Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Εξάστερος: Τελ Αβίβ μέσω... Κηφισιάς

 Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται απόψε στο «Ζηρίνειο» κόντρα στην Νέα Κηφισιά και θέλει να μπει σε… τροχιά, αφήνοντας πίσω του τραυματισμούς και κούραση.

Το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν το επιθυμητό. Δεν ήταν το αναμενόμενο για τον Παναθηναϊκό. Και αν η ήττα στο ντέρμπι των «αιωνίων», στην πρεμιέρα της Α1, η νέα ήττα εκτός προγράμματος στην Ευρωλίγκα ήρθε να επιβεβαιώσει την περίοδο… ντεφορμαρίσματος της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη.

Στο παιχνίδι της Κρήτης απέναντι στην Λοκομοτίβ Κούμπαν ο Έλληνας τεχνικός είδε τους παίκτες του να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και είναι χαρακτηριστικό πως κάποιοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό. Θέλετε το… πρώιμο της σεζόν, θέλετε τα συνεχόμενα ταξίδια, ή οι συχνοί τραυματισμοί, δεν έχουν αφήσει τον Παναθηναϊκό να παίξει το μπάσκετ που μπορεί.

Αυτά όμως είναι δικαιολογίες και οι «πράσινοι» δεν έχουν μάθει να στέκονται σε αυτές. Οι «πράσινοι» δεν έχουν μάθει να… ψάχνουν για δικαιολογίες. Και για τον λόγο αυτό απόψε ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να μπει και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών. 

Οι νταμπλούχοι αγωνίζονται στο «Ζηρίνειο» κόντρα στην Νέα Κηφισιά (21:30, Novasports 2) και θέλουν να… ξεμπουκώσουν. Να βρουν ρυθμό, να κάνουν ένα εύκολο και επιβλητικό «διπλό» και να πάνε με... φόρα στο Τελ Αβίβ. 

Οι δηλώσεις των προπονητών και των παικτών:

Ηλίας Παπαθεοδώρου (ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ): «Παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτή την αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό. Για εμάς είναι πάρα πολύ τιμητικό το γεγονός ότι έρχεται στην έδρα μας να αγωνιστεί ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας και ίσως η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία δεκαπενταετία.

Αγωνιστικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι σε άλλο επίπεδο από το δικό μας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βελτιώσουμε την απόδοση μας σε σχέση με το ματς με τον Πανιώνιο και από εκεί και πέρα να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι αυτό που για όλη την πόλη της Κηφισιάς θα είναι μια γιορτή!»

Δημήτρης Μενουδάκος (ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ): «Για εμάς τους αθλητές αλλά και για όλη την Κηφισιά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι ένας ματς γιορτή. Ξέρουμε ποια είναι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και δεν πετάμε στα σύννεφα, όμως ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει παιχνίδι συλλογής εμπειριών για εμάς και φυσικά να το δούμε σαν μια πολύ δυνατή προετοιμασία για τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν στο πρόγραμμα μας και τα οποία είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον μας.»

Γιώργος Βόβορας (Παναθηναϊκός): «Προερχόμαστε από μια ήττα στην Ευρωλίγκα που μας ενόχλησε πολύ και θέλουμε αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι, να αντιδράσουμε και η ομάδα να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο. Υπάρχει κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια  και σίγουρα μας επηρέασε στο τελευταίο παιχνίδι, αλλά δεν θα σταθούμε εκεί. Κοιτάμε πια τον αγώνα με την ΑΕ Νέας Κηφισιάς. Είναι νεοφώτιστη ομάδα μεν, αλλά έχει ένα πολύ καλό ρόστερ, με έμπειρους Έλληνες παίκτες που ξέρουν την κατηγορία και ξένους παίκτες που είναι αθλητικοί. Θέλουμε να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι σε αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουμε τη συνέχεια».

Ραμέλ Κάρι (Παναθηναϊκός): «Επιστρέφουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας και μόνο. Σε κανέναν δεν άρεσε η ήττα στην Κρήτη, αλλά δεν υπάρχουν τα περιθώρια για να σταθούμε εκεί, αφού οι αγώνες είναι συνεχόμενοι. Αντιμετωπίζουμε τη Νέα Κηφισιά και αυτό που θέλουμε όλοι είναι να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο παρκέ, να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο και να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο».

Πυγμαχία: «Νιώθουν τις καυτές μας ανάσες» (pics)

 Βροντερό «παρών» έδωσε ο Παναθηναϊκός με τη συμμετοχή 6 αθλητών και μίας αθλήτριας στην Ημερίδα «Πραβατζή», ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
 Ο απολογισμός ήταν δύο νίκες από τους Κώστα Παπαθανασίου (91κ.) και Αλέξανδρο Παπαδόπουλος (75κ.), δύο παιχνίδια που οι κριτές… όρισαν τον νικητή στον αγώνα του Απόστολου Σιούτα (69κ.) και της κυρίας της παρέας, Χριστίνα Μπιτοπούλου, και καλές εμφανίσεις από τους Γιώργο Κολλιό (91κ.), Ανδρέα Σαρίδη (69κ.) και Χρήστο Γεραμάνη (69κ.).

