Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Εξάστερος: «Δεδικασμένο για την ατιμωρησία»


Για δεδικασμένο που θα διασφαλίζει την ατιμωρησία κάνει λόγο η ΚΑΕ ΠΑΟ και καλεί τον αθλητικό δικαστή να «ξαναδιαβάσει το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΚΑΕ ΟΣΦΠ για να αντιληφθεί ποιους απήλλαξε».

Οι «πράσινοι», απαντώντας στην ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, με αφορμή την αθώωση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου για τη συμπεριφορά του στο «αιώνιο» ντέρμπι, κάνουν λόγο για θρασύτατο περιεχόμενο, θριαμβολογίες και λασπολογίες.

Μάλιστα, καλούν τον αθλητικό δικαστή «να ξαναδιαβάσει προσεκτικά το θρασύτατο περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΚΑΕ Ολυμπιακός για να αντιληφθεί ποιους απήλλαξε». Στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης υπάρχει το άρθρο 68 του ειδικού πειθαρχικού κανονισμού.

Αναλυτικά:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν κρίνει ότι υπάρχει λόγος να απαντήσει στην γεμάτη θριαμβολογίες και λασπολογίες ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Όμως, αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ να ξαναδιαβάσει προσεκτικά το θρασύτατο περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΚΑΕ Ολυμπιακός για να αντιληφθεί ποιους απήλλαξε!

Οι άνθρωποι θριαμβολογούν όταν όλη η Ελλάδα έχει δει το βίντεο με τον έναν εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός να κάνει άσεμνες χειρονομίες προς τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Προφανώς πρόκειται για κινήσεις που προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι και το αθλητικό ιδεώδες και που δεν έλαβαν "επαρκή" προβολή/δημοσιότητα. Σήμερα μάθαμε λοιπόν ότι οι άσεμνες χειρονομίες δεν συνιστούν δυσφήμιση του αθλήματος και προφανώς δημιουργείται έτσι ένα δεδικασμένο που θα διασφαλίζει την ατιμωρησία στις περιπτώσεις αυτές. Άρα να μη λέμε ό,τι θέλουμε, αλλά να κάνουμε ό,τι θέλουμε.
ΥΓ: Αρθρο 68 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού.

Παράγραφος 1
Οι Κ.Α.Ε - μέλη του Ε.Σ.Α.Κ.Ε, τα μέλη των διοικήσεων τους, οι υπάλληλοί και λοιποί συνεργάτες και προστηθέντες τους ως και τα με οποιονδήποτε τρόπο συνδεόμενα μαζί τους πρόσωπα, οι καλαθοσφαιριστές τους, οι διαιτητές, οι παρατηρητές και κριτές, οι προπονητές και οι βοηθοί τους, που μετέχουν στα πρωταθλήματα αρμοδιότητας του Ε.Σ.Α.Κ.Ε, έχουν την υποχρέωση να τηρούν τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και να συμμορφώνονται στις διατάξεις των νόμων και των κανονισμών. Τα άνω πρόσωπα απαγορεύεται να ενεργούν με τρόπο που δυσφημεί το άθλημα καθώς και σε δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες μπορούν να παρακινήσουν τους φιλάθλους σε πράξεις βίας.

Παράγραφος 2
Δυσφήμιση του αθλήματος θεωρείται κάθε πράξη, ενέργεια ή παράλειψη που δυσφημεί το άθλημα της καλαθόσφαιρας στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου λόγω της προβολής/δημοσιότητας που έλαβε το συγκεκριμένο περιστατικό ή προβλέπεται ειδικά στους σχετικούς Κανονισμούς του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Ως δυσφήμιση του αθλήματος της καλαθόσφαιρας θεωρούνται και οι με οποιοδήποτε τρόπο και οποτεδήποτε, δημόσιες δυσμενείς, προσβλητικές ή/και υβριστικές κρίσεις σε βάρος των Αθλητικών αρχών, της ΕΟΚ, του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. των μελών του Δ.Σ. αυτών, των θεσμοθετημένων αθλητικών Δικαιοδοτικών Οργάνων και επιτροπών, των μελών του ΑΣΕΑΔ, των οργάνων της διαιτησίας, των διαιτητών καθώς και του υπαλληλικού προσωπικού των ανωτέρω οργάνων αλλά και σε βάρος άλλης Κ.Α.Ε, των αθλητών ή παραγόντων αυτής».

