Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Βόλφσμπουργκ 3-1...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΜΥΝΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ!!!


Με τελικό σκορ 3-1 επικράτησε απόψε ο Παναθηναϊκός της Βόλφσμπουργκ στο πρώτο από τα τρία φιλικά προετοιμασίας που θα δώσει η ομάδα κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Αυστρία. Το σκορ άνοιξε για τους «Πράσινους» ο Γκάμπριελ μόλις στο 8ο λεπτό με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή ενώ ο Ντεζάγκα ισοφάρισε για την Βόλφσμπουργκ στο 38’. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής σημείωσε αυτογκόλ στο 60’ βάζοντας εκ νέου το «Τριφύλλι» μπροστά στο σκορ με 2-1, ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε με ατομική προσπάθεια ο Ρουκάβινα στο 69’. Ο Κροάτης επιθετικός ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Μαυρίας στο 72’, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Γερμανών.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46' Γκαλίνοβιτς), Μπιάρσμιρ (84' Μαχλελής), Σαριέγκι, Καντέ, Μελίσσης, Μαρίνος (84' Φέτσης), Σιμάο (84' Λαγός), Γκάμπριελ (61' Μαυρίας), Λέτο (61' Ρουκάβινα), Κλέιτον(61' Δημούτσος), Πετρόπουλος (69' Σταμπολζίεφ).

VFL Wolfsburg: Χιτς, (46' Λενς), Σέφερ, Τζέκο, Σίσερο, Ζιανί, Τζόνσον, Μάτζουκιτς, Μάντλουνγκ, Ρίτερ, Ντεζάγκα, Βαρζάλι.

"Πράσινος" ο παιχταράς…Romain Sato


Παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα 3 χρόνια ο Ρομέιν Σάτο. «Νιώθω τυχερός, μεγάλη ευκαιρία για εμένα», δήλωσε το νέο απόκτημα των πρασίνων.

Ο Ρομέιν Σάτο αποτελεί το τελευταίο απόκτημα του Παναθηναϊκού. Ο πολυτιμότερος παίκτης του ιταλικούς πρωταθλήματος θα αγωνίζεται με το «τριφύλλι» για την επόμενη τριετία, έχοντας ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο Ρομέιν Λεμπέλ Γκουεσάγκμπα Σάτο γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1981 στο Bimbo της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Αγωνίστηκε στο Dayton Christian High School και στο Xavier στο Κολλεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ από όπου αποφοίτησε το 2004 με πτυχίο στα Γαλλικά. Επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2004 στο νούμερο 52 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, με την καριέρα του να αποκτά στη συνέχεια ευρωπαϊκή ταυτότητα και τον ίδιο να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο.

Αγωνίστηκε στην Ιταλία για την Aurora Jesi (Α2 κατηγορία). Η συνέχεια της καριέρας του γράφηκε στην Ισπανία, όπου το Μάιο του 2006 υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Η ομάδα με την οποία έγινε γνωστός και κατέκτησε τίτλους ήταν η Μοντεπάσκι Σιένα, στην οποία αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια (2006-2010). Κατέκτησε 4 πρωταθλήματα Ιταλίας (2007, 2008, 2009, 2010), 2 κύπελλα Ιταλίας (2009, 2010), 4 ΣούπερΚαπ Ιταλίας (2007, 2008, 2009, 2010). Αναδείχθηκε MVP του ιταλικού πρωταθλήματος την περίοδο 2009-10.

Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Αγωνίστηκε στο Παναφρικανικό Πρωτάθλημα το 2009, όντας ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης το 2009 με 21,6 πόντους μέσο όρο, αλλά και 8,6 ριμπάουντ.

Σάτο: «Νιώθω τυχερός»

Αν και προέρχεται από μια ομάδα που έχει κατακτήσει τίτλους και έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στην Ευρωλίγκα, την Μοντεπάσκι Σιένα, ο Ρομέιν Σάτο δήλωσε ενθουσιασμένος από την προοπτική να αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μιλώντας από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν, λίγες ώρες πριν την επισημοποίηση της συμφωνίας με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

«Ο Παναθηναϊκός πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είμαι ενθουσιασμένος που συμφωνήσαμε, που θα αγωνιστώ εδώ, που θα είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Ξέρω ήδη τους περισσότερους παίκτες, αν όχι όλους, ξέρω πολύ καλά το τεχνικό επιτελείο που διαθέτει. Για μένα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία! Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν θα ήθελαν να αγωνιστούν σε αυτόν τον σύλλογο».

Ο Σάτο δεν ξεχνά το 2009 με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 3-1 επί της Σιένα με δύο νίκες στην Ιταλία, φτάνοντας έτσι στο φάιναλ φορ του Βερολίνου και από εκεί στο τριπλ κράουν: «Έχουμε βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι στην Ευρωλίγκα όσο εγώ ήμουν στην Μοντεπάσκι. Ξέραμε και τότε πόσο καλή ομάδα είναι... Ακόμη και μετά το 1-1 στην Αθήνα. Έπαιξαν δυνατά και πήραν τα δύο παιχνίδια στην Ιταλία. Είναι ομάδα που ξέρει να νικά. Αυτό που έχω να πω είναι ότι τώρα νιώθω τυχερός που ανήκω κι εγώ σ’ αυτήν και πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα είμαι στην πλευρά του νικητή. Όπως επίσης νιώθω χαρούμενος που αυτούς τους παίκτες που έπρεπε να αντιμετωπίσω θα τους έχω τώρα συμπαίκτες, που θα τους έχω πλέον δίπλα μου και όχι απέναντί μου. Είναι κάτι για το οποίο σίγουρα δεν παραπονιέμαι», καταλήγει γελώντας.

Όσο για το τι πιστεύει ότι θα προσφέρει στον Παναθηναϊκό; «Η ομάδα αυτή έχει ήδη πολλούς καλούς παίκτες. Τι θα προσφέρω; Ότι ζητήσει ο προπονητής! Ότι θέλει να κάνω στο γήπεδο, θα το κάνω. Άμυνα, επίθεση, ριμπάουντ, βοήθειες...».