Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μπάσκετ Γυναικών: Τέλος καλό, όλα καλά με την άδεια της Λεωφόρου

Οι γυναίκες του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ θα υποδεχτούν κανονικά στον Τάφο του Ινδού τον Ιπποκράτη Κω το ερχόμενο Σάββατο (26/10), καθώς το «κλειστό» της Λεωφόρου αδειοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Το αργότερο μέχρι αύριο οι διοικούντες του Τριφυλλιού θα έχουν στα χέρια τους την άδεια, και έτσι δεν θα χρειαστεί να δώσουν άλλους αγώνες στην Κυψέλη.

Πολλά γήπεδα της πρωτεύουσας, και όχι μόνο, αντιμετώπισαν πρόβλημα με τις άδειες λειτουργίας τους. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κινητοποιήθηκαν σωστά και έγκαιρα και έκαναν τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, ώστε να βγει η άδεια του «Τάφου».

Εδώ σε θέλω κάβουρα...

Όποιος διάβασε το κείμενο του Σταμάτη Γαρρή για την εκδήλωση του ΠΑΝ.ΚΙ. - Οι επενδυτές και το γήπεδο στη Λεωφόρο - πιθανολογώ ότι κατάλαβε ότι προμηνύεται μπουρίνι με θέμα το γηπεδικό.
Ας επιχειρήσουμε να κάνoυμε μια ανάλυση πίσω από τις λέξεις...
Τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα:

α) Η ΠΑΕ επιθυμεί την μερική ανακατασκευή του "Απόστολος Νικολαΐδης", αυξάνοντας κατά 4.000 τη χωρητικότητα και προσθέτοντας κάποιες "καλλιγραφίες" στην όψη του γηπέδου (π.χ. φωτεινό πλέγμα).

Αντιθέτως η ΠΑΕ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τη Διπλή Ανάπλαση, παρ' ότι το χρέος προς την κατασκευαστική εταιρεία "Άκτωρας" αυξάνεται καθημερινά (για τη φύλαξη του χώρου και την παρουσία ενός γερανού...), η ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ προς την ίδια εταιρεία παραμένει πάνω από το κεφάλι της ΠΑΕ, ενώ η αγωγή 26 εκατ. ευρώ προς τον Δήμο παραμένει "παγωμένη" στα γραφεία της ΠΑΕ!

β) Ο Ερασιτέχνης είναι υπέρ της μόνιμης επιστροφής και της απεμπλοκής από τη Διπλή Ανάπλαση.

γ) Το ΠΑΝ.ΚΙ. είναι υπέρ της μόνιμης επιστροφής και της απεμπλοκής από τη Διπλή Ανάπλαση.

Τόσο ο Ερασιτέχνης όσο και το ΠΑΝ.ΚΙ. είναι υπέρ της πλήρους ανακατασκευής της Λεωφόρου, αυξάνοντας τη χωρητικότητα σε 35.000 - 40.000 θέσεις. Γι' αυτό το λόγο το ΠΑΝ.ΚΙ. ετοιμάζεται να παρουσιάζει πλήρες σχέδιο τους επόμενους μήνες.

δ) Επίσης γνωρίζουμε, μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στο aioniapistos.gr, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική", Άρης Βωβός ότι η εταιρεία δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η Διπλή Ανάπλαση, μετατρέποντας το εμπορικό, σ' ένα απλό κτίριο με γραφεία και αλλάζοντας τον συντελεστή δόμησης ξανά σε 0,8! Όπερ σημαίνει ότι θα του επιστραφεί και το οικόπεδο που αφορά το γήπεδο.

ε) Τέλος ξέρουμε ότι ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ο οποίος παραδόξως είναι ιδρυτικό μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, είναι ο μοναδικός που είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης (ο Δήμος είναι πολλαπλά εκτεθημένος με αυτό το πρότζεκτ...), λέγοντας ουκ ολίγες φορές ότι ο Λεωφόρος δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό!

Αυτά είναι τα κυριότερα δεδομένα...

