Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΕΝ ΟΨΗ!


Προ των πυλών μιας πολύ σημαντικής εξέλιξης -που μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική χρονικά- βρίσκεται το θέμα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, καθώς σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είναι έτοιμο να προωθήσει τη νομοθετική ρύθμιση της «Διπλής Ανάπλασης» από τώρα (και όχι μέσω προεδρικού διατάγματος), συμπεριλαμβάνοντάς το στο νομοσχέδιο του «Πράσινου Ταμείου».
Το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει προς ψήφιση από το α' θερινό τμήμα της Βουλής στο διάστημα 20 με 30 Ιουλίου (η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, άλλωστε, έχει ενημερώσει πως ο διάλογος για το νομοσχέδιο του «Πράσινου Ταμείου» ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 19 Ιουλίου) και αν τελικά υπάρξει συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και συμπεριληφθεί σ' αυτό και η «Διπλή Ανάπλαση», τότε ουσιαστικά το πλάνο, στο οποίο περιλαμβάνεται και το νέο «πράσινο παλάτι», «κερδίζει» τουλάχιστον ενάμιση μήνα.

Η υπουργός ΠΕΚΑ έχει ενημερώσει τους ανθρώπους της ΓΗΠΕΛ πως θα τους καλέσει για να τα πουν εκ του σύνεγγυς την προσεχή εβδομάδα, προφανώς για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της ρύθμισης και τα «κενά» που υπήρξαν στην προ τριμήνου πρότασή της.

Ενα από τα βασικά θέματα που εκκρεμούν και πρέπει να ρυθμιστούν τάχιστα αφορά τις συμβάσεις του δήμου Αθηναίων με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, οι οποίες θα πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα, στα σημεία που αφορούν τη νομοθετική ρύθμιση. Κάτι που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Γι' αυτό, άλλωστε, είναι πολύ πιθανό μέσα στην επόμενη εβδομάδα να υπάρξει ένας νέος κύκλος επαφών στελεχών του υπουργείου με το δήμο, την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη, προκειμένου να τελειώνει το συγκεκριμένο θέμα.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα αφορά τις δύο οικοδομικές άδειες, αυτή που έχει ήδη στα χέρια της η ΓΗΠΕΛ για το γήπεδο και πρέπει να αναθεωρηθεί και αυτή του Ερασιτέχνη, για τις οποίες θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το υπουργείο το πότε θα είναι έτοιμες, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα.

Θέλει με μεταγραφή τον Κλέιτον η Vasco da Gama


Κοντά στο δρόμο της επιστροφής στα πάτρια εδάφη βρίσκεται ο Σίλβα Κλέιτον, καθώς η βραζιλιάνικη Βάσκο ντα Γκάμα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό για την απόκτησή του.

Οι Βραζιλιάνοι ενημέρωσαν αρχικά το "τριφύλλι" ότι επιθυμούν την απόκτηση του Κλέιτον με τη μορφή του δανεισμού για ένα χρόνο, αλλά γίνονται προσπάθειες προκειμένου να παραχωρηθεί ως μεταγραφή με ένα ποσό κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ.