Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Νομότυπος Χρηματισμός=Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φίλων Πούστηδων

 
Στις 08 Ιουλίου του 2013 ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φίλων Πούστηδων θα παρουσιάσει τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα για την σεζόν που διανύουμε. Αυτοί ήταν οι Σάμαρής, Salino και ο Τόμας Ντε Βινσέντι. Ο Ντε Βινσέντι θα αποκτηθεί από τον ΠΑΣ Γιάννενα και θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών ωστόσο η καριέρα του θα τελειώσει άδοξα με τους ερυθρόσβερκους αφού στις 2 Σεπτεμβρίου του 2013 και μετά από ΜΗΔΕΝ...ναι καλά διαβάσατε μηδέν συμμετοχές θα δωθεί δανεικός στην ομάδα απο την οποία αποκτήθηκε.

Η όλη ιστορία έχει έντονη οσμή σκανδάλου αφού ο παίκτης αποκτήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννενα στο ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου και επιστράφηκε σε αυτή με την μορφή δανεισμού. Αυτή η περίπτωση είναι ξεκάθαρα χρηματισμός (έστω και έμμεσος) του ΠΑΣ Γιάννενα από τον Ολυμπιακό Σύνδεσμο Φίλων Πούστηδων. Στην πιο αθώα εκδοχή του το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ταμειακή διευκόλυνση μιας ΠΑΕ προς μια άλλη ΠΑΕ. Φυσικά η διευκόλυνση αυτή έχει και την ανταμοιβή της είτε στο αγωνιστικό σκέλος είτε στην εξασφάλιση ψήφων στις συνελεύσεις της Super League.
872013
Το Green Faction έψαξε λίγο παραπάνω την ιστορία αυτή για να ανακαλύψει την εξής απίστευτη ιστορία. ¨Ενας άλλος από τους παίκτες που παρουσιάστηκαν στις 8 Ιουλίου του 2013 ο Σάμαρης είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με τον Τόμας Ντε Βινσέντι. Όπως ανέφερε η εφημερίδα Πρωταθλητής στις 08 Αυγούστου του 2012 ο 23χρονος μέσος του Πανιωνίου βρίσκοταν καιρό στα πλάνα του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φίλων Πούστηδων. Οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον παίκτη από τον Πανιώνιο την περασμένη μεταγραφική περίοδο, ο οποίος όμως συνέχισε να αγωνίζεται για την ομάδα της Νέας Σμύρνης για την σεζόν που μας πέρασε. Μια μαφιόζικη τακτική δηλαδή που σκοπό έχει να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του αρχιμαφιόζου. Και αν νομίζουν κάποιοι ότι οι περιπτώσεις των Ντε Βινσέντι και Σάμαρη είναι οι μοναδικές γελιούνται.
882012
Το περασμένο καλοκαίρι εκτός του Σάμαρη που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και παρέμεινε στην ομάδα του (Πανιώνιος) υπήρξε και άλλη περίπτωση ενός άλλου ποδοσφαιριστή. Αυτή του Ανδρέα Τάτου από τον Ατρόμητο. Ο παίκτης αγωνιζόταν στην ομάδα του Ατρομήτου από το 2008 έως το 2011. Το 2011 ο ΟΣΦΠ θα αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή από τον Ατρόμητο και την ίδια σεζόν ο παίκτης θα επιστραφεί στον Ατρόμητο. Έτσι ο παίκτης θα αγωνιστεί έως το 2012 στον Ατρόμητο με 26 συμμετοχές μάλιστα και θα πάρει μεταγραφή στον ¨Αρη (αφού τον έδωσε εκεί δανεικό ο ΟΣΦΠ) φέτος. Μάλιστα η συμμετοχή του Ανδρέα Τάτου στον περσινό τελικό κυπέλλου μεταξύ των ΟΣΦΠ και Ατρόμητου θα περάσει από χίλια δύο κύμματα. Και αυτό γιατί υπήρχε ειδική συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων σύμφωνα με την οποία οι δανεικοί παίτκες δεν θα αγωνίζονταν στα μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδια.

Φαίνεται ξακάθαρα δηλαδή ότι υπάρχει ένα νομότυπο μοτίβο απόκτησης και άμεσης επιστροφής ως δανεισμού ποδοσφαιριστών προς όφελος του ΟΣΦΠ. Αγοράζεται ένας ποδοσφαιριστής (δηλαδή δίνονται χρήματα σε μια ομάδα) και μετά από ελάχιστο καιρό, μέσα στην ίδια μεταγραφική περίόδο ο παίκτης δίνεται ξανά δανεικός στην ομάδα από την οποία αποκτήθηκε. Αυτό συνιστά ξεκάθαρα αλοίωση των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος και θα πρέπει η Σούπερ Λίγκ και η ΕΠΟ να απαγορεύσουν την απόκτηση παικτών από μια ομάδα σε μια μεταγραφική περίοδο και τον δανεισμό τους σε άλλη ομάδα στην ίδια μεταγαρφική περίοδο. Σε πανευρωπαικό επίπεδο μια τέτοια απόφαση δεν είναι πρωτοφανής αφού σε χώρες όπως η Αγγλία και η Πορτογαλία έχει απαγορευτεί η αγορά και ο δανεισμός παικτών μεταξύ ομάδων που αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία.

πηγή

Η γενιά του «δήθεν» και ο «δήθεν» πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος!

 Είναι εκνευριστική η συνωμοταξία του «δήθεν». Στην Ελλάδα η γενιά μου, αυτή των 30+, μεγάλωσε στη… δηθενιά. Δήθεν άνετοι στα οικονομικά ξοδεύαμε χρήματα από δάνεια για να κάνουμε το κέφι μας ή των γονιών μας που ήταν επίσης δανεικά ή πληρωνόμασταν αδρά από επιχειρήσεις που δεν έβγαζαν κέρδη αλλά τα αφεντικά είχαν άκρες με τράπεζες και έπαιρναν δάνεια στα δάνεια. Δήθεν λυμένα όλα μας τα προβλήματα, τα οποία απλά βάζαμε κάτω από το χαλάκι της οικονομικής ευμάρειας (λέμε τώρα). Δήθεν πολιτικοποιημένοι αλλά στην ουσία απλά κομματόσκυλα ως καλοί βολεμένοι στο δημόσιο ή γιατί κάποιος πολιτικάντης μας είχε τάξει κάτι. Δήθεν ευαισθητοποιημένοι για τη φτώχεια στην Αφρική, για τον αγώνα των Παλαιστίνιων, για τον αραβικό κόσμο που πάλευε να βρει το δίκιο του, για τη Γιουγκοσλαβία που σπαράσονταν αλλά στην ουσία απλά χαρούμενοι που καίγονταν η γειτονιά αλλά (κούνια που μας κούναγε) όχι εμείς. 
 
Μέσα σε όλο αυτό το «δήθεν» μου γεννήθηκε η αλλεργία για παρόμοιες συμπεριφορές. Την περασμένη εβδομάδα συνέβησαν τόσα ποδοσφαιρικά «δήθεν» που με αηδίασαν ακόμα περισσότερο. Ο Γιάννης Αλαφούζος μετά από ένα χρόνο γεμάτο διώξεις για σχόλιά του στο Twitter, βρήκε έναν άλλο τρόπο να εκφράζει την αντίθεσή του σε όσα θεωρεί κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου μας: μέσω του ομίλου «ΣΚΑΪ». Δικός του είναι, αυτός πληρώνει, ας κάνει ό,τι θέλει. Ήρθε η Nova να βγάλει μια ανακοίνωση κατά του ΣΚΑΪ με υπονοούμενα για τον Παναθηναϊκό. Και δήθεν ενοχλημένη από τις δήθεν φοβερές και τρομερές παραβάσεις των όρων της σύμβασης με τον Παναθηναϊκό, του μπλόκαρε το 1 εκατ. ευρώ. Η πραγματικότητα βέβαια είναι άλλη: στο συνδρομητικό δεν συγχώρησαν στο Τριφύλλι την εναντίωσή του στην επέκταση συμφωνίας με τη Σούπερ Λίγκα.

