Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

TΖΙΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ!

 
 Οργανωμένο σχέδιο καταστροφής του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το «γιατί».
Από τους εξωτερικούς εχθρούς (Ολυμπιακός, ΚΕΔ, ΕΠΟ, σχεδόν όλα τα Media) είναι πάνω κάτω γνωστοί οι λόγοι. Βρίσκουν και τα κάνουν. Με μεγάλη τους ικανοποίηση μάλιστα. Ανοιχτές πόρτες βρήκαν και μπήκαν. Βγάζουν όλο τους τα απωθημένα, βιάζοντας την κοινή λογική καθημερινά και ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια ηθικής και αθλητικών ιδεωδών.
Ο διάολος ο μεγάλος, όμως, βρίσκεται μέσα στον Παναθηναϊκό. Όσα αντιμετωπίζει σήμερα ο Σύλλογος, που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση (όχι φυσικά στη χειρότερη της ιστορίας του, όπως ονειρεύονται γνωστοί αυλικοί για δικούς τους λόγους), είναι απόρροια του πολέμου που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του. Είναι αποτέλεσμα συνεχόμενου σαμποτάζ, αγωνιστικού και οικονομικού, με τρόπους που μόνο σατανικά μυαλά θα μπορούσαν να συλλάβουν
Τα «πώς» τα έχουμε αναλύσει δεκάδες φορές («παρκάρισμα» μετοχών, αραβικό ρεζίλεμα, μη ανάληψη ευθυνών της ΓΗΠΕΛ και της ΠΑΕ για Διπλή Ανάπλαση, συνεχόμενα μπλοκαρίσματα σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, πτώση διοίκησης με το «πραξικόπημα» των τριών, υπέρογκα συμβόλαια ποδοσφαιριστών).
Τα «γιατί» είναι κάπως δυσκολότερο να τα μελετήσουμε. Εδώ όμως είναι που κρύβεται όλη η ουσία. Είναι δεδομένο πως το περιβάλλον Βαρδινογιάννη με πολύ προσεχτικές κινήσεις τοποθέτησε βόμβες στον Παναθηναϊκό. Άλλες έχουν εκραγεί και βλέπουμε σήμερα τα συντρίμμια. Ομως υπάρχουν κι άλλες απασφαλισμένες που δεν έχουν, ακόμα εκραγεί.
Το εξωφρενικό είναι πως πλέον ο Τζίγγερ «απολαμβάνει» από τη θέση του στο ΟΑΚΑ τη διάλυση της ομάδας. Και πλέον δεν φεύγει στο ’80 «επειδή έχει κίνηση» όπως εξηγούσαν οι αγαπητικοί του το γεγονός ότι την ημέρα της κατάκτησης του νταμπλ «εξαφανίστηκε» νωρίς – νωρίς. Απολαμβάνει ως το ’90 των αγώνων το… έργο του.
Γιατί όμως τόσο μίσος; Και είναι πράγματι μίσος; Μήπως κρύβεται τίποτα πιο βαθύ;
Μιλώντας με αρκετούς Παναθηναϊκούς και διαβάζοντας σχόλια και άρθρα σε ιστοσελίδες, αντιλαμβανόμαστε πως στο «γιατί» υπάρχει μία σύγχυση. Προφανώς επειδή για να βρει κανείς τις απαντήσεις, πρέπει να εισχωρήσει στο μυαλό προσώπων με σκέψη διεστραμμένη.
Ορισμένα από τα σενάρια που ανταλλάσσουν στις απόψεις τους φίλαθλοι του Τριφυλλιού είναι τα ακόλουθα:
1) Η οικογένεια Βαρδινογιάννη θέλει εκδίκηση
Η αντίδραση 40.000 αγανακτισμένων φιλάθλων όλων των ηλικιών που έβγαλαν το 2008 στη σέντρα τις τακτικές της τότε ιδιοκτήτριας οικογένειας, πληρώνεται μόνο με «αίμα». Πληρώνεται με πόνο. Πληρώνεται με μία ομάδα στημένη από παντού, διαλυμένη, να χαροπαλεύει, με προπονητή κάποιον Έλληνα που θα δίνει και αυτός τις μάχες του, με τον Ολυμπιακό να οργανώνει την εξάπλωσή του στην Αθήνα και το κερασάκι στην τούρτα… με μπουλντόζες να διασχίζουν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έτοιμες να διαπράξουν το μεγαλύτερο Παναθηναϊκό έγκλημα όλων των εποχών.
2) Όλα γίνονται για το γήπεδο
Το να συνδέονται όλα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του Παναθηναϊκού με τη «χρυσή δουλειά» του Βοτανικού είναι ένα σενάριο που βασανίζει πολλούς φιλάθλους.
Τα «σημάδια»:
α) Τα πριγκιπικά ρεζιλίκια είχαν τη στήριξη του ομίλου Μπόμπολα (ΕΘΝΟΣ, Goal, Sentra FM), αλλά και του φιλοβαρδινογιαννικού Derby. Και όπου Μπόμπολας έχουμε κατά νου πως αναφερόμαστε σε συνέταιρο του Τζίγγερ στο MEGA και εργολάβο που έχει αναλάβει τα έργα στο Βοτανικό.
β) Τα ίδια Μέσα δεν καταδίκασαν το «πραξικόπημα» των τριών (Λουμίδης, Χατζηνικολάου, Τζήμας) τον Μάρτιο του 2012, το οποίο έριξε την τότε διοίκηση Γόντικα, άφησε ακέφαλο τον Παναθηναϊκό, μπλόκαρε την εισροή χρημάτων στα ταμεία και έφερε την τιμωρία της UEFA για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου.
γ) Όσο η φίλαθλη κοινότητα ασχολείται με το αγωνιστικό θέαμα και καταρρακώνεται το ηθικό της, τόσο τις ίδιες ώρες ελλοχεύει ο κίνδυνος να περάσει από το ΣτΕ το προεδρικό διάταγμα που προβλέπει την κατεδάφιση της Λεωφόρου. Αντάλλαγμα; Εμπορικό κέντρο στον Βωβό και λειψές εγκαταστάσεις μόνο για τον Ερασιτέχνη, ο οποίος θα μαραζώνει εγκαταλελειμένος στο Βοτανικό.
δ) Ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης εισχώρησε στα του Παναθηναϊκού ως ιδρυτικό στέλεχος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, αλλά ουδέποτε λειτούργησε (μέχρι στιγμής) προς όφελος του Τριφυλλιού. Υπό τις ευλογίες του Δήμου Αθηναίων προχωράει κανονικά το Προεδρικό Διάταγμα της κατεδάφισης. Δύο ερωτήματα που καίνε δεν τα απάντησε ποτέ: πρώτον, σε ποιον πιστεύει πως ανήκει το «Απόστολος Νικολαΐδης και δεύτερον, αν εξασφαλίζεται με κάποιον τρόπο στον Παναθηναϊκό πως πρώτα θα αποκτήσει ποδοσφαιρικό γήπεδο και εγκαταστάσεις και μετά θα δει τη Λεωφόρο να κατεδαφίζεται.
ε) Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν τελικά θα επιστρέψει στη Λεωφόρο φέτος η ποδοσφαιρική ομάδα, έπειτα από τα απαραίτητα έργα. Ίσως η απόφαση που θα παρθεί σχετίζεται με τα παραπάνω.
3) Ο Τζίγγερ και το άσπρο του άλογο
Σκοπεύει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Ανατριχιαστικό. Όχι μόνο το γεγονός πως σκοπεύει να επιστρέψει, αλλά και το ότι στέκει η σκέψη όσων ισχυρίζονται πως επιμελήθηκε της ολοκληρωτικής διάλυσης, ώστε να φαίνεται στα μάτια αρκετών και ως «σωτήρια» η επιστροφή του.
Μοναχικός καβαλάρης έρχεται να σώσει τον Παναθηναϊκό. Επιστροφή στους ισοσκελισμένους ισολογισμούς, στα νοικοκυρεμένα ταμεία και στα αποτελέσματα… παρόμοια των φετινών (αυτό δεν το λέμε…).

