Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Α ΕΣΚΑ Έφηβοι: Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος 75-43

 Συνεχίζουν δυναμικά οι έφηβοι του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ.
Για τη 18η αγωνιστική υποδέχτηκαν τον Πανελλήνιο, του οποίου επικράτησαν με 75-43, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, παρ'ότι έχουν έναν αγώνα λιγότερο.
Ο Πανελλήνιος βρίσκεται στην 11η θέση.
To sportshero.gr σας παρουσιάζει εκτεταμένα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση στο παρακάτω link:
http://sportshero.gr/index.php/sports/basket/item/4429-a-eska-efivoi-panathinaikos-panellinios-75-43


πηγή:sportshero.gr

Τα ρέστα του στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Εκεί που πέρυσι τερματίστηκαν οι περίφημες χορογραφίες της Παιανίας μετά την επίτευξη κάθε γκολ, εκεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη καλείται απόψε ο Παναθηναϊκός να «χορέψει» το χορό της επιστροφής στις επιτυχίες. Με τόσους Λάτιν αλλά και ξένους γενικά στην ενδεκάδα του, θα μπορούσε να αποκαλεστεί το τελευταίο ταγκό. Μετά τη σημερινή αναμέτρηση θα απομένουν άλλες οκτώ πια για το Τριφύλλι. Και εάν δεν έρθει η νίκη οι πιθανότητες να χάσει το ευρωπαϊκό τρένο για δεύτερη φορά στην ιστορία του, θα είναι πολλές. Στο απευκταίο, για τους Πράσινους, σενάριο της ήττας, θα βρεθούν πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού από αυτή της πεντάδας!
Ο Φάμπρι σκοπεύει να παρατάξει ενδεκάδα με Καρνέζη, Σεϊταρίδη, Κάιπερ, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σο, Βιτόλο, Σισοκό, Ζέκα, Εσπάρθα, Τοτσέ. Ναι, καλά διαβάσατε. Εννέα ξένους. Πρώτη φορά στα χρονικά θα συμβεί αυτό. Ιστορικό γεγονός θα είναι. Δεν είναι και λίγο. Από την άλλη βέβαια εάν έρθει η νίκη, αυτό θα έχει δευτερεύουσα σημασία. Μην καθιερωθεί κι όλας.
Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στην καλή του εικόνα στα εκτός έδρας παιχνίδια επί ημερών Φάμπρι. Στα Γιάννενα ανεκτή εμφάνιση και 0-0, στο Περιστέρι ανωτερότητα και νίκη με 2-1, στην Τρίπολη ανωτερότητα αλλά και έλλειψη συγκέντρωσης για το τελικό 2-2. Η ισοπαλία δεν φτάνει απόψε. Θα έφτανε εάν η εικόνα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ δεν ήταν τόσο τραγική. Τώρα απαιτείται η νίκη. Ικανή να προσφέρει ίαση στις πληγές.                                                                                         



πηγή:pamesports.gr
  

Γυναικείο Μπάσκετ:Οι Κορίτσαροι της Γιασεμής Σαμαντούρα έκαναν Σμπαράλια τον Αθηναϊκό!

 Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών, αφού συνέτριψε με 83-55 τον Αθηναϊκό στον κατάμεστο Τάφο του Ινδού! Nα τος, να τος ο Πρωταθλητής φώναζε η εκστασιασμένη εξέδρα και τα κορίτσια της Σαμαντούρα διέλυσαν τον Αθηναϊκό με κάθε τρόπο στο μεγάλο ντέρμπι της Α1 έχοντας τρομερό ποσοστό από τα τρίποντα. Βλάνη, Καλέντζου, Μαγκλάρα, Δίελα, Σλούκα και Ντέλβα, οι κορυφαίες μιας τεράστιας ομάδας...
Με ένα άκρως εντυπωσιακό ποσοστό έξω από την γραμμή των 6.75 (11/15) οι Πράσινες Αμαζόνες  κατάφεραν να επικρατήσουν στην "καυτή" Λεωφόρο Αλεξάνδρας του Αθηναϊκού με 83-55 και να πάρουν προβάδισμα τίτλου καθώς ξεπέρασαν και την διαφορά που είχε χάσει στον Βύρωνα (-3).
Οι πράσινες κυριάρχησαν στο παρκέ, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση και επικράτησαν εύκολα του νταμπλούχου Ελλάδας, κάνοντας παράλληλα ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και με την βοήθεια του κόσμου του, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (26-18).
Στην δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχες, με όπλο τα τρίποντα, αύξησαν την διαφορά τους στους 10 (31-21), ωστόσο ο Αθηναϊκός αντέδρασε και μείωσε στους πέντε (29-34).

Με επιμέρους σκορ 10-3, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ιδανικά το πρώτο ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια με +12 (44-32).
Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Αθηναϊκός μείωσε ξανά την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε ξανά, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +14 (61-47).
Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να είναι καταιγιστικός, να κάνει σκορ δεκάλεπτου 22-8 και να επικρατεί με το εντυπωσιακό 83-55 του Αθηναϊκού.

Σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του Τριφυλλιού, ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστια νίκη, και κατά τις προσταγές της εξέδρας, πάει βουρ για πρωτάθλημα!
  
Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός 83-55.

Δεκάλεπτα: 21-18, 44-32, 61-47, 83-55.
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 13 (1τρ., 7ριμπ., 10 ασ..), Βλάνη 19(5), Κόνιαλη, Μαγκλάρα 10 (8ριμπ.), Σλούκα 13(3), Δίελα 14 (2τρ., 7ριμπ.), Χρονοπούλου, Ντέλβα 14 (16ριμπ.), Θεολόγου.
Αθηναϊκός (Λειβάδης): Βουκίσεβιτς 2, Λύμουρα 19(3), Σπαθάρου, Καζαντζίδου, Κασάπογλου 3(1), Ζότοβα, Κεχαγιά 9, Χαλικιά 4, Κοσμά 8 (9ριμπ.), Ισκίογλου 4, Κυριακοπούλου 6.

Καλέντζου: «Δείξαμε χαρακτήρα εντός και εκτός γραμμών»
Αριστέα Μαγκλάρα, Ντιάνα Ντέλβα και Τούλα Καλέντζου μίλησαν αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης για τη σπουδαία νίκη επί του Αθηναϊκού ενώ αποθέωσαν τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη φανταστική ατμόσφαιρα και την κόσμια συμπεριφορά. 

Αναλυτικά όσα είπαν στο panathinaikos1908.gr:

Μαγκλάρα: «Όλη την εβδομάδα προετοιμαστήκαμε κατάλληλα αμύντικα και προσπαθήσαμε να ‘χτυπήσουμε’ τη δική τους αμύνα με κάποια συστήματα που δείξαμε. Μας βγήκαν όλα 100% ενώ μέτρησε και η καρδιά. Το θέλαμε πολύ. Είμαστε καλύτερη ομάδα και φτάσαμε σε μια δίκαιη νίκη» ενώ για τον κόσμο σχολίασε: «Δεν ήταν απλά ο 6ος αλλά 0 7ος, 8ος … 10ος παίκτης μας»!

Ντέλβα: «Δώσαμε τα πάντα στο παιχνίδι αυτί, ήμασταν τέλεια προετοιμασμένες. Αυτή η νίκη είναι μεγάλη και είναι προσπάθεια ομαδικής δουλειάς. Το θέλαμε όλα τα κορίτσια αυτό το αποτέλεσμα και όλες κάναμε τα πάντα για να έρθει! Αυτό όμως είναι ένα βήμα, σημαντικό αλλά βήμα. Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένες και το ένα βήμα θα φέρει το άλλο και όλα μαζί ευχόμαστε το πρωτάθλημα. Όσο για τον κόσμο τι να πω! Μας δίνει ενέργεια, δύναμη, βοήθεια… τους ευχαριστούμε».

Καλέντζου: «Είναι μια τεράστια νίκη. Νομίζω κάναμε ένα παιχνίδι με απόλυτη συγκέντρωση. Δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο. Συγχαρητήρια σε όλες τις συμπαίκτριές μου. Ευχαριστούμε τον κόσμο, που δεν έδωσε κανένα δικαίωμα σε κανένα. Δείξαμε χαρακτήρα εντός και εκτός γραμμών. Χαιρόμαστε μέχρι τη Δευτέρα τη νίκη και από εκεί και πέρα τα κεφάλια μέσα». 
 Σαμαντούρα: «Η θέληση για τη νίκη παρακαταθήκη για το μέλλον»
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, η Γιασεμή Σαμαντούρα συνεχάρη τις αθλήτριές της για το πάθος και τη θέληση που επέδειξαν, ευχαρίστησε την οικογένεια Μακρόπουλου που στηρίζει το τμήμα και έκανε αφιέρωση με τρεις αποδέκτες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Γιασεμή Σαμαντούρα: 
 Για την σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια. Θέλω να πω ότι από αυτή τη νίκη το κέρδος είναι διπλό γιατί όλη αυτή την εβδομάδα οι αθλήτριες κάνανε καταπληκτική προπόνηση. Δείξανε ότι θέλανε να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι. Αυτό το κρατάμε ως μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον. Αν συνεχίσουμε έτσι πραγματικά δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα. Επίσης, να συγχαρώ και πάλι τα παιδιά ήταν όλες δεμένες σαν γροθιά». 

Για το που αφιερώνει τη νίκη αυτή: «Θέλω να αφιερώσω τη νίκη αυτή στην αθλήτριά μου, Σοφία Θεολόγου που τραυματίστηκε και εν συνεχεία στην οικογένεια Μακρόπουλου που είναι η μοναδική που βοηθάει το τμήμα. Τον Πρόεδρό μας τον κύριο Αχιλλέα και τον Αντιπρόεδρο, τον κ. Νίκο, που είναι δίπλα μας, στηρίζουν το τμήμα και την Ευρώπη Ασφαλιστική που είναι χορηγός μας, καθώς επίσης και στον φανταστικό κόσμο μας. Βεβαίως να τονίσω ότι κερδίσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Συνεχίσουμε με συγκέντρωση και διάθεση».

Για το γεγονός ότι έστω και το δεύτερο ημίχρονο μεταδόθηκε τηλεοπτικά: «Πολύ μεγάλη διαφήμιση, ευχαριστούμε που το έκαναν αυτό είναι κάτι που χρειάζεται το γυναικείο μπάσκετ και έχει χρόνια να συμβεί και μακάρι να συνεχιστεί».


Δείτε στο παρακάτω βίντεο το 2ο ημίχρονο που μετέδωσε η Νέτ:



πηγές:panathinaikos1908.gr, sport.gr ,onsports.gr ,basketworld.gr