Ήρθε μετά ο «ΣΚΑΪ» να απαντήσει με ανακοίνωση ότι δήθεν δεν έχει καμία σχέση ο Παναθηναϊκός και δεν πρέπει να εμπλέκεται. Την αλήθεια την ξέρουμε όλοι: αποφασίζει ο ίδιος άνθρωπος και στα δύο (ναι, ξέρω ο Παναθηναϊκός δεν διοικείται από τον Αλαφούζο αλλά από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία»…).

Μέσω «ΣΚΑΪ» πάλι υπήρξε πολεμική κατά του διαιτητή του αγώνα με τη Βέροια, του Μήτσιου, πριν καν σφυρίξει με επίκληση μια διακοπή αγώνα του Παναθηναϊκού πέρυσι. Μόνο που … ξέχασαν ότι ο Μήτσιος είχε σφυρίξει έξι ματς του Παναθηναϊκού με ισάριθμες νίκες για το Τριφύλλι και δίχως διαιτητικά παράπονα.

Ακολούθησε η ΚΕΔ/ΕΠΟ η οποία έβγαλε μια ανακοίνωση πεζοδρομίου κατά του Αλαφούζου δήθεν θιγμένη. Ενώ στην πραγματικότητα ξέρουμε όλοι μας ότι ο βυθός είναι ελεγχόμενος από τα χονδριχθή. Και ήρθε η Βέροια να βγάλει ανακοίνωση – καρμπόν αφαιρώντας μιάμιση πρόταση και αλλάζοντας τα υστερόγραφα, δήθεν ανεξάρτητη. Στην πραγματικότητα δημιούργησε δεδικασμένο copy – paste non paper.

Φτάνοντας στο ματς Παναθηναϊκός – Βέροια υπήρξε δήθεν σφαγή του Τριφυλλιού. Από το 3ο λεπτό όταν ξεσηκώθηκε πρώτη φορά η Λεωφόρος έως το 25ο που άρχισαν να χτυπούν κάποιοι το πλεξιγκλάς του πάγκου της Βέροιας. Με αποκορύφωμα την ισοφάριση της Βέροιας που μετά από 53,5 ριπλέι οι κριτικοί διαιτησίας έλεγαν το Σάββατο «είναι οφσάιντ» και την Κυριακή «δεν είναι», ο ένας επικαλούνταν παλαιό κανονισμό και ο άλλος τροποποίησή του κτλ.

Αποδόθηκε στη σφαγή η ισοπαλία του Παναθηναϊκού από τους διοικούντες. Με άλλα λόγια το Τριφύλλι έπαιξε πολύ καλά, τα πήγε περίφημα και το μόνο που δεν πήγε καλά ήταν η διαιτησία.
Την Κυριακή στη Λιβαδειά έγιναν επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της αστυνομίας. Στο ίδιο γήπεδο που προ διετίας είχαν γίνει επεισόδια από οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τα χθεσινά δεν προβλήθηκαν παρά στο 10% των ΜΜΕ. Τα προ διετίας προβλήθηκαν στο 90% των ΜΜΕ. Για τα χθεσινά δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. Για τα προ διετίας ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με ματς κεκλεισμένων των θυρών (αυτό με τον ΠΑΟΚ), στην κρισιμότερη καμπή της μάχης για τον τίτλο -και συμπτωματικά ή όχι- το έχασε.

Το πρωί της Κυριακής τέσσερις οπαδοί του Παναθηναϊκού «την έπεσαν» στον Νίκο Νταμπίζα. Εξεπλάγησαν -δήθεν- όλοι. Ξεχνώντας τις προειδοποιήσεις που είχε λάβει ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος πριν από περίπου 3,5 μήνες. Ευθείες προειδοποιήσεις.

Μετά από όλα αυτά το μόνο που με χαροποιεί είναι ότι δέχθηκα μηνύματα ανθρώπων που «χαλάστηκαν» εξίσου με την επιδημία του «δήθεν». Και κατάλαβα ότι τελικά η γενιά μου μπορεί να μεγάλωσε με μπόλικο «δήθεν» αλλά τουλάχιστον όταν δέχθηκε τα χαστούκια της, συνήρθε και άρχισε να αναπτύσει αντισώματα. Αν και ξέρω ότι οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει σε όλα αυτά τόσο που θεωρούν ότι είναι και πραγματικά. Οπότε μπαίνουν στη λογική να… φωνάξουν στους αντιφρονούντες «σκάσε και κολύμπα».

Το Ενδέκατο Πρωτάθλημα του Εξάστερου!

 Το "ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ DEVOTION" κάνει ένα καταπράσινο flash-back και σας θυμίζει τα 33 Πρωταθλήματα Ελλάδος που έχει κατακτήσει ο Εξάστερος μέχρι τα επόμενα που θα έρθουν και θα κοσμούν την Τροπαιοθήκη του Αυτοκράτορα του Μπάσκετ!


Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά πρωταθλητής Ελλάδας. Κλειδί για το νέο αυτό τίτλο ήταν οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με 22-4 (2117-1707). Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 68-60 εντός, ηττήθηκαν 71-65 εκτός και μπόρεσαν να πανηγυρίσουν έναν ακόμη τίτλο, αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Κόντος, Κολοκυθάς, Κέφαλος, Χαϊκάλης, Ιορδανίδης, Παναγιωταράκος, Πέππας, Δημαράς, Ανάγνος, Παπάζογλου, Ζωγράφος, Κορωναίος, Παρασκευάς. Προπονητής: Κώστας Μουρούζης

 Πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών 1971-1972
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά πρωταθλητής Ελλάδας. Κλειδί για το νέο αυτό τίτλο ήταν οι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με 22-4 (2117-1707). Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 68-60 εντός, ηττήθηκαν 71-65 εκτός και μπόρεσαν να πανηγυρίσουν έναν ακόμη τίτλο, αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Τελική βαθμολογία
Θέση Ομάδα Αγ Β Ν Η
1. Παναθηναϊκός 26 48 22 4
2. Ολυμπιακός 26 48 22 4
3. ΧΑΝΘ 26 45 19 7
4. ΑΕΚ 26 43 17 9
5. ΠΑΟΚ 26 42 16 10
6. Παγκράτι 26 42 16 10
7. Ηρακλής 26 39 13 13
8. Άρης 26 38 12 14
9. Σπόρτινγκ 26 37 12 14
10. Μαρούσι 26 37 11 15
11. Πανελλήνιος 26 35 10 16
12. Δημόκριτος Θεσ. 26 32 6 20
13. Απόλλων Πάτρας 26 31 6 20
14. Βυζαντινός Α.Ο. 26 25 0 26
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πανελλήνιος, ο ΒΑΟ, ο Σπόρτινγκ και ο Απόλλων Πάτρας έχουν από έναν μηδενισμό.


Υποβιβασμός στα Τοπικά

Μπαράζ για την 1η θέση

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που ισοβάθμισαν στην 1η θέση του πρωταθλήματος, έδωσαν αγώνα μπαράζ για τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του αντιπάλου του και πήρε το πρωτάθλημα.

Σκορ
Παναθηναϊκός 70−56 Ολυμπιακός

 Η σύνθεση της πρωταθλήτριας ομάδας: Κόντος, Κολοκυθάς, Κέφαλος, Χαϊκάλης, Ιορδανίδης, Παναγιωταράκος, Πέππας, Δημαράς, Ανάγνος, Παπάζογλου, Ζωγράφος, Κορωναίος, Παρασκευάς. Προπονητής: Κώστας Μουρούζης

Οι μάνικες της Πυροσβεστικής και η ζώνη του Μουρούζη!
ο Βασίλης Σκουντής γυρίζει σαράντα χρόνια πίσω και ψηλαφίζει ένα μπαράζ αιωνίων, που έκρινε τον τίτλο 
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1971-72Τhe same old story, που λένε και οι Αμερικανοί: Ολυμπιακός (ως πρωτεύσας στην κανονική περίοδο και έχων το πλεονέκτημα έδρας) εναντίον Παναθηναϊκού σε άλλη μια σειρά τελικών της Α1. Ένα γαϊτανάκι που αρχής γιγνομένης από την Πέμπτη (17 Μαΐου 2012) τους φέρνει αντιμέτωπους για 16η φορά στα πλέι οφς και για 12η σε σειρά τελικών. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2011  έχουν τη μερίδα του λέοντος έναντι των εστεμμένων της προηγούμενης Κυριακής με σκορ 34-23 νίκες στους 57 αγώνες που έχουν διεξαχθεί ως τώρα: 5-3 σε ματς του πρώτου γύρου και της ημιτελικής φάσης και 29-20 σε τελικούς.

Σαράντα χρόνια πριν, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός  βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω για πρώτη φορά, εκτός της κανονικής περιόδου. Τότε βεβαίως τα πλέι οφς δεν υπήρχαν ούτε καν ως ιδέα στην Α' Εθνική ωστόσο επειδή οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην κορυφή της βαθμολογίας με 22 νίκες-4 ήττες και βεβαίως δεν ήταν δυνατόν να επιβληθεί η... σολομώντεια λύση, έλυσαν τις διαφορές τους σε μπαράζ που διεξήχθη στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. Στην τρίτη θέση, με ρεκόρ 19-7, τερμάτισε προς γενική κατάπληξη η ΧΑΝΘ, η οποία (με προπονητή τον Θόδωρο Ροδόπουλο) σημείωσε σαρωτικές νίκες επί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και διεκδικούσε τον τίτλο μέχρι την τελευταία εβδομάδα!

Παρεμπιπτόντως δεν ήταν η πρώτη φορά και απ' ό,τι αποδείχθηκε μετά από 12 χρόνια δεν θα Μάκης Κατσαφάδος και Τόλης Σπανός ήταν ούτε η τελευταία, που ένας τίτλος της Α' Εθνικής κρίθηκε σε μπαράζ. Η... φάμπρικα αυτή άνοιξε για πρώτη φορά στο παρθενικό πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, την περίοδο 1963-64, όταν η ΑΕΚ νίκησε τον (ισόβαθμό της, με 13-5) Ηρακλή με 94-74, ενώ το τρίτο μπαράζ παίχθηκε το 1984 στην Κέρκυρα, όπου ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Αρη.
 
Ο καύσωνας, το μουστάκι του Κορωναίου και κάποιος... Φριτς Ζέγκλερης!

Βρισκόμαστε λοιπόν στο καλοκαίρι του 1972 και η διοργανώτρια αρχή  αποφασίζει να λύσει τον γόρδιο δεσμό με τον ίδιο τρόπο. Το μπαράζ διεξάγεται στις 15 Ιουλίου  σε συνθήκες αφόρητου καύσωνα και σε αποπνικτική ατμόσφαιρα, καθώς το γήπεδο του Σπόρτιγκ δεν είχε ακόμη παρκέ, αλλά δάπεδο φτιαγμένο από σανίδες, ενώ στις εξέδρες δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και πολύς κόσμος έμεινε έξω και περίμενε καρτερικά στην οδό Ηλία Ζερβού. Σαν να μην  έφταναν όλα αυτά, παρουσιάσθηκε κι ένα τεχνικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην ανοίξει η μεταλλική οροφή του γηπέδου, μάλιστα μπροστά στον κίνδυνο να προκληθεί θερμοπληξία, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και έστειλε ένα όχημα της για να ρίξει νερό με τις μάνικες από πάνω!