«Γιατί, όμως, δεν ενεργοποιείται άλλος επιφανής Παναθηναϊκός», θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος. Εδώ είναι καλό να αντιστραφεί η ερώτηση, ώστε να αποκαλυφθεί μόνη της η απάντηση: «Μα καλά δεν υπάρχει ούτε ένας επιφανής Παναθηναϊκός που να θέλει να σώσει την ομάδα του;» Προφανώς και υπάρχει. Όχι ένας, αλλά πολλοί. Έχουν όμως δεμένα τα χέρια. Κάπου εδώ «κουμπώνει» άριστα η επιμονή του Ανδρέα Βγενόπουλου για το θέμα της ΓΗΠΕΛ και για τις πιθανές ευθύνες της ΠΑΕ που ζητούσε από τον Τζίγγερ να αναλάβει, χωρίς ο τελευταίος να το πράξει ΠΟΤΕ.
Μέσα σε όλα, φαίνεται πως «δένει» και ο ρόλος της εφημερίδας Derby, ανεπίσημο όργανο του Τζίγγερ, και η στάση της τις τελευταίες ημέρες, που περισσότερο σαν να προετοιμάζει το έδαφος δείχνει, με συνεχόμενα ψεύδη, ανακρίβειες και στοχοποιήσεις «λάθος ενόχων».
«Πώς μπορεί όμως μία εφημερίδα 2000 φύλλων να επηρεάζει καταστάσεις», θα αναρωτηθεί ξανά ο ανυποψίαστος. Πρώτα απ” όλα είναι λάθος να αντιμετωπίζεται ως φυλλάδα χαμηλής κυκλοφορίας, καθώς το πρωτοσέλιδο το βλέπουν στα περίπτερα καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδων. Εκτός αυτού, μέσα από το Derby δίνεται και η «γραμμή» την οποία συμπτωματικά ακολουθούν στη συνέχεια οι (δήθεν) αντικειμενικοί.
Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ενώ όσοι, με δικές τους ενέργειες, έφεραν το χάος και παρέδωσαν στον Γιάννη Αλαφούζο καμένη γη (ο ρόλος του οποίου είναι πραγματικά θολός και ελάχιστοι μπορούν να πουν με σιγουριά αν τον εμπιστεύονται ή όχι) , τελικά βγαίνουν από πάνω και προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες… στους κακούς πολυμετοχικούς.

«Δεν είναι ο Παναθηναϊκός για Σισέδες, Λέτους, Κατσουράνηδες, Ζιμπέρτους… Αυτά τα μεγαλεία μας διέλυσαν. Τι καλά που ήμασταν με τον κύριο Γιάννη», θα λένε τα παπαγαλάκια, παραλείποντας φυσικά να αναφέρουν πως όλοι οι λόγοι της αγωνιστικής – οικονομικής κατάρρευσης δεν σχετίζονται με τα 60 εκατ. ευρώ που μπήκαν στα ταμεία από την τσέπη κάποιων, αλλά αφορούν αποφάσεις που πάρθηκαν μετά το 2010 .
4) Ο Τζίγγερ και η άσπρη καμήλα του
Υπάρχει και η μερίδα «πράσινων» φιλάθλων που θεωρεί ως πιθανό σενάριο μία παραλαγή του τρίτου. Σε αυτή την περίπτωση, αντί για λευκό άλογο έχουμε καμήλα και αντί για τον Τζίγγερ στο πλάνο προβάλλεται ένας Άραβας. Από πίσω λαχανιασμένος και ο Βλάσης Τσάκας ή κάποιος άλλος αντίστοιχος.
5) Και εκδίκηση και Βοτανικός και επιστροφή…
Τώρα, το να συνδέονται με κάποιον τρόπο όλα τα παραπάνω, δηλαδή η εκδίκηση, το σαμποτάζ αγωνιστικά και οικονομικά, το γηπεδικό και η πιθανή επιστροφή του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό είναι και αυτό ένα σενάριο που «παίζει».
Προσοχή. Το ότι είναι πιθανό να οργανώνεται επιστροφή του «σωτήρα» Τζίγγερ (ή για την ακρίβεια να έχει οργανωθεί πριν καλά-καλά φύγει) δεν σημαίνει πως αυτό θα γίνει άμεσα. Μπορεί να χρειαστεί να φτάσουν οι φίλαθλοι σε τέτοιο σημείο απόγνωσης που ούτε καν πάει το μυαλό τους σήμερα. Σε σημείο που όσα συμβαίνουν τις μέρες μας, σε λίγο καιρό να φαντάζουν ως… ευχάριστες αναμνήσεις.

Ερυθρόλευκη Ξεφτίλα Μέχρι την Αγγλία!

http://panathinaikosplanet.files.wordpress.com/2010/11/maimoudesthelatemaimoudesthaxete.jpg?w=614
H γνωστή εφημερίδα Sun στην Αγγλία κάνει λόγω σήμερα για τον αυριανό αντίπαλο της Αρσέναλ τον Ολυμπιακό όχι όμως σε αγωνιστικό επίπεδο. Οι Άγγλοι βγάζουν στην σέντρα τους λιμανίσιους για την υπόθεση των στημένων.
H γνωστή εφημερίδα Sun στην Αγγλία κάνει λόγω σήμερα για τον αυριανό αντίπαλο της Αρσέναλ τον Ολυμπιακό όχι όμως σε αγωνιστικό επίπεδο. Οι Άγγλοι βγάζουν στην σέντρα τους λιμανίσιους για την υπόθεση των στημένων κάνοντας για μια ακόμη φορά ρεζίλι τους λιμανίσιους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει TIED UP ... Olympiakos owner Vangelis Marinakis faces criminal charges που σημαίνει ΔΕΜΕΝΟΣ......ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού είναι κατηγορούμενος για εγκληματικές ενέργειες. Και κάνει μια ιστορική αναδρομή σε όλες τις κατηγορίες της δικαιοσύνης.


Είναι αυτό που λένε ο κόσμος το χει τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι! 

Διαβάστε το άρθρο της Sun:

Arsenal’s rivals in a right old fix

ARSENAL’S Champions League opponents Olympiakos come to the Emirates on Wednesday under the shadow of a huge match-fixing scandal.

Olympiakos owner Vangelis Marinakis is still facing a criminal prosecution 15 months after Greek football was engulfed in controversy.
Gunners fans will be stunned to learn the man sitting only a few feet away from their chief executive Ivan Gazidis in the Emirates VIP stands is facing prosecution for rigging matches.
The Greek side’s president Marinakis is also set to take a seat alongside Arsenal’s Gazidis at the customary pre-match dinner between the clubs’ boards.
He has always vigorously protested his innocence.
Yet over a year after the charges were brought he has yet to be interrogated by the investigator who will decide whether to indict Marinakis.
The Olympiakos owner has said: “The case of fixed matches does not concern nor touch us.
“As for the proposal to bring charges against me I state categorically there is absolutely no evidence that proves any offence.”
Marinakis is charged with ‘being part of a criminal gang’ and ‘participating in the offering of bribes’.
He is only able to fly to London to accompany Arsenal’s rivals because a travel ban imposed on him by the Greek State was lifted as he was deemed unlikely to flee the country.
Authorities have to question Marinakis on his alleged links with the man accused of acting as the ‘ring-leader’.
Greece’s National Intelligence Service bugged the phones of suspects following a UEFA report on ‘corrupt’ matches in Greece.
Around 39,000 conversations were recorded and delays in the judicial investigation may be occurring because officials await the huge number of transcripts.
A total of 83 people were charged, among them players, club officials and illegal bookmakers.
The majority have yet to be quizzed. Three people are already in jail awaiting trial.
Olympiakos, Greece’s most popular club, have won 14 national championships in the last 16 years.
Their centre-half Avraam Papadopoulos was also caught up in the scandal after two bookies were recorded talking about him. The two were arrested and released on bail.
Papadopoulos faces charges for ‘illegal betting, fraud and money-laundering’.
He has also strenuously denied any involvement and has been eager to appear in front of the authorities to clear his name.
The Greece international was injured in Euro 2012 and will not feature against Arsenal.
Greek football has for many years been tainted by violence between rival sets of fans, most of which is deemed to be the result of poor refereeing decisions.
Last week the Greek Federation defied its own constitution and the country’s top two leagues ignored their own rulebook to allow three top-flight clubs that had been expelled from professional football to be reinstated in the second tier.
Two of them were relegated in connection to the match- fixing scandal a year ago and the third for tax fraud.



ΤΑΑ Παναθηναϊκός: "Το Τριφύλλι η δύναμή μας"

Στην κυκλοφορία τέθηκαν από την Παρασκευή (28/9) τα διαρκείας της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού για τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
"Κυκλοφορούν από σήμερα (28/9) οι κάρτες διαρκείας και οικονομικής ενίσχυσης του Παναθηναϊκού Α.Ο-ΤΑΑ. Με έδρα το κλειστό της Γλυφάδας «Μ. Λιούγκας» και την πεποίθηση ότι οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού θα στηρίξουν ακόμα μια αγωνιστική προσπάθεια του ιστορικού τμήματος του Συλλόγου που στα δύσκολα αποδεικνύεται πολύ σκληρό για να πεθάνει!
Καλούμε όλους τους φίλους της ομάδας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να ενισχύσουν το Τριφύλλι γιατί αυτό είναι η… δύναμή μας!
Οι κάρτες διαρκείας & οικονομικής ενίσχυσης για όλους τους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού κοστίζουν 25Ευρώ (απλές) ενώ για όσους έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν ακόμα περισσότερο στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, υπάρχουν και οι VIP-Golden που κοστίζουν 75 Ευρώ.
Σημεία που διατίθενται καθημερινά οι κάρτες διαρκείας&οικονομικής ενίσχυσης 2012-13 του Παναθηναϊκού Α.Ο :
  • Από τη Θύρα 7 στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
  • Από τα Γραφεία του Παναθηναϊκού Α.Ο (Κόνιαρη 45 & Λ. Αλεξάνδρας, 3 Όροφος/ Τηλ. 2106444401/2)
  • Από τον Κεντρικό Σύνδεσμό του Ενιαίου Φορέα (Τηλ. Επικοινωνίας 210 64.36.757) "

    Δείτε το βίντεο που ετοίμασαν οι άνθρωποι του τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού για την προώθηση των διαρκείας της σεζόν 2012-13.
     
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΒΟΛΛΕΥ ΑΝΔΡΩΝ... από greenfaliro