Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μπάσκετ Γυναικών: Ο Πέτρος Πρέκας αναλύει το Πρωτέας - ΠΑΟ

Ο Πέτρος Πρέκας σκιαγραφεί, μέσω του Basketblog.gr, τις ομάδες του Πρωτέα Βούλας και του Παναθηναϊκού και τις αναλύει τεχνικά εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών, που θα διεξαχθεί στο κλειστό της Βούλας (Κυριακή 1/12, 12.00).
 
«Είμαστε στην αρχή του Πρωταθλήματος μόλις στην 7η αγωνιστική και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, μπορούμε όμως να έχουμε μια σημαντική εικόνα για τις ομάδες, στην οποία σίγουρα χωράνε αλλαγές και βελτιώσεις στη συνέχεια. Βέβαια παρ' όλα αυτά ο συγκεκριμένος αγώνας εκτός από τεχνικό ενδιαφέρον έχει και ειδικό βάρος όσον αφορά τη νίκη διότι την κουβαλάς στα πλεί οφ, όπου εκεί όλα κρίνονται», λέει στο Basketblog.gr ο πρώην ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού.

«Τον αγώνα θεωρώ ότι θα τον κρίνουν η άμυνα και τα ριμπάουντ, καθότι θα κληθούν οι ομάδες μέσα από τους προβληματισμούς που θα τους βάλουν οι αντίπαλες επιθέσεις να έχουν συγκέντρωση, ενέργεια και να τρέξουν μεγάλες διαδρομές για να κάνουν σταματήματα της επίθεσης με πρώτες, δεύτερες και τρίτες περιστροφές. Και βέβαια τα ριμπάουντ, που σου δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις κατοχές και τον ρυθμό και ιδίως όσον άφορα τις κατοχές που αυτό μεταφράζεται σε κόπωση και φθορά, εφόσον θα χρειαστεί να παίξεις περισσότερες άμυνες», εξηγεί ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και προχωρά σε λεπτομερή ανάλυση των δύο αντιπάλων «φωτίζοντας» ενδελεχώς τα προτερήματα και τις αδυναμίες τους.

«Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει εξαιρετικό ρόστερ με μεγάλο βάθος, αφού στον περσινό βασικό κορμό της ομάδας προστέθηκαν η Κοσμά, η Γέμελος και η Καβάσιλα ελαχιστοποιώντας τις αδυναμίες της ομάδας. Η επιστροφή της Κοσμά εκτός από τις άμεσες επιλογές που σου δίνει στη θέση "4" (χαμηλά στο καλάθι με πλάτη), σε άμυνα και επίθεση αποδεσμεύει τη Δίελα σε θέση "3" που μαζί με την Μαγκλάρα δημιουργούν ένα αμυντικό τρίγωνο (Κοσμά - Δίελα - Μαγκλάρα), το οποίο μπορεί να σου δώσει υψηλή ενέργεια, ταχύτητα και αλληλοκάλυψη. Η προσθήκη της Γέμελος ανεβάζει κατά πολύ το επίπεδο δημιουργίας και σκοραρίσματος, ιδίως σε ανοιχτό γήπεδο καλύπτοντας την αδυναμία που υπήρχε.

Σε δεύτερο χρόνο υπάρχουν πλέον πολλαπλές επιλογές και δε χρειάζεται όλη τη φθορά της δημιουργίας να την παίρνουν η Καλέντζου και η Ντέλβα, που προσθετικά θα βρίσκουν και περισσότερο χώρο για δράση. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν εκμεταλλεύεται τη δημιουργία της Καλέντζου μέσα από τα pick n roll, όπου εκεί πραγματικά έχει ολοκληρωμένη ικανότητα και ιδανικές επιλογές (pull up shoot , πάσα στο πρώτο - δεύτερο - τρίτο rotation) και την ικανότητα της Ντέλβα στο παιχνίδι χαμηλά, όπου στο 1vs1 είναι ανίκητη».

«Αυτό πρακτικά μεταφράζεται στο ότι η άμυνα του Πρωτέα θα χρειαστεί υψηλής διαδικασίας αλληλοκάλυψη (rotation) με ενέργεια και συγκέντρωση σε πρώτο χρόνο (1o rotation), σε δεύτερο χρόνο (2ο rotation), όπου η μπάλα από τα χέρια τον Καλέντζου και Ντέλβα θα πάει στις Δίελα - Σλούκα, που είναι εξαιρετικές σουτέρ και ακόμα πιο δύσκολα όταν η μπάλα θα πάει στη Γέμελος που εκτός από καλή σουτέρ είναι εξαιρετική στα drives άρα εκεί ενδεχομένος να χρειαστεί και αλληλοκάλυψη σε τρίτο χρόνο (3ο rotation) και συγχρόνος θα χρειαστούν δυνατά box out πάνω στις περιστροφές ώστε να αποκτηθούν τα ριμπάουντ, όπου ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός με Ντέλβα - Κοσμά - Δίελα. Επομένως θα χρειαστεί τεράστια ενέργεια από την άμυνα του Πρωτέα ώστε να καλύψει όλη αυτή τη δημιουργία και να πάρει τα ριμπάουντ».

Ποια είναι, όμως, η ανάλυση του κόουτς για τον Πρωτέα Βούλας; «Ο Πρωτέας είναι μια ομάδα η οποία στηρίζεται στην ομαδική διαδικασία και καθοδηγείται σε υψηλό ποσοστό από τον προπονητή της, αυτό δίνει τη δυνατότητα να μεταβάλλεται η ομάδα από αγώνα σε αγώνα ανάλογα με τον αντίπαλο, αλλά και πολλές φορές και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ετσι ο Πρωτέας διεκδικεί τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια, άσχετα με τον αντίπαλο και αυτό του δίνει το δικαίωμα να έχει υψηλούς στόχους.

Στην ήδη περσινή πετυχημένη ομάδα προστέθηκαν η Λύμουρα και η Φρίμαν καλύπτοντας αδυναμίες και αυξάνοντας την παραγωγή απόδοσης σε επίθεση και άμυνα, αφού και οι δύο αθλήτριες αντιλαμβάνονται σε υψηλό επίπεδο το ομαδικό παιχνίδι που όπως προαναφέραμε στηρίζετε η αγωνιστική φιλοσοφία του Πρωτέα».

Η Λύμουρα, όπως όλοι ξέρουμε, είναι μια καταπληκτική δημιουργός έχοντας πια το ειδικό βάρος στην επίθεση του Πρωτέα. Μπορεί και δημιουργεί μέσα από drives, post up και ιδίως από pick n roll, όπου έχει καταπληκτική έφεση στην πάσα στο 1ο rotation (κόψιμο ψηλής), αλλά και στο 2ο rotation, όπου εκεί βρίσκονται Δασκαλοπούλου - Μαγαλιού, οι οποίες είναι εξαιρετικές σουτέρ, αλλά και Νικολοπούλου - Μπαρμπερίδου - Φρίμαν που δεν μπορείς να τις υποτιμήσεις. Η δημιουργία της βέβαια δεν εξαντλείται στο πρόσωπο με καλάθι, αλλά και με πλάτη σε αυτό, καθώς πρόκειται για ένα ψηλό γκαρντ με ιδιαίτερη ικανότητα στο παιχνίδι χαμηλά. Ολη αυτή η δημιουργία βοηθάει και σε δεύτερο χρόνο ότι η Μαγαλιού είναι πιο ξεκούραστη για να σκοράρει (αφού δεν χρειάζεται να δημιουργεί τόσο όσο πέρσι). Εφόσον η μπάλα πάει χαμηλά (Λύμουρα) μπορούν οι ψηλές του Πρωτέα να πάρουν τη μπάλα σε κίνηση και να μην χρειαστεί να παίξουν 1vs1 με πλάτη και ντρίμπλα, όπου δεν είναι το δυνατό τους σημείο (Βλάχου - Τετενέ - Φασούλα).

Ολα τα παραπάνω βέβαια για την άμυνα του Παναθηναϊκού σημαίνει προβληματισμός για το αν θα στείλει δεύτερο αμυντικό και βέβαια ενέργεια - αλληλοκαλύψεις και υψηλή συγκέντρωση. Ο Πρωτέας μέχρι τώρα έχει δείξει ότι παίζει σε υψηλό ρυθμό κυνηγώντας το καλάθι στα πρώτα 0-12'' (παίζοντας αρκετό χρόνο με τρία πλέι μέικερ Μαγαλιού - Λύμουρα - Νικολοπούλου), είτε από πρώτο αιφνιδιασμό με τελειώματα της Φρίμαν, η οποία τρέχει γρήγορα το γήπεδο στον κεντρικό άξονα, είτε σε δεύτερο χρόνο χτυπώντας με συγκεκριμένη διαδικασία. Ετσι ο Παναθηναϊκός καλείται να έχει γρήγορες επιστροφές και συγκέντρωση στην άμυνα από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Αλλος ένας σημαντικός προβληματισμός που μπαίνει στην άμυνα του Παναθηναϊκού είναι η αντιμετώπιση της Φρίμαν, όπου έχει την ικανότητα να παίζει σε θέση 4 και 5 (πρόσωπο - πλάτη) με την ίδια αποτελεσματικότητα. Ιδίως όταν πάιζει σε θέση 5 και με πρόσωπο, όπου θα χρειαστεί να τραβηχτεί έξω στην άμυνα η Ντέλβα».

Με ενδιαφέρον ακόμα θα δούμε:
- Την αντίδραση του Παναθηναϊκού στην προσπάθεια του Πρωτέα να ελέγχει τον ρυθμό πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και αλλάζοντας άμυνες.
- Την αντίδραση της άμυνας του Πρωτέα στην υψομετρική διαφορά και δύναμη που έχει ο Παναθηναϊκός στην περιφέρεια με Γέμελος - Δίελα - Καλέντζου - Σλούκα, ιδίως όταν ο Πρωτέας παίζει με τρία πλέι μέικερ.
- Την ψυχολογική προετοιμασία των ομάδων καθώς ο Πρωτέας ναι μεν έχει κάνει μια ήττα, αλλά έχει πολύ σημαντικό κίνητρο, αφού έχει φιλοδοξίες, είναι δουλεμένη ομάδα με ενθουσιασμό και παίζει στο γήπεδό του το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στον Πρωταθλητή. Ο δε Παναθηναϊκός είναι αήττητος και με την ποιότητα την ωριμότητα και την ψυχολογία του Πρωταθλητή θέλει τη νίκη γνωρίζοντας πόσο πολύ μετράει για τη συνέχεια και τα πλέι οφ, όπου μπορεί να του δώσει το προβάδισμα και ιδίως το πλεονέκτημα της έδρας.
-Την αντίδραση των ομάδων σε κάθετι καινούριο που θα παρουσιάσει ο αντίπαλος.
- Τέλος αν θα βρουν χώρο οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο κλειστό της Βούλας δίνοντας τη γνωστή έξτρα δυναμική.
 

Σκοποβολή: Απο τον Παναθηναϊκό το πρώτο Κύπελλο Χριστουγέννων!

 Με μεγάλη χαρά, ενημερώνουμε το φίλαθλο σκοπευτικό κοινό,
ότι ο Παναθηναϊκός Α.Ο. προκηρύσσει αγώνες αεροβόλων όπλων Α΄ Κατηγορίας

(Α. Γ. Ε. Ν.) με την ονομασία “Α’ Κύπελλο Χριστουγέννων”.
Στα πλαίσια της αναγέννησης του τμήματος Σκοποβολής του Παναθηναϊκού Α.Ο., προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη ενέργεια, για να δηλώσουμε ξανά “παρών” στα Ελληνικά Σκοπευτικά δρώμενα. Κάτι που έχει να γίνει πολλά χρόνια, βάζοντας την ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού πάλι στον σκοπευτικό χάρτη.

Ο αγώνας αυτός, έχουμε την ελπίδα ότι, θα αποτελέσει την αρχή μιας συνέχειας αγώνων, που θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την αντίστοιχη περίοδο, δημιουργώντας έναν αγώνα-παράδοση στη σκοπευτική κοινότητα. Το “Α’ Κύπελλο Χριστουγέννων”, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013, στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα.

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές σε κάθε κατηγορία με τους οκτώ (8) πρώτους να παίρνουν βαθμούς που θα μετράνε για λογαριασμό των ομάδων τους. Κυπελλούχος ομάδα θα ανακηρυχθεί, η ομάδα που θα έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς. Στην προκήρυξη των αγώνων παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον τρόπο βαθμολόγησης.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι ιδέες μας σιγά-σιγά παίρνουν σάρκα και οστά! Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να διαδώσουμε τις αξίες και την ομορφιά του αθλήματος της Σκοποβολής σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε, δίνοντας προτεραιότητα στα νέα παιδιά!

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου!
Μπορείτε να κατεβάσετε την προκήρυξη του αγώνα εδώ

Εξάστερος: Αγριεμένος κι αποφασισμένος στην Χώρα των Βάσκων!

 Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε στην «Fernado Buesa Arena» από την Λαμποράλ Κούτσα (21:30, ΔΤ) και θέλει το «διπλό» που θα αλλάξει τα δεδομένα στην βαθμολογία του ομίλου του.

Το αποψινό παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί… κομβικό για την μετέπειτα πορεία του Παναθηναϊκού στην σεζόν. Οι «πράσινοι» φιλοξενούνται από την Λαμποράλ Κούτσα για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και θέλουν να πάρουν ένα… αντρίκειο «διπλό» που θα αλλάξει τα δεδομένα στην βαθμολογία του ομίλου τους και ούτε λίγο ούτε πολύ μπορεί να κάνει τον Παναθηναϊκό… αφεντικό.

Όμως, για μία ακόμα φορά ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν «πονοκεφαλιάζει» λόγω του… αντιπάλου, αλλά και για τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του. Ο λόγος για τον Στεφάν Λάσμε του οποίου η συμμετοχή στην δωδεκάδα ναι μεν είναι δεδομένη, αλλά από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» πήρε μέρος σε κομμάτι της χθεσινής προπόνησης και από εκεί και πέρα ανάλογα πως θα είναι σήμερα θα αποφασίσει ο Πεδουλάκης για το πώς και πόσο θα τον χρησιμοποιήσει στον αγώνα.

Προβλήματα και για την Λαμποράλ
Όπως όλα δείχνουν στον αποψινό αγώνα δεν θα είναι μόνο ο Παναθηναϊκός που θα έχει προβλήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ισπανία, προβλήματα και μάλιστα σοβαρά θα έχει και ο Σέρχιο Σκαριόλο. Αντρές Νοτσιόνι και Φαμπιέν Κοζέρ δεν θα είναι όπως όλα δείχνουν στη διάθεση του προπονητή τους, δημιουργώντας του… πονοκεφάλους. Ο πρώτος δεν έχει αναρρώσει πλήρως από το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό, ενώ ο δεύτερος μπήκε μεν στις προπονήσεις, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην αγωνιστεί εναντίον του «τριφυλλιού».

Στην επίσημη σελίδα της Λαμποράλ Κούτσα δεσπόζει το βίντεο της παρουσίασης για την ομάδα του Παναθηναϊκού.     

 Η αναφορά γίνεται φυσικά εν όψει της αυριανής αναμέτρησης στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής ημέρας της Ευρωλίγκα.
Δείτε το βίντεο της παρουσίασης:
  
πηγή

Οι δηλώσεις Αλαφούζου και Γιαννακόπουλου μετα την πρώτη συνάντηση!

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου σχετικά με τον ενδιαφέρον του Δ. Γιαννακόπουλου!!!

 Μετά την συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Γιάννης Αλαφούζος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ.

«Ο κύριος Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον να επενδύσει με κάποιο ξένο επενδυτή στην ΠΑΕ. Το ποσό που θέλει να επενδύσει μαζί με τον ξένο επενδυτή που έχει μαζί του είναι σε λογικά πλαίσια» είπε αρχικά ο κ. Αλαφούζος.

Στην συνέχεια ο κ. Αλαφούζος τόνισε: «Είμαι ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη γιατί εμφανίζεται η πιθανότητα να επενδύσει μία σημαντική οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά. Η ΠΣ είναι θεματοφύλακας και ανέλαβε να διασώσει τον Παναθηναϊκό, κάτι που έχει καταφέρει. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί, η οικογένεια Γιαννακόπουλου μας στηρίζει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Αλαφούζος ρωτήθηκε αν η επόμενη μέρα της ΠΑΕ περιλαμβάνει και τον ίδιο, με τον ίδιο να απαντά: «Υπάρχει ένας ξένος επενδυτής. Για να τον έχει επιλέξει ο κ. Γιαννακόπουλος θα είναι καλός. Γνωρίζω περισσότερα απ” όσα σας λέω. Θα υπάρξει οικονομοτεχνικός έλεγχος χωρίς να έχουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα. Περιμένουμε τις εξελίξεις. Είναι λογικό ο ξένος επενδυτής να θελήσει να έχει τον έλεγχο της ομάδας, εφόσον θα βάλει τα χρήματα του. Πάντως, δεν πρόκειται να αποκαλύψω κάτι άλλο».

Όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, ο κ. Αλαφούζος απάντησε: «Με το συνδρομητικό συμφωνήσαμε πριν λίγο καιρό, οπότε δεν μπορούμε να προεισπράξουμε. Είστε στο χώρο των μίντια και ξέρετε ότι συμβαίνει να προεισπράτονται έσοδα. Εμείς είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι από την κατάσταση του Παναθηναϊκού. Έχουμε τη ΓΣ και θεωρώ σωστό να ενημερώσουμε πρώτα τα μέλη της ΓΣ και μετά τους υπόλοιπους».

Στη συνέχεια ο κ. Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος για την συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου: «Ρώτησα τον κ. Γιαννακόπουλο εάν ήθελε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου, αρνήθηκε ευγενικά. Ήταν συμπαθέστατος και έχω την αίσθηση ότι η ΠΑΕ απέκτησε ένα σοβαρό σύμμαχο που δεν είχαμε τόσο καιρό».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης του Παναθηναϊκού κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ απάντησε: »Αυτή τη στιγμή δεν αισθανόμαστε ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μεταγραφή. Ακολουθούμε το μοντέλο να προωθούμε νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές με τη βοήθεια κάποιον έμπειρων. Βέβαια, εάν θελήσει ο νέος επενδυτής με τον κ. Γιαννακόπουλο να συνδράμουν σε μία μεταγραφή, θα το δούμε. Συζητήθηκε κάτι τέτοιο. Τώρα εάν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και θελήσουν μία νέα μεταγραφική πολιτική είναι άλλο θέμα».

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνέντευξη Τύπου ο κ. Αλαφούζος τόνισε:«Ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα, όλοι είμαστε περαστικοί από αυτόν και τον υπηρετούμε. Εκτός από 2-3 ανθρώπους και τα 9.000 μέλη, κανένας άλλος δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό. Και είμαι χαρούμενος γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται σοβαρό ενδιαφέρον για τις μετοχές».

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου!!!


Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την υποβολή ενός πλάνου προς την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου και της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2013, στα Γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του κ.Αλαφούζου και εμένα, με επίκεντρο το καλό του Συλλόγου και μόνο.

Σκοπός της συζήτησης ήταν, να εκδηλώσω και επισήμως στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το ενδιαφέρον μου για ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια αναγέννησης της πράσινης ΠΑΕ.

Για αυτό και ζήτησα από τον κ. Αλαφούζο όλα τα απαραίτητα στοιχεία, οικονομικά και μη, προκειμένου να εξετάσω εάν και εφόσον υπάρχει γόνιμο έδαφος, ώστε να προχωρήσω αποφασιστικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις, ύστερα βέβαια και από τη δική του σύμφωνη γνώμη.

Ο κ. Αλαφούζος συμφώνησε να μου αποστείλει το ταχύτερο δυνατόν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να προβώ μαζί με τους συνεργάτες μου σε όλες τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτών των στοιχείων, θα είμαι έτοιμος να ανακοινώσω στο φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού, εάν πέραν της προσφοράς της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να προβώ σε μια επίσης σημαντική επένδυση, στην ΠΑΕ αυτή τη φορά, με αποκλειστικό στόχο να δούμε τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή εντός και εκτός Ελλάδας.

Κάθε άλλη λύση τη θεωρώ ημίμετρο και για αυτό όταν και εάν θα το αποφασίσω, θα αφιερωθώ ολοκληρωτικά στην ΠΑΕ, όπως κάναμε τόσα χρόνια και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με σκοπό να χτιστεί ακόμα μια δυναστεία, αυτή τη φορά ποδοσφαιρική!

Παρακαλώ όλες και όλους, φιλάθλους, παράγοντες και δημοσιογράφους, μέχρι τη στιγμή των επίσημων ανακοινώσεων, και με γνώμονα το καλό του Συλλόγου και μόνο, να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Η συζήτηση για το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν προσφέρεται για φιέστες ούτε εντυπωσιασμούς. Και αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα επιθυμούσα στην παρούσα φάση. Αυτό που με ενδιαφέρει τόσο εμένα όσο και τον κ. Αλαφούζο, που ομολογουμένως έχει αναλάβει ένα αρκετά δύσκολο έργο, είναι το αύριο του Συλλόγου.

Για το αύριο του Παναθηναϊκού, με σοβαρότητα και συναίσθηση της πραγματικότητας, θα μιλήσουμε ξανά όταν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».