Ο Τάκης Κορωναίος, που είχε χάσει τον πρώτο γύρο, λόγω της απουσίας του στο Μισισίπι, όπου σπούδαζε διοίκηση επιχειρήσεων επιστρέφει εσπευσμένως και μάλιστα εμφανίζεται με ένα τεράστιο μουστάκι (!), ενώ στο ρόστερ του Παναθηναϊκού  υπήρχε ένας Ελληνοαμερικανός με πολωνικές ρίζες, ο οποίος αγωνιζόταν στη Γερμανία, ονόματι Φριτς Ζέγκλερης!  Οι δυο τους  και ο Απόστολος Κόντος, ως συνήθης ύποπτος στο σκοράρισμα, οδήγησαν  τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 70-56 και στην κατάκτηση του δεύτερου από τους πέντε συνεχείς τίτλους του στο πρώτο ήμισυ της δεκαετίας του '70.
 
Οι Ελληνοαμερικανοί, η Δόμνα και τα γουρουνόπουλα στου Μίμη
Παναθηναϊκός: Πανηγυρισμοί μετά από νίκη της ομάδας το 1972Στον πάγκο του Παναθηναϊκού βρισκόταν ο Κώστας Μουρούζης, με ασίσταντ κόουτς τον νυν πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, ενώ προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο Φαίδων Ματθαίου. Ο “Ντίνο” χρησιμοποίησε την πολύ δημοφιλή εκείνη την εποχή ζώνη 2-1-2, η οποία εγκλώβισε την επιθετική λειτουργία των “ερυθρολεύκων”, όπως άλλωστε μαρτυρά και ο χαμηλός δείκτης παραγωγικότητας τους. Ο Στηβ Γιατζόγλου ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού , που βρισκόταν σε μια μεταβατική περίοδο (συντήρησης και ταυτόχρονης ανανέωσης), έχοντας  στο ρόστερ του, άλλους δυο Ελληνοαμερικανούς, τον Τομ Μαχαίρα και τον Ρέττο, που υπήρξαν οι προπομποί του Γιώργου Καστρινάκη, του Παύλου Διάκουλα και του Πολ Μελίνι. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο ημίχρονο με 39-28 και εντέλει νίκησε με 70-56.

Οι συνθέσεις του αγώνα, με διαιτητές τον Σπύρο Παπαχαρίση και τον Γιάννη Κόντη:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κόντος 16, Ζέγκλερης 11, Κορωναίος 22, Ανάγνος, Κέφαλος 10, Παπάζογλου 2, Ιορδανίδης 9.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπανός 4, Γιατζόγλου 19, Μαχαίρας 12, Ρέττος 5, Πολυκανδριώτης, Αμερικάνος  (ο Στέλιος, αδερφός του Γιώργου) 3, Ράμμος 4, Ευστρατίου, Μ. Κατσαφάδος 9, Στ. Κατσαφάδος.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Στιβ Γιατζόγλου
Οι “πράσινοι” γιόρτασαν τα επινίκια και την κατάκτηση του τίτλου με... γουρουνόπουλα στην ταβέρνα του Μίμη στο Χαλάνδρι, την οποία είχε καταστήσει περίφημη σε όλη την Ελλάδα ο Φέρεντς Πούσκας. Την ώρα του φαγητού κάποιος είπε “όλα κρίθηκαν με τη ζώνη του Μουρούζη” και τότε η σύζυγος του προπονητή του Παναθηναϊκού, η Δόμνα που δεν κατάλαβε περί τίνος επρόκειτο, γύρισε προς τον πρόεδρο Μιχάλη Κίτσιο και είπε την εξής καταπληκτική ατάκα: “Ε, μα μου έκανε κι εμένα εντύπωση, διότι είδα αρκετές φορές τον Κώστα μου να πιάνει το παντελόνι του, σαν να τον στένευε η ζώνη του”!