Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Και τώρα ο «πελάτης»!

Μετά την πρόκριση επί της Καβάλας ο Παναθηναϊκός θα δώσει το παρών στον 18ο του τελικό στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδος θέλοντας να κάνει τις κούπες του... 13

Ο Αυτοκράτορας έκανε… «πάρτι» απέναντι στην Καβάλα, επικράτησε άνετα (90-51) της μακεδονίτικης ομάδας στο κλειστό του ΟΑΚΑ και περιμένει την αυριανή αναμέτρηση στο «Εξοχικό» του ΣΕΦ ανάμεσα στο «αιώνιο δεύτερο» και τον ΠΑΟΚ, ώστε να μάθει τον αντίπαλό του στο τελικό της 10ης Μαρτίου.

Σε μία καλή προπόνηση μετέτρεψε το ματς με την Καβάλα ο Πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας, εξασφαλίζοντας παράλληλα για 8η σερί σεζόν την συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναικός παρουσιάστηκε σοβαρός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενουμένους.

Ο νικητής ήταν γνωστός από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε διάφορες δοκιμές εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σκόραραν και οι δώδεκα «πράσινοι» που χρησιμοποιήθηκαν από τον «Ζοτς», δείγμα της ποιότητας του ρόστερ που διαθέτουν οι «ισόβιοι» Πρωταθλητές.

Τα δεκάλεπτα: 22-9, 46-25, 70-36, 90-51

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κυρίτσης 1 (1/2βολ, 0/4διπ, 1ριμπ, 1λαθ), Καϊμακόγλου 9 (2/2βολ, 2/3διπ, 1/2τριπ, 2ριμπ, 1λαθ, 2ασ, 1κλεψ), Μάριτς 8 (4/8βο, 2/3διπ, 4ριμπ, 1λαθ, 1κλεψ), Περπέρογλου 2 (1/4διπ, 0/2τριπ, 4ριμπ, 2λαθ, 4ασ, 3κλεψ), Γιασικεβίτσιους 3 (0/3διπ, 1/3τριπ, 2ασ, 1λαθ), Λόγκαν 14 (2/2βολ, 3/4διπ, 2/4τριπ, 2ριμπ, 1ας, 3κλεψ), Σάτο 7 (5/7βολ, 1/1διπ, 0/3τριπ, 7ριμπ), Καλάθης Π 10 (5/5διπ, 0/1τριπ), Τσαρτσαρής 2 (1/2διπ, 0/1τριπ, 3ριμπ, 1λαθ, 1ας, 4κλεψ), Διαμαντίδης 11 (0/1βολ, 1/1διπ, 3/3τριπ, 4ριμπ, 4ας, 1κλεψ), Βουγιούκας 13 (5/9βολ, 4/4διπ, 5ριμπ), Καλάθης Νικ 10 (2/2βολ, 4/7διπ, 0/3τριπ, 2ριμπ, 4ασ).




Θέλετε την ομάδα στην Α1 ή όχι;

Τον τελευταίο καιρό όλα όσα γίνονται στο βόλεϊ του Τριφυλλιού έχουν ξεφύγει από την λογική και πραγματικά όσο και να προσπαθώ δεν μπορώ να βγάλω κάποια άκρη.

Η φυγή του Στοΐκοβιτς ήρθε να προστεθεί σαν το κερασάκι σε μια τούρτα που φτιάχνεται εδώ και αρκετό καιρό.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή γιατί θα χάσουμε την μπάλα. Το καλοκαίρι φτιάχτηκε μια ομάδα που όπως αποδείχτηκε είχε εντελώς λάθος στήσιμο και με πολλές λάθος επιλογές με βασικότερη αυτή του Σαρατσένι. Οι αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ μέσα στη χρονιά ήταν πολλές αφού φέτος έχουν φορέσει την πράσινη φανέλα συνολικά 18 παίκτες.

Πάντα βασική δικαιολογία ήταν η δημιουργία ενός καλύτερου συνόλου με στόχο την παραμονή του τμήματος στην Α1, αλλά με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα έχω αρχίσει να αμφιβάλω. Δεν γίνεται ο Στοΐκοβιτς να έχει προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό και κανένας να μην έχει κάνει απολύτως τίποτα. Δεν γίνεται το θέμα του Ντονά να τραβάει εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες και ο Καλαματιανός διαγώνιος να περιμένει ακόμα στο ακουστικό του.

Στο θέμα ειδικά του Ντονά υπάρχει και ο ηθικός παράγοντας καθώς ανεξάρτητα από την αγωνιστική του αξία δεν γίνεται να συμπεριφέρεσαι με τον συγκεκριμένο τρόπο σε έναν αθλητή με δεκαετή παρουσία στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και αν δεν τον θες στην ομάδα, σεβόμενος τα όσα έχει προσφέρει σε αυτή την ομάδα (είτε αυτά κρίνεις πως είναι πολλά είτε λίγα), ΠΡΕΠΕΙ να του το πεις ξεκάθαρα .

Περίεργο είναι και το θέμα των Κοτσιλιάνου και Ζουπάνη. Ωραία οι δύο παίκτες θα είχαν ως προτεραιότητα το μπιτς βόλεϊ, όμως είναι προτιμότερο η ομάδα να κατεβαίνει χωρία να συμπληρώνει δωδεκάδα στους αγώνες από το να έχει τουλάχιστον τον Έλληνα ακραίο ως λύση στον πάγκο;

Μετά και την αποχώρηση του Σέρβου ακραίου, αλλά και τον παροπλισμό του Ντονά πολύ δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Μακάρι να κάνω λάθος, η ομάδα να σωθεί και να μη γράψει το τρίτο μεγαλύτερο τμήμα του Παναθηναϊκού την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας του.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν αφορούν τον Αχιλλέα Μακρόπουλο η αντίδραση του οποίου ήταν άμεση, αλλά τους ανθρώπους του πράσινου ΤΑΑ. Ελπίζω να έχω πέσει λάθος στην εντύπωση μου και τελικά το Τριφύλλι να παραμείνει στην Α1.

Υ.Γ. Σίγουρα οι διοικητικές εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού είναι ένα σημαντικό ελαφρυντικό ως προς τον σχεδιασμό της ομάδας, όμως δεν αρκούν.

Υ.Γ.2 Αλίμονο σε όσους καταφερθούν εναντίον των κοριτσιών της ομάδας βόλεϊ των γυναικών. Μπορεί από τα φίνα κορίτσια που τα περασμένα χρόνια μας γέμισαν τίτλους να έχουν απομείνει ελάχιστα στην ομάδα, όμως το φετινό ρόστερ είχε συγκεκριμένες δυνατότητες όπως και ο προπονητής του. Φέτος περισσότερο από την ποιότητα ορισμένων παικτριών, έλειψε η ηγετική φυσιογνωμία κάποιων.

Με εξαίρεση τις Μυλωνά και Χατζηνικολάου καμία άλλη δεν έχει την ηγετική φυσιογνωμία που είχαν οι αθλήτριες που έπαιζαν τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα. Δεν υπήρχαν φέτος παίκτριες με το ειδικό βάρος της Ντουμιτρέσκου, της Χατζηνικού και της Σαπαρέφσκα. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο και φάνηκε στους αγώνες με την ΑΕΚ.