Ο προπονητής του τμήματος πυγμαχίας του «τριφυλλιού», Γιάννης Αϊδινιώτης, μιλώντας στην «Πράσινη» εξήγησε: «Είμαι ευχαριστημένος από τη παρουσία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση. Έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια από όλα τα παιδιά, ενώ αδικήθηκαν και δύο αθλητές μας. Είμαι ωστόσο ενθουσιασμένος γιατί πλέον νιώθουν όλοι τις… καυτές ανάσες των αθλητών μας. Έχουμε άλλη ψυχολογία πλέον, ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Κάτω τα κεφάλια, σκληρή δουλειά και συνεχίζουμε»!

Βόλεϊ Ανδρών: Άντεξε για ένα σετ αλλά ήρθε μοιραία η 5η φετινή ήττα.......

 Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 σετ…
Με το… δεξί ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, κατακτώντας το πρώτο σετ του ματς που έγινε παρουσία αρκετών οπαδών του στην Κυψέλη, για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη όπως φαίνεται και από την ήττα με 3-1 σετ…

Μένοντας από δυνάμεις αλλά και ψυχραιμία το «τριφύλλι» απώλεσε τρία διαδοχικά σετ, μένοντας σε όλα κοντά στο σκορ αλλά μην μπορώντας να κερδίσει κάποιο από αυτά, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν την ανατροπή και να παίρνουν τελικά αυτοί τη νίκη.
 
Τα σετ: 25-20, 18-25, 19-25, 19-25
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 16-9, 21-14, 25-20
2ο σετ: 7-8, 12-16, 15-21, 18-25
3ο σετ: 5-8, 7-16, 12-21, 19-25
4ο σετ: 7-8, 11-16, 12-21, 19-25
 
 Αναλυτικά Στατιστικά εδω
 
Παναθηναϊκός (Γιάννης Λάιος): Στιβαχτής, Πενόλιο 11π (11/19 επ, 66% υπ), Αμορόσο 8 (8/12 επ), Μούρ 9 (5/7 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Μπέλλος 18 (16/35 επ, 2 μπλοκ), Καριπίδης 12 (10/22 επ, 2 μπλοκ, 71% υπ) / Κουρούπης (λ, 68% υπ- 32% άριστες), Λιόντας, Καπίρης, Μανιόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Θανάσης Μουστακίδης): Ράιτς 24π (22/36 επ, 2 μπλοκ), Μιγιαίλοβιτς 16 (11/23 επ, 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Σιδηρόπουλος 1 (1 μπλοκ), Γραμματικάκης 1 (1/1 επ), Δαλακούρας Ανέστης, Ανδρεάδης 8 (6/8 επ, 2 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 73% υπ, 73% άριστες), Δαλακούρας Κωνσταντίνος 9 (3/8 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Παπάζογλου 8 (6/7 επ, 2 μπλοκ), Κασάμπαλης.

Ράγκμπι: Ο Παναθηναϊκός κόσμος το αγκάλιασε!

Το πρώτο της παιχνίδι έδωσε νωρίς το απόγευμα και η νεοσύστατη ομάδα ράγκμπι του Παναθηναϊκού μας κόντρα στην ομάδα των Άττικα Σπρίνγκμποξ στα Γλυκά Νερά. Το Τριφύλλι γνώρισε την ήττα με 16-7 αλλά αυτό που αντίκρισαν οι "πράσινοι" ήταν αρκετό για να τους κάνει να θυμούνται για πάντα την πρώτη αυτή αναμέτρηση με το Τριφύλλι στο στήθος!
Στα Γλυκά Νερά λοιπόν... τριακόσιοι και πλέον φίλοι του Παναθηναϊκού και του ράγκμπι πλέον παρακολούθησαν την αναμέτρηση και καταχειροκρότησαν τη νέα αυτή προσπάθεια, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι η αγκαλιά και η συμπαράσταση του κόσμου του Τριφυλλιού σε κάθε προσπάθεια σε όλα τα σπορ είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ!

Μπάσκετ Γυναικών: Νίκη με όπλο "Τζάκι Γέμελος"

 Με ένα διαστημικό τέταρτο δεκάλεπτο, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επικράτησε 79-65 της μαχητικής Αναγέννησης Νέου Ρυσίου.


