Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μαραμένο... Τριφύλλι!

 Να... ανθήσει μέσα από τα προβλήματά του προσπαθεί ο Παναθηναϊκός, αλλά έχοντας μέχρι τώρα μείον εφτά βαθμούς από την κορυφή, μία νίκη σε τέσσερα ματς και διαδοχικές αποκαρδιωτικές εμφανίσεις μόνο... μαραμένο Τριφύλλι θυμίζει. Οταν μάλιστα χαρακτηρίζεται ως θετικό αποτέλεσμα η ισοπαλία στον Πλατανιά, τότε φανερώνεται όλη η γύμνια και μπαίνει στο κάδρο η λέξη κατάντια. 

Κατώτερος των περιστάσεων για μία ακόμα φορά εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός, που... κατάφερε να σώσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον κακό του δαίμονα, Πλατανιά.
Κι αυτό χάρη σε ένα γκολ του Ατζαγκούν στο 82' στη μοναδική καλή ευκαιρία, που δημιούργησε η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου σε ολόκληρο 90λεπτο. Επίδοση, που μόνο κολακευτική δεν μπορεί να είναι για τον Παναθηναϊκό.
Αναμφισβήτητα ο Αναστασίου έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα είτε τραυματισμών, είτε μη προσαρμογής των νεοαποκτηθέντων, αλλά είναι δεδομένο πως η εικόνα των πράσινων είναι αποκαρδιωτική.

Δικαιολογίες για το... συνονθύλευμα του Παναθηναϊκού στα Περιβόλια υπάρχουν. Κατ' αρχάς απουσίαζε το βασικό και πιο έμπειρο στόπερ (Σίλντενφελντ) με αποτέλεσμα να αγωνίζονται δύο παίκτες των ακαδημιών στο κέντρο της άμυνας, που ναι μεν μπορεί να είναι πολλά υποσχόμενοι, αλλά δίχως εμπειρία δύσκολα μπορούν να αντέξουν αυτή τη στιγμή το βάρος της φανέλας.
Την ίδια ώρα το δεξί μπακ επίσης είναι νεοσύστατο μέλος από τις ακαδημίες, ενώ και το αριστερό μπακ είναι μεταγραφή. Με δεδομένο και το ντεφορμάρισμα του Καπίνο, τότε είναι απόλυτα λογικό αποτέλεσμα να απειλεί συνεχώς ο Πλατανιάς, που θα μπορούσε εύκολα να έχει καθαρίσει τη νίκη με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Μεγάλο το πρόβλημα και στην ανάπτυξη-δημιουργία με τον επίσης "νέο" Ντίνα να αποτελεί βαρόμετρο, αλλά να μην μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του και τον Μπεργκ να δείχνει ακόμα εκτός ρυθμού. Ο Πράνιτς έδειξε τα καλά του στοιχεία, αλλά χρειάζεται πολύ χρόνο για να δέσει με το σύνολο και να αποτελέσει τον παίκτη, που θα κουβαλήσει στις πλάτες του την ομάδα.
Οι πράσινοι χωλαίνουν σε όλες τις γραμμές και έχει γίνει κατανοητό από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος πως το Τριφύλλι είναι ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων.

Κάτι, που φαίνεται και από τις δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου, που μπορεί να δουλεύει πολύ, αλλά τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δεν τον δικαιώνουν. Και είναι τουλάχιστον άκομψο να μην κερδίζει ο Παναθηναϊκός στον Πλατανιά και να χαρακτηρίζεται από τον έλληνα τεχνικό ο βαθμός θετικό αποτέλεσμα.

Βέβαια δεν ευθύνεται αυτός για τα λάθη των διοικήσεων, που έχουν φέρει τον Παναθηναϊκό σε αυτό το σημείο κατάντιας. Ο ίδιος όμως έχει να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση, που για να βελτιωθεί και να κρατήσει κοντά της τον ήδη συσπειρωμένο κόσμο θα πρέπει να έχει και κάποια αποτελέσματα.

Το ότι τώρα χτίζεται μία νέα ομάδα με πολλά καινούργια συστατικά είναι μία πραγματικότητα και ίσως ο μόνος λόγος, για τον οποίο οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν αισιοδοξούν για το μέλλον. Για την ώρα πάντως το φως δεν φαίνεται καν στην άκρη του τούνελ.