχασμένα
Δεν υπάρχει συγνώμη όταν έχουν φώτα οι δρόμοι
Κι όποιος δε σε πάει, δύσκολα αλλάζει γνώμη

Έχει κανόνες για να παίξεις, παίζεις πάντα μ' αυτούς
Κοίτα να μη μιλάς ποτέ, αλλά πάντα ν' ακούς
Κι ότι κι αν ακούσεις, πρόσεχε πώς θα το μεταφέρεις
Η Επιτυχία είναι πολύ θερμή, πολλά να της προσφέρεις
Πρέπει να γυρνάς με τα μάτια ορθάνοιχτα,
Μες στη ήττα δεν έχει φιλίες και κολλητούς
Έχε τους φίλους σου κοντά, μα πιο κοντά τους εχθρούς
Τα τσιράκια θα κάνουν πώς και πώς να σε πατήσουν
Κάνουν χρόνια να αγαπήσουν, μα ένα βράδυ να μισήσουν
Γι' αυτό λοιπόν όσο σκοτάδι και να 'χει, κράτα τα μάτια ανοιχτά
Πλάτη στο τοίχο και περπάτα μπροστά
Έχε απόσταση από όσους σου χαϊδεύουν τα αυτιά
Παρ' όλα αυτά θα γνωρίσεις τα καλύτερα της εξέδρας παιδιά

Αν σου δοθεί η ευκαιρία για Γκόλ να μπει μέσα, μπες
Όμως θυμήσου εδώ δε παίζουν ρόλο οι περγαμηνές
Στο σκοτάδι της ποδοσφαιρκης Ευρώπης φαίνονται όλα αλλιώς
Παραδείγματος χάριν
Η σκιά του Μάριμπορ στον τοίχο του Europa League μοιάζει λιοντάρι...

Τεράστια ΞΕΦΤΙΛΑ!

 Το πείραμα με τον Λάζαρο δεν έπιασε, ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός από την άμυνα μέχρι την επίθεση και έτσι κάποια Μάριμπορ τον ντρόπιασε με 3-0 σαν σε προπόνηση! Πιο χάλια δεν γίνεται...
Με τον Λάζαρο στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον Παναθηναϊκό στο Μάριμπορ, αφήνοντας ουσιαστικά την ομάδα χωρίς κλασικό επιθετικό ελπίζοντας πως η επιθετική λειτουργία και οι τελικές προσπάθειες συνδυαστούν με κάποιο γκολ.
Ο Παναθηναϊκός πάντως μπήκε... μαγκωμένος στο ματς, με την Μάριμπορ να παίρνει γρήγορα τον «αέρα» των πράσινων και να δημιουργεί κινδύνους για την εστία του Καρνέζη. Πέρα από κάποιες ατομικές προσπάθειες του Σισοκό και του Κουίνσι, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός περίμενε τους Σλοβένους χωρίς να προσπαθεί να κάνει παιχνίδι κόντρα σε μία πιο αδύναμη ομάδα.
Τελικά το Τριφύλλι το πλήρωσε σε μία φάση όπου οι παίκτες της Μάριμπορ... έκρυψαν την μπάλα! Στο 25΄ λοιπόν, μετά την ωραία προσπάθεια, ο Τάμπαρες έβγαλε στον Μπέριτς, τον οποίο έχασε ο Βελάσκες και η μπάλα στη συνέχεια βρέθηκε στα δίχτυα του Καρνέζη για το 1-0.
Αν και κανείς θα περίμενε πως θα ο Παναθηναϊκός θα ξυπνήσει μετά από αυτό το γκολ, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Το κακό πράσινο κέντρο και ο εξαφανισμένος Λάζαρος δεν έδιναν καμία ελπίδα στο Τριφύλλι για να απειλήσει και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με την Μάριμπορ να προηγείται με 1-0 και να μην έχει απειληθεί σχεδόν καθόλου.
Ο Φερέιρα δεν άλλαξε τίποτα με την έναρξη της επανάληψης και ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι κακός, αν και στο 55΄ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά ο Λάζαρος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χαντάνοβιτς και στη συνέχεια ο Ζέκα με άδειο τέρμα έστειλε την μπάλα στις εξέδρες,
Τότε έγινε και η αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου με τον Φορναρόλι, αλλά ήδη είχε χαθεί ένα ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο σκορ μετά την άστοχη επιλογή του Πορτογάλου που δοκίμασε τον Λάζαρο σε θέση... Λέτο, αλλά όπως και να το κάνουμε ο Αργεντινός δεν έχει καμία σχέση με τον Έλληνα μέσο σε ποιότητα, τεχνική και ικανότητα...
Από τη στιγμή που δεν άλλαξε τίποτα στην εικόνα του Τριφυλλιού ήρθε και το... έγκλημα στην άμυνα στο 62΄. Μετά το πούλημα της μπάλας από τον Κουίνσι στο κέντρο, τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού μάρκαραν με τα μάτια τον Ιμπραϊμι και είδαν την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Καρνέζη!
Τα περσινά ματς με την Οντένσε και την Μακάμπι θυμήθηκαν, λοιπόν, οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο Μάριμπορ και μπορεί η πρόκριση να είναι ανοιχτή, αλλά αυτή η εικόνα που βγάζουν οι παίκτες του Φερέιρα δεν δίνει καμία ελπίδα.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και στο 87΄ το πέναλτι του Σισοκό και ο Ταβάρες από την άσπρη βούλα έκανε το 3-0 διαλύοντας έναν πεθαμένο Παναθηναϊκό. Οι ευθύνες βαραίνουν άπαντες στην ομάδα και ζητείται πλέον δραστική λύση...