Αναστασίου: «Μόνο το ματς με τον Εργοτέλη»

Την προσοχή των παικτών του ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τον Εργοτέλη ζήτησε ο Γιάννης Αναστασίου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αφήσουν στην... άκρη το παιχνίδι Κυπέλλου και το ντέρμπι με τον oλυμπιακό.

Οι «πράσινοι» θα δώσουν τρία ματς μέσα σε μόλις οχτώ ημέρες και γι' αυτό τον λόγο ο 40χρονος τεχνικός ζήτησε απόλυτη συγκέντρωση κατά την ομιλία του στη χθεσινή προπόνηση. «Παιδιά το ξέρω ότι έχουμε μπροστά μας τρία ματς σε οχτώ ημέρες, αλλά για εμάς ένα παιχνίδι υπάρχει. Του Σαββάτου», τόνισε αρχικά ο Αναστασίου στους παίκτες του σύμφωνα με τη «Live Sport» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Γι' αυτό προετοιμαζόμαστε και γι' αυτό δουλεύουμε. Μετά θα δούμε τι θα κάνουμε με το παιχνίδι του Κυπέλλου και το ντέρμπι με τον oλυμπιακό».

Από εκεί και πέρα στη σημερινή προπόνηση αναμένεται να δείξει μέρος των πλάνων του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, που έχει δεδομένη την απουσία του Πράνιτς.

Πιθανότερος να τον αντικαταστήσει δείχνει ο Λαγός, συνθέτοντας την τριάδα του κέντρου μαζί με τους Ζέκα και Μέντες, αλλά θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Αμπέιντ. Από εκεί και πέρα σίγουρη θεωρείται η επιστροφή του Ρισβάνη αντί του Τριανταφυλλόπουλου που θα εκτίσει την ποινή του στο συγκεκριμένο ματς.

Βόλεϊ Ανδρών: «Κόκκινο» στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Σε απαγόρευση διεξαγωγής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για τη Volley League με την παρουσία φιλάθλων της «Ένωσης» προχώρησε η Αποκεντρωμένη διοίκηση.

Με έγγραφο που έφτασε στα γραφεία της ερασιτεχνικής ΑΕΚ -δυο μέρες πριν το ματς- η υπηρεσία ενημερώνει πως το παιχνίδι δεν μπορεί να διεξαχθεί με κόσμο στο κλειστό της Γλυφάδας.

Κάτι που αντιμετωπίστηκε με οργή απ' την πλευρά της «Ένωσης», καθώς η Περιφέρεια έδωσε τη συγκατάθεσή της προ ημερών για να γίνει το ματς, ενώ εκδόθηκαν γι' αυτό και 2.270 εισιτήρια -η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη εξαντληθεί.

Μετά απ' όλα αυτά, η διοίκηση της ΑΕΚ φέρεται αποφασισμένη να κινήσει διαδικασία ώστε το παιχνίδι να γίνει κανονικά με παρουσία κόσμου -ακόμα κι αν χρειαστεί να διεξαχθεί σε άλλη έδρα.

Εξέφρασε και δημοσίως, δε, την έντονη δυσφορία της, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε και στο οποίο ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Αλέξης Αλεξίου, κάνει λόγο για πόλεμο που δέχεται η ΑΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται
«Με μια απόφαση που σόκαρε το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, η Αποκεντρωμένη διοίκηση απαγόρεψε πριν από λίγη ώρα την παρουσία κόσμου στο κλειστό της Γλυφάδας στο σαββατιάτικο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού! Με έγγραφο που απέστειλε στα Γραφεία της Ερασιτεχνικής, έκανε γνωστό ότι δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή του αγώνα παρουσία φιλάθλων! Η ΑΕΚ, θα πρέπει τώρα, ή να βρει άλλο γήπεδο μέσα στις επόμενες ώρες, ή να παίξει «κεκλεισμένων των θυρών».

Κι όμως, μέχρι αργά το απόγευμα όλα κυλούσαν ομαλά. H Περιφέρεια αφού έκανε τον απαραίτητο έλεγχο, είχε δώσει την άδεια τέλεσης του αγώνα. Όμως σήμερα το απόγευμα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ανακοίνωσε ότι η άδεια, που έχει δώσει για το κλειστό της Γλυφάδας τροποποιείται κι αντί για «2.270 θεατές», γίνεται «χωρίς θεατές».

Η διοίκηση της ΑΕΚ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βρει άλλο γήπεδο μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια. Όμως κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο αφού θα πρέπει πρώτα η Περιφέρεια να ελέγξει, αν το γήπεδο αυτό είναι κατάλληλο, στη συνέχει να εκδοθεί άδεια τέλεσης του αγώνα από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά αυτή να εγκριθεί από την ΕΣΑΠ και τη ΝΟVA και να ακολουθήσει η σύσκεψη με την Αστυνομία για τα μέτρα ασφαλείας. «Όλα αυτά μπορούν να γίνουν από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι;» αναρωτιούνται στην ΑΕΚ.

Λάβρος ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Αλέξης Αλεξίου έκανε την εξής δήλωση: «Δεχόμαστε πόλεμο. Είτε αυτός είναι πόλεμος εκούσιος, είτε από βλακεία ή ανικανότητα ανευθυνοϋπεύθυνων που υπογράφουν χαρτάκια χωρίς να υπολογίζουν την ιστορία αυτού του σωματείου. Δεν μπορούν να παίζουν με την ιστορία και τον κόσμο της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν θα χαριστεί σε κανένα από εδώ και μπρος.

Αν υποστεί ζημία εξαιτίας της παράλογης και παράνομης αυτής στάσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα κινηθεί για να λάβει αποζημίωση σε επίπεδο δημοσίου και σε επίπεδο προσώπων. Για να καταλάβουν όλοι ότι, όταν αναλαμβάνουν μια δουλειά πρέπει να την κάνουν σωστά και εμπρόθεσμα.

Ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργού ώστε να επιτραπεί να διεξαχθεί το ματς με κόσμο στο κλειστό της Γλυφάδας, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. Για να μη πάει χαμένος ο κόπος του κόσμου που θέλει να έρθει να δει την ομάδα και κυρίως ο ιδρώτας των παικτών μας, που θέλουν επιτέλους να χαρούν μια νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου μπροστά στον κόσμο τους. Δεν μπορεί κανείς να τους στερήσει αυτή τη χαρά...»

Η Κύπρος είναι πράσινη, Παναθηναϊκέ

  Άσχημη ήττα δέχτηκε στο Βίλνιους ο πρωταθλητής Ελλάδας Παναθηναϊκός από τη Λιέτουβος Ρίτας στην παράταση 84-83. Μπορεί στο τέλος της κανονικής διάρκειας ο Παναθηναϊκός να θεωρείται λίγο τυχερός αφού ο Διαμαντιδης με τρίποντο έκανε το 74-74 για να πάρει το παιχνίδι στην παράταση, όμως πριν από αυτό το τρίποντο οι Λιθουανοί είχαν αστοχήσει σε τρεις βολές και δεν καθάρισαν τη νίκη. Στην παράταση οι ομάδες πήγαν χέρι-χέρι και χρειάστηκε ένα σουτ του Σειμπούτις στα 5” για να αναδειχθεί νικήτρια η Λιέτουβος Ρίτας.
Πάρα πολύ καλός ήταν ο Μπατίστ με 12 πόντους σε 12 λεπτά. Επίσης ξεχώρισαν οι Μασιούλις και Κάρι με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.
Στην ελληνική Α1 ο Παναθηναϊκός είχε παιχνίδι προπόνησης στο ΟΑΚΑ με τον Πανελευσινιακό. Επικράτησε 74-35 με κορυφαίο τον Γιάνκοβιτς με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Το αποψινό παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Λευκωσία μετά από συμφωνία της πράσινης ΚΑΕ για τα δύο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟ. Έτσι ενώ κανονικά θα έπαιζε στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας από τα περσινά παιχνίδια των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα, θα δώσει το ματς με τη Λαμποράλ στην Κύπρο και το παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο Μάικ Μπράμος που είχε πρόβλημα τραυματισμού αναμένεται να είναι παρών στο αποψινό παιχνίδι.

Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται επιτακτικά τη νίκη επί της Λαμποράλ λόγω της ήττας από τη Λιέτουβος Ρίτας. Όμως είναι στο DNA των πρωταθλητών Ελλάδας να αντιδρούν σε τέτοιες ήττες. Και απόψε στη Λευκωσία οι συνθήκες είναι ιδανικές για την πρώτη νίκη των πράσινων. Οι απουσίες που έχει η Λαμποράλ είναι πάρα πολύ σημαντικές και οι εναπομείναντες θα έχουν μεγάλα προβλήματα με την άμυνα του ΠΑΟ. Ευκαιρία επίσης για τον ΠΑΟ είναι να σκοράρει πάρα πολύ εναντίον στην απαράδεκτη άμυνα των Βάσκων.