Ποιο είναι το στοιχείο που προκύπτει απ' όλα αυτά. Μα το λένε ξεκάθαρα τα μέλη του ΠΑΝ.ΚΙ.:

«Εμείς θέλουμε νέο γήπεδο στη Λεωφόρο. Καινούργιο. Ερχεται ο Αλαφούζος και λέει ανακατασκευή. Δεν γίνεται να πάμε σε λογική του παλιού γηπέδου με 4-5 χιλιάδες θέσεις παραπάνω. Και ελπίζω να μην θελήσει να καταπνίξει τη μελέτη μας. Θα μας βρει απέναντι εάν το επιχειρήσει».

Μάλιστα λέγεται πως γι' αυτό το λόγο το ΠΑΝ.ΚΙ. δεν έχει δημοσιοποιήσει τα πλάνα του, για να κάνει... εκπλήξεις!

Και για να το κλείσω και εγώ το θέμα προφητικά, το θέμα είναι καθαρά νομικό. Ποιο από τα δύο πρότζεκτ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει;

Σε πρώτη φάση η πρόταση του ΠΑΝ.ΚΙ., παρ' ότι είναι πιο δύσκολη, είναι στο σωστό δρόμο, φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση.

Διότι στο ΠΑΝ.ΚΙ. φαίνεται ότι έχουν λάβει υπ' όψιν τους όλους τους παράγοντες και κυρίως το νομικό πλαίσιο!

Αντιθέτως η πρόταση της ΠΑΕ μοιάζει με... προχειροδουλειά, αφού δεν έχουν λάβει υπ' όψιν τους, ούτε και τον τελευταίο νόμο που λέει ξεκάθαρα ότι απαγορεύονται να γίνουν εργασίες στη Λεωφόρο και ότι σε 4,5 χρόνια θα γκρεμιστεί...!

ΥΓ. Κατ' εμέ υπάρχει και plan C, αλλά αυτό δεν ήταν της παρούσης!

Νοκ άουτ ο Πράνιτς!

Ξαφνικό πρόβλημα με τον Ντάνιελ Πράνιτς στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Κροάτης υπέστη διάταση στον αριστερό δικέφαλο.

Ο έμπειρος μέσος αποχώρησε κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Πέμπτης (24/10) με πρόβλημα στο πόδι και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί διάταση στον δικέφαλο, κάτι που σημαίνει πως δεν θα καταφέρει να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση του Σαββάτου (26/10) με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Μάλιστα, την Παρασκευή (25/10) ο διεθνής ποδοσφαιριστής των «πράσινων» θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, ούτως ώστε να διαπιστωθεί ακριβώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, αλλά και χρόνος που θα μείνει εκτός… δράσης για να αποθεραπευτεί.

Από εκεί και πέρα, απών από την προπόνηση της Πέμπτης ήταν ο Κουίνσι λόγω ίωσης, ενώ ο Αποστολόπουλος ακολούθησε θεραπεία. Αντίθετα, οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά, με ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και τακτικής, ενώ ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα με τελειώματα.

Μπάσκετ Εφήβων Ανδρών-Μπάσκετ Παίδων: Μια νίκη και μια ήττα για το Τριφύλλι

ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ   52-88 (εφηβικό)

Εύκολη νίκη πέτυχαν οι έφηβοι του Παναθηναϊκού που επικράτησαν του ΓΣ Αμαρουσίου με σκορ 88-52 στο κλειστό του Αγ. Θωμά για την 6η αγωνιστική. Οι "πράσινοι" πήραν κεφάλι στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν έδωσαν περιθώρια στους αντιπάλους τους να αντιδράσουν. 

Κορυφαίος για τους πράσινους ο Διαμαντάκος ο οποίος με 30 πόντους. Στο αμυντικό κομμάτι οι παίκτες του Τριφυλλιού δείχνοντας σοβαρότητα και ομαδικό πνεύμα δεν έδωσαν χώρους στους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους.
 
Τα δεκάλεπτα : 04-22, 16-41, 32-61, 52-88

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.: Σπυριούνης , Χριστοδούλου 7(1), Κακαργιάς 6(1) ,Τσούπρος 6, Ναβάρο 6 , Γκιουζέλης 16, Μαϊντόμπε , Ταμπιζίβας 4 , Μακρυγιάννης 5 , Φωτεινάκης 4 , Διαμαντάκος 30 , Χαραλαμπόπουλος 4.
 
Τα αποτελέσματα:
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΑ     60- 69
ΚΑΛΑΘ/ΣΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡ/ΝΩΝ         64- 63
ΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ                          49- 65
ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ      52- 88
ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ - ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ                           62- 70
ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ                      73- 66
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

29/10/13  21:45  ΖΩΓΡΑΦΟΥ  ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΑ - ΚΑΛΑΘ/ΣΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ          
29/10/13  21:45  ΡΟΥΦ             ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΤΡ/ΝΩΝ - ΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ  
29/10/13  21:45  Π.Α.Κ. ΔΑΙΣ              ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ - ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ       
29/10/13  21:45  ΑΠ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ      ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ    
29/10/13  21:45  ΥΜΗΤΤΟΥ                ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ      
29/10/13  21:30  ΔΗΜ.ΒΙΚΕΛΑΣ         ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ 

ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ 82- 49 (παιδικό)

Βαριά ήττα γνώρισε η ομάδα παίδων του Παναθηναϊκού ΑΟ στο κλειστό του ΑΓ. Θωμά στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής από τον ΓΣ Αμαρουσίου με σκορ 82-49. Οι "πράσινοι" κάνοντας λάθη και χωρίς λύσεις στο επιθετικό παιχνίδι, με εξαίρεση τον Ιορδάνου που πέτυχε 23 πόντους, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να δυσκολέψουν τους αντιπάλους τους. Στο αμυντικό κομμάτι οι παίκτες του Τριφυλλιού αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες αφού οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.
 
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36- 27, 63- 38, 82- 49.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ: Θεοδωράκος 2, Σωτηρέλλος 4(1), Μπαϊράμι 2, Σιράγας 4, Πρωτονοτάριος 3, Σακελλαρίου, Ιορδάνου 23(1), Παπαϊωάννου 2, Λιγνός 7(1), Ζυγομήτρος, Καρβούνης, Γερονίκος 2.

Τα αποτελέσματα:
ΓE ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ        35- 56
ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ          60- 63
ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ                         48- 73
ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ   82- 49
ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ - ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ                        65- 57       
ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΑΣΚ ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΡΩΝΑ   2- 1
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

29/10/13  20:15  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ             ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
29/10/13  20:00  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ       ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ - ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ
29/10/13  20:30  Π.Α.Κ. ΔΑΙΣ  ΑΣΕ     ΔΟΥΚΑ - ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ   
29/10/13  20:30  ΑΠ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ      ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ - ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ    
29/10/13  20:30  ΥΜΗΤΤΟΥ                ΑΟ ΑΜΥΝΤΑΣ - ΓE ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
29/10/13  20:15  ΣΑΙΝΤ ΛΩΡΕΝΣ       ΑΣΚ ΤΡΙΠΛΗ ΚΟΡΩΝΑ - ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ
 

Εξάστερος: Λευκωσία όπως λέμε… Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός κάνει την Κύπρο… σπίτι του με το νησί της  Αφροδίτης να είναι στο πόδι εξαιτίας της παρουσίας των πρωταθλητών.

Ο Παναθηναϊκός από χθες το πρωί βρίσκεται στην Κύπρο για μια… ιστορική επίσκεψη και άπαντες στο νησί προσπαθούν να κάνουν τους «πράσινους» να νιώσουν σαν στο... σπίτι τους. Άλλωστε, αυτός είναι και ο στόχος του Αργύρη Πεδουλάκη και των παικτών του, οι οποίοι την Παρασκευή το βράδυ θα υποδεχθούν στο κλειστό γήπεδο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» την Λαμποράλ Κούτσα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Η προετοιμασία της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη για την αναμέτρηση με τους Ισπανούς ξεκίνησε την Τρίτη στο ΟΑΚΑ, αλλά χθες συνεχίστηκε με ακόμα εντονότερους ρυθμούς στην Κύπρο. Ο «Άρτζι» περιμένει να δει βελτίωση στην εικόνα των παικτών του και ξέρει καλά πως αυτό θα επιτευχθεί μόνο μέσω της προπόνησης.

Την στιγμή που οι παίκτες του Παναθηναϊκού κάνουν την.. δουλειά τους πάνω στο παρκέ, ο κόσμος της ομάδας από την Κύπρο φροντίζει να κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία του. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις που έχουν ετοιμάσει οι Κύπριοι προς τιμήν των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ αύριο το βράδυ στο «Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» δεν θα πέφτει... καρφίτσα, μιας και τα εισιτήρια έχουν εξαφανιστεί εδώ και περίπου μία εβδομάδα.

Αλαφούζος ο μεγαλύτερος Παπατζής της πιάτσας!

Λίγο το έχετε να είμαστε αναγκασμένοι να μιλήσουμε πρωϊνιάτικα για το αν πρέπει αν επιβληθεί πρόστιμο στον Κουϊνσι και πόσο ύψους θα είναι…… και οι απέναντι να μιλάνε για το χτεσινό ματσάκι στην διοργάνωση, που όταν εμείς κεντάγαμε, ΑΥΤΟΙ έτρωγαν Εφτάρες???

Αυτό είναι το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού μεσοβδόμαδα αδέρφια….. το πρόστιμο στον τουρίστα Κουϊνσι και αν θα παίξει στη θέση του Τριανταφυλλόπουλου ο Ρισβάνης ή ο «παγωμένος» Κουτρουμπής!!!

Αν ο Μπαϊράμι γνώριζε για την κήλη πριν έρθει μεταγραφή, αν θα λείψει σε 10 ή 12 ματς, αν θα πρέπει να αντικατασταθεί ή όχι!!! Εκεί καταντήσαμε και κακώς όποιος δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες με τους Αλαφουζοπαναγοπουλογουναροσωπήληδες στο Τιμόνι!!!

Πλέον η κατάθεση προσφυγών δεν είναι ρεπορτάζ ή είδηση….. είναι ρουτίνα!!!!
Καλή και Άγια η στήριξη δεν λέω….. τιμή και δόξα σε αυτούς που παρά τις δυσκολίες είναι δίπλα στην ομάδα και προσπαθούν να την βοηθήσουν!!! Αλλά ρε μάγκες, είναι δυνατό να στηρίζεις κάτι που δεν σου δίνει προοπτική? Τι να στηρίξεις στο φινάλε? Την παραμονή στις καρέκλες ανίκανων και ακατάλληλων ανθρώπων? Την διατήρηση του Παναθηναϊκού σε ρόλο κομπάρσου?

Όποιος πραγματικά αγαπά και αγωνιά για την τύχη του Παναθηναϊκού, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι……. να επικηρύξει ως ανεπιθύμητη την ανεκδιήγητη διοίκηση, ευχόμενος πως ότι άλλο ακολουθήσει θα είναι προς το καλύτερο!!! Τι χειρότερο να μας βρει από αυτό που ζούμε 1,5 χρόνο? Ποιος θα αναλάβει να κάνει τον διαχειριστή των εσόδων της ομάδας, να συσπειρώσει τον κόσμο, να φτιάξει μία ομάδα με 5 εκατομμύρια μπάτζετ….. και θα τα πάει χειρότερα? 

Κανείς!!! Σας το υπόσχομαι!!!
Οι συγκεκριμένοι κύριοι επί 1,5 χρόνο δίνουν εξετάσεις και «κόβονται»…… πόσο ρε πούστη να στηρίξεις ένα παιδί «σκράπα», όσο και αν θες να τον δεις επιστήμονα, όταν αντιλαμβάνεσαι πως δεν τα «παίρνει» τα γράμματα? Αφού δεν μπορεί το παλικάρι!!! Το παίρνεις απόφαση κάποια στιγμή και τον στέλνεις να μάθει την τέχνη του υδραυλικού!!!

Ε αυτό πρέπει να κάνουμε κύριοι….. να τον στείλουμε να γίνει οτιδήποτε άλλο, εκτός από Πρόεδρος-Ιδιοκτήτης-Σωτήρας-Τιμωρός του Παναθηναϊκού!!!

πηγή

Ο Μαμ-Ρα ο Παντοτινός ο "Καπετάνιος"

Ας θυμηθούμε μια ιστορία:"Ο Μαμ-Ρα ο Παντοτινός, ένα αρχαίο πλάσμα που αποτελεί την απόλυτη ενσάρκωση του κακού και υπήρχε στην Τρίτη Γη πολύ καιρό προτού εμφανιστούν οι αίλουροι της Θαντέρα. O Μαμ-Ρα έχει έναν και μόνο στόχο: να κλέψει το Ξίφος των Οιωνών και να κυριαρχήσει στο σύμπαν!

 Στην δική μας αληθινή ζωή και ειδικά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού μας ο Μαμ-Ρα ο Παντοτινός και κακός είναι το αρχαιο αυτο πλεον πλάσμα που κατεστρεψε μια για παντα τον Παναθηναϊκό μας.