Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

(ΑΓΟΡ)ασε ηρεμία ενόψει Τελικού με 58-85!

Σχορτσανίτης και Λάσμε ισοπέδωσαν το Ρέθυμνο και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε απογευματινό... περίπατο - «ζέσταμα» (85-58) ενόψει του τελικού της Κυριακής με τον Ολυμπιακό - Στους 17 πόντους σταμάτησε ο Σόφο σε 12 λεπτά, με 7/7 δίποντα και 3/4 βολές 


Ο ερασιτέχνης (που δεν έχει ρευστό) δίνει χρήματα στην ΠΑΕ;

 Λεφτά του είναι, ό,τι θέλει τα κάνει. Δεν μπορώ όμως να μη μείνω με το στόμα ανοιχτό στο άκουσμα της είδησης-διασταυρωμένης πληροφορίας ότι ο Αχιλλέας Μαρκόπουλος (πρόεδρος του καταρρέοντος ερασιτέχνη Παναθηναϊκού) προτίθεται να ενισχύσει την ΠΑΕ με πενταψήφιο (έστω) νούμερο στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τιμή και δόξα στον άνθρωπο που κρατάει μόνος (ή κατά το πλείστον μόνος) εν ζωή τη μάνα του λόχου (που στην πραγματικότητα είναι κλινικά νεκρή), αλλά ειλικρινά ,αναλογιζόμενος τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του Π.Α.Ο. δεν μπορώ να κατανοήσω πως πήρε την απόφαση να βάλει το χέρι στην τσέπη για κάτι που δεν ανήκει στον οίκο του (με την πολύ στενή, αλλά λογική ερμηνεία του... «οίκου»).

Την κίνηση αυτή μπορούμε να την διαβάσουμε με δυο τρόπους:

1)      Αγαπάει τόσο πολύ τον Παναθηναϊκό που δεν αντέχει να βλέπει τον εκπρόσωπο του μαζικότερου των σπορ να διασύρεται οικονομικώς και αγωνιστικώς. Άρα κάνει την καρδιά του πέτρα και συνδράμει από το υστέρημα του (και του ερασιτέχνη).
2)      Η ματαιοδοξία κάθε παράγοντα είναι να έχει συμμετοχή στην ανάσταση μιας ιστορικής ΠΑΕ και να μείνει το όνομά του γραμμένο με χρυσά γράμματα στο βιβλίο ευεργετών του Παναθηναϊκού. Έτσι κι ο κύριος Αχιλλέας πήρε τη μεγάλη απόφαση να βάλει τον πενταψήφιο οβολό του.

Διαλέξτε όποια εκδοχή θέλετε. Πάντως από τα τμήματα του ερασιτέχνη ,που έχουν αθλητές οι οποίοι λιμοκτονούν, δεν περισσεύουν ούτε 10,000 ευρώ. επομένως, θα ήταν πιο λογικό το όποιο ποσόν να πάει από τον πρόεδρο στα του οίκου του, τον οποίο καλό θα είναι να διοικεί αποκρούοντας τις όποιες πιέσεις μπορεί να δέχεται για να λειτουργήσει ο ερασιτέχνης ως δούρειος ίππος για τις όποιες φιλοδοξίες οποιουδήποτε για την ΠΑΕ. Αυτή η πλάκα πρέπει να τελειώνει.

Τον χριστιανό τον τραβάει ο ένας από δω, τον τραβάει ο άλλος από κει, θα τον σκάσουν στο τέλος. Κάποια στιγμή όμως πρέπει κι ο ίδιος να μάθει να αποκρούει τις προ-σ-κλήσεις και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα τμήματά του που έχουν... και τι δεν έχουν!

Αν ρωτάτε την άποψή μου για τις δυο εκδοχές που σας παρέθεσα (συν την τρίτη των ασφυκτικών πιέσεων από διάφορους... καλούς και φιλόδοξους ανθρώπους), θα σας πω ότι κάθε μια έχει να συνεισφέρει ένα ποσοστό στην αλήθεια και την ερμηνεία της κίνησης που όλα δείχνουν ότι θα κάνει ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Συχνά τον λυπάμαι με δαύτους που ‘χει μπλέξει εντός κι εκτός ερασιτέχνη. Από την άλλη όμως αδυνατώ να εξηγήσω την αδυναμία του και την έλλειψη πυγμής για να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Εκτός κι αν δεν αντιλαμβάνεται η δεξιά τι ποιεί η αριστερά του. Δεν το αποκλείω κιόλας.

Πάντως, λεφτά του είναι ό,τι θέλει τα κάνει. Τους βάζει φωτιά και τα καίει βρε αδελφέ...

Υ.Γ: Γούστο θα 'χει τώρα ο ερασιτέχνης να παραιτηθεί κι από τα λεφτά που δικαιούται λαμβάνειν από την ΠΑΕ... Σκεφτείτε πόσο έχει μικρύνει ο Παναθηναϊκός που αντί να ενισχύεται ο ερασιτέχνης από την ΠΑΕ γίνεται το αντίστροφο. Σα να ζητούσε ο Μαρινάκης λεφτά από τον Κουντούρη. Φυσικά εκεί τον νοικοκύρεψαν τον ερασιτέχνη. Με την ενίσχυση και την επίβλεψη της ΠΑΕ και του προέδρου της προσωπικά. Λεπτομέρειες θα μου πείτε...


πηγή:www.pamesports.gr

Γιασεμί Σαμαντούρα ο θηλυκός Ομπράντοβιτς!

 Με τρία Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο στην τροπαιοθήκη του, ο Παναθηναϊκός είναι από τις πλέον ιστορικές ομάδες στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ. Τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια ο Ερασιτέχνης, δεν επέτρεψαν στην ομάδα να διεκδικήσει όπως παλιότερα την κορυφή.
Το καλοκαίρι του 2011, το τμήμα ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν, με στόχο την οικονομική εξυγίανση και -μέσα από το χτίσιμο μιας νεανικής ομάδας- τη δημιουργία του «Παναθηναϊκού του μέλλοντος», με οδηγό το ένδοξο παρελθόν.

Βιογραφία:
Η Γιασεμί  Σαμαντούρα είναι πρώην αθλήτρια της καλαθοσφαίρισης γεννημένη στις 8 Ιουλίου του 1966. Με ύψος 1,73 εκ. αγωνιζόταν στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, ενώ σήμερα είναι προπονήτρια καλαθοσφαίρισης.

Ξεκίνησε την καριέρα της από την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου και διακρίθηκε για το πολυδιάστατο παιχνίδι της καθώς και την ικανότητά της στο σκοράρισμα. Την περίοδο 1988-89 σημείωσε μέσο όρο 35 πόντους στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ. Τον Αύγουστο του 1989 ο προπονητής Γιώργος Βελισσαράκος, ο οποίος την ανέδειξε, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού και με την οικονομική παρέμβαση του προέδρου του Παναθηναϊκού Παύλου Γιαννακόπουλου, επιχείρησαν την μεταγραφή της Σαμαντούρα στον ΠΑΟ. Η προσφορά του Παναθηναϊκού (10.000.000 δραχμές και έμψυχα ανταλλάγματα) υπήρξε κατά 50% μεγάλυτερη από εκείνη του πρωταθλητή Σπόρτιγκ.Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε έως το 1997.

Η Γιασεμί Σαμαντούρα αγωνίστηκε σε 9 αγώνες με την Εθνική Νεανίδων σημειώνοντας 50 πόντους (μ.ο. 5,6) και σε 34 αγώνες με την Εθνική Γυναικών σημειώνοντας 141 πόντους (μ.ο. 4,2). Συμμετείχε σε 5 διοργανώσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Γυναικών (1984, 1985, 1986, 1988, 1990).
Το 2000 από τη θέση του προπονητή στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κατάκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Η κατάκτηση του νταμπλ παραμένει η μοναδική στην ιστορία του τμήματος έως σήμερα. Το 2012 έχοντας επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία της γυναικείας όμαδας του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε φιναλίστ του πρωταθλήματος.

Για το όραμα αυτό μίλησε τον Φεβρουάριο του 2012 στο Cobrasports.gr η προπονήτρια και παλιά δόξα της ομάδας, Γιασεμή Σαμαντούρα, που επέστρεψε στη Λεωφόρο μετά από 10 χρόνια (το 2000 είχε κατακτήσει ως προπονήτρια του Παναθηναϊκού το νταμπλ) για να γίνει η… σημαία του νέου ξεκινήματος του «τριφυλλιού». 

Πώς κρίνετε την πορεία της ομάδας μέχρι στιγμής, λίγες αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου;
Η πορεία της ομάδας είναι πολύ ικανοποιητική (σ.σ. βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας), αφού πετύχαμε νωρίς τον αρχικό μας στόχο που ήταν η παραμονή στην Α1 και προκριθήκαμε στο Final-Four του Κυπέλλου. Από εδώ και πέρα στόχος μας είναι μια θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος και να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου.

Πιστεύετε ότι μπορεί κάποια ομάδα να «χτυπήσει» στα ίσια τον Αθηναϊκό και να πάρει το πρωτάθλημα;
Αντικειμενικά είναι κάτι πολύ δύσκολο τη φετινή χρονιά. Ωστόσο πάντα αγωνίζεσαι για να κερδίσεις όλους τους αντιπάλους.

Ποιους θεωρείτε πιο υπολογίσιμους αντιπάλους;
Όλες οι ομάδες είναι υπολογίσιμες.

Πώς σας φαίνεται το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος;
Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με πολύ καλές προδιαγραφές, με ποιοτικές και ανταγωνιστικές ομάδες. Στη συνέχεια για οικονομικούς λόγους κάποιες διαλύθηκαν,  με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρή αναστάτωση, που ευνόησε ή αδίκησε κάποιες άλλες που αγωνίστηκαν απέναντι σε εκείνες που διαλύθηκαν με διαφορετικούς όρους.
images/pao ginaikes omadiki.jpg
Το ρόστερ του Παναθηναϊκού άλλαξε πάρα πολύ από πέρσι. Η πλήρης αυτή ανανέωση δυσκόλεψε στην αρχή της σεζόν το έργο σας ως προπονήτρια, μέχρι να «δέσει» η ομάδα; 
Ναι, ασφαλώς και μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Οι παίκτριες ήταν εντελώς ασύνδετες μεταξύ τους, αφού δεν είχαν  ξαναπαίξει μαζί, γι’ αυτό πήρε αρκετό χρόνο για να δέσει η ομάδα.

Ποια είναι τα θετικά στοιχεία του φετινού Παναθηναϊκού αγωνιστικά και πού θεωρείτε ότι η ομάδα χρειάζεται βελτίωση;
Τα θετικά στοιχεία του φετινού Παναθηναϊκού είναι η διάθεση και η ενέργεια των αθλητριών, καθώς και το καλό ομαδικό κλίμα. Πιστεύω πως η ομάδα χρειάζεται βελτίωση σε διάφορους τομείς αγωνιστικά αλλά και σε θέματα νοοτροπίας και φιλοσοφίας, ώστε να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και να επανέλθει σύντομα στη διεκδίκηση των τίτλων.

Ποια είναι η αγωνιστική φιλοσοφία που θέλετε να περάσετε στην ομάδα;
Η φιλοσοφία μου είναι οι παίκτριες να βελτιώνουν διαρκώς τις αδυναμίες τους από παιχνίδι σε παιχνίδι και προπόνηση σε προπόνηση. Δίνω μεγάλη έμφαση στην οργανωμένη άμυνα ενώ παράλληλα θέλω να παίζουμε γρήγορο και θεαματικό επιθετικό μπάσκετ.

Έχετε δηλώσει πως ο Παναθηναϊκός χτίζει μια ομάδα για το μέλλον. Πώς ονειρεύεστε αυτή την ομάδα; Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της;
Πιστεύω πως τα νέα παιδιά που έχουμε φέτος στην ομάδα μας είναι μεγάλα ταλέντα και ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να στηριχτεί στο μέλλον σε αυτά. Θέλω να δημιουργήσουμε έναν δυνατό ποιοτικό κορμό νεαρών παικτριών, με πολύ καλή αγωνιστική και εξω-αγωνιστική νοοτροπία, που θα πλαισιώνεται από κατάλληλες έμπειρες και ξένες παίκτριες και θα έχει υψηλούς στόχους.

images/samantoura 2.jpg
Η απόκτηση ορισμένων από τα μεγαλύτερα ταλέντα το καλοκαίρι (Σλούκα, Κόνιαλη, Χριστινάκη, Τσακιρίδου) και ο μεγάλος χρόνος συμμετοχής τους δείχνει την πρόθεση του Παναθηναϊκού να επενδύσει στα νιάτα;
Ναι, έχω προσπαθήσει πάρα πολύ να στηρίξω τα νέα παιδιά και θα το κάνω και στο μέλλον. 

