Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Εδώ σε θέλω κάβουρα...

Όποιος διάβασε το κείμενο του Σταμάτη Γαρρή για την εκδήλωση του ΠΑΝ.ΚΙ. - Οι επενδυτές και το γήπεδο στη Λεωφόρο - πιθανολογώ ότι κατάλαβε ότι προμηνύεται μπουρίνι με θέμα το γηπεδικό.
Ας επιχειρήσουμε να κάνoυμε μια ανάλυση πίσω από τις λέξεις...
Τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα:

α) Η ΠΑΕ επιθυμεί την μερική ανακατασκευή του "Απόστολος Νικολαΐδης", αυξάνοντας κατά 4.000 τη χωρητικότητα και προσθέτοντας κάποιες "καλλιγραφίες" στην όψη του γηπέδου (π.χ. φωτεινό πλέγμα).

Αντιθέτως η ΠΑΕ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τη Διπλή Ανάπλαση, παρ' ότι το χρέος προς την κατασκευαστική εταιρεία "Άκτωρας" αυξάνεται καθημερινά (για τη φύλαξη του χώρου και την παρουσία ενός γερανού...), η ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ προς την ίδια εταιρεία παραμένει πάνω από το κεφάλι της ΠΑΕ, ενώ η αγωγή 26 εκατ. ευρώ προς τον Δήμο παραμένει "παγωμένη" στα γραφεία της ΠΑΕ!

β) Ο Ερασιτέχνης είναι υπέρ της μόνιμης επιστροφής και της απεμπλοκής από τη Διπλή Ανάπλαση.

γ) Το ΠΑΝ.ΚΙ. είναι υπέρ της μόνιμης επιστροφής και της απεμπλοκής από τη Διπλή Ανάπλαση.

Τόσο ο Ερασιτέχνης όσο και το ΠΑΝ.ΚΙ. είναι υπέρ της πλήρους ανακατασκευής της Λεωφόρου, αυξάνοντας τη χωρητικότητα σε 35.000 - 40.000 θέσεις. Γι' αυτό το λόγο το ΠΑΝ.ΚΙ. ετοιμάζεται να παρουσιάζει πλήρες σχέδιο τους επόμενους μήνες.

δ) Επίσης γνωρίζουμε, μέσα από τη συνέντευξη που έδωσε στο aioniapistos.gr, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική", Άρης Βωβός ότι η εταιρεία δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η Διπλή Ανάπλαση, μετατρέποντας το εμπορικό, σ' ένα απλό κτίριο με γραφεία και αλλάζοντας τον συντελεστή δόμησης ξανά σε 0,8! Όπερ σημαίνει ότι θα του επιστραφεί και το οικόπεδο που αφορά το γήπεδο.

ε) Τέλος ξέρουμε ότι ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ο οποίος παραδόξως είναι ιδρυτικό μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, είναι ο μοναδικός που είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης (ο Δήμος είναι πολλαπλά εκτεθημένος με αυτό το πρότζεκτ...), λέγοντας ουκ ολίγες φορές ότι ο Λεωφόρος δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό!

Αυτά είναι τα κυριότερα δεδομένα...

Ποιο είναι το στοιχείο που προκύπτει απ' όλα αυτά. Μα το λένε ξεκάθαρα τα μέλη του ΠΑΝ.ΚΙ.:

«Εμείς θέλουμε νέο γήπεδο στη Λεωφόρο. Καινούργιο. Ερχεται ο Αλαφούζος και λέει ανακατασκευή. Δεν γίνεται να πάμε σε λογική του παλιού γηπέδου με 4-5 χιλιάδες θέσεις παραπάνω. Και ελπίζω να μην θελήσει να καταπνίξει τη μελέτη μας. Θα μας βρει απέναντι εάν το επιχειρήσει».

Μάλιστα λέγεται πως γι' αυτό το λόγο το ΠΑΝ.ΚΙ. δεν έχει δημοσιοποιήσει τα πλάνα του, για να κάνει... εκπλήξεις!

Και για να το κλείσω και εγώ το θέμα προφητικά, το θέμα είναι καθαρά νομικό. Ποιο από τα δύο πρότζεκτ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει;

Σε πρώτη φάση η πρόταση του ΠΑΝ.ΚΙ., παρ' ότι είναι πιο δύσκολη, είναι στο σωστό δρόμο, φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση.

Διότι στο ΠΑΝ.ΚΙ. φαίνεται ότι έχουν λάβει υπ' όψιν τους όλους τους παράγοντες και κυρίως το νομικό πλαίσιο!

Αντιθέτως η πρόταση της ΠΑΕ μοιάζει με... προχειροδουλειά, αφού δεν έχουν λάβει υπ' όψιν τους, ούτε και τον τελευταίο νόμο που λέει ξεκάθαρα ότι απαγορεύονται να γίνουν εργασίες στη Λεωφόρο και ότι σε 4,5 χρόνια θα γκρεμιστεί...!

ΥΓ. Κατ' εμέ υπάρχει και plan C, αλλά αυτό δεν ήταν της παρούσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυχαριστούμε για το σχόλιο σας!