Στο σημείο που φάνηκε ότι θα μετέτρεπε το παιχνίδι σε ντέρμπι, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού πάτησε το πόδι στο... γκάζι και επικράτησε εύκολα 79 - 65 της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου στον "καυτό" Τάφο του Ινδού.

Οι πράσινες της Γιασεμή Σιαμαντούρα δεν είχαν καλή απόδοση στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 49 - 47. Όμως με ένα σερί 30-18 στην τελευταία περίοδο και με κορυφαίες τις Ντέλβα και Γέμελος, πήρε το ροζ φύλο αγώνα.
Άξιος συμπαραστάτης των πρωταθλητριών ήταν ήταν ο κόσμος του Τριφυλλιού, αφού για ακόμα ένα παιχνίδι συμπαραστάθηκε και αποτέλεσε τον 6ο παίκτη.
 

Η πρεμιέρα της Γέμελος

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα για την Τζάκι Γέμελος. Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, μετά την περιπέτεια με την έκδοση του δελτίου της, έκανε σήμερα την πρώτη της επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα του συλλόγου.
 
Η Γέμελος είχε εξαιρετική παρουσία στο γήπεδο, τελειώνοντας το ματς με 17 πόντους (με δύο τρίποντα) και εννέα ριμπάουντ, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό σε μια ακόμα νίκη.

Η νεαρή παίκτρια έδειξε πώς μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις «πράσινες» στο φετινό πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας και το εξαιρετικό της ταλέντο εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.
 
Τα δεκάλεπτα: 15-22, 29-31, 49-47, 79-65.
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 13 (1), Γέμελος 17 (2τρ., 9 ριμπ.), Μαγκλάρα 4, Κοσμά 9, Σλούκα 3 (1), Δίελα 6, Καβάσιλα 4, Ντέλβα 23 (11 ρ.).

Αναγέννηση Ν. Ρυσίου (Καφαντάρη): Μαραγκού, Αυτζή 16 (3), Γράψα 2, Μούρτου 6, Σταυρίδου 18 (4), Μπάμπικερ, Σταυροπούλου, Γαβριλόβσκα 10, Καζαντζή, Σκιαδοπούλου 10, Ρούση 3 (1).

Πήρε εξιτήριο ο Νίκος Μαρινάκης

 Επέστρεψε στην Αθήνα ο Νίκος Μαρινάκης, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, όπου παρέμεινε το βράδυ για προληπτικούς λόγους.

Ο νεαρός παίκτης παραμένει σοκαρισμένος από την περιπέτεια που έζησε χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη, ευτυχώς όμως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας. Μαζί του στη Θεσσαλονίκη παρέμεινε ο γιατρός της ομάδας Παναγιώτης Κουλουμέντας, αλλά και ο πατέρας του νεαρού που ταξίδεψε ως τη συμπρωτεύουσα για να βρεθεί στο πλευρό του παιδιού του.

«Διπλό» με Super Κλωναρίδη και το μυαλό στον «Μάρι»

 Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αρη με 2-0, αλλά ο κόσμος όλος εύχεται να μην δούμε ποτέ ξανά σκηνές σαν και αυτές που συγκλόνισαν τους πάντες με την περιπέτεια του Νίκου Μαρινάκη.
 
Όπως ενημέρωσαν οι γιατροί των δυο ομάδων, η σύγκρουση του Κύργια με τον Μαρινάκη έφερε ελαφρά διάσειση στον πρώτο και γύρισμα της γλώσσας στον δεύτερο, ο οποίος αποχώρησε άμεσα για το νοσοκομείο προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί το αν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα από αυτό το περιστατικό. Η διακοπή διήρκησε περίπου οκτώ λεπτά, με το παιχνίδι να αρχίζει ξανά από το 65’ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον Μαρινάκη να αποχωρεί κάτω από θερμά χειροκροτήματα από τον κόσμο του Άρη.

Πάντως, για μια ακόμη φορά και αυτό πρέπει επιτέλους να γίνει μάθημα σε όλους και κυρίως στη διοργανώτρια αρχή, υπήρξε καθυστέρηση στην είσοδο του ασθενοφόρου στον αγωνιστικό χώρο. Βλέπετε... έπρεπε να ξηλωθούν οι διαφημιστικές πινακίδες που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση. Και σε αυτές τις περιπτώσεις τραυματισμών, η μάχη για την επαναφορά δίνεται με τα δευτερόλεπτα.
Ευχή και ελπίδα η περιπέτεια αυτή του Μαρινάκη να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή για τη διοίκηση της Super League και τις διοικήσεις ΟΛΩΝ των ΠΑΕ ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμος ο αγωνιστικός χώρος στα ασθενοφόρα.

