Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Απογείωση… στον Άρη!


Κόντρα στα προγνωστικά ο Παναθηναϊκός έκανε... τριπλή ανατροπή απέναντι στον Άρη και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του φάιναλ έιτ του Κυπέλλου ανδρών. Τελικό σκορ 3-2 σετ (21-25, 25-23, 19-25, 25-16, 15-13) με τον Άρη να έχει προηγηθεί με 1-0 και 2-1 σετ και με 8-5 στο τάι μπρέικ.

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Ζουπάνης 10 (5/12 επ., 5 μπλοκ), Πιπέργιας, Κόλεφ 18 (16/36 επ., 2 μπλοκ, 61% υπ. - 56% άριστες), Γκορμπάτκοφ 24 (23/41 επ., 1 άσο), Κοτσιλιάνος 8 (5/18 επ., 2 μπλοκ, 60% υπ. - 30% άριστες), Στίγγας 16 (8/14 επ., 3 άσοι, 5 μπλοκ), Δαρίδης -λ 72% υπ. - 50% άριστες / Αγγελόπουλος 1, Μαδούρας, Πρωτοψάλτης.

Άρης (Γιάτσης): Κυριακίδης 13 (12/26 επ., 1 μπλοκ, 72% υπ. – 59% άριστες), Ζέλιτς 7 (2/6 επ., 5 μπλοκ), Μποϊκοβιτς 2, Κιόσης 10 (5/11, 5 μπλοκ), Τζελάτης 27 (25/45 επ., 2 μπλοκ), Ριζόπουλος 13 (12/20 επ., 1 μπλοκ, 68% υπ. – 52% άριστες), Μπαμπαλιούτας –λ (74% υπ. – 63% άριστες) / Κυπριανός, Στεφανίδης 1, Χαραλαμπίδης 1, Χαριτωνίδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Χαρούμενος από το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα γιατί μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του ψυχολογικά στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού, δήλωσε μετά τον αγώνα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Καζάζης: «Σίγουρα είναι έκπληξη το αποτέλεσμα. Είναι μια διαφορετική διοργάνωση. Είναι μια νίκη. Είχαμε καιρό να κερδίσουμε και αυτό το αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά ενόψει του πρωταθλήματος» ενώ για τους Ζουπάνη-Κοτσιλιάνο είπε: «Είναι δυο παιδιά που μας βοήθησαν σημαντικά».

 Από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Κάσσανδρος Στίγγας επεσήμανε: «Είμαστε χαρούμενοι που κάναμε την έκπληξη στο θεσμό του Κυπέλλου. Παίξαμε καλά και ήμασταν καλύτεροι. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα αυτό θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα που είναι δύσκολη. Από εκεί και πέρα… περιμένουμε τον αντίπαλό μας στα ημιτελικά. Στόχος είναι μια καλή παρουσία και να χαρούμε ακόμα ένα ματς».

 Ο Άλεξ Γκορμπάτκοφ ανέφερε: «Επιτέλους κερδίσαμε. Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι. Στο 1ο και το 3ο σετ κάναμε πολλά εύκολα λάθη, κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε για την συνέχεια, αλλά συνολικά ήμασταν πολύ καλοί. Όλη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και ειδικά οι κεντρικοί που έδωσαν πολλούς πόντους από το μπλοκ. Θα το παλέψουμε όσο μπορούσε στο κύπελλο. Πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο που ήταν να κερδίσουμε τον Άρη. Θα παίξουμε χωρίς άγχος στον ημιτελικό και όπου μας βγάλει. Στο πρωτάθλημα έχουμε ακόμα ελπίδες για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Απομένουν δύο παιχνίδια και αν παίξουμε όπως σήμερα πιστεύω πως θα σωθούμε».

 Ο πασαδόρος και αρχηγός του ΠΑΟ, Νίκος Αγγελόπουλος είπε: «Επιτέλους μία νίκη. Ήρθαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Δεν ήταν στους αρχικούς μας στόχους αλλά χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα καταφέραμε. Αυτή η νίκη σημαίνει σίγουρα πολλά. Είναι νίκη γοήτρου και ψυχολογίας. Αποδείξαμε ότι είμαστε ακόμα εδώ και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει ψυχολογικά και για το πρωτάθλημα».

 Τέλος, ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟ, Δημήτρης Αγραπιδάκης σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος Σύλλογος και αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια και σεβασμό κάθε θεσμό στον οποίο αγωνίζεται».

 Από την άλλη πλευρά, εμφανώς απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της ομάδας του και από την απόδοση των παικτών του σε συγκεκριμένα καθοριστικά σημεία του αγώνα, ο τεχνικός του Αρη, Γιώργος Γιάτσης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, λέγοντας μόνο ότι: «Δεν ήμασταν σε καλή μέρα και δίκαια χάσαμε…».

 Ο αρχηγός των «κιτρίνων» Δημήτρης Ριζόπουλος στάθηκε περισσότερο στην απόδοση του Άρη, παρά σε εκείνη του αντιπάλου: «Δεν είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας και σε αρκετά σημεία του αγώνα παίζαμε εκνευρισμένοι. Χρειαζόταν μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση για να φτάσουμε στη νίκη και εμείς σε κάποια σημαντικά σημεία δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε υποπίπτοντας σε πολλά λάθη. Χαλαρώσαμε αδικαιολόγητα στο τέταρτο σετ και στο τέλος το πληρώσαμε».

 Ο Σέρβος Ιβάν Μπόικοβιτς από την πλευρά του επεσήμανε ότι: «Δεν υποτιμήσαμε τον Παναθηναϊκό σε κανένα σημείο του αγώνα, όμως, φαίνεται ότι δεν ήμασταν σωστά προετοιμασμένοι για ένα τόσο σκληρό αγώνα. Δεν είμαστε σε τόσο καλή αγωνιστική κατάσταση για να υποτιμήσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο».