Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Λάσμε: «Δεν θα πήγαινα στον Ολυμπιακό»


 Έναν ασυνήθιστο αγώνα με την...κίνηση από το ΟΑΚΑ μέχρι την Αθήνα έδωσε ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Στέφαν Λάσμε, για να μιλήσει στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΟΜΗ.

Ο Γκαμπονέζος μπασκετμπολίστας των «πράσινων», απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των σπουδαστών, μέσω μεταφραστή, υπέγραψε συμβόλαια και φωτογραφήθηκε με τους υποψήφιους δημοσιογράφους ξεχωριστά.
Ο Λάσμε τόνισε ότι δεν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό, αποθέωσε τον Διαμαντίδη, ενώ αναφέρθηκε και στην αξία του Μπάνκς.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Λάσμε:
Προσπάθησες να βρεις ομάδα στο ΝΒΑ. Ένιωσες απογοήτευση που δεν βρήκες;
«Δεν απογοητεύθηκα, πρώτος μου στόχος ήταν να βρίσκομαι κοντά στο σπίτι μου. Αλλά για μένα, το να έρθω στην Ελλάδα ήταν κάτι ανάλογο από το να μείνω στο ΝΒΑ».
Στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχες 1/7 βολές και από τότε έχεις χάσει μόνο μία βολή. Τι έκανες για να γίνει αυτό;
«Δεν ξέρω τι είχε γίνει εκείνη την ημέρα. Ίσως να ήταν νεύρα, το άγχος ή το γεγονός ότι είχα λίγες μέρες στην ομάδα. Από κει και πέρα, δούλεψα σκληρά».
Ποια η γνώμη σου για τον Αργύρη Πεδουλάκη;
«Αναμένει πολλά από εμάς και μας θέλει συγκεντρωμένους, δίνει σημασία στις λεπτομέρειες».
Είχαμε δει τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ να παίζουν άψογο πίκ-εν-ρόλ. Μπορείς ν' ανταποκριθείς στο ρόλο του Μπατίστ;
«Στην Ευρώπη είναι η πρώτη ομάδα που μου ζητάει να παίξω πίκ-εν-ρόλ. Θα μου πάρει χρόνο να προσαρμοστώ».
Νιώθεις την πίεση του κόσμου και της φανέλας;
«Δεν με νοιάζει η πίεση».
Που θα αφιέρωνες τη νίκη;
«Θα το αφιέρωνα στην κόρη μου. Κάθε μέρα μου ζητάει να κερδίσουμε. Επίσης, βλέπει το Διαμαντίδη σε αφίσα να κρατάει το κύπελλο και θέλει να δεί και μένα».
Προέρχεσαι από μια φτωχή χώρα και έρχεσαι σε μια χώρα που περνά οικονομική κρίση. Πως το αντιλαμβάνεσαι αυτό;
«Η κρίση τους επηρεάζει όλους, ειδικά τα σπόρ. Το μπάσκετ είναι επιχείρηση και πρέπει να σκεφτείς τον οικονομικό τομέα. Για μένα πάντως προηγείται η οικογένειά μου, θέλω να χει να φάει».
Έχουμε διαβάσει ότι μέχρι τα 15 σου, ασχολιόσουν με το ποδόσφαιρο, όταν ξαφνικά πήρες το ύψος. Πως σου φαίνεται αυτή η αλλαγή; Παρακολουθείς ποδόσφαιρο;
«Το ίδιο όνειρο που είχα όταν άρχισα να παίζω μπάσκετ, είχα και όταν έπαιζα ποδόσφαιρο. Ήθελα να γίνω μεγάλος παίχτης. Όταν αλλαξοπίστησα, συνειδητοποίησα ότι το ποδόσφαιρο δεν ήταν για μένα».
Όταν ξεκίνησες να παίζεις μπάσκετ, ποιόν είχες μέντορα;
«Είχα τα ξαδέρφια μου τα οποία έπαιζαν μπάσκετ. Πρότυπό μου ήταν ο ξάδερφός μου, ο οποίος έπαιζε στην εθνική Γκαμπόν».
Είχες αφίσα στο δωμάτιό σου από άλλους παίχτες;
«Όχι, δεν μας άφηναν να έχουμε αφίσες στο σπίτι.
Ποιο κοινό σε έχει εντυπωσιάσει;
«Το κοινό του ΠΑΟ και της Παρτιζάν, είναι οι πιο τρελοί φίλοι».
Πώς αισθάνεσαι δίπλα στον Διαμαντίδη;
«Κάθε παίχτης στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται τον Διαμαντίδη για την δουλειά του. Τώρα που είμαι δίπλα του, καταλαβαίνω τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο μεγάλο παίχτη».
Προτιμάς να είσαι θεαματικός ή μεθοδικός παίχτης;
«Προτιμώ να είμαι έξυπνος παίχτης. Αν βασίζομαι μόνο στην αθλητικότητά μου, είμαι εύκολος αντίπαλος. Πρέπει να είμαι έξυπνος, είναι απαίτηση της δουλειάς».
Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;
«Είμαι ήσυχος τύπος, μ' αρέσει να βλέπω τηλεόραση και να διαβάζω πολλά βιβλία. Τον τελευταίο καιρό, διαβάζω ένα που λέγεται θάρρος».
Υπάρχει κάτι, μετά το τέλος της καριέρας σου να σε κάνει να μείνεις στην χώρα σου;
«Δεν νομίζω να πάω και να μείνω εκεί μόνιμα».
Έχεις σκεφτεί πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς το μπάσκετ;
«Το χω σκεφτεί, αλλά δεν ξέρω τι θα έκανα. Είμαι αρκετά έξυπνος, κάτι θα έβρισκα να κάνω. Εξάλλου, έχω πτυχίο βιολογίας».
Ποια ήταν η πιο ευχάριστη και ποια η πιο δυσάρεστη στιγμή στην καριέρα σου;
«Η πιο ευχάριστη ήταν κερδίσαμε τον ΠΑΟ με την Παρτιζάν. Η χειρότερη ήταν τις δύο φορές που τραυματίστηκα στο πόδι την περσινή χρονιά, η οποία ήταν και η πιο δύσκολή μου στιγμή».
Ποια είναι η άποψή σου για την προσθήκη του Μπανκς;
«Έπαιζα με τον Μπανκς στο Μαϊάμι, ξέρω τι μπορεί να κάνει και πρώτος στόχος είναι να τον δούμε να παίζει».
Μετά την ήττα από τον Ίκαρο, τι τους είπε ο κόουτς για να τους καθησυχάσει;
«Μας είπε να έρθουμε την επομένη στη δουλειά, να είμαστε προετοιμασμένοι για νίκες και για ήττες».
Έχει ακούσει για την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό. Θα πήγαινες ποτέ στον Ολυμπιακό;
«Όχι», είπε αρχικά και στη συνέχεια απευθυνόμενος στον μεταφραστή, ρώτησε χαριτολογώντας «Θα με σκότωναν αν πήγαινα εκεί έτσι;».

Δυνατές Συμμετοχές και καλά πλασαρίσματα στην ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ!

 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (18/11) στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα, το ΛΑ Φθινοπωρινό Κύπελλο Αεροβόλων του ΣΟΑ ΑΣΟΕΕ με 8 «πράσινες» συμμετοχές (7 άνδρες-1 γυναίκα).

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παναθηναϊκού, Διονύσης Λιβέρης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και με επίδοση 553/600 κατέλαβε την 13η θέση. 
Την 21η θέση πήρε ο Νίκος Κοκκινάκης, πλησιάζοντας το ατομικό ρεκόρ του με επίδοση 549/600.

Ο Δημήτρης Κρανάς είχε 544/600 και κατετάγη 25ος ενώ  Γιάννης Καμπούρης έκανε  προσωπικό ρεκόρ με επίδοση 541/600 (27ος). Ο Δημήτρης Κατσίρης με  512/600 κατετάγη 39ος ενώ ο κ. Νίκος Γαλατιανός με 506/600 πήρε την 42η θέση κερδίζοντας το σεβασμό όλων που μέχρι σήμερα με το Τριφύλλι στο στήθος και με περηφάνια αγωνίζεται. Ο Γιώργος Διαλυνάς με 499/600 ήρθε 43ος

Στην κατηγορία των γυναικών η Νάνσυ Λαζαροπούλου σημείωσε 346/400 και ήρθε 11η σε σύνολο 17 αθλητριών.

Τώρα σε συλλογικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός κατετάγη 7ος σε σύνολο 10 ομάδων. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Δημήτρης Κρανας, Δημήτρης Κατσίρης και ο Νίκος Κοκκινάκης.
Τέλος, το εισιτήριο για τους αγώνες Επίλεκτων της Εθνικής Ομάδας κατάφερε να πάρει ο Γιάννης Καμπούρης.

Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Φώτσης!

 Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ενώ το καλοκαίρι η νυν ομάδα του, Αρμάνι Μιλάνο, απέρριψε πρόταση ύψους 500.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει στους «πράσινους». Απ’ ό,τι φαίνεται, ωστόσο, η τρίτη επιστροφή του Αντώνη Φώτση στην Ελλάδα και στο «τριφύλλι» δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μετά τις περιόδους 1997-2001, 2002-03 και 2008-2011, ο 31χρονος φόργουορντ φέρεται να είναι κοντά στην τέταρτη του θητεία με την πράσινη φανέλα.
Τα αθλητικά προσόντα του Φώτση (τομέας όπου υστερούν οι νεοφερμένοι Ούκιτς-Πάνκο), η ικανότητά του στα ριμπάουντ και στο περιφερειακό σουτ (θυμηθείτε εξάλλου ότι με 6/6 τρίποντα «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον περσινό νικηφόρο για τον εξάστερο πέμπτο τελικό των πλέι οφ) και η διαχρονική αγάπη που υπάρχει εκατέρωθεν, συνθέτουν ένα «πακέτο», που καθιστά υπερπολύτιμο τον Έλληνα άσο για τη φαρέτρα του Αργύρη Πεδουλάκη, ειδικά τώρα.
Τώρα που μόνο ο Λάσμε ξεδιπλώνει ενέργεια στο παρκέ και που η εικόνα του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ είναι άθλια. Το… βόλεϊ το οποίο έπαιξαν πριν από μερικές ημέρες οι παίκτες του (θεωρητικά πολύ πιο αδύναμου) ΚΑΟΔ στην πράσινη ρακέτα και παραλίγο να κοστίσει μια δεύτερη ήττα-πληγή μετά από αυτή με θύτη τον Ίκαρο Καλλιθέας, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι η… εναέρια κυκλοφορία αποτελεί φέτος… αχίλλειο πτέρνα για την ομάδα. 
Το σενάριο επιστροφής του Φώτση στους «πράσινους», με δεδομένη την επιθυμία και των δύο πλευρών να συνεργαστούν ξανά, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της Αρμάνι στην Ευρωλίγκα. Στην περίπτωση, συγκεκριμένα, που η ιταλική ομάδα αποκλειστεί από το ΤΟΡ-16, ο επαναπατρισμός του «Μπάτμαν» πρέπει να θεωρείται δεδομένος με το νέο έτος λόγω και της επερχόμενης μείωσης του μιλανέζικου μπάτζετ.
Αλλά ακόμα κι αν προκριθεί στους «16», το πράσινο πρέσινγκ πιθανόν να έχει θετική κατάληξη. Μαζί με τους «παλιούς» Διαμαντίδη-Τσαρτσαρή, ο Φώτσης δείχνει να είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναλάβει το ρόλο του τρίτου «σωματοφύλακα» σε μια ομάδα, η οποία είναι φανερό πως έχει χάσει πολύ μεγάλο μέρος από τη λάμψη του παρελθόν της και τον θέλει πάλι πίσω. Πολύ μάλιστα...

Διπλό με την Cantù για να ξεμπερδέψουμε!

 Επιβάλεται να φύγει απο το PalaDesio της Pallacanestro Cantù το βράδυ της Παρασκευής στις 22:00(ώρα Ελλάδας) ο Εξάστερος με το ρόζ φύλλο αγώνα στις αποσκευές του,για να ξεμπλέκει μια και καλή σε αυτή την φάση των αγώνων!
 Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης απουσίασε από την προπόνηση του Παναθηναϊκού την Τρίτη (20/11), ενώ αντίθετα ο Κώστας Τσαρτσαρής έδειξε ότι ανεβάζει στροφές.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, όπως όλα δείχνουν θα αναγκαστεί να φτιάξει τα αγωνιστικά του πλάνα για την αναμέτρηση της Παρασκευής απέναντι στην Καντού, χωρίς να συμπεριλάβει σ' αυτά τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού έχει κάκωση στο πέλμα και δεν έλαβε μέρος στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (20/11).

Ο Κώστας Τσαρταρής ο οποίος είχε ταλαιπωρηθεί από διάστρεμμα, συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης και έδειξε ότι ανεβάζει ρυθμούς, ενώ οι πιθανότητες που έχει ο παίκτης να δώσει το παρών στο ματς της Παρασκευής αυξάνονται. Τέλος ο Ρόκο – Λένι Ούκιτς, ο οποίος έχει υποστεί θλάση, ακολούθησε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα.
  
"Πονοκέφαλος" και με Πάνκο,
Ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ ανέβασε πυρετό κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βγάλει ολόκληρο το πρόγραμμα.
Αυτομάτως, λοιπόν, η συμμετοχή του στο κρίσιμο παιχνίδι της Παρασκευής κόντρα στην Καντού κρίνεται αμφίβολη και πλέον στις τάξεις των "πρασίνων" επικρατεί μεγάλος προβληματισμός, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και να προσπαθεί να βρει λύσεις.

Εχασαν ακατέργαστο «διαμάντι» για 50.000€


 Στον Παναθηναϊκό δεν... χώραγε ο Ιβαν Σαντιάγκο Ντίαζ και γι΄ αυτό θεωρήθηκε μάταιο να δαπανηθούν 50.000 ευρώ προκειμένου να παραμείνει στην Παιανία ως μέλος της Golden Team με προοπτική να φτάσει στην πρώτη ομάδα.

Ετσι, λοιπόν, ο Αργεντινός μέσος μάζεψε τα ιμάτιά του και πήγε να δοκιμαστεί στον Αγιαξ. Οι Ολλανδοί εκτίμησαν το ταλέντο του 20χρονου ποδοσφαιριστή και βέβαια, όταν διαπίστωσαν πως πρόκειται για «διαμάντι», τον ενέταξαν στο δυναμικό τους.
Κατόπιν, τον παραχώρησαν δανεικό στην Τρέντσιν έτσι ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να παρακολουθούν την εξέλιξή του.