Με υπογραφή… Κλωναρίδη
Όσο για το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός από το εικοσάλεπτο και μετά έδειξε πως είναι εμφανώς καλύτερη ομάδα από τον Άρη και «καθάρισε» με δυο όμορφα γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ο νεαρός εξτρέμ επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα και με δυο προσωπικές ενέργειες νίκησε τον Διούδη ισάριθμες φορές, χαρίζοντας στο «τριφύλλι» το πρώτο τρίποντο στην έδρα των «κίτρινων» μετά από τρία χρόνια. Ο Άρης σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας, έτσι ώστε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, είχε μόνο μια κλασική ευκαιρία στο φινάλε του ματς με τον Μανιά την οποία απέκρουσε ο Καπίνο και δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις τα «πράσινα» καρέ ούτε κι όταν απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα με την αποβολή του Κλωναρίδη στο 77’ της αναμέτρησης.

Για τον Παναθηναϊκό το κέρδος από το ματς στη Θεσσαλονίκη ήταν τεράστιο, τόσο γιατί η ομάδα αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου, αλλά και γιατί αποδείχθηκε πως είναι ομάδα… με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Όχι μόνο στις συγκινητικές στιγμές με τον τραυματισμό του Νίκου Μαρινάκη, όπου άπαντες συγκλονίστηκαν και προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο ο ένας στον άλλον, αλλά και συνολικά με τη συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Στον αντίποδα, τα προβλήματα για τον Άρη ολοένα και μεγαλώνουν. Η ομάδα του Ζόραν Μιλίνκοβιτς παρουσίασε κάκιστο πρόσωπο, γνώρισε την 3η συνεχόμενη ήττα της και δεν υπάρχει… σημάδι ανάκαμψης στον ορίζοντα. Αυτό βλέπει και ο κόσμος των «κίτρινων» που για ένα ακόμα μεγάλο ματς έδωσε το «παρών» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μαζικά, προσπάθησε να «σπρώξει» την ομάδα, όμως, έφυγε απογοητευμένος ξανά και αποδοκιμάζοντας τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία…
 




Πάγωσαν με το που έπεσε στο χορτάρι «Μάρι»!

 Στο 55’ του αγώνα ο Νίκος Μαρινάκης συγκρούστηκε με τον Μιχάλη Κύργια στη μεγάλη περιοχή του Άρη και ο νεαρός μπακ των «πράσινων» έμεινε στο έδαφος έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.
Με το που έπεσε στο χορτάρι ο Νίκος Μαρινάκης αμέσως τόσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού όσο και του Άρη ζήτησαν από το ιατρικό επιτελείο να μπει στον αγωνιστικό χώρο καθώς ο μπακ των «πράσινων» δεν είχε τις αισθήσεις του. Οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων ήταν σοκαρισμένοι, με τους «πράσινους» κυρίως να είναι συγκλονισμένοι καθώς είχε γυρίσει η γλώσσα του Μαρινάκη και δεν μπορούσε να αναπνεύσει, με αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν τρομερές στιγμές στο «Βικελίδης».

Πέρασαν αρκετά λεπτά με τον νεαρό άσο να είναι αναίσθητος στο χορτάρι και τους παίκτες, τα τεχνικά επιτελεία και όλους όσους βρίσκονταν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» να είναι σκοραρισμένοι! Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν από ένα σημείο και μετά να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους καθώς ο Μαρινάκης δεν έδειχνε να συνέρχεται και άπαντες φοβήθηκαν τα χειρότερα. Ακόμα και οι οπαδοί του Άρη σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα για την ομάδα τους και «πάγωσαν» περιμένοντας να δουν τι θα γίνει τελικά με τον Μαρινάκη.

Μάλιστα ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο να μπει στο γήπεδο και υπήρξε τεράστια κινητοποίηση από τους ποδοσφαιριστές τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Άρη, που μετακίνησαν τις διαφημιστικές πινακίδες για να μπορέσει να μπει το όχημα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές με τους «κίτρινους» να παρηγορούν τους παίκτες του Παναθηναϊκού που ήταν σοκαρισμένοι και δακρυσμένοι, με πιο φορτισμένο από όλους τον Στέφανο Καπίνο, όταν τελικά μετά από λίγα λεπτά ο Μαρινάκης σηκώθηκε από το έδαφος.

Όπως ενημέρωσαν οι γιατροί των δυο ομάδων, η σύγκρουση του Κύργια με τον Μαρινάκη έφερε ελαφρά διάσειση στον πρώτο και γύρισμα της γλώσσας στον δεύτερο, ο οποίος αποχώρησε άμεσα για το νοσοκομείο προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί το αν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα από αυτό το περιστατικό. Η διακοπή διήρκησε περίπου οκτώ λεπτά, με το παιχνίδι να αρχίζει ξανά από το 65’ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τον Μαρινάκη να αποχωρεί κάτω από θερμά χειροκροτήματα από τον κόσμο του Άρη.