Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Φώτσης!

 Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ενώ το καλοκαίρι η νυν ομάδα του, Αρμάνι Μιλάνο, απέρριψε πρόταση ύψους 500.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει στους «πράσινους». Απ’ ό,τι φαίνεται, ωστόσο, η τρίτη επιστροφή του Αντώνη Φώτση στην Ελλάδα και στο «τριφύλλι» δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μετά τις περιόδους 1997-2001, 2002-03 και 2008-2011, ο 31χρονος φόργουορντ φέρεται να είναι κοντά στην τέταρτη του θητεία με την πράσινη φανέλα.
Τα αθλητικά προσόντα του Φώτση (τομέας όπου υστερούν οι νεοφερμένοι Ούκιτς-Πάνκο), η ικανότητά του στα ριμπάουντ και στο περιφερειακό σουτ (θυμηθείτε εξάλλου ότι με 6/6 τρίποντα «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον περσινό νικηφόρο για τον εξάστερο πέμπτο τελικό των πλέι οφ) και η διαχρονική αγάπη που υπάρχει εκατέρωθεν, συνθέτουν ένα «πακέτο», που καθιστά υπερπολύτιμο τον Έλληνα άσο για τη φαρέτρα του Αργύρη Πεδουλάκη, ειδικά τώρα.
Τώρα που μόνο ο Λάσμε ξεδιπλώνει ενέργεια στο παρκέ και που η εικόνα του Παναθηναϊκού στα ριμπάουντ είναι άθλια. Το… βόλεϊ το οποίο έπαιξαν πριν από μερικές ημέρες οι παίκτες του (θεωρητικά πολύ πιο αδύναμου) ΚΑΟΔ στην πράσινη ρακέτα και παραλίγο να κοστίσει μια δεύτερη ήττα-πληγή μετά από αυτή με θύτη τον Ίκαρο Καλλιθέας, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι η… εναέρια κυκλοφορία αποτελεί φέτος… αχίλλειο πτέρνα για την ομάδα. 
Το σενάριο επιστροφής του Φώτση στους «πράσινους», με δεδομένη την επιθυμία και των δύο πλευρών να συνεργαστούν ξανά, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της Αρμάνι στην Ευρωλίγκα. Στην περίπτωση, συγκεκριμένα, που η ιταλική ομάδα αποκλειστεί από το ΤΟΡ-16, ο επαναπατρισμός του «Μπάτμαν» πρέπει να θεωρείται δεδομένος με το νέο έτος λόγω και της επερχόμενης μείωσης του μιλανέζικου μπάτζετ.
Αλλά ακόμα κι αν προκριθεί στους «16», το πράσινο πρέσινγκ πιθανόν να έχει θετική κατάληξη. Μαζί με τους «παλιούς» Διαμαντίδη-Τσαρτσαρή, ο Φώτσης δείχνει να είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναλάβει το ρόλο του τρίτου «σωματοφύλακα» σε μια ομάδα, η οποία είναι φανερό πως έχει χάσει πολύ μεγάλο μέρος από τη λάμψη του παρελθόν της και τον θέλει πάλι πίσω. Πολύ μάλιστα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!