Ως παίκτρια και προπονήτρια έχετε ζήσει ένδοξες στιγμές με την ομάδα και έχετε πανηγυρίσει τίτλους. Πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να ξαναγίνει στο άμεσο μέλλον ομάδα τίτλων;
Εδώ μου δίνεται η δυνατότητα να μιλήσω για τον υπέροχο κόσμο του Παναθηναϊκού, που είναι συνοδοιπόρος μας, και για τους ανθρώπους που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Θα ήθελα πολύ να τους δώσω τη χαρά ενός τίτλου. Ωστόσο, για μένα ο τίτλος είναι επίσης καθημερινός και αφορά την προπόνηση, τους αγώνες και την βελτίωση των παικτριών.

Ο Παναθηναϊκός είναι από τις λίγες γυναικείες ομάδες που μαζεύει πολύ κόσμο στο γήπεδο. Η παρουσία των φιλάθλων σας δίνει έξτρα κίνητρο σε κάθε παιχνίδι;
Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα σε κάθε παιχνίδι και είναι ο έκτος παίκτης μας. Τους ευχαριστώ, και ελπίζω η στήριξή τους να συνεχιστεί.

Δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει (και) το γυναικείο μπάσκετ και τα πολύ χαμηλά μπάτζετ, πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η απόφασή σας το καλοκαίρι να δεχτείτε την πρόταση του Παναθηναϊκού;
Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν τη δεδομένη στιγμή (Αύγουστος 2011), με τις επιλογές μου χτίσω την ομάδα να είναι ελάχιστες, η απόφασή μου ήταν εύκολη δεδομένου ότι αγαπάω την ομάδα και ο κ. Μιχαλαριάς (σ.σ. ο έφορος της ομάδας) με έπεισε ότι υπήρχε βιώσιμη στρατηγική και υγιείς στόχοι.

Μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε πέρσι ο Ερασιτέχνης, η ομάδα είναι οικονομικά υγιής; Η διοίκηση στηρίζει το γυναικείο τμήμα;
Παρά την εξαιρετικά αντίξοη οικονομική συγκυρία που όλοι μας βιώνουμε, οι άνθρωποι της διοίκησης είναι πολύ κοντά στην ομάδα και τη στηρίζουν απόλυτα. Ο πρόεδρος κ. Μακρόπουλος μας βοηθάει πάρα πολύ, κάτι που εύχομαι να συνεχιστεί. Τον χρειαζόμαστε δίπλα μας για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας και να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει.



πηγή: el.wikipedia.org, cobrasports.gr

Tango με Figueroa θα χορέψει ο Παναθηναϊκός ή τον Χορό του Ζαλόγγου;;;

 
 Με τον αργεντινό striker Luciano Figueroa «φλερτάρει» δυνατά ο Παναθηναϊκός και σύμφωνα με δημοσιεύματα οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία! Την Πέμπτη (07/02) στην Αθήνα για τα τυπικά και τις ανακοινώσεις!

Πρόκειται για striker  μεγάλης κλάσης που ακόμα και τώρα που δέν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του,έχει να αγωνιστεί απο τον Οκτώβριο ελπίζουμε θα βοηθήσει σημαντικά το Τριφύλλι με την εμπειρία και τις ικανότητες που διαθέτει.

Ο Figueroa έχει πλούσια καριέρα σε μεγαθήρια της Αργεντινής, όπως η Boca Juniors
και η River Plate, έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη σε Ισπανία και Ιταλία με τις φανέλες της Villarreal και της Genoa, ενώ έχει φορέσει και το εθνόσημο της πατρίδας του. Με την εθνική ομάδα ανδρών της Αργεντινής έχει πετύχει 9 γκολ σε 15 συμμετοχές.

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του είναι η παντελώς άγνωστη Emelec του Εκουαδόρ, από την οποία έμεινε ελεύθερος. Mε την τελευταία του ομάδα αγωνίστηκε συνολικά σε 33 παιχνίδια και σημείωσε 14 γκολ. Αναλυτικά, σε 21 συμμετοχές για το πρωτάθλημα σημείωσε 10 γκολ, σε 5 συμμετοχές στο Copa Sudamericana 1 γκολ και σε 7 συμμετοχές στο Copa Libertadores 3 γκολ.
 
Παλιά ήταν καλός παίκτης αλλά έχει τεράστια προβλήματα τραυματισμών δεν έχει καθόλου γερά γόνατα τουλάχιστον εχει κανει 3 φορές εγχείρηση στους χιαστούς!
 
Μακάρι να δώσει αυτό το "κάτι" που λείπει απο την άνεση του σκοραρίσματος στην επίθεση του Παναθηναϊκού μας!

Δείτε παρακάτω βίντεο με τον Figueroa εν δράση: